Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Komu by nestačilo pondělní hlavní líčení s protistátní spikleneckou skupinou Pavla Kamase a spol., může zajít v úterý ve 13.00 hod. k brněnskému městskému soudu znovu. Souzen je politický projev německého prvomájového řečníka Robina S.: do fase hlavního líčení se dostal za pouhé tři roky a jeden měsíc od spáchání zločinu – bravo, Jene Petrásku!

O případu jsme psali zejména v souvislosti s vynuceným podpisem obviněného, který neumí česky, na policejním protokolu, ale k vidění budou i jiné atrakce. Příkladmo Petráskova obžaloba, která sice se strasserovskými tričky spektakulárně pohořela, ale vytvořila konstrukci, že tričko je trestné pouze v kontextu se zněním projevu. A také ovšem kabaretní výstup Ivo Svobody, jehož znaleckým posudkem se čtenáři rovněž mohli potěšit.

Takže v úterý v jednu odpoledne v justičním paláci v Brně, páté poschodí, jednací síň č. 54!

Komentáře   

0 # Leon Kreutzfeld 2014-06-02 12:39
Zrovna ctu, ze v nejblizsich dnech dorazi na olomouckou linguistickou konferenci i Noam Chomsky. Mel by si dat pozor, aby tam neco prostorekeho nekvakl, protoze az dostane znalce, tak mu budou veskere jeho linguisticke znalosti k nicemu.

Jestlipak ten pan vubec vi, kam se vlastne vydal.
0 # Anonymní 2014-06-02 12:57
Chomski se tady v te rude baste v centru Evropy muze citit zcela bezpecne, tim spis na rudem severu Moravy.
Zrejme jste si nevsiml, ze tady justice sikanuje socialisty (ci jejich udajne sympatizanty) pouze nacionalni. Ty intenacionalni naopak hycka. Staraji se o to jejich soudruzi internacionalni socialiste v justici.
Takze Chomski bude na severni Morave tak moc bezpecny a tak moc mezi svymi, jak malokde...

Asi bude v Olomouci davat lekce oikofobie a vysvetlovat jak si nepripadat jako blbec, ale ideologicky guru, kdyz lze na cele kolo (Treba kdyz Polpot vrazdil statisice lidi a Chomski do novin vykrikoval, ze to neni pravda a ze to je hnusna imperialisticka propaganda ...)
0 # Leon Kreutzfeld 2014-06-02 13:37
Mozna neznate tu znamou historku s nazvem Faurisson affair. Vzdalene to pripomina tu Beerovu affairu s nedostatecne servilnim kommentarem. Skoro si rikam, jestli by za to Chomsky taky nebyl v Cesku obvinen z podpory a propagace. Ve Francii si to Chomsky taky pekne odskakal ale pokud vim, zavrit ho tam nechteli.

Ale to nevadi, ze to neznate, ja zas neznam tu historku jak Chomsky podporoval Pol Pota.
0 # Anonymní 2014-06-02 14:16
To je narosto smesne srovanavat. Chomksi neni stihan urady sve vlastni zeme, tam si naopak zije v peknem komfortu a pohode prominentniho levicaka.
nejaky 3 mesicni trest kdesi v zapadakove Evrope je pro clena americke elity naprosto smesne, v podstate je to spis Chomskeho marketing, proti likvidacni kampani a kriminalizace jakou vede UOOZ a statni zastupce zeme, ve ktere Beer a spol ziji...

Delat z Chomskeho disidenta je naprosto smesne a srovanavt jej z kauzou Beer jeste smesnejsi

To s obhajobou Polpota v dobe jeho nejvetsiho teroru neni zadna historka ale jeden z mnoha strepu ze zivota prominentniho marxisty, ktery nejvice kritizuje zemi, ve ktere zije a kde ma nejvice svobody...
0 # Leon Kreutzfeld 2014-06-02 14:56
Chomsky se zastal popirace Faurissona a za to si vyslouzil potize ve Francii, pokud vim nikoliv pravniho charakteru. Beer dostatecne prikre neodsoudil Hitlera, a za to se dockal od statu pokusu o ekonomickou likvidaci a potizi legalniho charakteru. Ja tam na rozdil od Vas vidim paralelu.

Rozdil je snad v tom, ze naivni American Chomsky na konci 70. let vystoupil proti zazite evropsko-asijske praxi, ze zavaznou versi historie urcuje a vynucuje stat, zatimco pouceny Cech Beer to mel davno vedet. Nebo snad zil poslednich 100 let v Americe nebo na Marsu?

Domnivam se, ze podobne tomu bylo u Chomskeho v pripade pochybovani o rozsahu kambodzske genocidy. Kazdy slusny clovek dobre vi, ze americka mainstreamova media mluvi pouze pravdu a nic nez pravdu. Pomyleny Chomsky o rozsahu genocidy pochyboval (dnes bychom v modernim jazyce rekli ze ji popiral, podporoval a propagoval) a hlasal pravo na kritickou reflexi ve verejne debate.

No, jiny kraj, jiny mrav. Ja jen nadhodil, aby ho nahodou za neco podobneho v te Olomouci nezavreli.
0 # Anonymní 2014-06-05 07:23
Jo, kdysi jsem viděl případ, kdy měl jeden vyholený pán na zádech napsáno snad národy severu. Ovšem protože byl tento nápis psán kurentem, činil obtíže policistům a zřejmě i znalci. Ovšem znalec se nenechal zviklat, stejně jako policisté tam nevyčetl volk, ale wolf, což mu umožnilo rozvinout myšlenku o významu tohoto zvířátka ve světonázoru vyholeného pána a jeho kumpánů. Taž transkripce se pak objevila i ve výroku trestního příkazu. Člověk pak začne o některých znalcích pochybovat...
0 # Anonymní 2014-06-02 17:54
Vyvolat proces v roce 2014 s někým,kdo vydal knihu a event.vyjádřil svůj názor k historickým skutečnostem je stejným zločinem jako poslat před 350ti lety čarodějnici na hranici.To se prostě nedělá,mohu si říkat a psát co chci a o čem chci.Pokud nikoliv,jde o české schizma,kde poznat skutečnou historickou pravdu je zapovězeno režimními represivními prostředky.Tento proces musí mít svoje udavače,vykonavatele a další jim podobné shrbené přikakávače.Tato soudní fraška je ostudou české společnosti.
0 # Anonymní 2014-06-05 10:35
Zajímalo by mě, jestli soud bude při hodnocení posudku přihlížet k tomu, že Ivo Svoboda byl v mezidobí pravomocně odsouzen za přečin dle § 181/1,2 TZ.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-05 10:45
O tom bohužel nic nevím.
0 # Anonymní 2014-06-05 10:58
Tahle věc:
infosoud.justice.cz/.../...

Soud by si měl možná na žádost stran ten rozsudek vyžádat.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-05 11:32
Díky, požádám o obě rozhodnutí příslušné soudy podle InfZ.
0 # Anonymní 2014-06-05 12:37
V seznamu soudních znalců jsem ho už nenašel.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-05 12:46
Výborně. Napíšu si do Brna i o kopii rozhodnutí o jeho vyškrtnutí.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-05 12:52
Provedeno. Ale mezi námi, bez Ivoše už by ty politické procesy nikdy nebyly to, co dřív. Věřím, že se co nejdřív osvědčí a bude opět zapsán. Možná by pomohlo, kdyby se za něj "pravicoví extremisté" zaručili…

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)