Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Stalo se pěknou tradicí tohoto blogu, že s počátkem podzimní saisony politických procesů publikujeme souhrnnou pozvánku, kam zajít a co na vlastní oči, resp. uši, vidět a slyšet.

Hned příští pondělí, 8. září, se můžeme vypravit do Brna na hlavní líčení s vydavateli projevů Adolfa Hitlera aka se zločineckou skupinou Kamas a spol. Obveselovat nás svými vstupy bude státní zástupce Jan Petrásek, hlavním tahákem však bude výslech protiextremistického znalce Jana B. Uhlíře.

O dva dny později, ve středu 10. září, doporučujeme návštěvu mosteckého okresního soudu, kde proběhne obnovené hlavní líčení v případu severočeského zločinného spolčení v čele s Lucií Šlégrovou; to v r. 2010 závadově mávalo praporem rozpuštěné Dělnické strany.

Další týden zpět do Brna: ve čtvrtek 18. září má na pořadu další kolo hlavní líčení s prvomájovým řečníkem Robinem S. Po blamáži s posudkem Ivo Svobody byl nasazen nový znalec, Josef Zouhar, a jeho čerstvě vypracovaný znalecký posudek dává tušit, že znalcův výslech může mít značně surreální průběh, zejména bude-li chtít Zouhar obhájit thesi, že občané Československa německé národnosti nebyli po r. 1945 vyhnáni, ale pouze humánně a spořádaně vysídleni, potažmo odsunuti. V podrobnostech bych arci nerad předjímal a prozrazoval taktiku obhajoby.

V úterý 23. září se v Praze na Ovocném trhu koná velký vlajkový proces, hlavní líčení s Jakubem Svobodou.

A zpět do Brna, kde se od 29. září rozbíhá další kolo procesu s organisátory koncertů závadové hudby Power. Hlavní líčení je naplánováno až do konce října.

A konečně 6. října pokračuje v Praze nálepkový proces s lepičskou skupinou Vondrák, Dupová & spolulepící.

Z takové nabídky si, myslím, vybere každý, a bude to napínavé. Kdo zvítězí, svoboda projevu nebo bojující demokracie?

Příjemné závadové zážitky, přátelé!

Komentáře   

0 # Philip Sudak 2014-09-01 22:02
Tak mne napadá:

Máme v prodeji flašku "Napoleon". Co by se asi stalo, kdyby někdo začal prodávat flašku "Hitler" (i kdyby třeba neměla s Adolfem Hitlerem mít nic společného)? Působení v historii obou těchto mužů mělo téměř obdobné důsledky.

Když si tak čtu plamennou obhajobu všeho, co politický výkvět českého národa v historii zbabral (ne, že by tomu bylo jinde jinak, babrá se všude), tak mi uniká, proč že není nějaká Česká říše, České imperium, či něco podobného, zkrátka a dobře, když je tady tak skvělé a neomylné politické vedení, proč se dobrovolně nehrnou pod jeho protektorát ostatní (nejen) evropské národy (něco jako na severokorejských propagandistických obrazech - 김일성, vždy větší a tak nějak zářivější, s úsměvem přijímá zahraniční delegace snad ze všech koutů světa, kteří se konečně dočkali ideologie 주체), a proč s námi, proboha, nechtěli zůstat ani Slováci? Že by ta theorie byla jenom stokrát opakovanou lží? Nebo jsou tak hloupí?

Megalomanství a sveřepost, s kterými jsou schopni obhajovat sebevětší sviňstvo na straně své, a odsuzovat jakékoli, byť i drobné, nedopatření na straně cizí, je zpravidla vlastní velkým imperiím - římskému imperiu, američanům, rusům... Ale Česká republika je stéblo v stohu slámy! Tak proč, proboha?
0 # krystlik 2014-09-02 11:10
Protože buditelé českého národa jim namlouvali cosi o skvělé mateřštině, kterou nebylo možné vyjádřit nic modernějšího, odbornějšího, tedy ji museli z větší části uměle stvořit. Navíc namluvili Čechům, že všichni pochází z chudinkých poměrů. Museli tedy dohánět národy s již kodifikovaným živým jazykem a kulturně vyspělejší. To druhé bylo dáno geografickou blízkostí civilizačních center, za to Češi nemohli. Zpětnou vazbou se sami posilovali v přesvědčení, jak jsou skvělí, kam již to dotáhli. Jelikož minimálně stoleté civilizační zpoždění za Němci (protože Němci byli blíže civilizačním centrům) se nedá zcela dohnat během jednoho dvou století – navíc se Češi kulturně velmi zdrželi vytvářením svého umělého jazyka – tak se posilovali ve svém bludu, jak jsou báječní, o to více.

Zcela v těchto intencích, podporováni v této představě hlavně Benešem, ale i dalšími politiky, uvěřili po WWI dalšími bludu, že Češi jsou miláčky Dohody. Dokonce se vyskytla tvrzení, že politici Dohody včetně těch nejvyšších neudělají nic, aniž jim to schválí Masaryk s Benešem. Z výše uvedeného je jasné, že žádná národnostní menšina ve státě se báječným Čechům rovnat nemohla, ani Slováci ne. Kromě toho Češi byli a jsou odporní nacionalisté.
0 # Philip Sudak 2014-09-02 20:31
Český nacionalismus je viditelný dnes a denně pořád, ale proboha: tomu, že bez schválení Masarykem a Benešem, politici Dohody nic neudělají nemůže věřit opravdu nikdo, ani sami ti, kteří to tvrdí.

Princip obdobný se opakuje pořád dokola, pořád dokola jsou omílány obdobné nesmysly, ale k čemu? Že by jen k uklidnění a nakrmení masy nacionalistů?
0 # krystlik 2014-09-02 22:06
K "uklidnění a nakrmení" všech Čechů en bloc. Prozradit jim pravdu znamená, že ztratí ukotvení - zkuste jim sebrat modly! Karel IV. byl korupčník velkých rozměrů, podplatitelný kdekým a antisemita (Zikmund byl naopak z Lucemburků nejlepší český král a císař), Palacký byl lhář, Masaryk a Beneš defraudanti a lháři atd.
0 # Philip Sudak 2014-09-03 08:09
Asi ano, museli by přijmout fakt, že jednak nejsou výjimeční, a jednak že mají v sobě víc německého, a s Němci historicky společného, než se jim líbí a než jsou schopni. Ach jo.
0 # Anonymní 2014-09-01 23:32
Naplanovali to'pekne'Blizi se volby tak je potreba pospinit nepohodlnou Dsss,uz vidim jak to vse davaji do souvislosti.Ne jinak tomu bylo v Kauze Vitkov,taky tam byla snaha o pospineni Dsss,Je zajimave jak to soudy umi pekne nacasovat.Hmm kdo to asi reziruje? Ze?
0 # Anonymní 2014-09-02 01:10
Odkdy je demagogie trestna (str. 5 Zouharova posudku, doporucuji "...skryva se certovo kopytko")? Nemeli by vsichni politici byt za katrem?
0 # Anonymní 2014-09-02 02:29
A jeste, "Fremdarbeiter stopped" se doopravdy preklada jako "Zahranicnim pracovnikum stop"? A jenom tak, neni to to stejne, co ve Svycarsku ted hlasa nejsilnejsi strana? A kdyz chceme byt doopravdy hloubavi, neni na toto docela dlouha judikatura mezinarodnich soudu, ze toto je plne v kompetenci statu (suverenita) a tedy to nemuze byt rasisticke?
0 # Tomáš Pecina 2014-09-02 08:33
Nápis na mikině ve skutečnosti zní "Fremdarbeiter stoppen".
0 # Leon Kreutzfeld 2014-09-02 10:43
Ja myslim, ze bojujici demokracie uz vyhrala. Komunikovat alternativni politicky nazor ma v Kocourkove dost vysoke naklady, a to nemluvim jen o PEX, ale treba i o tom, jak Okamura kandidoval na presidenta. Kazdopadne vsak preji obvinenym mnoho stesti.

Nejedna se vsak o pokracovani bitvy, nybrz o odtahovani mrtvych a ranenych z bojiste. Kdo si po processech udrzi osobni i trestni zachovalost, mel by si uvedomit, ze je lepe odjet na chatu a bojovat tam odtud u lahve piva jako za protektoratu nebo za Husaka. Jak rika jedno stare, dobre zidovske prislovi, „muzes i podlezt, ale pak se zase za volebni plentou narovnej“.

Nehazejte vsak flintu do zita pratele! Mozna se jednou dockame, ze i Cechum bude dovoleno verejne rikat si co chteji bez toho, ze by to melo nejaky vliv na vladnouci moc, jako je tomu v nekterych vyspelych liberalnich demokraciich.

Jinak me nejvic vzdycky zajimaji brnenske politicke processy. Jednak je tam nejvetsi sranda a taky se tam pak clovek dozvi ruzne veci, ktere vubec nevedel. Libila se mi treba debata o Strasserovi, ktereho jsem predtim moc neznal, pak rad posloucham na pokracovani predcitani z projevu (to je trochu jako na Vltave nebo knizni klub BBC) a ted se tesim na vyslechy obou znalcu. Tak doufam, ze budou kvalitni zvukove zaznamy.
0 # Anonymní 2014-09-02 14:18
"Komunikovat alternativni politicky nazor ma v Kocourkove dost vysoke naklady,"Ano, toto strategii se ostatne od zacatku ani netajili. Kampan zahajil byvaly ministr vnitra Pecina, ktery na TK novinarum doslova rekl, ze soucasti boje s extremisme bude "zbavovat extremisty finacnich zdroju" - cotz se presne dle toho v praxi deje. A co hur, ackoliv se ministra vnitra meni, tato praxe ( neb vedeni UOOZ) zustava stejna
0 # Tomáš Pecina 2014-09-02 17:25
Ja myslim, ze bojujici demokracie uz vyhrala.

Jak se to vezme. Pokud mohu posoudit podle nálady těch, kteří už vyhráli (a případně už dostali od státu zpět náklady obhajoby), jsou spíše posíleni ve svém odhodlání nenechat se buserovat. Dokonce bych řekl, vp. Kreutzfeld, že někteří začali věřit v právní stát a liberální demokracii ;-)
0 # Leon Kreutzfeld 2014-09-03 13:04
Tak to jste me potesil vp. Pecina. Tady kdyz clovek cte jak nalepkari, mavaci a recnici jsou leta bousserovani tak to vypada dost hruzne. Je dobre vedet, ze obcas Pravda a laska nezvitezi nad pravnim statem a liberalni demokracii.

Presto ale, myslim, ze vlna carodejnickych a politickych processu znacne zuzila verejny diskussni prostor pro lidi, kteri maji jiny nazor nez “ti nahore”. Tam se dnes v Cesku mohou dobrovolne odvazit jen adrenalinovi sportovci nebo professionalni kverulanti jako Vy a pan Sinagl.

Normalni clovek, ktery nema ambici stat se mucednikem nebo cas a chut byt neustale za sve (jakkoliv bizarrni) nazory otravovan si radeji odplivne a necha si zajit chut. Myslim, ze ani ti co z te certovske machinerie vyvazli a byly jim vraceny naklady obhajoby by svym detem podobnou zkusenost urcite nedoporucili.

Vase usili je vsak jiste odvazne a prinosne a doufejme tedy, ze ne sysifovske.
0 # Tomáš Pecina 2014-09-03 14:47
Je jasné, že u excesů jako naprosto bezdůvodné držení ve vazbě (Vondrák, Dupová & 5 organisátorů koncertů) není žádné smíření se systémem myslitelné, ale u ostatních, jako byli závadoví prvomájoví tričkaři v Brně nebo RWUčka, je trestní stíhání, pokud skončí dobře, užitečnou lekcí, jak se chovat k systému a jak se nepodvolit mocenské zvůli. Nejhorší varianta jsou ti, kteří ustoupí už na začátku a např. akceptují trestní příkaz. Tam platí, že jediný spolehlivý způsob, jak neuspět, je vzdát se.
0 # Anonymní 2014-09-02 10:55
jaký je stav v tom procesu s Vodnrákem a Dupovou. Já myslel, že je soud již osvobodil....nebo se pletu? Napadá mě jen jedna možnost, oba chtějí odškodnění za skandální vazbu a to soud nechce dovolit, tak jich chce něco přišít, aby se jim nemuselo zaplatit odškodné. Je to tak?
0 # Tomáš Pecina 2014-09-02 11:02
Řízení je zpět v I. stupni, bude se doplňovat dokazování a místo Svobody bude přibrán jiný znalec nebo znalecký ústav.
0 # Anonymní 2014-09-02 15:04
Takže nakonec podmínka bude
0 # Anonymní 2014-09-02 12:09
>že znalcův výslech může mít značně surreální průběh, zejména bude-li chtít Zouhar obhájit thesi, že občané Československa německé národnosti nebyli po r. 1945 vyhnáni, ale pouze humánně a spořádaně vysídleni, potažmo odsunuti.

Úplně primitivně, stačí ze zeptat, kde jsou ty statisíce mrtvol, které reklamuje sudetská strana:) Dokonce by možná bylo možné započítat teoretický výkon českých krematorií. Zákon zachování hmoty je potvora:)

cnemo
0 # krystlik 2014-09-02 18:00
Můžete mi, cnemo, prozradit, jakou souvislost má větší nebo menší hora z mrtvol Sudetoněmců souvislost s obhajobou teze, že občané ČSR německé národnosti byli hhumánně odsunuti?

Pro Vaši informaci. Statisíce mrtvol Sudetoněmců zahrnují i mrtvé v Německu na následky odsunu. Německé odhady jsou korektní, je však jasné, že dost často došlo k dvojímu zápočtu. Zákonitě muselo, dodnes neexistují k většině skupin Sudetoněmců, kteří přešli k české národnosti, odhady. Podrobnosti vydají na dost dlouhý článek.
0 # Anonymní 2014-09-03 18:07
Pane Krystlíku, ve válkách neprobíhají věci humánně. Nebyl jím ani odsun Čechů ze Sudet, ani jednání s nimi během války, ani odsun Němců. SN rozbili ve spolupráci s Hitlerem a "demokraty" ČSR a byly bezprostřední příčinou rozpoutání válečných hrůz v této zemi. A to raději nemluvím o plánech s místním obyvatelstvem, kterým zabránil jen konec války.

Byli postiženi naprosto standardním způsobem, tj. na základě principu kolektivní viny. Ať si naši "demokraté" říkají co chtějí, je tento princip základem politiky i války, bohužel. Na základě toto principu spojenci bombardovali německá města a dodnes je jejich jedinou starostí ex post minimalizovat počty civilních obětí (Drážďany se už propracovaly snad na 30 tisíc.). Podobně "kreativní" výpočty nahoru dolů se podle momentální politické potřeby a v některých případech nevíra v ne i trestně stíhatelná.

Proti těmto hrůzám byl v kontextu války odsun docela gentlemanskou akcí. Alternativou k tomu byly podobné postupy, které Němci za jednohlasé podpory SN připravovali pro místní "méněcenné" obyvatelstvo.

Takže, shrnuto, SN z toho vyšli ještě docela dobře. Pro nás je pak zásadní, že tu dnes nejsou, protože ČR by dnes již pravděpodobně neexistovala.

cnemo
0 # Philip Sudak 2014-09-03 21:24
Čeští Němci ze Sudet byli odsouvání až po konci války.
0 # krystlik 2014-09-04 00:19
Očekával jsem, že jste vzdělanější, cnemo! Odsun Čechů ze Sudet se nikdy nekonal. Zapamatujte si to laskavě! Z německých sídelních oblastí odcházeli jen Češi, které tam přestal vydržovat čs. stát, 513 000-620 000 Čechů tam zůstalo a dalších asi 200 000 Čechů se tam pak nahrnulo z protektorátu..

Co se týká bombardování německých měst. S počtem mrtvých z bombardování německých měst se nemanipuluje. Horší nálet než na Drážďany byl o pár dní později na Chemnitz. Co se týká poškození měst bombardováním, byly na tom nejhůře Erfurt a Halle s cca 93-95 % zničených nebo poškozených budov.
0 # Anonymní 2014-09-04 19:39
Myslel jsem, že umíte lhát šikovněji, ti, kdo přišli do vesnice mých předků byli z Marsu:)

>Čeští Němci ze Sudet byli odsouvání až po konci války.

Pro Československo rozhodně po válce nebylo. Válečný stav trval do 13.2.1957.
0 # Anonymní 2014-09-02 13:23
Zítra v 11:30 u Obvodního soudu pro Prahu 1 politický proces s exposlancem Chaloupkou. www.facebook.com/#!/events/769585936431518/ AHL
0 # Tomáš Pecina 2014-09-03 18:58
Beranová ustoupila Pravdě s Láskou: zpráva.
0 # Fiala 2014-09-02 15:23
Proč, proboha, Zouhar zdrojuje některá svá tvrzení na webu antifa.cz? Ta organizace ani nepředstírá objektivitu. I já, laik, bych dokázal najít primární zdroj v Německu.
0 # Tomáš Pecina 2014-09-02 15:31
Zouhar německy neumí.
0 # Anonymní 2014-09-02 18:42
Ideální vybaveni znalce se zaměřením na nacismus i spreche Kein Deutsch, to bude legrace.....
0 # krystlik 2014-09-02 22:09
Když už rakouský dialektem, tak: I sprech ka Deutsch. Nebo Hochdeutsch.
0 # Anonymní 2014-09-02 21:25
Na co potrebuje znalec nemcinu, aby poznal neonacistu? :-)
0 # Tomáš Pecina 2014-09-02 21:30
Jsem téhož názoru. Německy ostatně neumí ani Svoboda, a jaké brilantní akademické výkony bez ní dokázal!
0 # krystlik 2014-09-02 22:14
Teoreticky nepotřebuje, protože německý národní socialismus není jediný nacionální socialismus v Evropě. Na druhé straně mají Němci tématiku nejlépe zpracovanou: každý rok aktualizovanou příručku, co jsou nacistické výroky, emblémy a názvy.
0 # Philip Sudak 2014-09-03 08:07
OČTŘ se zaměřují, spíše, než na skutek samotný, na osobu obviněného. Dobře je to vidět na "nálepkových zločincích" - "znalec" vychází z toho, co bylo nalezeno při domovních prohlídkách, a nejen z toho dokazuje, že obviněný je pravicový extremista.

Protože "extremisté" jsou, jací jsou, němčinu nepotřebuje.
0 # krystlik 2014-09-03 11:14
Když někdo z hlediska své odbornosti označí někoho za neonacistu, tj v souvislosti s předponou neo- za následníka ideologie německého národního socialismu, musí znát německy, aby to mohl srovnávat a posoudit.

Neonacista coby pravicový extrémista je nonsens. Odkdy je národní socialismus hnutí pravicové? Prospělo by trochu vlastního uvažování.
0 # Anonymní 2014-09-03 12:45
Pane Krystliku, vy ste nepoučitelny kvetulant, jiste jeden by si Mohl rict, ze NSDAP byla socialisticka strana a Hitler se opakovane oznacil za socialistu, tak jak je mozne, ze se z nej dela pravicoveho hnuti?! Ale Pravda Laska rozhodla Jinak a to plati.....
0 # Philip Sudak 2014-09-03 18:59
Samozřejmě, že žádný socialismus nemá se skutečnou pravicí nic společného, takto jsou však obecně označování.

Mezi socialismem a národním (nacionálním) socialismem je, v principu, jediný rozdíl v tom, že nacionální socialisté tvrdí, že se lépe dosáhne socialismu uvnitř státu (národu), kdežto socialismus jako takový je internacionální. Nic víc, zbytek je, pro toto, irelevantní.

Abychom se u "znalců" mohli zabývat odborností, museli by nějakou předvést ve znaleckých posudcích. Já jsem ještě žádný odborný znalecký posudek, z tohoto oboru, u nás neviděl.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)