Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Pochopitelně ne. Psali jsme to už před rokem, mezitím se k témuž závěru dopracovali i pražští úředlníci.

Komentáře   

0 # Anonymní 2015-01-26 23:23
Kdyby na České vlajce byl namalován hakenkreuz,To by bylo halóóó! A je jedno jestli na bílém poli či v bílém kolečku v červeném poli.Či v jakekoliv kombinaci.Fantazií se meze nekladou.
0 # Anonymní 2015-01-27 02:01
Rozhodnuti je správně, proč by měl stát šikanovat občany byt cikány za podobne detaily, problém je, ze udělat to ne cikán, tak to jsko přestupek nejspíš pod tlakem meanstreamoveho tisku a neziskovek prohlásí a to je hrozná představa!
0 # Daniela 2015-01-27 03:37
Statni vlajky jsou casto hanobenym symbolem, to je casti svobodneho projevu.. Zrovna romske kolo na vlajce jako pejorativni nevidim, je to umelecke dilo, aktiviste chteli zrejme znazornit nejake spojeni ethnik, narodu, nevim...
Svastika-hakovy kriz na ceske vlajce, v kontextu demonstrace hajlujicich, "Die Fahne hoch'' rvoucich lvu by byla podle meho mineni nacisticka provokace...
Oproti tomu, jen namalovany hakenkrojc na bilem poli na vlajce, nekde na fotbalovem zapase, nu, to by symbolisovalo mimo blbosti tvurcu i podrobeni ceskeho naroda nacistum a bylo by zajimave, jak by to ceska judikatura resila..(Ja bych je nechala, at se vypatlanci ukazou v plne krase)...
V Americe jsou doslova tisice zpusobu, jak by se americka vlajka mohla hanobit, nasledne 'desecrace' neni zakonem trestna. Zato spolecensky odsouzena a to velmi.. Konecny krach a potupny zanik demonstrace "Occupy Wall street" zpusobilo prave defekovani anarchistu na americkou vlajku...
0 # Anonymní 2015-01-27 04:55
Až vyrostu chci být umělec se svobodou projevu a když ne tak budu lev!
Kamínek
0 # Jan Vučka 2015-01-27 10:52
Předpokládám, že k tomu potřebovali znalecký posudek.
0 # Tomáš Pecina 2015-01-27 12:11
Ano, kdesi se o tom psalo.
0 # Anonymní 2015-01-27 16:01
Je neskutečné, jak úředníci dokážou lidem zkomplikovat život. A to šlo jen o umělecký projekt. Po této zkušenosti si umím představit, jak úřady komplikují život běžným lidem. Já jsem měl například právní pomoc zdarma, a kdybych ji neměl, asi bych se úřednímu šimlu neubránil a pokutu zaplatil. Bez právníka bych se z toho nikdy nevysekal.

praha.idnes.cz/.../...
0 # maaartinus 2015-01-27 17:23
Mel jste ji opravdu zdarma nebo to zaplatil stat?

Ten clanek neni nic moc, ale ta diskuze je misty vyzivna. Zejmena pouceni o xenofobii bych su vzal k srdci.
0 # gogo 2015-01-27 17:48
Překvapuje mě, co všecko se dá označit za "umělecký projekt".
Tím nemyslím, že by se mělo nějak řešit, když někdo namaluje barevné obdélníky (pokud s tím souhlasí majitel podkladu), čistě jen je mi dost odporná povýšená nabubřelost lidí, co mají puzení cpát svoje výtvory ostatním a domáhat se nadpráv ve jménu jakési umělecké svobody.
Čmárejte si za své na svém. Cokoliv nad to může vzbudit reakce nemáte právo požadovat nějakou speciální toleranci nad běžný rámec. A neschovávejte se za "kontroversní" témata.
0 # Anonymní 2015-01-28 21:59
Ten Pseudoumělec dokonce nikoho nezajímal na pro eu zaměřeném festivalu pohoda-trenčín.Stál tam v areálu letiště uprostřed cesty, z pár"výtvorama vlajek"A návštěvnici kolem něj procházeli jak kolem kandelábru.To jen média s těchle patlalů a jako že performerů dělají umělce.
0 # Anonymní 2015-01-28 22:24
Slovenskou vlajku by si zhanobit zřejmě nedovolil.Tam by dopadl jinak.Tak Slovák zhanobí Českou vlajku, neboť dobře ví, že naší zemi nevadí když se naní kalí.Dokonce to kálení naše zem uvítá.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)