Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř, říká si někdy člověk nad stavem české justice ve srovnání s tou slovenskou. O šikaně bratislavského soudce Pavla Tomíka, který povolil obnovu řízení a poté zastavil trestní stíhání Jana Antonína Bati, jsme psali.

Nyní se slovenská vláda rozhodla k ještě rasantnějšímu kroku a tamní ministerstvo financí podalo proti již víc než rok pravomocným usnesením stížnosti ([1], [2]). Že je taková stížnost zcela zjevně nepřípustná a opožděná, navíc podaná někým, kdo k tomu ze zákona není oprávněn? Nevadí, slovenským soudcům se dostalo poučení, co je čeká, kdyby měli tu troufalost a své vládě nevyšli vstříc, bez ohledu na absurditu toho, co po nich chce!

Komentáře   

0 # Philip Sudak 2014-08-14 02:29
Za velmi "hutnou" lze považovat zejména argumentaci stížnostvedoucího v tom směru, že když soud, který rozhodoval v nalézacím jednání již neexistuje, a Národní soud v Praze je "historický či mimoriadny súd, ktorý rozhodoval podľa osobitných pravidiel a predpisov", ustanovení § 567 ods.3 tr.poriadku se na něj nepoužije.

Chtělo by to as slovenské (taky)"vládě" připomenout nálezy ESLP v jejich věcech, třeba takového Lauka proti Slovensku. Ústavněprávní rámec dostal hrubě na frak.

A propos, bude se tím vůbec KS zabývat (osoba neoprávněná)?
0 # Tomáš Pecina 2014-08-14 09:13
Podle slovenského TrP ano.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)