Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ano, jasně: antisemitských incidentů musí být ve výroční zprávě pražské židovské obce víc než vloni, pokud možno výrazně víc. A tak musel přijít na pomoc malý podvod: projdete-li přehled počínající na str. 11 a budete pozorní, nemůže vám ujít, že až do 2. května 2013 je vše zdánlivě v pořádku, ale pak se uděje zázrak přírody, a užaslý pozorný čtenář sleduje, že se mezi incidenty loňské přimíchaly, jakoby nedopatřením, ty z předloňska. Jen podle data v URL je jejich celkem třicet, přičemž to, že je u nich uvedeno správné, o rok posunuté datum, usvědčuje Obec z vědomé a záměrné lži a podvodu.

Zázračnými počitadly Věry Tydlitátové to začíná, a podvody podobného kalibru – na tento, mimochodem, naletěla všechna česká media – to končí.

Kontrolní otázka: domníváte se, že se židovská obec za nyní toto faux pas omluví a zprávu opraví? Jsem asi naivní, ale přese všechny špatné zkušenosti s ní si myslím, že ano.

Aktualisováno.
Obci jsme napsali a napjatě očekáváme odpověď.

Aktualisováno.
Nevěříte, že existuje cosi jako institucionální paměť? Děláte chybu: mění se lidé, mění se okolnosti, ale způsob, jak instituce reaguje na podněty určitého druhu, jsou pevně dané po celou dobu její existence.

Lukáš Beer napsal České televisi upozornění na podvod ve zprávě o antisemitismu, přirozeně včetně všech odkazů, a odpověď, která mu přišla, je typově naprosto shodná s tou, jakou by státní předchůdkyně zmíněné poslala v r. 1975 divákovi, který by upozornil na faktické chyby v dokumentu ÚV KSČ.

Živě si představuji, jak se paní/slečně Malečkové orosilo čelo z představy, že někdo Židovské obci přišel na podvod, a možná se musela poradit s nadřízeným, jak má nejlépe odpovědět. Stav se blbou, to máš nejjistější, zněla nejspíš rada zkušenějšího.

Zde máte onen skvost:

Vážený pane Beere,

děkujeme za Váš zájem o Českou televizi i za ohlas k našemu zpravodajství.

Článek na webu ČT24, který zmiňujete, vychází z informací, které uveřejnila ČTK a Židovská obec v Praze. Konkrétní články nebo příspěvky, které jsou považovány za antisemitistické, však nejsou uvedeny, proto ani nelze hovořit o původu v roce 2012 nebo 2013.

Vašeho podnětu si ale v každém případě vážíme a ponecháváme si jej jako námět k možnému využití.

Budeme rádi, pokud zachováte České televizi přízeň a obrátíte se na Divácké centrum i v budoucnu.

S pozdravem a přáním hezkého jara
Žaneta Malečková

ČESKÁ TELEVIZE
Divácké centrum
Kavčí hory
140 70 Praha 4
Tel.: 261 136 113
Fax.: 261 014 101
e-mail:Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
http://www.ceskatelevize.cz

Ale buďme rádi, že se už nepíše rok 1975: to by televise na disidenta Beera zároveň poslala StB.

Komentáře   

0 # Guy Peters 2014-05-05 23:19
Máte tam relativní odkaz; správně má být absolutní. Pozoruhodné, jak tam mají primitivní ochranu proti kopírování hlubokých odkazů.

Jinak je to u nich asi ustálená praxe; některé odkazy jsou totiž už roku 2011.
0 # Tomáš Pecina 2014-05-05 23:29
Díky; nebyl to relativní odkaz, ale absolutní na kopii staženou v mém PC.
0 # Daniela 2014-05-06 02:13
Tak uz i cesti zide se nakazili ceskym lajdactvim.
Mne jsou ty datove rozdily dost napadne, vlevo datum 2013 a v prave kolonce URL 2012... Myslim, ze mesicni data incidentu souhlasi a tak je pravdepodobne, ze jde o technickou chybu.
Opravit by to meli, aby je nikdo nemohl podezirat z necestnosti na anti-jude webech...
0 # Tomáš Pecina 2014-05-06 02:32
Jako člověk, který pracuje s počítači celý život, mohu technickou chybu vyloučit. To datum se o rok neposunulo automaticky, to musel udělat někdo manuálně. Nejde o lajdáctví, ale o podvod, jakkoli se to můžete snažit zlehčovat a omlouvat.

Až se ráno vzbudím, napíšu Obci žádost o vysvětlení a opravu; uvidíme, jak budou reagovat.
0 # jgIII 2014-05-06 13:12
Madame, Vaše naivita a omlouvačnost je zarážející.
0 # gogo 2014-05-06 07:37
Kdyby se podobným způsobem počítala ublíženost pro všechny národy a národnosti na území ČR, nedostali by se tihle hysterici ani mezi prvních 5.
0 # Anonymní 2014-05-06 08:09
Proč by se hned mělo jednat o podvod? Nemohlo by to být třeba taky tím, že pan Pecina nepochopil metodologii použitou při sestavování zprávy? Datum uvedený u odkazů zřejmě nesouvisí s datumem zveřejnění článku, ale je to spíše datum, kdy si nějaký semitský strážce internetu odkazu všimnul a zařadil ho do databáze.

Případně pokud by v seznamu byly uváděny odkazy dostupné v daném roce, tak by se logicky odkazy ve výročních zprávách opakovaly do té doby, dokud by server, na kterém jsou hostovány, nezaniknul.
0 # Tomáš Pecina 2014-05-06 11:37
V tom případě by incidenty objevovali pravidelně přesně rok po zveřejnění. Vyloučená věc.
0 # Anonymní 2014-05-06 08:51
Zajímavé jsou i jiné manipulační techniky, např. ve stylu: předloni byl 1 incident, loni 5. Mediální výstup: meziroční nárůst antisemitských incidentů o 500 %! :-))

-es-
0 # Anonymní 2014-05-06 10:06
Ono je i poučné podívat se cože je vlastně v tom seznamu uvedeno. Pro řadu záznamů je označení "antisemitismus" poněkud přitažené za vlasy. To by ale asi bylo na samostatné téma.

Díky pane Pecino za upozornění. Jsem zvědavý, jestli se s ním sám objevíte na příštím seznamu :-)
0 # Vodník 2014-05-06 10:10
Proč by se měli omlouvat? Vždyť je to standardní praxe i např. ADL v USA. Copak jsi neviděl Defamation od israelského regisseura Yoava Shamira?
0 # gogo 2014-05-06 14:03
Já myslím, že Váš dopis bude uveden ve zprávě za rok 2014.
0 # Tomáš Pecina 2014-05-06 14:22
Stylovější by bylo napsat: Já myslím, že Váš dopis bude uveden ve zprávě za rok 2014, 2015 a 2016.
0 # David Schmidt 2014-05-06 17:36
v soupisu antisemitských incidentů
0 # gogo 2014-05-13 10:24
Vidím, že Vám je to málo a chcete svoji nominaci na příští rok podpořit i výzvou k debatě. (debatniklub.webnode.cz/pozvanky/)
0 # Anonymní 2014-05-06 17:11
Nepřekvpauje mě to. Kritika za činy a nenávist na základě původu, náboženství atd. jsou také zcela odlišné věci. Namátkou vybrané případy nemají nic společného s antisemitismem.

Antisemitismus se očividně = cokoliv co se Židům nelíbí, což se = irelevantní. Obecné používání termínu antisemitismus je také zcela mimo mísu, semitských národů je hodně, ale zpráva řeší Židy, takže když už, tak antijudaismus. Osobně mi přijde velice směšné když dotyčný neumí ani správně používat svou nálepku při své argumentaci ad hominem.

Hodnota zprávy se rovná nule, pokud aplikujeme stejnou logiku na autory, měla by být tato zpráva zařazena do zprávy sledující nárůst antigoyismu.
0 # Daniela 2014-05-06 20:16
Ja si stojim za tim, ze to je lajdactvi. Kdyby to byl podvod, tak je to velice hloupy podvod.

Kdyby chteli Munkove podvadet, tak by postovali antisemiticke clanky bez jakehokoliv datumu a zamerne vybirali linky, co neobsahuji datum v URL. At si hnidopisi na link kliknou a sami si zjisti, kdy byl clanek napsan.

Jestlize nebylo na nejaky zavadny clanek upozorneno ve vyrocni zprave za rok 2012, pak tento clanek jiste visi na webu a vlozit ho do vyrocni statistiky v roce 2013 povazuji za opravnene.
-----------
Lajdactvi je to take proto, ze zpravodajci opominuli postovat clanky z roku 2013, ktere z meho pohledu jsou silne protizidovske.
Nezajima mne, jestli trestne nebo ne, ale temer kazdy treti clanek od bartose je nenavistny vuci zidum, take clanky na Zvedavci a Nas Smer jsou zamerene proti tomuto ethniku.
Jen na techto webech bych urcite nasla 30 clanku z roku 2013 , co by mohly nahradit ty spatne zarazene clanky z roku 2012...
0 # Tomáš Pecina 2014-05-06 20:18
Což nemění nic na tom, že to podvod je, a vskutku, hloupý.
0 # Anonymní 2014-05-06 22:52
Bez linků a dat by těžko mohla sloužit pro účely médií. Ani nemají důvod se o to starat jelikož nejde o nějaký promylšený rafinovaný podvod, jak vidíte, tyto lži jsou nekriticky přijímány jako fakta, to že někdo tohle odhalí a hrstka lidí se o tom dozví je pro ně podružné, účel byl splněn. Většina lidí to kontrolovat nebude a na to je spoléháno.

Vaše vysvětlení je chybné, kdybyste si chtěla svou teorii ověřit, stačilo stáhnout zprávu z roku 2012. Já jsem to udělal a našel v ní několik odkazů opět uváděných v roce 2013 jen při letmém zkontrolování několika případů, tudíž nejde o opožděné zahrnutí linku do zprávy o rok pozdeji, nýbrž duplicitu a podvod.

I kdyby Vaše vysvětlení bylo správné, jde o nesmylsnou výmluvu, když jsou opomenuta data z roku 2012 ve zprávě z téhož roku, není v pořádku zahrnout je do roku následujícího a navýšit tím uměle počet pro ten rok, to je prosím stále podvod a manipulace s informacemi. Úmyslně pozměnit datum místo uvedení data správného s poznámkou nebo uvedení linků ve zvláštní sekci je prosím stále podvod.

Vadí Vám že někdo píše články s kritikou činů (a ne kvůli původu) Židů, ale nevadí Vám, že "mainstreamová" média o tomto nepíší prakticky vůbec. Já v tom vidím jen pěknou rovnováhu, že aspoň někdo píše o opomíjených tématech namísto psaní o tom samém co si lze přečíst v několika prakticky totožných verzích na všech "mainstreamových" portálech. Opravdu nevidím smysl v tom opakovat to znovu, raději vidím něco nového o čem se moc nepíše. Vy v tom vidíte nenávist vůdči Židům, což je evidentně mimo a je vidět jaký máte způsob uvažování, nesmysl, jakoby novinky et al. byly antisemitské jen proto že často píší negativně o semitských národech zejména ve spojení s terorismem.

Opravdu v tom nehledejte v tom spiknutí, tito lidé prostě píší o tomto tématu proto, že se o něm v mainstreamu nepíše a tudíž k němu mají hodně co říci když to jiný neudělá. Logické, nebo ne?
0 # Daniela 2014-05-07 04:24
Hloubavy anonyme z 22:52,
kdyby ty zavadne linky objevili az v roce 2013, byly by stejne zavadne jako v roce 2012, protoze maji stejny obsah. .Nove objeveny nenavistny Hitleruv proslov z roku 1942 by byl zavadny i v roce 2013 a korektne vlozen do 2013 statistiky.
Ovsem ale, jestli linky na rasisticke clanky byly postovany uz v roce 2012 a ty same pak opetne ve vyrocni zprave za rok 2013, , pak souhlasim, toto je necestna praktika pro seriosni zaznam.
Take je nepripustne, pro peclive vedenou statistiku , najit v roce 2013 antisemiticky clanek a prevzit jen datum dne a mesice.
Nasledne je take uverejneny graf, se silnym narustem internetoveho antisemitismu nespravny a zavadejici..
To je ovsem velmi nestastne jednani , za takove hlaseni antisemitismu by se musela Zidovska obec v Praze stydet, protoze by to byla stejna taktika, ze ktere obvinuji Zide sve nepratele..
--------
Cesky mainstream by jeste vice upadl, kdyby zverejnoval nazory primitivnich nenavistniku. Ony staci nektere ty diskuse pod clanky....
Proc dychtite anonyme po textech, kde je Zid nebo cikan licen jako nejjhorsi lidsky odpad pod sluncem? Jak to zlepsi vas zivot ?
0 # gogo 2014-05-07 08:03
Jak říkám, hysterici :-)
0 # Anonymní 2014-05-07 13:42
Měníte téma, nejde o to zda je podle Vás link závadný v tom či onom roce, jen vyvracím Vaše vysvětlení, že šlo pouze jen o linky opomenuté v předchozím roce, a vyvracím i Vaše vysvětlení pro verzi že by bylo pravdivé, což není. Kdyby jste se více zajímala, tak žonglování, manipulace s čísly, tato "taktika" a pokrytectví od tohoto zdroje by pro Vás nemohlo být nic nového. Píšete že tuto taktiku používají "nepřátelé Židů" (oceňuji upřímná slova), ale sama neuvádíte jediný příklad, zatímco zde máte hned dva, jeden od židovské obce, další od ADL v dokumentu Defamation. Místo přiznání jste se dosud jen snažila nesmyslně tento podvod vysvětlit a bagatelizovat a podle Vaší logiky poukázováním na něj se vlastně dopouštíme projevů nenávisti vůdči Židům. Tento podvod je z toho mírnějšího soudku, fyzické útoky jsou pak jiná kapitola.

Ignorujete, když jsem Vám vysvětlil, že některé zdroje se zaměřují na takové téma proto, že mainstream ho ignoruje. Není třeba v tom hledat další spiknutí. Beru jako nepřímé přiznání, že nemáte argument proti tomuto vysvětlení.

Vaše otázka je logický klam a nemohu na ní odpovědět, formulujte tak abych na ní mohl odpovědět, tzn. bez premis které bych jakoukoliv svou odpovědí uznal jako pravdivé přičemž s nimi ale nesouhlasím. Neříkáte pravdu, jako nejhorší lidský odpad jsou líčeni Němci, a to jak v psaném slovu, tak mluveném, a placeno je to i z peněz koncesionářů viz ČT.

Když je v pořádku psát/mluvit kriticky o příslušnících jiných národů než Židů, mělo by být v pořádku psát/mluvit kriticky i o Židech? Ano/Ne? Prosím odpověď.
0 # Tomáš Pecina 2014-05-07 14:23
K této kritice se připojuji, Danielo. Jsou-li Židé obecně svými, jak píšete, "nepřáteli" odsuzováni za to, že zveličují své utrpení, nemohou si prostě dovolit takhle nestoudně lhát ve výroční zprávě. Tím se Obec naprosto znevěrohodňuje a i když jde o pochybení malého počtu osob, možné jediného autora zprávy, Obec ji vydala jako svůj oficiální výstup a je nyní za lži a podvody ve zprávě odpovědná; je jen na ní, jak se k této situaci, která je dozajista velmi prekerní, postaví.
0 # Daniela 2014-05-07 22:13
anonyme z 13:42
dejte si hezci nick, treba Patrik :-),
podle mne, prislusnici jineho naroda, zde minen narod zidovsky, ziji vetsinou v Israeli.
V Cesku zije hrsticka Cechu a Moravanu, co vyznava judaismus a ty ja zahrnuji do ethnika zidovskeho.. V nem jsou i zidovky krasnych ceskych jmen, Klarky a Verky. :-) Jestlize se Zid bez viry narodil v Cesku, pak je tutove domorodym Cechem, - tenkrat ti otcove, obrozenci vynalezli spravne slovo, domorodec. Kritisujte je tedy co by Cechy, stejnou mirou.. Toto cesti neonaciste bohuzel nedelaji.
Ja kritisuji ferove, na me upozorneni ohledne spatneho grafu ve zprave jste naopak nereagoval vy.
Vase: "..zonglovani a manipulace s cisly" mi pripomnelo volebni incident, kde ne-zid, pan Henych, tez asi podvodne manipuloval s cisly podpisu na volebnich archach kandidata Okamury.. Proc se tohoto mozneho podvodu nechytli nackove a nesnazili se to rozlustit, kdyz neustale volaji po pravde ? To ne, protoze nejsou konsistentni a zameruji se jen na zidy...
Patrik Vondrak pronasledoval Fischera otazkami o zneuzivani penez pro volebni kampan, ale pak asi usnul nebo zapomnel uhanet kandidata ne-zida Zemana o otazkach jeho pripadneho financovani od ruske firmy Lukoil..

Anonyme a co kdyz nekdo z tajnych neonacistu zhakoval pocitace Zidovske Obce a od kvetna 2013 tam zakerne vkladal incidenty z roku 2012 ??

Jinak opravdu nemam argument na to, ze kdyz cesky mainstream ignoruje palcive otazky spolecenskych a systemovych chyb, tak je nutna proti balance plna rasismu a primitivniho uvazovani...
0 # jgIII 2014-05-08 00:44
"Nove objeveny nenavistny Hitleruv proslov z roku 1942 by byl zavadny i v roce 2013 a korektne vlozen do 2013 statistiky."

Tak to je gol.

"ty ja zahrnuji do ethnika zidovskeho"

A to je dalsi goj. ;) a samozrejme jadro pudla.

"Anonyme a co kdyz nekdo z tajnych neonacistu zhakoval pocitace Zidovske Obce a od kvetna 2013 tam zakerne vkladal incidenty z roku 2012 ??"

A to je, zatim asi nejvetsi, taky gol.
0 # Anonymní 2014-05-08 02:29
Děkuji za rozbor přítomnosti Židů i v ČR, avšak nic nového.

Co je s grafem? Že je založený na špatných informacích? To už zde probíráme cca 2 dny, tak o jakém ignorování to píšete, netuším. Férově? No Vaše pokusy byly - že jde o lajdáctví, technickou chybu nebo dokonce korektní zahrnutí linků do následujícího roku což jste zopakovala pak znovu, takže to bylo opravdu myšleno vážně. Ignoroval jsem, že jaksi nemůže být vše správně a Vaše vysvětlení si protiřečí, prostě jste to zkoušela co to šlo. To není férové, to je chybné + zbytečný eufemismus, místo lajdáctví se hodí podvod nebo lež. Tento přístup už mě unavuje, tzn. že člověk židovského původu nikdy nelže, jen se mýlí, plete, v dobré víře uvádí lidi v omyl nebo je problém způsoben překladem či technikou. Hm, lež ve slovníku prostě není když jde o ně, a mohu Vás ujistit, že tento syndrom je velice rozšířený, už jsem viděl mnoho za dobu co se tím zabývám.

Já nevím jestli Vaši údajní neonacisté psali o Henychovi a Okamurovi, ale vygoogloval jsem tato jména a článků na toto téma je hodně, takže je zbytečné o tom psát znovu, raději něco co není pokryté a o tom mluvím. Opět jste tak ignorovala jednoduché vysvětlení proč se někdo zaměřuje na články o Židech. Nějaký Patrik Vondrák se může ptát na co che a koho chce, že se ptal zrovna Fischera = je to antisemita, bylo to kvůli židovství = klamná dedukce.

To "co kdyz nekdo z tajnych neonacistu zhakoval " je vtip nebo je to opět myšleno vážně? Občas je těžké na internetu rozeznat v psaném slovu humor od vážně míněné věci, tak se raději ptám.

Já vidím, že nemáte argument proti onomu vysvětlení toho proč někdo píše o Židech, děkuji za upřímnost. Ptát se Vás na vysvětlení toho, proč mainstream běžně nepíše kriticky také o Židech je tak asi zbytečné i když si sama stěžujete, že se prý nějací neonacisté nezaměřují také na ne-židy aby prý byli "konsistentní". Zkuste si nejdříve uspořádat argumentaci ať jste konsistentní především sama a berte to prostě tak, že mainstream se zaměřuje na něco ať už z toho či onoho důvodu, a alternativní zdroje se zaměřují na to co mainstream opomíjí, kde je problém?

Rasismus? Nemyslíte náhodou rasovou nesnášenlivost? Tak jako tak, Židé nejsou označení rasy ale národa, a odborné zdroje žádnou takovou rasu neznají pokud vím. Kritika používání pojmu rasismus, myslím, že se to hodí, je to tento případ.

Opakuji otázku, je opravdu jednoduchá: "Když je v pořádku psát/mluvit kriticky o příslušnících jiných národů než Židů, mělo by být v pořádku psát/mluvit kriticky i o Židech? Ano/Ne? Prosím odpověď."
0 # Anonymní 2014-05-08 02:32
Omylem odesláno jako nový příspěvek, měla to být reakce na Daniela 7. května 2014 22:13
0 # Tomáš Pecina 2014-05-08 03:10
Ztrácíte čas. Daniela má jasno: Židovská obec se může dopustit pouze drobného pochybení, a to z nedbalosti, kdežto "náckové" nemohou vyprodukovat nic než sprosté difamace, a to i kdyby snad psali čistočistou pravdu. A když se vám to nelíbí, jste zřejmě také nácek.
0 # Daniela 2014-05-08 04:15
...Opakuji otázku, je opravdu jednoduchá: "Když je v pořádku psát/mluvit kriticky o příslušnících jiných národů než Židů, mělo by být v pořádku psát/mluvit kriticky i o Židech? Ano/Ne? Prosím odpověď.".....
A ja vam Patriku nebo Eriku opakovane odpovidam, ze ANO.
Je naprosto v poradku psat, mluvit, zpivat kriticky o Zidech, byt kriticky k Zidum, kritisovat jejich zidovske organisace.. OPRAVNENE. At si chlapci a devcata v Odpor.org vysetri vyrocni zpravu Obce za rok 2013 a presne zjisti, ktere clanky z roku 2012 jsou opetne vlozeny ve zprave 2013. Vyzbrojeni presnymi doklady, stahnuti obou zprav k porovnani a pak ANO, i nacisticti nacionaliste mohou kritisovat Zidovskou obec, vcetne zodpovedneho pana Munka..

Muzu za to, ze cestina pouziva nespravny vyraz 'rasismus', kdyz se jedna o ethnicitu ? Ja nepouzivam moc ani vyraz antisemitismus, protoze Zide se uz davno geneticky smichali s narody, mezi kterymi zili... Taktez Cikani...
Kontrolni otazka : Kolik narodu, (ne narodnosti) zije v Ceske republice ?

Hakovani je vazna vec. Vysvetleni, jak to myslim, necham na ctenarove inteligenci. Jsou zde tajne indikace, ze Zidovska obec byla penetrovana nebezpecnym extremistickym zivlem. Ve skutecnosti za zlocinem stoji sileny pocitacovy genius , rytir z aristokraticke vetve von Witiku(Witikobund) , kteremu byl jeho rodinny majetek, nadherny hrad, ukraden zidovskym uhelnym baronem z Wallstreetu.. Heraldicky rytir se msti podobne jako hrabe Monte Christo....
0 # Anonymní 2014-05-08 14:56
Děkuji za odpověď, zní tedy ANO, tím bychom měli ten humbuk kolem kritických článků o Židech, uzavřený. Ještě bychom mohli vyřešit údajně antisemitské obrázky. Zde máme případ Paroubkové, která nepochodila s tím výsledkem, že karikatura má být směšná a je to její účel + svoboda projevu. Ale nedělám si iluze, kdyby šlo o karikatury Židů, dopadlo by to asi jinak.

Sekci obrázky jsem si pro jistotu ve zprávě prošel. Zde prostě jen fotka ortodoxních Židů kdy obci zřejmě vadí že nejsou dostatečně pohlední a ukazovat fotku je tak antisemitské. Zde útok dvou černochů na veterána 2. sv. v., údálo se ve Washingtonu (kde se u nás nachází Washington?) a obrázek je tam pouze ilustrační a navíc jde jen o nějakou budovu. Zde údajná protiromská demonstrace, tentokrát bez obrázku. Dva poslední odkazy popsány jako "FB stránky Autonomní neonacisté Sever." Kdybych se opravdu nudil, mohl bych projet každý link, evidentně prezentovaný link ani nesouhlasí s jeho popiskem a obsah je v kontextu zprávy už zcela mimo nebo dokonce chybí. Ale musíme mít jasno, nejde o lži, jen lajdáctví, omyl, snad technickou chybu, člověk židovského původu přeci nikdy nelže a nepodvádí a kdo to říká musí být nácek. Nevím paní nebo slečno Danielo, ale máte asi jen dvě možnosti, buď je autorem úplný diletant nebo skupina diletantů, nebo je to podvod spoléhající se jako vždy na to, že to nebude odhalen, což se stalo - média to převzala bez problémů. Jaká možnost je správná? Bude to prašť nebo uhoď?

Vy sama za to chybné používání nemůžete, ale pomáháte tomu, čím víc se něco chybně používá, tím více je pravděpodobné že se chyba ustálý jako "korektní". Kolik národů a ne národností? O jednotné definici nevím, ale národ může být chápán jako společenství příslušníků stejné národnosti, takže národů by tu bylo více. Já ten počet neznám, avšak určitě drtivě převládá národ český. Jestli to chápu dobře, Vám vadí, že se píše o Židech (na mou otázku jste přitom odpověděla Ano) a jako korektní byste uvítala např. "Čech židovského původu" a bylo by to vyřešené.

Vysvětlení tedy nechte na čtenáři když to nechcete napsat sama, já tak stále nevím jestli to od Vás, po všem co jste napsala, bylo myšleno vážně nebo jako vtip, což uznávám, není lichotivé. Nechci být hnidopich, ale je to od slova "hack" ne "hak", a navíc se toto počínání správně nazývá "cracking" nebo jak byste napsala Vy, "krakování". Opět jde o používání nesprávné terminologie, která už se ustálila jen proto, že to tak média opakovala dostatečně dlouho.

Je pěkné jak mě nazýváte jmény ve snaze spojit mě s někým a zdiskreditovat mě způsobem - "ten anonym je ten člověk co je z médií znám jako zlý neonacista, proto to co říká je pochybné". To je taky celkem běžný postup v diskusích.
0 # Anonymní 2014-09-11 17:45
na takuto otazku sa da odpovadat len otazkou , cize " a kolko za tu ktoru odpoved ? v sulade s talmudom .
0 # Anonymní 2014-05-08 07:54
Anonymní: Tomu se říká "hrách na stěnu házet" ;-)

-es-
0 # Leon Kreutzfeld 2014-05-08 16:32
Kdyby goyim nepsali na Internet antisemist pro-terrorist clanky, tak by je Zide nemuseli monitorovat a pocitat. To je dobre si uvedomit, nez zacneme kritisovat. Aby tak kritika byla konstruktivni a neprerostla v daimonisaci.
0 # sionistka 2014-05-08 19:10
To radši ne, vážený pane Kreutzfelde,
sionisté si přejí, aby se hloupí goyim ozvali a hýkali o konečném rešení, opěvovali nacismus. .. Takhle agenti vypustí zkušební balonek a oni se sami přihlásí k monitorování.
Líbí se mi Vaše pejzy...:-)
0 # Vodník 2014-05-09 07:47
Ten text o Žanetě je sice vtipný, ale pokud srovnáváš společensko-mocenskou posici ÚV KSČ v r.1975 se společensko-mocenskou posicí Židovské obce v r. 2014, pak se někdo bude zajímat o to, zda náhodou nevyznáváš nějakou spikleneckou theorii na thema "židovské ovládání společnosti" a toto tvoje upozornění se ve zprávě za r.2014 (přinejmenším) objeví zcela určitě!
0 # Tomáš Pecina 2014-05-09 12:48
Čeští žurnalisté mají mimořádně vyvinutý smysl pro to, kdo je mocný a komu je nutno podkuřovat, a kdo je chudák, do kterého si mohou bez risika kopnout. Nemohu za to, jak situaci Žaneta vyhodnotila.
0 # Vodník 2014-05-09 13:28
Tvoji povinnosti je jeji vyhodnoceni - pochopitelne zcela mylne! - podrobit zdrcujici kritice! A ne ho passivne prijmout - to je prece spolecnym znakem vsech spikleneckych theoretiku, ze jsou intellektualne lini, nepremysleji a svadeji sva selhani na schopnejsi a pricinlivejsi.
0 # Anonymní 2014-05-12 05:41
Neposlali na Lukase Beera StB, ale UOOZ. On jim to Chovanec taky schvali jako uplne primerene.
0 # Tomáš Pecina 2014-05-12 16:05
Mohlo to dopadnou hůř, taky je mohli vyhodit ze všech (jednoho).
0 # Anonymní 2014-05-12 17:38
To je plánováno až za rok: "Alarmující nárůst diskriminace Romů v ČR - zatímco ještě vloni je polovina barů vpouštěla, letos se nedostali už do žádného." :-)
0 # Anonymní 2014-05-13 09:51
Židé nikdy nelžou

novinky.cz/.../...
0 # Tomáš Pecina 2014-05-13 10:23
Někteří Židé někdy lžou, v tom se přece neliší od jiných ethnik.

Problémem je, jestliže se za prokázanou lež a podvod jejich náboženská obec odmítá omluvit, a vzhledem k tomu, kdy jsem je na problém upozornil, začíná to vypadat tak, že hodlají strčit hlavu do písku a tvářit se, že se nic nestalo.
0 # gogo 2014-05-13 10:33
Já to považuju za velké svinstvo. Něco jiného je zalhat pod nátlakem ve věci, po které nikomu nic není, a něco jiného je křivě obviňovat hostitelskou společnost, lhát a na základě toho ublíženecky fňukat a požadovat speciální nadpráva za domnělé křivdy. Až totiž vlk skutečně přijde, nebude jim nikdo věřit a ti cyničtější jim to budou přát - "teď máte proč".
0 # Anonymní 2014-05-13 13:51
CO DODAT ? SNAD NA YOUTUBE.COM "MARKIZA-PRIEMYSEL HOLOCAUST ... JAKO BONUS tHE MOST FAMOUS JOURNALIST OF USA... CARL BERNSTEIN... + DR.NORMAN FINKELSTEIN " I WILL NOT USE HOLOCAUST CARD "... + RABBI JOSEF ANTEBE " HOW SIONISTS TORTURED ME "... ETC.. VY HUGENOTI..
0 # Anonymní 2014-05-14 10:35
8 dní uplynulo a nic. Stále ještě napjatě očekáváte odpověď? Ale možná je to tím, že jste se (patrně) dotazoval pouze přes e-mail a jak víme, některé e-maily - zejména ty nežádoucí - se někdy ztratí a nedojdou :-)

-es-

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)