Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Před časem jsem napsal, že jednou z možností, jak může agent StB Andrej Babiš vyřešit potíže se svou nepěknou minulostí, je zaplatit si na Slovensku příznivý rozsudek. Stalo se a dnes byl v I. stupni obvinění ze spolupráce zbaven: prý s komunistickou tajnou policií spolupracoval jen nevědomě.

Zdá se tedy, že justice na Slovensku je ještě větší kabaret než v České republice, a je jen škoda, že už nežije Vasil Biľak, tudíž rozsudek, kterým by byl očištěn z podezření z členství v ÚV KSČ, už asi nepadne.

Komentáře   

0 # Anonymní 2014-06-26 16:13
zuzana piussi má takový pěkný dokument o justici na slovensku. skutečně je to tam ještě děsnější než tady. figurky jako harabin tu přece jen nestraší. ale o moc lepší to není, to skutečně ne.
0 # Anonymní 2014-06-26 18:35
"bojující demokraci" prohrává na celé čáře:

Babišův úspěch může inspirovat lidi s lustračním problémem, míní historik
zpravy.idnes.cz/.../...

+

„Dárek“ pro diplomaty po 25 letech. Řeší se, zda stát uzná školu MGIMO
zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Anonymní 2014-06-26 20:03
Tak takovy vysledek byl ale predem jasny . Soud "logicky" vzal svedecke vypovedi byvalych ( A nejspise bohata zaplacenych ) agentu za verohodnejsi , nez spisy zlocinecke organizace . Ac to zni absurdne a vsem je nam jasne , ze Babis agentem na 99% byl , jsme mohli podobny vysledek ocekavat . Osobne bych byl radeji , kdyby soud rekl , ze toto rozhodovat nemuze . Ale to nejspise vzhledem k existenci lustracniho zakona mozne neni . H.K.
0 # Anonymní 2014-06-27 01:53
Takže náš Bureš není Bureš? Mě je tak blbe ze nemam ani tužku
0 # Erkyl 2014-06-27 07:06
Domníval jsem se, že celá záležitost je vedena za účelem zjistit, zda byl agentem a může vykonávat funkci ministra, který má pro výkon tohoto úřadu předložit negativní lustraci. Místo toho se žvaní a tom, zda spolupracoval vědomě či nikoliv. To přece nehraje roli.
Mimochodem si myslím, že pro vysoký úřad není důležitá politická minulost, ale schopnost takovýto úřad vést. Ačkoliv jsem přesvědčen, že Babiš je parchant, kterému jde jen o zajištění a ochranu svých firem a a majetků, nemělo by být držení stranické knížky či její absence důvodem pro výkon či zamítnutí obsazení do funkce. Ovšem zákon je zákon. Negativní lustraci nemá, měl by být okamžitě vykopnut.
0 # Daniela 2014-06-27 18:56
Copak by se v Cesku nenasel zadny povolanejsi clovek, co by byl profesionalni a zaroven nemel proflaknutou minulost ? Preci uz pred volbami bylo jasne, ze Andrejka v zahranicnim obchode Petrimex musel byt soudruhum upsan a spolupracoval...Tupi Cechackove by prijmuli i obhajeni, ze sice agentem StB byl, ale nikoho neudal,..
Nekteri Cesi neustale lamentuji nad systemem, nad neschopnosti vlady, rochni se v neproduktivnich konspiracnich vodach, ale zaroven tyto realne kumpany voli znava a znova.
Demokracie neni rigidni system odnekud zhora, ale navod a pomucka k lepsimu souziti...
0 # Anonymní 2014-06-27 14:59
Hučín: Viděl jsem důkazy, Babiš byl agentem STB!
prvnizpravy.cz/.../...
0 # Anonymní 2014-06-30 21:47
Demokracie je vláda většiny, no a většina bude vždy - viz Gaussova křivka - hloupější...

Lepší výsledky nečekejte... Mimocodem, proč Vám toto nestačí?

Petr V

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)