Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

O vydařeném kousku smíšeného kárného senátu Nejvyššího správního soudu informuje lobbistický server Česká justice: exekutor Jiří Nevřela zorganisoval typicky českou exekuční dražbu nemovitosti, kterou sám přes fingovanou obchodní společnost, již provozoval se svým bratrem, vydražil za 560 tisíc korun.

A co na to Nejvyšší správní soud? Trestal, a přísně: exekutor si bude muset za podvodně vydraženou nemovitost připlatit celých 75 tisíc korun.

Děkujeme, Milado Tomková, děkujeme, Vojtěchu Šimíčku, děkujeme, Lenko Matyášová, jakož i další soudci, kteří jste učinili z kárných řízení v této zemi frašku!

Komentáře   

0 # Anonymní 2014-06-24 09:30
Kárný senát má za to, že uložené kárné opatření vystihuje všechny okolnosti případu a přispěje k vyšší motivaci kárně obviněného k řádnému výkonu funkce soudního exekutora.

Tak určitěěě...

„Cítíte se, pane Švejku, úplně zdravým?” ... „Úplně zdravým, to právě ne, vašnosti pane rado. Mám revma, mažu se opodeldokem.” ... „A nemíváte někdy občas nějaké záchvaty?” „To prosím nemám, jen jednou málem byl by mne zachvá­til nějakej automobil na Karlově náměstí, ale to už je řada let.”


Mám pocit, že ty kárné mudrce zachvátil nejméně vagón naložený železem.
0 # Šimon Klein 2014-06-24 13:20
"Kárný senát neshledal důvody pro uložení kárného opatření navrhovaného kárným žalobcem podle ust. § 116 odst. 6 písm. d) exekučního řádu (odvolání z exekutorského úřadu), neboť v řízení nebylo prokázáno kárným žalobcem tvrzené úmyslné jednání kárně obviněného s pohnutkou osobního obohacení sebe či své rodiny."

Pan exekutor jistě kupoval nemovitost s úmyslem se ochudit a pakliže se vůbec obohatil, tak nepochybně pouze z nedbalosti.
0 # Anonymní 2014-06-24 13:41
Šimíček je osvědčenou a spolehlivou zárukou, že altruistickému chudému exekutorovi se nestane žádná podstatná újma a on příště opět může svoje drobné pochybení na úkor exekuovaného zopakovat.

Chápu, že exekuovaní ještě nenašli odvahu správným argumentem ukončit loupeže a zvěrstva svých tyranů. Jenom zatím nevím, jak a jestli vůbec využívají své volební právo?
Že by volili na Moravě navíc preferenčně Blažka a v Plzni Pospíšila?
0 # Anonymní 2014-06-24 14:47
Je to des.. stat se stava svym obcanum prostrednictvim jak beranku a soudu (zejven nejen obecnych) lichvarem...
a mam obavu ze pote, co zamavali s Marvanovou tak advokatsko-exekucni mafii jeste narostou kridla
0 # Anonymní 2014-06-24 22:38
Není náhodou Mgr. Jiří Nevřela příbuzným již zemřelého advokáta JUDr. Felixe Nevřely - mimo jiné vedeného také v tzv. Cibulkových seznamech jako spolupracovníka Stb?
0 # Anonymní 2014-06-30 21:03
Tak je to správně, kdybyste pilně studovali, věděli byste, že stät není nic jiného než vězení pro dlužníky... Nebo snad máte jinou definici státu?

Petr V
0 # Anonymní 2016-10-18 10:42
Před 40 lety emigroval. Teď ho honí exekutor, aby v Česku doplatil popelnice
blesk.cz/.../...
0 # Anonymní 2016-10-18 12:53
ČR je velká popelnice.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)