Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Festival trapnosti: přesně to jsem očekával, když jsem před měsícem poslal Radě České televise a Radě pro rozhlasové a televisní vysílání stížnost ([1], [2]) ohledně toho, jak veřejnoprávní televise kryje podvod Židovské obce v Praze s počty tzv. antisemitských incidentů ve výroční zprávě.

Dočkal jsem se arci měrou vrchovatou. Velká Rada mi napsala, že prověřování korektnosti takových informací, jako je Výroční zpráva pražské židovské obce, není v kompetenci Rady – no bodejť by bylo, od toho je právě televise, aby fakticitu toho, co vysílá, ověřovala, a pokud to neudělá, přestože je na podvod výslovně upozorněna a obdrží pro to dostatečné podklady takříkajíc na zlatém podnose, svým povinnostem plynoucím ze zákona jednoduše nedostála. Na Radě je pak, aby na dodržování zákona dohlížela a za toto pochybení jí uložila sankci.

Rada České televise mou stížnost postoupila k vyjádření generálnímu řediteli, a jak vyplývá ze zápisů z jednání na jejím webu, toho se zatím nedočkala (toto je pro úplnost ona částečná odpověď, kterou jsem dostal). Jistě se také dozvíme, že přezkoumávat správnost toho, co píše židovská obec, televise nesmí, jelikož některé tiskové zprávy jsou vždy pravdivé – z definice.

Má cenu se vůbec ještě rozčilovat? Český národ opět prokazuje, že schopnost vlézt do správné zadnice patří k jeho historií vypěstované a staletími tříbené výbavě, aniž by přitom ti, kteří Obec takto naivně kryjí, reflektovali, že ve skutečnosti tím v České republice žijícím Židům – a slušných lidí je mezi nimi, jak jsem přesvědčen, naprostá většina – nesmírně škodí.

Komentáře   

0 # gogo 2014-06-06 13:28
Překvapuje mě, že z vlezdoprdelismu viníte český národ po zkušenostech s lidmi z Rady a vedení ČT. Já bych řekl, že názor reprezentativního vzorku lidu je od pražské pseudointelektuální rektoskopické kavárny poměrně vzdálen. Kromě toho nemá občan na obsazení zmíněných pozic prakticky vliv.
0 # Tomáš Pecina 2014-06-06 14:03
Ať chcete nebo ne, jsou to národní elity.
0 # Anonymní 2014-06-06 17:31
Přidávám se ke Gogovi. Toto není národní elita ve smyslu kvality ale v mocenském smyslu. Uvážíme-li, že prakticky všechny naše mocenské elity od tatíčka Masaryka, přes Gottwalda až po Havla byli vždy zahraniční agenti prosazení z vnějšku, je obviňování národy nesmyslné. Proto naši mocní vždy tak silně lezli do řitních otvorů jiných, jejich nepocházela z lidu ale odjinud. Snad se vhodné pozastavit nad tím, proč si to vlastně ten národ nechá líbit.

cnemo
0 # Vodník 2014-06-06 23:44
No pokud si národ za téměř sto let samostatné existence nechal vždy nastrčit coby mocenské elity agenty zahraničních sil (o loutkách okupantů nemluvě), tak to o něm taky vypovídá mnohé!
0 # Vodník 2014-06-06 23:51
přezkoumávat správnost toho, co píše židovská obec, televise nesmí
Já myslím, že bys měl už dávno vědět, že možnosti přezkoumávání se vymyká více problémů, týkajících se tohoto ethnika, a to nejen v České republice. I v oněch případech upozorňovat na to, že to slušným Židům vysloveně škodí, se rovná házení hrachu na zeď.
0 # jgIII 2014-06-06 23:56
a co odepsali židé?
0 # Tomáš Pecina 2014-06-07 00:26
Nic.
0 # Anonymní 2014-06-07 03:23
0 # Anonymní 2014-06-09 21:48
Jak funguje vzbouřenecká televize, si musíte pamatovat i vy z krize roku 2000...

To je korporativistická instituce, která reprezentuje pouze sebe sama a svůj bussines...

Petr V
0 # Marie Rausku 2014-06-11 10:00
Jistě se také dozvíme, že přezkoumávat správnost toho, co píše židovská obec, televise nesmí, jelikož některé tiskové zprávy jsou vždy pravdivé – z definice.

"Některé tiskové zprávy jsou vždy pravdivé" - to je masakr, kdyby to byl úryvek z nějaké komedie, brala bych to ja vydařený vtip.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)