Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Vánoce jsou obdobím, kdy si lidé dávají dárky. Proto jsem se rozhodl věnovat drobný dárek i milované Policii České republiky a otevřít v dlouholeté kause database DNA novou frontu.

Žaloba má čtrnáct stran a devatenáct poznámek pod čarou, z čehož patrno, že jsem pro tentokrát opustil svou zásadu psát stručně a pokládat vše, co má více než pět stran, za výraz inkoherentní právnické blábolivosti.

Komentáře   

0 # Anonymní 2014-12-30 16:29
Otázkou je, zda by nebylo funkční, v rámci palebné přípravy, požádat PČR dle InfZ o informaci o celkovém počtu osob, u kterých jsou evidovány profily DNA, jejich ročním přírůstku a počtu ročních likvidací údajů. Tyto statistiky by polici měla mít.
MP
0 # Tomáš Pecina 2014-12-30 16:53
Dobrý nápad.
0 # Anonymní 2015-01-03 19:08
Muzete prosim vysledek zverejnit?
0 # Anonymní 2014-12-30 18:34
Kde je ten Duchov? Mapy.cz mlčí...
0 # Anonymní 2014-12-30 19:27
Divím se, že neodebírají vzorky potencionálním pachatelům už v kolíbce. Způsob odebírání vzorků DNA a nakládání s nimi je tak evidentní zhovadilost, že to musí být jasně viditelné snad z měsíce. Dle mě by měla být celá databáze vzorků DNA zničena, jelikož už se asi nikdo nedopátrá toho, kolik jich bylo odebráno nebo je přechováváno neprávem. Pokud chce někdo takto zasahovat do ústavních práv občanů, měly by být jasně dána striktní a přísná pravidla a ne to co předvádí policie dnes. Způsob je podezřelý, že kopl do popelnice, tak mu odeberte otisky, DNA a ráno ho popravte je opravdu něco příšerného. Brrrr
pan x
0 # Anonymní 2014-12-31 14:14
Divím se, že neodebírají vzorky potencionálním pachatelům už v kolíbce.

To se bohužel mýlíte. DNA novorozenců se uchovává sto let. :-(
0 # Philip Sudak 2015-01-05 04:08
Komplikované.

V patnácti každý nakluše na svůj obvod a prokáže, že dosud ničeho nelegálního nespáchal (relevanci z pohledu trestního práva hmotného totiž většina soudruhů policistů nezná). Když ne, dostane podmínku.

V osmnácti nakluše znovu na obvod, a když neprokáže, že nic nelegálního nespáchal, půjde sedět na tři roky.

Po třech letech bude co rok chodit na obvod dokazovat, že nic neudělal. Když ne, dostane šest, devět, dvanáct, a pak patnáct let. Pak už doživotí.

Tak se dostanou všichni do lágru, aniž by policie musela pracovat, nebo, nedej bože, zabývat se takovými chytristykami, jako je DNA. Bez toho má práce strašně moc, ne?
0 # Anonymní 2014-12-30 19:30
Zajímalo by mě, jak sprostý obviněný prokáže, že mu byl proveden bukální stěr.
0 # Anonymní 2014-12-30 22:50
To je přece jednoduché, potvrdí mu to spravedliví a pravdomluvní policisté.
Snad si nemyslíte, že by lhali ?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)