Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ústí nad Labem je zvláštní město: představitelé samosprávy se tam rutinně fackují s herci a když druze jmenovaný zveřejní na Facebooku (IMHO celkem nevkusný) vtip, hned je z toho trestní stíhání. Víra, že stíhání verbálních deliktů učiní z této země šťastnější místo k životu, jeví se být tristně nevykořenitelnou.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-02-26 00:37
Malé doplnění - nezveřejnil to na profilu, ale do události „Úklid Ústí“ (www.facebook.com/events/714245692007874), kterou pořádají jeho kamarádi.
0 # Tomáš Pecina 2015-02-26 00:53
Díky za upozornění.
0 # Anonymní 2015-02-26 01:49
Ústecká pravice a levice spojila své síly. Ve vážném boji. S heslem: Zavřít herce do basy, však si začal ! Bojovat takto bez nadhledu s černým humorem je velice nebezpečné. Jedna půlka se potrhá smíchy a druhá dostane infarkt. Lidé mlčky uklízí Ústí a odvážní čelní představitelé bojují s narušitelem.
Kamínek
0 # Václav Š. David 2015-02-26 04:51
Upřímně, Jiří Maryško je typický případ, co by na jedné straně zavíral lidi na domněle či skutečně rasistické symboly a na druhé straně píše o potřebě střílet politiky, kteří mu nejdou na ruku. Je velmi blízkým spolupracovníkem Achaba Heidlera, který se potřebou zavírat lidi za (rasistické) názory nikdy netajil.
0 # Anonymní 2015-02-26 09:53
Obávám se, že s dovoláváním se svobody projevu a zároveň v případě potřeby dovolávání se kriminálu pro své ideové oponenty máte asi u těchto pánů pravdu.

Maryško je navíc slon v porcelánu, když se neorientuje v ideologii platné na severu:
Kdyby místo Lidic vygoogloval nějaký obrázek z linče sudetských Němců v roce 1945, tak ti stejní humanisté, kteří ho teď chtějí soudit, by mu ještě zatleskali jak je vtipný.
0 # Daniela 2015-02-26 15:10
Jsme zase u toho, zda ma byt svoboda slova bezbreha ci ne.
Myslim, ze Marysko prave doplaval na ten breh. Nevkus, cynismus, hyenismus, to mne napadlo pri obrazku z Lidic.. To ze je vtipne, delat si legraci z hromadek lidskych tel, vzdyt to byl nekoho otec nebo manzel, proboha..A to jeste neberu v uvahu, ze pitoma mozna myslel uklid od cikanu.
Ty Lidice jsou snad proklete. Napred je zneuzivali komuniste a ted se o tu tragedii otira moralni spodina, i kdyz v pripade Marysky jde navic o psychopaticky jev bezcitnosti-, naprosta ztrata empathie. Clovek cloveku vlkem.
Marne hledam pojem zakladni dustojnosi a ucty k lidskemu zivotu...
A co takhle pro tyto vtipalky dalsi :"vtip", neco o uklizeni v restauraci Druzba, to je prece stejne vlakno,- "Hlasime, ze generalni uklid ve stravovne v Uherskem Brode probihal uspesne, osm karbonovych units uklizeno..." ..
0 # Tomáš Pecina 2015-02-26 15:16
Cynismus není trestný.
0 # Anonymní 2015-02-26 15:34
for Daniela: Otázka nezní, zda svoboda bude bezbřehá či nikoliv - svoboda buď je nebo není - nic mezi tím!
Pan herec je mi osobou extrémně nesympatickou - žil z daní jiných lidí, které dostával od svého chlebodárce města, když penízky přestaly téct, tak začal dělat hysterické scény, napadl představitele města a kvičel do médií. Jeho vtip je ubohý a v žádném případě není vtipný ani trefný.

Ale dle mého má právo na sebeblbější vtipy a jejich trestání a zakazování je i útok na mojí svobodu!
0 # Anonymní 2015-02-26 22:00
Ta otázka je, jestli od někoho, kdo již použil fyzické násilí vůči svým oponentům, jde o vtip nebo o výhrůžku?
0 # Daniela 2015-02-26 19:14
Ja se zase domnivam, ze uplna a bezbreha svoboda existuje nekde na oceane, kde si muzete vyrvavat sadisticke fantasie a plany znicit lidstvo podle libosti. Nikomu to nevadi. Jakmile se vsak v okoli vyskytnou usi, at uz fysicke ci virtualni, tak tato svoboda zavisi na tech usich, ktere slysi.. Svoboda projevu se pak ridi tim, jak je ostatnimi vnimana a tolerovana. Ne statem, ne nejakou elitou, ale toleranci normalni vetsiny..Urcite meze v kazde spolecnosti byt proste musi, jinak se skupina sama rozlozi a znici.. Patheticke "Svoboda bud je anebo neni" je nepresne, vidim to jako pokus o vyssi toleranci osobniho projevu,.To neni tak o svobode samotne, ale o pocitu svobody...Ja mam pocit svobody v tom, ze si mohu sama rozhodovat o tom, co je v mem projevu pripustne pro okoli a co ne. Nekdy jsem kultivovana dama, jindy zase holesovicka trhovkyne...:-)
Nevolam po Maryskove zavreni do Gulagu, ale odsuzuji ho za hnusny projev nelidskosti..
0 # Tomáš Pecina 2015-02-26 21:52
Odsuzovat ho můžete, ale jak vám neúspěšně vysvětlováno, důležité je, aby ho neodsoudil stát, protože ani blbý vtip by neměl být trestný.
0 # Daniela 2015-02-26 19:23
,Tomáš Pecina26. února 2015 15:16
Cynismus není trestný.

Neni nad zkusenost, ze...:-)
0 # Leon Kreutzfeld 2015-02-26 21:56
Kdyby si Marysko delal srandu z kozomedanu jako Charlie, tak by byl hrdina. Ze si ale ten padouch delal srandu z obeti nazistickeho besneni, tak ho po pravu zavrou.
0 # Daniela 2015-02-27 00:10
A vy si pane Kreutzfelde
pochlebujte, ze neni trestne svejkovani...:-)
0 # Anonymní 2015-02-28 21:24
Já zase obdivuji policii. Sice špatným, ale přesto stejným metrem měří i takovému jedinci. Neodsoudí ho, ale myslím, že by ve své komunitě pravdy a lásky mel vyprávět, co se děje těm druhým. Třeba to bude poučné. Konec konců v každém významném právním předpisu píší, že má vychovávat. ..:)))

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)