Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Mám rád tyhle zprávy z rubriky Krimi: způsob, jak místní journalisté a journalistky dokáží dění v soudní síni podat, nemůže u vnímavého čtenáře nepovzbudit obrazotvornost. Příkladmo nejnověji traktovaný případ od Vrchního soudu v Olomouci:

Blíže neupřesněný úředník z Novojičíska měl být vydírán na základě videonahrávky pořízené prý v nočním klubu (čímž patrně míněn bordel), kde byl onen zachycen v kompromitující situaci. Ale pozor, ne abyste si mysleli, že úředník se v tom místě oddával neobvyklým sexuálním praktikám či jiným nevázanostem, kompromitující situací je, jak se ze zprávy dozvíme, míněno, že muž ve vířivce na záznamu popisoval okolnosti zakázek na radnici.

Neméně zdařilý je arci i závěr zprávy:

Obhájci také poukazovali na to, že posttraumatická porucha údajně vznikla u poškozeného až po zásahu policie. I znalec dnes naznačil, že pro vydíraného muže byl nejtěžší okamžik, kdy jej v červnu 2011 před bankou při dopadení pachatelů i jeho muži v kuklách a samopalech zadrželi. Muž byl svázán, byl mu naražen na hlavu pytel a pak ho nacpali do auta a s pytlem na hlavě je odvážen z místa činu, popsal událost znalec. Podle soudu však potíže poškozeného mají přímou souvislost s jednáním obžalovaných.

A kdyby URNA náhodou poškozeného při svém vysoce profesionálním zásahu zastřelila, nemá si na co stěžovat, i to by bylo plně přičitatelné obžalovaným.

Komentáře   

0 # Anonymní 2014-05-19 14:26
Všichni obvinění jsou samozřejmě z řad cikánského obyvatelstva

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)