Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Obvodní soud pro Prahu 1 naznal, že pracovat se znalcem, který svým exmilenkám zřizuje falešné profily na sociálních sítích a rozesílá jejich intimní fotografie na nejrůznější adresy, by bylo přece jen ušlechtilé věci bojující demokracie poněkud nedůstojné, a rozhodl se proto zahodit všechny posudky zpracované v samolepkové kause Ivo Svobodou a nechat vypracovat elaboráty nové.

To je potěšující zjištění, očekával jsem, že soudkyně Dana Šindelářová bude sveřepě předstírat, že znalcova trestná činnost nemá na kvalitu jeho posudků sebemenší vliv, tak jako předstírá v Brně soudce Martin Hrabal, že je úplně jedno, přihlásí-li se znalec s programem boje proti extremismu a s rodinnou anamnesou k problematice relevantního traumatu.

Soud po obhajobě chce návrh otázek, jež by měly být znalci/znaleckému ústavu položeny, avšak to bude určitý problém, neboť obhajoba je přesvědčena, že znalecké zkoumání samolepek umístěných na sloupech veřejného osvětlení a schránkách na psí exkrementy za situace, kdy nebylo prokázáno, že je tam nalepili obžalovaní, případně okolností jihlavského pietního pochodu, který se vůbec neuskutečnil, je činností víceméně zbytečnou, a jestliže už nyní uplynulo od stíhaných skutků téměř šest let, bylo by spíše než nově věc znalecky zkoumat na místě stíhání pro nepřiměřenou délku řízení zastavit, tak jak to doporučil odvolací soud v kause RWU (známé též jako čarodějnický proces).

Komentáře   

0 # Anonymní 2014-07-21 21:45
pro Krista Pána on ten proces ještě probíhá? Není to žert?
0 # Daniela 2014-07-21 22:44
Zrejme se nalepkari stale odvolavaji. Hadala bych, ze v pripade dosazeni cile - osvobozujici rozsudek- se pak bojovnici Patrik a Misa zacnou soudit o nahrady za zpusobenou ujmu....
Pro mne je jasne, ze Svobodny odpor.ORG je neonacisticke hnuti, ale, kdyz uz teda mermomoci musi mit ceske soudy znalce, tak bych si prala, at pak najdou nekoho authoritativniho, takovou moudrou otcovskou osobnost, jako taticek Klaus nebo taticek Zeman..
0 # Tomáš Pecina 2014-07-21 22:51
Hádala byste velmi správně. Nebo snad očekáváte, že rok ve vazbě vezmou jako užitečnou lekci, jak se má ovčan chovat, a vzdají se i práva na náhradu nákladů obhajoby? Jen u Patrika to předběžně vidím na dva až tři miliony netto.
0 # Anonymní 2014-07-22 10:56
Vy se domníváte, že zabedněná sebranka na OS Praha 2 dá (v jejich očích) extrémistům peníze za to, že byli ve vazbě? Má zkušenost s OS Praha 2 je taková, že spíš hledají cestu, jak odůvodnit zamítnutí žaloby.
0 # Šimon Klein 2014-07-22 12:58
Já jsem sice celkem srozuměn s tím, že propagace určitých hnutí může být trestná, pořád ale nerozumím tomu, na co u všech všudy potřebuje soud znalce. Propagací hnutí přece není tajný poznávací symbol, který je srozumitelný jen znalcům a osobám, které jsou členy či sympatizanty hnutí. Pokud něco propaguji, pak z povahy věci musím něco sdělovat navenek.
0 # Anonymní 2014-08-07 19:25
Pane Šimone, právě že zde zákony nejsou a tito znalci např. Ivo Svoboda zákony nahrazuje. 15 měsíců se soudím, lítám po policajtech, nyní mám další soud 26.8 a vše jen proto, že jsem sběratel a před dvěma roky jsem na jednom forum napsal 3 věty na různá témata a rázem ve spojení s koníčkem a současnou i obchodní činností jsem rázem nacista" terorista" atd.. Kdo nezažil policejního znalce sexuálně frustrovaného Ivo Svobodu a jeho exhibici, tak to snad ani nemůže pochopit. Polovinu slov, které používá, jsem nenašel ani na wikipedii )) Prodávám military celého světa, včetně nacistického Německa, zákon tento obchod nikterak nezakazuje a po celé republice jsou stovky podobných shopů, celých serverů, for atd..a naprosto legálně. Bohužel pokud narazíte na citově neukojeného státního zástupce, který zřejmě potřebuje nasbírat nějaké body" za postihovaní neonacismu, tak by si rozumný člověk řekl, že policie tvrdě zasáhne přímo v těchto neo spolcích, ale opak je pravdou, prostě si z pohodlí kanceláře pro některého obchodníka, sběratele šáhne, na internetu vyhledá co kdy napsal a co by se mohlo hodit a to klidně i spoustu let dozadu a obvinění je na světě, po roce nějakého vyšetřování, utracených spousty státních peněz, příde na řadu sexuálně frustrovaný Ivo Svoboda, který udělá odborný" znalecký posudek a je tak úžasný, že mu k tomu stačí obrázky, které udělá policie a napíše k tomu několik vět, že se všechno vztahuje k Waffen SS a NSDAP, vysloví se ke kvalitě předmětu, kterou také pozná z fotek a rázem je vyrobený zločinec a to bez ohledu na to, že policie nikdy nic nevyšetřila a ani nemohla, V našem zákoně totiž není přesně popsáno, které věci prodávat je zakázané a které né, k tomu prostě slouží Ivo Svoboda, který díky nějaké jeho numerologii vytvoří své dílo pro soud! V Německu je přesně specifikované i s obrázky co lze a co už nikoli u nás bohužel! Takže i když jsem první soud vyhrál, tak se státní zástupkyně odvolala a nyní čekám na další soud? Ono je totiž snadnější honit body" na lidech, kteří jim nemohou utéci, za kterýma se policie nemusí honit, takže za policejní stanice se může „hajlovat“, ale to je v pořádku, jelikož mají plný internet sběratelů a obchodníků, tak co se namáhat honit za neonáckem?
0 # Anonymní 2014-07-23 19:12
"dospěl soud k závěru, že postavení znalce, který ve stejný den vypovídá v procesním postavení znalce a zároveň týž den páchá trestnou činnost, pro kterou je následně pravomocně odsouzen, utrpělo určitou morální diskreditaci"

Kouzelná slova.
0 # Tomáš Pecina 2014-07-23 19:15
Ano. Šindelářová má smysl pro understatement. U mě rozhodně zabodovala.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)