Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Napětí téměř erotické dostává spor o obsah interního pokynu policejního presidenta k zacházení s osobními údaji sprostých podezřelých. Jsme napjati zhruba stejně, jako když před sto lety dáma na filmovém plátně poodhalila nožku či vystavila kameře dalších pět milimetrů pokožky v oblasti ramene, pročež pánové v publiku propadali davovému šílenství.

Šílenství prozatím nepropadáme, ale na nová odhalení, jichž se nám dostane poté, co ministerstvo zrušilo rozhodnutí policejního presidia o částečném odmítnutí naší žádosti, se rozhodně těšíme.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-02-14 18:07
Obdivuji vaši vytrvalost. Je nějaká obrana, kdyby vám policie poskytla nepravdivé informace? Dá se to nějak poznat? Vidím to pro ni jako východisko, aby uspokojila vaši zvídavost (když už teď fakt musí) a přitom nesdělila, co nechce.
0 # Tomáš Pecina 2015-02-15 13:43
Praxe je taková, že poskytnutí nepravdivých informací se nepovažuje za poskytnutí informace ve smyslu InfZ, takže je proti tomu přípustné podat stížnnost, a za jistých okolností by to mohlo být posuzováno i jako trestný čin.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)