Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

O Ivo Svobodovi, bývalém soudním znalci, jsme dlouho neslyšeli, naposledy v souvislosti s intimními fotografiemi jeho bývalé milenky, sličné praporčice Jany T. (kteréž, jsouce galantní k dámě, přirozeně zveřejňovat nebudeme!), a následným vyhazovem z University obrany a nedobrovolným ukončením znalecké činnosti.

Nemysleme si však, že se I. Svoboda vzdal poté, co byl před rokem vyškrtnut ze seznamu znalců, své činnosti zcela. Musí ji arci vykonávat v zahraničí, a při jeho chabém jazykovém vybavení je volba omezena víceméně jen na Slovensko. Tam bývalý znalec před měsícem pohostinsky vystoupil u Okresného súdu Čadca, a tak jako jeho slavnější vzor Ovidius dokázal i v těžkých poměrech vyhnanství rozvinout svou schopnost praktické rhetoriky měrou nebývalou: myslím, že dosud nikdy se mu nepodařilo objasnit principy diskursivní analysy tak stručně a jasně jako právě před čadeckým soudem. Ze Svobodova výkladu je zřejmé, že znalec neanalysuje to, co obviněný řekl nebo napsal, ale co tím ve skutečnosti myslel, přičemž jediným autoritativním vykladačem jeho myšlenek je právě znalec, který chápe závadový projev a motivaci jeho vyslovení lépe než sám obviněný: pokročilý diskursivní analytik se pak může od vyřčeného zcela oprostit a posunout se na vyšší úroveň, kdy nebude analysovat, co obviněný svými slovy myslel, ale co si jen myslel a neřekl, dodejme.

Zvukové záznamy a další dokumenty vystavil obžalovaný Marián Magát zde.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-03-10 03:53
taky chutovka novinky.cz/.../...
0 # gogo 2015-03-10 11:24
To si stihl vyřídit znalecký glejt na Slovensku nebo jen tak pro někoho melouchaří?
0 # Tomáš Pecina 2015-03-10 11:32
Ne, vystupoval v procesním postavení "bývalého znalce" :-)
0 # Marian Magat 2015-03-10 16:24
Bolo to teatralne vystupenie, najhorsie ake som kedy videl a mal som tu cest zazit. Sedel som dokonca v prvej rade. Ked argumentacia pana Svobodu skoncila a nemal co dodat na moju cast obhajoby, kde som jeho vedomosti zotrel zo stola, tak na mna podal rovno dve trestne oznamenia. Za poskodenie dobreho mena( co mi nie je doteraz jasne, ake dobre meno) a za popieranie holokaustu( kde som sa obratil na pracu komisara pre ludske prava OSN, ktory publikoval knihu o rieseni vojnovych zlocinov na fronte Nemeckym velitelstvom), len preto, lebo som ho poukazal na fakt, ze existuju i publikacie renomovanych ludi z oboru a preco prave tieto nevyuziva pri svojich znaleckych posudkoch, pretoze priamo cerpu z achivnych zaznamov. Po tom, ako mu so mna prislo na "bliti,, som mu ponukol, ze mu otvorim okno, na co odpovedal, ze je to nizko a ze neskoci( zavazna porucha psychiky???) .Na otazku sudkine, ci si narokuje znalcovske(napriek tomu, ze znalec uz nie je) a preplatenie cesty, odpovedal, ze nie. Hned ako zavrel za sebou dvere, podla svedkyne ktora stala na chodbe a je zo zdruzenia byvalych Ceskoslovenskych politickych väznov, sa pytal an miesto, kde mu budu naklady preplatene. Takze tolko k teatralnosti a hereckemu vykonu pana Svobodu
0 # Anonymní 2015-03-10 21:56
Dobrej komik - kde se na tyhle kusy prodavaji listky? ;-)
0 # Marian Magat 2015-03-10 23:04
Predstavenie je volne pristupne pre verejnost
0 # Jana 2015-03-11 03:03
Prosila bych, abyste neházeli špínu na výtečného znalce Ivo Svobodu..
Ivo je ostřílený bojovník za lidská práva, neohrožený řečník a jeho vystoupeni vždy najdou kladný ohlas u předsedajících soudkyni..
.
0 # Marian Magat 2015-03-11 13:27
Pani Jana, ten ostrielany recnik nevedel odpovedat na zakladne elementarne otazky, je to manipulator, ktory hra na psychiku sudcov. Kladny ohlas mozu najst pri nevzdelanych, pretoze pouziva slova, ktore nikto pred tym nikdy nepocul a tak ho pokladaju za vzdelaneho, no z historie ma medzere a ked mu to clovek da vyzrat, tak este poda na neho priamo na sude 2 trestne oznamenia, neznesie kritiku a pod kazdu uroven
0 # Marian Magat 2015-03-11 13:30
Navyse pani Jana si pozrite, preco bol vyciarknuty zoz zoznamu znalcov, tento clovek je spolocensky nebezpecny. Nema nic spolocne so znalcovstvom.
0 # Anonymní 2015-03-11 16:14
Paní Jana nejspíš bude další z řad jeho milenek, která ho ještě neprokoukla. :)
0 # Anonymní 2015-03-11 17:16
Posledni tri prispevky snad nejsou mysleny vazne proboha ......
0 # Báša 2015-03-11 19:31
Tak vidim, že spousta lidí už degenerovala natolik, že jak neviděj smajlík, tak nevěděj co si o textu, na který reagují, mají myslet.
Jani, dík, a nic si z toho nedělejte. Mne taky nechápou. Já pana Svobodu taky miluju a mřížku vynořování mám pověšenou na hajzlu na čestném místě.
0 # Anonymní 2015-03-11 20:40
Basiku, neplaste. ;-)
0 # Anonymní 2015-03-11 20:45
Slovensko se seznamuje s naším slavným judo chytačem deprimovaných hovad!
:-) (písmo obsahuje smajlík)
0 # Anonymní 2015-03-13 12:18
Svoboda )) ano znám osobně od soudu, bohužel já stímto frustrátem díky mému právnímu zástupci prohrál, ale dnes vím, že nežijeme v právním státě a podobní frustráti nahrazují zákony, jelikož pro justici, státní zástupce je snadnější si najmout zkorupopvaného všíváka, nežli respektovat zákony.
0 # World-collector 2015-03-14 13:42
Milá Jano, možná Vám dělá dobře když Vám při zvrhlých sexuálních praktikách Ivo Svoboda řeční o jeho pojetí lidských práv, ale tento pán je jen zaprodaná špinavá, hnida, která své posudky dělá přesně jak mu nakáže stání zástupce.
Pan Svoboda není řečník, pan Svoboda je sprostý lhář a podvodník, který překrucuje historická fakta!
Nevím zda jste někdy slyšela jeho tak jak říkáte neohrožené řečnění, ale zřejmě nikoli, nebo pouze při Vašem orgasmu, ale tento bohužel člověk, stále dokola opakuje naprosto stejné fráze a to naprosto ke všemu, prostě se naučil jedno hodinoveý proslov, který opakuje již několik let stále dokola..
Ivo svoboda je naprosto bezcharakterní člověk, jidáš, který za několik stříbrných vypracuje přesně sedící posudek na cokoli.
Pokud bych se s tímto člověkem potkal někde v hospodě, tak bez váhání dostane přes svůj ulhanej rypák!
Litvik st.
0 # Jana 2015-03-14 22:06
Jak sleduji zdejší příspěvky, tak pan znalec Ivo Svoboda je předmětem nespravedlivé nevraživosti, která pochází z jednoho zdroje.
Je to závist.
Závist nad jeho intelektuální převahou, nad jeho vědecky podloženými soudními projevy. Pan Svoboda je průkopník v obeznámení veřejnosti s Foucaultovou analýzou a závadným discoursem. V kontextové realitě odhaluje latentní extremisty. . Proto je soudy vyhledáván, pro jeho znalecké, profesionální posouzení.
Závist méně obohacených se také přelévá do osobní sféry, proniká do pocitů vlastní nedostatečnosti v porovnání s panem Svobodou. . Není sporu mezi českými soudkyněmi, že mesmerujíci orator ma sexuální přitažlivost. .Na těle ani špetka zbytečného tuku, napjatý monolitní sval, veškerá živočišná energie směřuje a ústí do jediného přijímače, do hlavy. Tento řečník má okolo sebe zvláštní testosteronove pole, které je podvědomě vnímané u většiny žen. .
Takových jedinců je na světě málo. Doufám, že JUDr.Svoboda se nezdrží ve slovenském exilu příliš dlouho a navráti se tam, kam patří. Do české justice.
..
0 # Anonymní 2015-03-11 17:26
Ivo predsa vystupoval ako znalec aj v procese s jedinym odsudenym slovenskym teroristom pred par rokmi. #mcdonalds #bomba #ochrana zvierat ad absurdum v infantilnom prevedeni #kosicky sud
0 # Anonymní 2015-03-11 20:37
Domovní prohlídka která si přišla pro knihu a nůž na krbu. Netrestaný nezkušený klasicky neodmítne vypovídat. Na policii vše vysvětluje, výsledek? Obhájce zřejmě spal, soud odsuzuje za pokus o prodej. Aby toho nebylo dost vstupuje na scénu zhrzený milovník a judista v jedné osobě. Ten který rozesílal fotografie pohlavních orgánů své pracovní milenky tvrdí, že se mu udělalo z obžalovaného špatně? Pokud takto doznal zaujatost, neměl vůbec šířit své teorie u soudu. Marian Magat s obhájcem tento proces musí přeci snadno vyhrát?
Kamínek
0 # Anonymní 2015-03-13 12:27
to jsem si myslel i já že musím snadno vyhrát, bohužel jsem si najmul právního zástupce o kterém jsem se následně dozvěděl, že je blizký přítel tohoto frustráta a zcela jasný soud jsem prohrál. Navíc u mého soudu tato náhrada záíkona" vystupoval jako znalec v době, kdy byl již 2 měsíce pravomocně odsouzený za jeho úchylárny a již nebyl znalcem )) ano i takto může dopadnout proces nebo spíše divadelní představení... Pokud tohoto frustráta jednou znova potkám, tak okoštuje paragánskou padinu" a to myslím naprosto vážně, alespoň následně budu odsouzen trestný čin a né za konspiraci postavenou na tomto pseudo znalci.
0 # Anonymní 2015-03-13 19:06
Všem zájemcům na zakázku vypracuje Svoboda 11.9.1964 Oblá 427/34 Nový Lískovec Brno posudek už jen jako nadšenec a plzeňský vynálezce mřížky vynořování.
Borat Sagdijev 1. dan
0 # World-collector 2015-03-14 13:31
pseudo znalec na vše, je zaprodaný dobytek!
Milan Litvik st.
0 # Leon Kreutzfeld 2015-03-12 11:12
Vazeni, dle agentury JPP pry doc. dr. Svoboda PhD. v Cadci prohlasil, ze prodej mrizek vynorovani mu jiz nestaci pokryt hypotheku a tak pred soudni sini prodaval hadi olej. Pry po jeho poziti porozumite reci ptaku a stupidnich deprivovanych hovad.

Policia i zamestnanci soudu stali v dlouhe rade. Z toho vyplyva, ze bezny uzivatel systemu v Kocourkove i Hornich Uhrach ma stale zhruba stejne moznosti strategie preziti jako pred r. 89 – bud se zdekovat na chalupu, nebo jeste lepe do zahranici. Ale pozor, musi to byt do takove zeme, jejimz jazykem tento snake oil salesman nehovori!
0 # Daniela 2015-03-13 01:31
Mythologicka rec ptaku dnes preziva v jine forme, pane Kreutzfelde,
ale ten hadi olej, to je zajimave. Tim snake oil se jako pomaze had a on se vztyci jako kobra a zacne plivat ? Z takoveho oleje by Ivos-Svalous zbohatl vic, nez znaleckymi posudky.
Ale presto si myslim, ze pan JUDr.PhDr. Ivo Svoboda, Ph.D je kvalifikovany na .pripady, kdy se resi extremisticke kausy. Jeho ukazka praxe v extremistickem reseni zavrhnuteho milence je prikladna. Jinymi slovy, uchylny exibicionisticky bojovnik vypovida proti bojovnikovi . ktery odhaluje vyssi veci, jako je Novy svetovy Rad.a tajnou vladu sionistu... Doplnuji se....

0 # Leon Kreutzfeld 2015-03-13 11:26
Vazena pani Danielo, hadi olej se nemaze na hady, nybrz se z hadu vyrabi. Tento produkt pochazi od Vas z Ameriky. Puvodne se jednalo o nejaky ropny vyron, ktery si Indiani kmene Seneca mazali na povrchova zraneni. Jak zjistila discoursivni analysa, evropsti usedlici, kteri pravdepodobne nikdy nenavstevovali vysokou skolu, vsak na produkt aplikovali spatnou mrizku vynorovani a tak se “seneca oil” zmenil na “snake oil” a misto z ropy se zacal vyrabet z hadu.

Nejlepsi je pry z chrestysu, ale v Evrope je beznejsi ze zmiji, takze bych hadal ze doc. dr. Svoboda PhD. nejspis prodava tenhle. Pouziti je mnohe, od reumatismu pres kozni nemoci az po porozumeni reci ptaku a hovad. Budete-li mit zajem, rad Vam nejaky prodam, taky se tim obcas prizivuji.
0 # Daniela 2015-03-13 22:39
Dekuji za vysvetleni, vazeny pane Kreutzfelde.
Z vaseho popisu jsem vydedukovala, ze hadi olej pana doktora neni pro mne, urcite bych dostala osklivou koprivku a brati jej oralne, nu, to by bylo jako spolknout kyselinu sirovou, co rozezira vnitrnosti. Proto i Vasi velkorysou nabidku musim s litosti odmitnout, ale mozna by mela zajem o ten hadi olej znama herecka Laura Crystal ?
0 # Anonymní 2015-03-13 12:36
proboha co ten dobytek dělá na Slovensku, jak je možné že stále dělá posudky??? Nebo jsem něco špatně pochopil??
0 # Anonymní 2015-03-13 12:45
Pan znalec Svoboda je naprostý trol, proboha on spojuje banderovce z Werewolfem? ))) To jsou dvě naprosto jiné skupiny, ale zjecně Svobodovy to je naprosto jedno. Divím se že již dávno nepodal trestní oznámení na Kocába, Schwarzenberga a další, kteří se různými paskvily vlajek werewolf fotili?? ))
každopádně to co tam plkal jsou pouze vyčtené informace z wikipedie.
Kam se jako banderovci vraceli, co to mele za blbosti,banderovci se přes nás, polsko atd naopak snažili probojovat na západ, jelikož na ukrajině tyto vlastebce" čekal špagát.
Evidentně frustrát Svoboda opět nesklamal a pouze prezentoval část pravdy vyčtené z wikipedie a představují jí doplněnou o své bajky jako fakt, proboha zastame tohoto totálního plznitele historických faktů.
0 # Anonymní 2015-03-13 13:03
Svoboda podává trestňák, zda nedošlo k pomluvě ))) proboha jak asi dělá své posudky jinak, nežli na objednávku?? Copak své lži dělá spontáně??
Pan Svoboda by si měl něco doučit i v tak citlivé otázce holocaustu, možná by si měl přečíst The New Your times z roku 1915, 1925 a další tisk z těchto let, jelikož už tenkrát se psalo o vyvraždění 6 milionů židů, jistě nespochybňuji, že Hitler tento zločin provedl a je za něj 100% odpovědný, ale další 100% viní lidé nikdy nebyli za přípravu potrestání ani jinak zveřejnění. Stále se prezentuje jedna jediná pravda, neříkám že je to lež, nelze Hitlerovi upřit vinu na holocaustu, ale jsou tam i další viníci, viníci kterých imperia minimálně za posledních 100 let stojí za každou válkou a stojí v zákulisí všech těch všiváren. Svoboda je jen levný propagátor, zřejmě zkorumpovaný, či pro svůj prospěch jinak zainteresovaný zaprodaný všivák, která papouskoje ohnutá historické lži a prezentuje je jako jedinou pravdu, on je přeci "studovaný" znalec, každý jiný, i ten co se těmto otázkám přímo věnuje 50 let svého žiivota, taqk jsou pro něj pouze povl a když se tento povl ozve, tak pseudo znalec začne rozdávát trestní oznámení a dělá se mu špatně... Zde přidávám zajímavé videjko!
www.youtube.com/watch?v=b5SsNCvlZoM
0 # Anonymní 2015-03-14 15:10
Znalec a obzalovany si byli pred soudem tak nejak rovni :-) Super osobnosti, do sebe zahledeny blazen Svoboda a obzalovany, pomateny, za ktereho s uspechem hovori jeho verbalni projev a pomatene myslenky :-) Fantasticka seance.
0 # Anonymní 2015-03-14 21:56
To je běžné, pokud něčemu věříte nebo si myslíte, že něčemu rozumíte tak zapomenete si udržet odstup od věci. Toto pohlcení u nezainteresovaných vyvolává úsměv. První by za to neměl být trestán a druhý placen. Problém je v tom jak angažovaní s chutí trestat toho zneužívají. Šikanózní zabavení fotoaparátu a počítače které jistě trvá dodnes to prokazuje.
Kamínek
0 # Anonymní 2015-03-15 14:18
Presne tak, jak pise Kaminek, presne tak...
0 # Anonymní 2015-06-15 15:24
"Soudkyně také vyslechla znalce, který uvedl, že Kesudisův text byl "silně společensky závadový" a nepřijatelný."

zpravy.aktualne.cz/.../...

Když jsem to četl, hned se mi vybavil Svoboda. Nedáte 106ku pro informování líného publika bez datovky, kdo je tím nástupcem?
0 # Anonymní 2015-06-15 16:49
Zouhar. Viz ýDěs.
0 # Daniela 2015-06-15 19:29
Nevim, nakolik hyenisticke vyroky Kasiduse jsou spolecensky zavadove, paragrafy na to mate. Myslim, ze usmernovat nenavistne hlasky soudnim procesem je jedna z moznosti, jak vychovat ve spolecnosti vice zakladni slusnosti. A jelikoz mnozi Cesi vyuzivaji svobodu slova k naprosto amoralnim a hnusne nelidskym hlaskam, jiste nebudu pro ne vehementne pozadovat svobodu slova. Na to mate pany Peciny a Cholenske.
Pro mne je Kasudis odpad lidskeho spolecenstvi, jeho neuveritelna krutost a nenavist k vlastnim spoluobcanum az pranim smrti je tak primitivne pojata, ze by mel zivorit jako krysa nekde v hluboke prazske kanalisaci..
Jeste k tomu skodi Kasudis celemu ceskemu narodu.
Nesmirne skodi tim, ze se pridava na stranu teroristu, kteri zbabele zabiji zeny a deti, jako se stalo v pripade zabitych ceskych vojaku. S nimi zemrelo - roztrhano bombou - nekolik nevinnych afghanskych civilistu. Moralnim kanibalistum typu Kasudis nedochazi, ze NATO bojuje prave proti zbabelym fanatickym muslimum, jako byl tento sebeodbouchac, cesti vojaci prece nebojuji proti afghanskemu narodu, ktery je islamskymi silenci terorisovan.
Nasledne, kdyz tuto nenavist k vlastnim obcanum sleduji evropsti a stredovychodni muslimsti fanatici, povsimnou si, ze v Cesku existuje pata kolona islamistu a zameri se na Cesko, kde budou predpokladat prihodne podhoubi. . S novymi kvotami EU pro bezence se lehce mezi tyto zamichaji a zacnou podvracet statni strukturu plizivou indoktrinaci. . (Coz se bohuzel deje i v USA..)
0 # Tomáš Pecina 2015-06-15 19:40
Aniž bych pokládal za nutno s Chomskym opakovat, že ochranu potřebují pouze názory nekonformní až ohavné, protože jiné v zásadě nikomu nevadí, nemohu pominout, že ten člověk vyslovil souhlas nikoli se zabíjením civilistů, ale vojáků během bojové mise. Přičemž nemalá část Čechů se domnívá, že tito vojáci nemají v oné zemi co pohledávat, in the first place.
0 # Anonymní 2015-06-15 20:23
NATO bojuje prave proti zbabelym fanatickym muslimum, jako byl tento sebeodbouchac, cesti vojaci prece nebojuji proti afghanskemu narodu, ktery je islamskymi silenci terorisovan.

Paní Danielo, ten export U.S. demokracie se moc nezdařil, že? Ani v Afghánistánu, ani jinde. Co se týče tzv. "arabského jara", tak následky byly naopak zcela katastrofální. A když se podíváte třeba do Egypta, tak obyvatelé ty pomatené muslimy ve velkém volí. Nebýt armády, tak už tam jsou taky zcela v řiti. Tyto státy prostě na demokracii nejsou zralé.
0 # Daniela 2015-06-15 21:58
Jestlize nekdo souhlasi s hnutim Talibanu, pak nutne souhlasi s jeho vrazdenim civilistu, to jsou spojene nadoby - Talibove toto verejne sami prohlasuji kvuli zastrasovani Afghancu. .Kdyby komunista Kesudak prohlasil, ze nesouhlasi s pritomnosti NATO v Afghanistanu, pak by to bylo o.k.. Jestlize se domniva, ze jsou prislusnici NATO okupanti, je to take o.k. .At teda protestuje na mirove demonstraci s Lenkou Prochazkovou a nerochni se v krvi.
On nameril svou nenavist primarne na ceske vojaky, sve soukmenovce, cleny sveho naroda. .. Vyjadril vdecnost vrahum svych krajanu, kteri mimochodem take zabili sve soukmenovce. Je tu souzneni vrahu. . Jak ja tomu rozumim, kausa neni o reseni pritomnosti ceskych vojaku v NATO misich, ale o schvalovani teroristickeho hnuti.
Jeste k tomu ani nebyli cesti vojaci v combatu, ale normalne se bavili s pratelskymi vesnicany. Proto byli vsichni zmasakrovani, pro vystrahu jinym domorodcum.
Takovy teror tento uchylak podporuje.
...Kesudis na Facebooku označil české vojáky za okupanty a vyjádřil vděčnost afghánským odbojářům za to, „že nás těch šmejdů zbavili“.
Policie se také zabývala jeho výrokem, ve kterém prohlásil: „Je to samozřejmě velký úspěch, neboť čeští žoldáci patří vedle amerických k těm úplně nejzkurvenějším. To, co se jim stalo, to si po čertech zasloužili. Dobře jim tak.“


Idealni by bylo, aby Kesudaka zalovaly rodiny zabitych vojaku pro psychickou ujmu...
0 # Daniela 2015-06-15 23:00
Anonyme z 20:23
I ja dovedu byt cynicka a proto se podivim, ze vnimate civilisacni strety jako vyvazeni americke demokracie. Ja si to nemyslim. V prvni rade se jedna o zachovani zivotni urovne zapadu, potazmo o fosilni zdroje, ktere jsou muslimskym fanatismem ohrozeny. Demokracie oproti nabozenske totalite je vedlejsim prinosem je dobrovolna. Jestli nejsou v nekterych vyvojovych zemich jako je Irak na obcanske usporadani dostatecne vyspeli, pak se zacnou vrazdit sami mezi sebou. To nikoho jineho moc neohrozuje. Nakonec jsou tyto zeme stejne strasne prelidnene, lidsky zivot ztratil cenu a toto je vlastne jakesi pudove pousteni zilou. V techto vybydlenych oblastch se miliardy lidi proste neuzivi, bud se pobijeji o preziti anebo emigruji, - nemaji co ztratit - a proto zaclo stehovani narodu, ktere ovsem hrozbou pro ostatni staty je.
Pro Ameriku je to zaoceansky problem, pokud neumiraji Americane na vlastni pude a tyto revoluce se odehravaji "jinde" , tak nasledky nejsou pro nas v zadnem pripade katastrofalni. Naopak.
Nahodou, Spojene Staty mely priznivy vztah s Mubarakem, nacez on uspesne vyzebraval miliardy dolaru pro jeho hospodarstvi. Rekla bych, ze Americe je celkem jedno, zda maji v Egypte demokracii ci ne, dulezite je, ze se nepridavaji ke svetovemu Jihadu a nenapadaji americke spojence, najme Israel..

Demokracii dosadit nelze, neni to nejaky rezim, je to jen pomucka ke svobodnejsimu souziti...
0 # Tomáš Pecina 2015-06-16 06:35
Výborně, Danielo, takže nevyjádřil podporu terorismu. Tím se ovšem věci docela podstatně mění, nemyslíte?
0 # Daniela 2015-06-16 20:01
Nice try, Tomasku. :-)
M.Kešu-děs primarne jasal nad zabitymi vojaky, coz je aspekt moralni a sekundarne obdivoval Talibance, coz je otazka pravni.. Copak ja vim, jak si soudce bude interpretovat jeho zdravici a 'vděčnost afghánským odbojářům za to, "že nás těch šmejdů zbavili“ ?
To by mohlo byt chapano jako schvalovani trestniho cinu-vrazdy spolu se symphatisovanim k hnuti, ktere smeruje k potlacovani lidskych prav..
Je docela mozne, ze po Kosudakove pokani ho soudce osvobodi, tihle typkove vetsinou stahnou jejich umrneny ocasek vcas. Tak jak tak, ja uz jsem ho odsoudila, funebraka fejsbukovyho.....Jeste bych mu mile doporucila zvolit si obhajce ex-offo. Postarsiho, klidneho, takoveho, co uz to ma za par do predcasneho, nejlepe invalidniho duchodu. :-))
0 # Tomáš Pecina 2015-06-17 11:22
Nikdo přece nepopírá, že co řekl, je ohavnost. Ovšem nelze z toho jen proto, že je to ohavné, dělat něco, čím ten výrok není, jen proto, aby tu osobu bylo možné kriminalisovat. A podporou terorismu takový výrok není, protože pokud české jednotky provádějí vojenskou operaci v cizí zemi, není zabití jejich kombatantů teroristickým činem.

Snad jsem to nevysvětlil pro vás příliš komplikovaně…
0 # Anonymní 2015-06-16 00:12
Paní Danielo, za situace, kdy magoři z Itálie (místo toho, aby střežili schengenský prostor) jezdí k libyjských břehům lovit ekonomické uprchlíky (z drtivé většiny muslimy) a importují je po statisících do Evropy, kdy tyto tlupy okupují řecká turistická letoviska apod., je nám nějaké šaškování v Afghánistánu úplně k ničemu. Americký export demokracie to jen nesmírně zhoršil. Tam je holt potřeba tvrdá ruka, ne hraní si na demokracii, o kterou tam stejně nikdo nestojí, protože jakmile ji dostane, tak si do vedení státu dosadí náboženské fanatiky.
0 # Anonymní 2015-06-17 13:18
uprchlikcou krizi nevyvolal "americky export demokracie" nybrz vlna nestability na blizkem vychode a severu Afriky. A davat za ni vinu USA je mirne receno proste.
Jenom moc doufam, ze ted tady nezacnete tu pohadku o tom, jak za "zelene revoluce" mohla USA atd...
0 # Anonymní 2015-06-17 22:43
Jenom moc doufam, ze ted tady nezacnete tu pohadku o tom, jak za "zelene revoluce" mohla USA atd...

Ne. Se slepým nemá smysl diskutovat, ztráta času.
0 # Daniela 2015-06-18 02:45
..není zabití jejich kombatantů teroristickým činem.
V mych ocich prave tento specialni pripad teroristickym cinem je, protoze ta vrazda se stala v nekombatanti situaci, pri pratelskem pohovoru s vesnicany. Atentatnik se odpalil a zabil i nekolik nevinnych lidi, mimo 5 vojaku. Toto je terorismus i v afghanskych valecnych pomerech.
Neni to pripad, kde by vojaci najeli na minu a byli zabiti, tam by se jednalo o akt insurgence namereny na nepritele.. To by nebyl terorismus, ale valecny atentat.
Terorismus je nasili nejen fysicke a zakerne, ale take ma za ucel zastrasit a deptat protivnika, uderi vetsinou na nevinnych v klidne situaci.. Hranice mezi atentatem a terorismem je uzoucka. Proto take je atentat na Heydricha nekdy oznacovan za teroristicky cin, neb z nacistickeho meritka obsahoval podobne vlastnosti jako terorismus.
Zalezi na tom, z jake strany se na vrazedne diversanty divame, ze. Komu skodi.

Jak jsem predvidala, Kusadak uz priznal, ze to prestrelil, znelo to jako castecna omluva, snad to soudruzky soudkyne vezmou v uvahu.. (Soudruzky, znalci a Kesudis jsou varianty cechackovskeho kmene).

Snad jsem to nevysvětlila pro vás příliš komplikovaně…
0 # Tomáš Pecina 2015-06-18 09:07
Teroristický čin již z definice nemůže být spáchán na vojákovi okupační armády, která v mé zemi pořádá "policejní akci" (v moderní terminologii, jinak samozřejmě "vede válku"). Viz wiki:

Terrorism is commonly defined as violent acts (or the threat of violent acts) intended to create fear (terror), perpetrated for an economic, religious, political, or ideological goal, and which deliberately target or disregard the safety of non-combatants (e.g., neutral military personnel or civilians).
0 # Anonymní 2015-06-18 15:24
Takže o teroristický čin evidentně jde, páč "záměrně nebral v úvahu bezpečnost civilistů".
Což ovšem nic nemění na tom, že trestní dtíhání toho našeho komanče je přinejmenším šikanózní, prakticky projevem státního terorismu.
0 # Tomáš Pecina 2015-06-18 17:58
Výklad, že o teroristický čin šlo, protože při něm zahynul útočník-civilista, je sice velmi právnický, avšak v rovině jiné než ryze akademické je to totální pitomost.
0 # Daniela 2015-06-18 20:44
Nu, jak tomu rozumim, zde je kazdy suicide bomber teroristou. Cestina nema spravny preklad, protoze je to prekladano jako atentatnik. Ale atentatnik je anglicky assassin..
Pri vybuchu zahynulo deset civilistu, co cekali ve fronte na lekarske osetreni. Dva afghansti policiste spolu s ceskymi vojaky zemreli tez. Prave ti zabiti civiliste urcuji povahu zlocinu, coz je podle mne terorisiticky cin.
Stejne je to cele jen slovickareni , nebudu ze sebe delat vyspelou demokratku a bojovat za Kesudisovo pravo na nenavistny projev . Ne nadarmo se mi smeji, ze jsem soudce Lynch.
Kdepak jen jsem to slysela, ze moralni vychova je stejna, jako kdyz vychovavate dite. To dite musi vedet, ze jeho spatne chovani ma negativni dusledky.....:-)
Statni terorismus neni prokazany, protoze jsem nikde necetla, kdo podal na komunistu trestni oznameni. Byl to Cesky stat ? Nevime. Treba se ozvali vojaci, kteri v te rote slouzili, kdo vi. Anebo maminka jednoho zabiteho. Tak tihle lide by nemeli mit pravo se branit ?
0 # Anonymní 2015-06-19 08:55
Určitě není pravda, že každý násilný čin, při kterém zahyne civilista je teroristický čin. Podobně organizace nebo skupina, která podobné pravidelně provádí, také není teroristická organizace. Civilní oběti by správně měly být považovány za vedlejší škody (collateral damage), tak jak to běžně provádí americká armáda, při jejich útocích bezpilotními letadly civilisté pravidelně umírají. A pokud vím, tak zatím nikdo neoznačil americkou armádu, resp. jednotky provádějící útoky bezpilotními letadly, za teroristickou organizaci, nebo snad ano?
0 # Anonymní 2015-06-19 09:23
TP:
Co to plácáte? Atentátník byl osobou zúčastněnou, kombatantem. Jde o zabití nezúčastněných civilistů, kolaterální škody. I když pravděpodobně nešlo "jen" o ignorování jejich bezpečnosti, ale sami byli vedlejším cílem, přeživší pak adresáty dvou zpráv - 1. že s okupanty se žádným způsobem nekooperuje, 2. že Alláh je velký.

SSA kibic:
Kdo podal trestní oznámení je nerelevantní. Státní orgán měl podnět odložit jako zjevně neopodstatněný. Myslím, že každému soudnému člověku je jasné, co ten komanč svými tlachy myslel, že šlo o vyjádření navýsost vnitropolitického názoru, respektive protestu, a jen slabomyslný by se mohl domnívat, že by "projevoval sympatie k Talibanu". A protože přece jenom ty, co případ přivedli před soud, za slabomyslné nepovažuji, pak jde o zneužití pravomocí úřední osoby, šikanu nepohodlného občana a zřejmě i projev státního terorismu (splňuje definici výše uvedenou).
Pokud se někdo cítil jeho jednáním poškozený, nic mu nebrání podat občanskoprávní žalobu (a nést důkazní břemeno).
0 # Anonymní 2015-06-19 09:31
Anonymní19. června 2015 8:55
Myslím, že označování SSA a jejich armády za teroristické organizace je celkem běžné. Pravda, ne v "mainstreamu". Právě aby to tak zůstalo, jsou prováděna šikanózní trestní stíhání, jako v tomto případě.
0 # Leon Kreutzfeld 2015-06-19 15:42
Tak urcite. "Elity" dosly k zaveru, ze Cesi na svobodu po projevu nejsou zrali a proto vymysleli zakon o podpore a propagaci, novodoby equivalent zakona o podvraceni republiky. Zneuziti zamezi, ze je k tomu treba sikovneho znalce.

Stare dobre vytrznictvi pro postihovani mene zavadovych skutku nastesti "elity" z komunistickych zakonu nevypustily.
0 # Daniela 2015-06-19 18:07
Tak jsem se podivala na stranky Komunisticke strany Ceska a tam jsem nasla informaci, ze trestni oznameni na Kesudise podalo vojenske velitelstvi. Podle mne je toto velmi relevantni informace, protoze se jedna o organisaci, na kterou mel Kesudak namerene jeho nenavistne primitivni hlasky.. Podani nezadal cesky stat, ale specificka, zucastnena strana. Toto je naprosto korektni soudni stihani.

Jedna vec mne vsak na komunisticke strance zamrzela.
...Kesudisovy výroky neunikly ani pozornosti vedení ostravské KSČM, jejímž je členem. V současné době má pozastavené členství do doby, než bude případ soudně vyřešen.
Pozastavene clenstvi se mi nelibi. Michal Kesudis statecne burcoval, treba na Zvedavci proti burzoustum, kazdemu doporucoval si poradne nastudovat Karla Marxe, ideovou stranku ma tedy v malicku a ted tohle. . Cesti soudruzi by ho meli naopak vyzdvihnout do vyssich ranku, mel by byt jejich medialni mluvci !
Krasne by bylo predstaveni pro turisty, na Staromestskem, kde by Kesud hrimal o nutnosti znarodneni za zvuku "hudby" Reznika :-))
0 # Anonymní 2015-06-19 18:30
Jak již bylo shora konstatováno - kdo podal trestní oznámení, je zcela irelevantní. Mělo být odloženo.
0 # Daniela 2015-06-19 19:19
No ale ono to oznameni odlozeno nebylo :-)

Collateral damage je smrt civilistu, kteri se nestastnou nahodou anebo jako lidske stity dostali do palby v primem kombatu. Zde na sebe vesmes pali dve strany. Armada nikdy nezacne jen tak bombardovat vesnici, vzdy je to odpoved na primy utok insurgencu, tedy afghansjkych talibu. Collateralni damage by nasledne vznikl, kdyby po zabiti ceskych vojaku a civilistu nebyl sebeodbouchac zabit a bylo by teroristu vice, co by se pak uchylili do skoly mezi deti. .
Ale v poradku, protoze jestlize primarni target byli cesti vojaci a domorodci jen collateral, tak legitimujete partyzany, :-) Pak jasani nad jejich roztrhanim je schvalovani zlocinu proti lidskosti a sympatie s kriminalnim hnutim.. Ja se hlavne pozastavuji nad lidskou kreaturou, ktera ma radost z toho, ze prislusnici jeho naroda, Cesi, byl krute zabiti. Ale po hlubsim zamysleni je jasne, ze vrazdeni a otrlost je typicka pro komunisty. Jak uz predvedli svym tridnim bojem v Ceskoslovensku.
0 # Anonymní 2015-06-19 20:29
Armada nikdy nezacne jen tak bombardovat vesnici

Tak určitě... :-DDD
0 # Daniela 2015-06-19 23:29
Anonymní19. června 2015 20:29

Armada nikdy nezacne jen tak bombardovat vesnici

Tak určitě... :-DDD

-------
Myslite, ze Americane jen tak z plesiru bombarduji ? Ja tomu neverim, je to drb. Neverim ani tomu, ze vyznamenany vojak, lekar Obrtel nedockave cekal na nove obeti bombardovani, pac na zranenych Afghancich pachal mengelovske experimenty. Urezaval nohy, kdyz byly jen vyvrknute a taky pry nekolik afghanskych pacientu v narkoze vykastroval. A ze pry na to Amici prisli a proto se Obrtel takto sichruje...Je to kachna, nedejte na drby, anonyme.
Nekteri nenavistnici v Ostrave tvrdi, ze pan Kesudis je dite romske matky a Reka. Pravda, on je jizni typ muze, ale stejne to nema zadny vyznam.. To jsou rasisti, co tohle tvrdi.
0 # Anonymní 2015-06-20 00:35
Proboha, jaký zase Obrtel? Vůbec nevím, o koho se jedná,ani mě to nezajímá.

Kesudis je mírně řečeno nepříliš inteligentní; nakolik se na tom podílí jeho původ nevím, ani to nehodlám zkoumat. Blbost ale není trestná.
0 # Daniela 2015-06-20 03:01
Anonyme z 0:35,
To mne prekvapuje, ze neznate Obrtela, vzdyt on je vzorem individui jako je Kesudis.. Stejna particka.
"Bývalý vojenský lékař Marek Obrtel, který se rozhodl vrátit svá vyznamenání, protože NATO v čele s USA je podle něj zločinecká organizace, v exkluzivním rozhovoru pro ParlamentníListy.cz blíže popisuje okolnosti, které ho přiměly k tomuto rozhodnutí. Bezpečnost naší země by podle něj měla zajišťovat evropská armáda, včetně Ruska.""
No a Obrtel daval rozhovory v ceskych mediich, na programu Drtinova-Veselovsky, do alternativnich platku a vsude, kde ho nechali. . Jako Kesudis, i on povazuje NATO za zlocineckou organisaci a ceske vojaky za okupanty..
A vidite, jelikoz se vyjadroval bez vulgarit a dryacnicke nenavisti, nejasal nad smrti vojaku, nikdo na nej trestni oznameni nepodal.
Souhlasim, blbost neni trestna. Ale blbci, kteri ublizuji z cire zlovule, by nejak zodpovedni meli byt. Alespon v me knize chovani. .
0 # Anonymní 2015-06-22 13:22
Mně jsou ty partičky ukradené. Jsem zásadně proti kriminalizaci jakýchkoliv názorů, tím to pro mne končí. Pokud se někdo cítí názorem poškozen, ať se soudí za své v civilním řízení.
0 # gogo 2015-10-27 17:02
Myslím, že Ivo se vydal dále na východ a podle všeho mu teď kvete pšenka v Rusku. Podle tohoto videa to vypadá, že i tam začínají konečně objevovat kontextuální extremismus.
www.youtube.com/watch?v=WUh3Jw4lYUc

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)