Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dnes uvolnila banka osmimilionovou blokaci na účtu společnosti guidemedia, nařízenou policií v souvislosti s vydáním knihy projevů Adolfa Hitlera. Nezákonný zásah tak trval 1 rok, 5 měsíců a 11 dnů.

Připomeňme si při této příležitosti, kdo je pod příslušným usnesením podepsán: policejní komisař Michal Spáčil a státní zástupce Jan Petrásek. Oba mohli a měli vědět, že trestní stíhání je v rozporu s judikaturou Nejvyššího soudu, avšak za jejich chybu zaplatí někdo jiný, daňový poplatník.

Společnost guidemedia se bude po státu domáhat, vedle zhruba sedmdesátitisícových nákladů obhajoby, náhrady újmy ve výši pět milionů korun, což je částka zcela přiměřená s ohledem na to, že odnětím finančních prostředků byla po dobu půldruhého roku efektivně zbavena možnosti podnikat a její samotné finanční přežití lze za těchto okolností hodnotit jako malý zázrak.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-02-20 19:34
sice jako poplatník pláču ... ale podle mě částka pouze pět milionů korun je málo. Jako adekvátní by se mi jevila částka 15 - 20 milionu korun. Přeci jenom tohle trestní stíhání, které bylo v rozporu i se zdravým rozumem musí být tvrdě potrestáno. Pokud by stát vydal ročně na odškodném třeba přes 100 miliónu v těchto pochybných kauzách na politickou objednávku, už by si toho třeba na ministerstvu i všimnul a něco dělal. Minimálně by zvedl telefon a zavolal do Brna na státní zastupitelství a řekl ... Vy jste se tam snad úplně ...
0 # Anonymní 2015-02-21 02:53
Me 5 m rovněž pripada Malo, je ale fakt, ze budou rádi pokud jim soud přizná i tohle... Oni ty soudci tak nějak po bolševicku nemají podnikatele rádi... Čím to asi bude... Že by minulosti těch soudců?!
0 # Tomáš Pecina 2015-02-21 04:21
Ne, jejich povahou. Soudci stejně jako ostatní lidé, kteří žijí ze státního rozpočtu a víceméně nic nedělají, v poměru k příjmu, nenávidí každého, kdo si vydělává vlastní prací. Je to psychologicky pochopitelné: velmi dobře vědí, jak jsou nevzdělaní, hloupí a líní (nepočítaje řídké výjimky), takže kdyby se náhodou ocitli v podmínkách volné soutěže, např. v advokacii, neuživili by se nebo by jejich příjmy klesly na zlomek těch soudcovských.
0 # J. Janát 2015-02-24 08:47
Pane Pecino, vy kromě práva "děláte" i do psychologie...?
0 # Anonymní 2015-02-24 09:33
V advokacii je volná soutěž?
Proč tedy nevede ke snížení nákladů za právní služby (namísto k faktické nevymahatelnosti práva)?
Proč nějaký "volnosoutěžník" neudělá něco s (podle mého názoru) protiústavním stavem, kdy poškozený, i když vyhraje svůj spor, nedostane zpátky všechny své náklady (to, oč si řekne advokát nad advokátní tarif)?
Jen pro zajímavost - proč vlastně Vy nejste advokátem?
0 # Anonymní 2015-02-24 13:54
"Přeci jenom tohle trestní stíhání, které bylo v rozporu i se zdravým rozumem musí být tvrdě potrestáno"

Nepleťte si trestání s náhradou škody.
0 # Anonymní 2015-02-20 19:51
škoda, že si majitelé nepodali stížnost............ skvělí soudci Městského soudu v Brně by jistě zasáhli :-)))))
0 # Tomáš Pecina 2015-02-21 04:24
Podali, ale soud o ní rozhodl alibisticky.
0 # Anonymní 2015-02-21 22:22
Odstřihnutí od peněz je jedna z mnoha netod boje státu,proti nepohodlným.Tahle metoda, jako mnohé jiné, není žádnou novinkou.V minulosti bylo něco podobného použito vůči Spr-Rsč.Tehdy nám stát blokoval finanční příspěvek za volby.Prověřovali a prověřovali a stejně nic nezjistili.Tak se to muselo udělat jinak.Prosím nechci řešit"peripetie"tehdejšího předsedy PhDr.M.Sládka.To je zas o něčem jinde.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)