Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Aniž se týden s týdnem sešel, máme tu nové dokumenty ke kause spálené vlajky EU. Stíhání bylo zjevně iniciováno shora, o čemž svědčí tato perla z pera vrchního inspektora nprap. Jana Felcmana: něco podobného by nadpraporčík sám nevymyslel.

Všimněme si brilantní logiky vtělené do prvního odstavce úředního záznamu: protože se při eurovolbách vyvěšuje vlajka EU společně se státní vlajkou České republiky, požívá tato vlajka při té příležitosti stejné vážnosti, i když nikde v dohledu žádná česká vlajka není, a protože volby jsou symbolem demokracie, je spálení vlajky EU zhanobením symbolu demokracie. Hmotněprávní analogie v neprospěch obviněného jako z učebnice a chtěl-li bych být rýpavý, pátral bych, co se má vlastně vyvěsit (a co bylo spáleno), jestliže de lege lata žádná vlajka Evropské unie neexistuje, ale nezdržujme se detaily a pokročme k dalšímu dokumentu.

Tím je žádost o odborné vyjádření, kterou nprap. Felcman adresoval neurčitému subjektu nazvanému Eurocentrum Praha. Z centra, z něhož se vyklubalo zastoupení Evropské komise v České republice, přišla záhy velmi rozumná odmítavá odpověď: Evropská komise se nebude do této kausy jakkoli zapojovat, zejména ne v době před volbami. Felcman tedy o odborné vyjádření požádal Úřad vlády, a ten reagoval v předchozím článku zmíněným třístránkovým elaborátem. Ani v něm arci nestojí nic o tom, že by vlajka EU požívala ochrany jako státní symbol.

Proto vrchnímu inspektoru nezbylo než dovodit, že spálením vlajky došlo k výtržnosti proto, že byli pohoršeni přítomní odpůrci meetingu z Antify (orthografická podoba mýtink není, prosím pěkně, jak jsem se původně domníval, produktem Felcmanova zdivočelého spellcheckeru, on to tak opravdu píše – viz též můj vstřícný přípis jeho šéfce), ale i zde narazil. První svědek, Tomáš K., spálení vlajky vůbec neviděl, pouze se o něm druhý den doslechl, svědkyně Kristýna K. uvedla, že se spálením vlajky se toliko neztotožňuje, a třetí svědek, Michal P., si obsílku nevyzvedl a policie se neobtěžovala ho hledat. Legrační je, že K. i K. uvedli, že se bojí odvety ze strany DSSS a přejí si, aby jejich osobní údaje zůstaly před obviněným utajeny, což policista učinil na kopii úředního záznamu o jejich výslechu, avšak na předvoláních a doručenkách všechny tyto údaje, včetně adresy přechodného pobytu Kristýny K., zůstaly a obviněný je tudíž zná: prostě profesionalita české policie v nejlepší formě.

Výsledkem vyšetřovací anabase je, že ke státní zástupkyni Galkové doputoval spis ve stadiu úpěnlivě-přacího myšlení, a nebýt jasného politického příkazu, nikdy by se k soudu nedostal. Na soudkyni Obvodního soudu pro Prahu 1 Heleně Králové (ex-KSČ) nyní bude, aby politickými místy požadovaný odsuzující rozsudek nějak odůvodnila, což mám vzhledem k důkazní situaci za úkol jednoznačně z kategorie mission impossible.

Jak to soudružka soudkyně udělá, uvidíme 23. září u Obvodního soudu pro Prahu 1.

Komentáře   

0 # Jan Vučka 2014-09-03 05:44
Tak to je hustý.
0 # Philip Sudak 2014-09-03 08:18
Já bych jim žádný "vstřícný" dopis nepsal. V takových případech podávám jednu stížnost za druhou, že jmenovaný porušuje správní řád a nevyhotovuje úřední písemnosti v úředním jazyku. Dura lex, sed lex.
0 # Anonymní 2014-09-03 09:33
Pane Pecino, Váš "vstřícný přípis" mi zlepšil náladu na celý den. Prostě nádhera !

Jarda
0 # Anonymní 2014-09-03 12:41
Kdybych to nevidel černé na bílém, tak největším...:( to sme to teda dopracovali
0 # gogo 2014-09-03 14:34
aneb:
.. akorát támhle na MOP Krakovská, to je výjimka, tam sedí dva vedle sebe.
0 # Anonymní 2014-09-03 23:22
Musim priznat, ze Vas vstricny pripis me tak pobavil, ze jsem par minut nemohl popadnout dech :-) Vic takovych vstricnych pripisu a mam zarucenu dlouhovekost :-)
0 # Anonymní 2014-09-04 13:29
Vstřícný přípis pobavil a určitě se jím inspiruji, až mi přijde podobný výtvor :)
0 # Anonymní 2014-09-04 21:18
V tom úředním záznamu mě zaujalo psaní zkratky Dělnické strany sociální spravedlnosti rozděleně - tedy „DS SS“. Kdyby to takto psali samotní „sprostí obvinění“, byl by to jistě znalcův mokrý sen, takže by mě zajímalo, jestli bude z „podpory a propagace“ obviněn i dotyčný orgán… Každopádně nápis "SVOBODA VÝTRŽNICTVÍ" by byl skvělý motiv na tričko. :-)

Jan Angelovič
0 # Anonymní 2014-09-04 22:49
Me absolutne neprekvapuje politicka objednavka.V Drtive vetsine roszudky byvaji uz davno napsany!Soudy,advokati atd to uz je jen divadlo,na konci oprasi papir a prectou uz predem rozhodnuty roszudek.Tak je to u vic kauz a zejmena politickych.
0 # Tomáš Pecina 2014-09-04 23:11
Takovou zkušenost nemám. Jistě je tam velký politický tlak, jistě za soudci chodí různé podivné osoby a vysvětlují jim, jak mají ve státním zájmu rozhodnout, a obviněné různě pomlouvají a soudce se snaží přesvědčit účelovými policejními nebo zpravodajskými "svodkami", vyskytují se určitě i případy účelového přidělování agendy (i když musím fairově přiznat, že dlouhodobé sledování těchto případů nenasvědčuje tomu, že by se to dělo pravidelně). Ale předem rozhodnuto není, je jen na soudci, zda tlaku podlehne.
0 # Anonymní 2014-09-05 14:39
Izrael – zákaz veřejného používání vlajek Hamásu, ISIS, Hizballáhu
eretz.cz/.../...
0 # Anonymní 2014-09-06 09:53
Tak kdyz je paleni hadru zakazano,Tak co takhle Trhani hadru? Eu,Usa,Ua
0 # Anonymní 2014-09-07 10:54
Ohledně vstřícného přípisu a Vaší kritiky slova mýtink. ¨Vyjmenovaná slova¨ obsahují slova českého původu. Mýtink českého původu není, takže Váš argument proti tomu tvrdému i není přesvědčivý. Z hlediska fonetického přepisu je jedno, zda se napíše my- nebo mi-, ale to druhé i by mělo být tvrdé, tedy mýtynk nebo mítynk...
0 # Tomáš Pecina 2014-09-07 11:07
Bezesporu. Podobně jako např. ve slově idyot.
0 # Anonymní 2014-09-07 12:25
Ano, foneticky idyot nebo i idyjot. To, že se píše idiot je způsobeno tím, že tohle cizí slovo pro nedostatek idiotů ještě nezdomácnělo :-)
0 # Anonymní 2014-09-07 13:50
Lidi,nehadejte se.Zitra 8.9.bude na Polnim Soude Idiotu,Idyotu nebo Ydiotu plno!Treba Neznalek-Uhlir,Ozrala-Petrasek,Pako-Odznacek,Tv-No va Judea,a mozna i dalsi idioti.Neverite?Tak zitra v 9:00 prijdte:-)
0 # Anonymní 2014-11-11 22:49
Tak to tedy určitě ne. Např. vyjmenované slovo po f (jediné) fyzika.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)