Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nový vývoj zaznamenal i případ závadového trička se slovanským symbolem. Teplický státní zástupce Pavel Norek podal obžalobu, v níž víceméně jen převyprávěl Zouharův diletantský posudek. Z toho důvodu ji vystavovat nebudeme, nestojí to za tu práci s anonymisací. Avšak jednu pasáž přesto ocitujeme, protože připravit své čtenáře o tento plod ducha teplického jurisprudenta by bylo kruté:

K subjektivní stránce je třeba uvést, že z hlediska působení obviněného je zjevné, že si byl vědom významu symboliky na svém tričku. Jeho úmysl je dále projeven tím, že obviněný byl oděn do mikiny, kterou měl rozepnutou takovým způsobem, aby uvedený symbol na tričku byl jasně viditelný, a na druhou stranu mikina sloužila zároveň ke snadnému zakrytí této symboliky v případě potřeby.

Alternativní vysvětlení, totiž že obviněný si mikinu oblékl, neboť mu byla zima, proti této brilantní konstrukci přirozeně nemůže obstát.

Únorového Osla jsme si vyplýtvali, proto se P. Norek za tuto hluboce logickou a zločincovy temné rejdy nelítostně rozkrývající inferenci bude muset spokojit s náhradním oceněním ad hoc, s rudou stužkou prokurátora Vyšinského. Blahopřejeme!

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-02-26 02:20
Obžaloba za zapínání zipu tu ještě nebyla. Zločinci jsou každý den víc fikanější.
Kamínek
0 # Anonymní 2015-02-26 07:14
Hmmm. Zdravíme neonácky!!! Netahejte na akce závadové symboly, navlékněte režné kutny a kajte se a nikdo vás nebude stíhat!!!
0 # jgIII 2015-02-26 16:06
Omyl. V případě, že kutnou bude zločinec vyjadřovat zločinecké úmysly, bude kutna naopak přitěžující okolnost vzhledem ke své zákeřnosti a skrývání pravých úmyslů.
0 # Anonymní 2015-02-27 09:17
nechápu jak může někdo kutnou vyjadřovat zločinecké úmysly a současně přitom své pravé úmysly skrývat, ledaže by ty pravé nebyly zločinecké, ale pak by takové počínání nějak nedávalo smysl

příště nejdřív myslete než něco napíšete
0 # Anonymní 2015-02-28 09:36
To by ste mali skor vy mysliet... v navaznosti na pojem zavadovy diskurs je ten ironicky prispevok uplne namieste.
0 # Anonymní 2015-02-26 09:39
Zajímvaé, že zobrazování podobné symboly u ukrajinských dobrovolnických jednotek v české televizi nevadí.
0 # Anonymní 2015-02-26 09:45
Ukrajinsti dobrovolaci maji proste stesti, ze neziji v jurisdikci prokuratoru a policejnich pochopu odkojenych a zivenych rudym severem.

Iditostvi komunistickeho severu zjevne stoupa ke hvezdam
0 # Anonymní 2015-02-26 21:20
Ua Pravý sektor je jen využitý EuUsaIz.Naivně si myslí že bojuje za svou věc, je to omyl.Není tajemství že je dotuje Židovská lobby.Jinak jsem zvědav na 1.Máj Brno.Neboť už nyní jdou na dračku 1.majová trička z nápisem Evropo povztaň.Na 1.Mají 2011 taky v Brně-Bronxu, byl problém z transparentním ze stejným názvem.Ti co ho drželi byli předvedeni na Pčr.Tuším že měli i soudní problém.Když tam bude více lidí s těmi tričkama,tak aby nebyli plné cely.Je to absurdní,Státní moc si vymyslí cokoliv.Jakékoliv slovní spojení je pro ně problém.Jak již zmiňované Evropo povztaň,tak i např.Národní odpor.Přičemž zrovna tenhle název je oficiálně zaregistrován na Ministerstvu kultury.
0 # Anonymní 2015-02-26 23:02
Mne by právě zajímalo, jak by dopadlo, kdyby někdo přinesl ten prapor té skupiny Azov. V televizi to ukazují v hlavních zprávách, tak co. :-)
0 # Anonymní 2015-02-27 00:11
To jistě.Ještě zajímavější by bylo,kdyby i s prapory Azov,Ukrajiny tak i prapory Novorossia a Russia;-) Jako je obecně rozdělena Česká společnost, v téhle otázce.Tak stejně tak je rozdělena Ultrapravice.
0 # Tomáš Pecina 2015-02-27 00:27
To je prakticky vyloučeno: celá nacionalistická scena podporuje Putina, takže aby si vzali podobný symbol, je stejně nepřestavitelné, jako že by měli mít srpy a kladiva.
0 # Daniela 2015-02-27 01:46
Co je na tricku, podle ilustracniho obrazku je nejaky kolovrat, napodobenina, ktera pripomina nacisticky symbol Die Schwarze Sonne. Ovsem je stylisovany a zjednoduseny. Originalni disk, ktery pouzivali naciste v jejich okultnich symbolech ma paprsky lomene jako blesky a ne rovne. Na nemeckem hrade Wewelsburg byl zrizen nacisticky esotericky chram-temple, jedna z vezi mela znazornovat stred sveta. Tam maji, jeste z nacisticke ery, v mramorove podlaze mozaiku, zasazeny symbol cerneho slunce. Nevim,, na cem stoji obvineni tricko-nositele, kdyz ani kolovrat ani cerne slunce v Nemecku zakazane nejsou. Jsou to stare pohanske symboly, . Krome toho, ze otisky na trickach nikomu neublizuji, tak zde navic neni specificka symbolicka identita,.. Co se bude u soudu projednavat ? Je to kolovrat inkarnace a behu vesmiru, anebo cerne slunce, u ktereho vidime jen stiny, protoze jeho zare je pro nas az moc silna a je to nabozensky symbol Treti Rise ? Prece nejde zakazovat esotericke symboly z paganismu...
Pokud se nemylim, tak batallion Azov ma v pozadi vlajky disk s lomenymi paprsky, urcite se jedna o cerne slunce....
0 # Tomáš Pecina 2015-02-27 02:37
Černé slunce používá také Thule-Gesellschaft, promiscue se čtyřramenou levetočivou kruhovou svastikou.
0 # Anonymní 2015-02-27 08:53
0 # Anonymní 2015-02-27 08:59
Mne by právě zajímala ta argumentace, když nechávají vlát prapor Azovu, ale ta mikina vadí.
0 # Anonymní 2015-02-27 11:49
Pokud je tomu tak že celá ultrapravicová scéna je při Putinovi, bylo by to pro mne velmi příjemné překvapení.Ale bohužel co čtu na některých tzv.ne-vhodných stránkách, tak tam bohužel čtu dost velké podpory Ua! Samozrejmě na 1.maji Dsss taky vylučuji vlajky a symboliky SSSR.Ale současného Ruska a Novoruska bych si je tam dokázal představit.Vždyť to je pravý vzdor Usa,Eu a Izraele.
0 # Báša 2015-02-28 17:01
Promiňte... Říkal tu někdo něco o ultrapravici? Která má v názvu "Dělnická"? Pane, neměl byste už na tu televizi koukat. Škodí Vám to.
Hint:
Fašismus a nacionální sodialismus jsou LEVICOVÉ směry!
0 # Daniela 2015-03-01 03:08
Samozrejme, ze naciste byli socansti levicaci.
Uz ten nazev NSDAP - National Socialistische Deutsche Arbeiter Partei to jasne oznacuje. . Na pocatku cesty nacku k moci byla NSDAP rozdelena, na severu Nemecka, pod vedenim socialistickych bratru Strasseru se silne blizila idejim komunismu.. Nakonec jizni cast nacku NSDAP v cele s Hitlerem vyhrala, tuto vice socialistickou vetev odrizla vyvrazdenim v Noci dlouhych nozu...
0 # Anonymní 2015-03-01 20:31
Fašismus a nacionální sodialismus jsou LEVICOVÉ směry!

Pravičáci křičí,že jsou to levicové směry a levičáci zase naopak,tvrdit,že je takový,nebo makový je přežitek,Např.podpora živnostníků,sociální jistoty,velké podniky pod kontrolou státu...,je to pravicové,nebo levicové,blbost.
0 # Báša 2015-03-01 21:52
Nacionální SOCIALISMUS, kurva. Slepej nebo blbej, nebo komouš? Páč právě komunisti a socialisti jsou největší nepřátele národního socialismu, bo jim jde o stejného voliče. Tak si tem Mein Kamf přečtěte, když už nic jinýho.
A jinak se můžete podívat, jakej vliv a na jaký oblasti života mají tyhle režimy. Až na vlastnictví výrobních prostředků je to to samý.
Já teda slyšim řvát jen socialisty. Jsou toho plný sdělovací prostředky - nic jinýho než socialismus v Evropě už neni, vyjímkou je Velká Británie, tam už je to fašismus - v původnim smyslu, ne v tom ruskym, tam jsou dál.
0 # Anonymní 2015-03-02 10:18
Pane Pecino, jak jste prisel na tohle sve tvrzeni?

"To je prakticky vyloučeno: celá nacionalistická scena podporuje Putina, takže aby si vzali podobný symbol, je stejně nepřestavitelné, jako že by měli mít srpy a kladiva."

At uz byste mel na mysli ceskou ci ruskou nacionalistickou scenu, tak v obou pripadech to rozhodne neni pravda.
0 # Anonymní 2015-03-02 10:24
Dobrý den.
Pokud jde o prapor/logo batalionu (nyní již pluku) Azov, tak jejich vlastní vysvětlení je, že jde o písmena "I" a "N" jako zkratka jejich hesla "Idea naciji"
DS
0 # Anonymní 2015-02-26 17:05
Nemohu si pomoci, ale silně mi to připomíná pasáž ze Švejka, kdy je vyšetřován policií v Putimi a nadstrážnistr Hovorka zapisuje, jak investigoval fotografování nádraží. Kdy obviněný by nádraží jistě fotografoval, ale neučinil tak nemaje fotografický přístroj....:-) to jsou vážně troubové....
0 # Anonymní 2015-03-02 16:10
Slepej nebo blbej, nebo komouš?Ani jedno,snad :-)komunisti a socialisti jsou největší nepřátele národního socialismu, bo jim jde o stejného voliče.
Pane bože a kde,u nás,nebo je to nějaká virtualní země,kde soupeří komunisté a nac.socialisté o voliče?MF jsem četl,jak píši,co se týče n.soc.tvrdit v dnešní době,že je levicový nebo pravicový je KRAVINA,snad to pochopí i pravičáci :-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)