Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Vlivem dlouhodobého studia onoho útvaru dospěl jsem k náhledu, že označit výsledky Útvaru pro odhalování organisovaného zločinu (ÚOOZ) pod vedením Roberta Šlachty za nepřesvědčivé by bylo nepřijatelným eufemismem: jeho výsledky jsou naprosto žalostné.

Aby si Šlachtovi muži vylepšili mediální obraz, notně potřísněný zprávou a pokutě ministerstvu vnitra za tímto útvarem neoprávněně zveřejněné video ze zadrženy Jany Nagyové-Nečasové, provedli dnes razii v pražské muslimské komunitě, pravděpodobně v souvislosti s vydáním jisté náboženské publikace. Tou by měly být Základy tauhídu od světově proslulého muslimského učence Bilala Philipse. Její český překlad prý, podle policejního mluvčího, obsahuje rasismus, antisemitismus, xenofobii a násilí proti takzvaně méněcenným rasám.

Pozoruhodné; že by se známý znalec a objevitel extremisty v každém z nás Ivo Svoboda nově přeorientoval na islámský terorismus? Philipsova kniha je dostupná na mnoha místech na Internetu, máme proto možnost pokusit se závadový diskurs v ní identifikovat sami (pokud byste měli potíže ji vyhledat, zde je kopie v angličtině na mém serveru).

V každém případě bychom měli být nanejvýš ostražití: ve slušných zemích se za vydávání knih do vězení nechodí a razie jako ta dnešní se v modlitebnách neprovádějí, bez ohledu na to, že islamismus a islámský terorismus představují pro západní civilisaci reálnou hrozbu. Netleskejme těm, kteří dnes připravují o svobodu naše nepřátele, jejich pomoc a podpora by nám mohla scházet ve chvíli, kdy budeme týmiž lidmi o svobodu připravováni sami.

I já jsem dnes muslimem a i já proti Šlachtově akci a bezprecedentnímu porušení práv místních muslimů protestuji.

Aktualisováno.
Doplňujeme českou versi závadové knihy a odkaz na video dokazující přiměřenost a nebývalou profesionalitu policejní akce. Ale teď bez ironie: opravdu budeme tolerovat, aby naše policie jednala s občany způsobem, jaký je přisuzován gestapu? Pohrůžka střelbou je cosi neuvěřitelného a pevně věřím, že tento Šlachtův exces byl tou poslední kapkou, která bude znamenat jeho konec.

Aktualisováno.
Podle všeho se zdá, že obviněným je Vladimír Sáňka. Informací o něm na webu je dostatek, zde je např. rozhovor pro týdeník Redhot z r. 2001, který převzaly Britské listy. Osobně jsem zděšen vlnou antiislamismu, který se v souvislosti s razií vyvalil na různých internetových forech. Schopnost chápat, v čem jsou risika islámského radikalismu, nulová, výron primitivních emocí maximální. Věřím, že kdyby v těchto dnech došlo na území České republiky k teroristickému útoku, lhostejno, kým způsobenému, tento holubičí národ by byl schopen všechny místní muslimy i s rodinami pozabíjet.

Komentáře   

0 # Anonymní 2014-04-25 23:15
Zajimalo by me, kolik bude muset Ceska republika za toto jejich hrani si na vojacky na konci zaplatit.
0 # Anonymní 2014-05-02 00:12
Komu by mela platit, za co ? ... nasla tam nelegalni osoby, nasla ... a kde vzala Prima info o zbranich? ... podle me od zasahujiciho policisty, proc to pak dementovali, ackoliv to normalne nedelaji? ... AHA ... takze se neco tutla, proste info. od tajnych sluzeb se do medii nepousti.
0 # Tomáš Pecina 2014-05-02 01:45
Člověče, lidé jako vy jsou pro každou vládu požehnáním. Stačí naznačit, a už bečíte jako ovce podle zadání o sto šest.
0 # Anonymní 2014-04-25 23:31
K to co pisete, Tomasi, v podstate neni co doddat...
DS
0 # Vodník 2014-04-25 23:34
Nechce se mi číst přes 220 stránek. Nevíš, kde tam jsou ty závadové passage?
0 # Tomáš Pecina 2014-04-26 00:42
Zatím jsem žádné kandidáty nenašel. Ale celkem mne ten text zaujal, třeba tvrzení, že římský katholicismus je polytheistický, protože každý světec může intervenovat a poskytovat ochranu. Na tom něco je.
0 # Anonymní 2014-04-26 12:53
V tom případě je bohem i každý (český) policista, který pomáhá a chrání.

I.
0 # Tomáš Pecina 2014-04-26 12:58
Ještě jsem neviděl českého policistu, který by pomáhal a chránil posmrtně :-)
0 # Anonymní 2014-04-26 13:28
Někdy může stačit prosté "neškodit". Jakkoliv je nicméně kult světců v katolické víře diskutabilní, polyteismus bych z něj nedělal. Jejich vliv je delegovaný a odvozený.

I.
0 # Tomáš Pecina 2014-04-26 13:39
Jistě je to otázkou definice, faktem je, že světci vládnou božskou mocí, nejsou pouhými přímluvci.
0 # Vodník 2014-04-26 18:30
To je nesmysl! Aspoň v pravoslaví jsou svatí přímluvci a mám dojem, že i v standardním římském katholicismu. Že takové ty výroky "svatý Antoníček pomáhá najít ztracené předměty" jsou výrazem lidové zbožnosti (která má opravdu řadu znaků polytheistické pověry).
0 # Anonymní 2014-04-26 20:07
Že křesťanství (ani judaismus) nejsou monoteismy, tvrdím už dlouho. Jejich archandělé, andělé a synové boží, co to je jiného. Jeden vzdělaný církevní funkcionář mi tvrdil, že jsou "duši", což je rozdílné od Boha. No neví, takto by se dal interpretovat i řecký pantheon Já si spíš myslím, že jen trochu posílili význam Marduka a jinak tehdejší barbaři opsali civilizovaný Babylón.

cnemo
0 # Anonymní 2014-04-28 10:09
"Světci vládnou božskou mocí" - proboha, takový nesmysl..! To je na pětku z katechismu!
0 # Tomáš Pecina 2014-04-28 14:05
Nikoli. Zamyslíte-li se, jakou povahu má světecká intervence (intercesse), musíte dospět k závěru, že je na vůli dalších božskou mocí nadaných bytostí nezávislá. Katholíci sice nejdou tak daleko jako řečtí a římští pantheisté, aby řešili situaci konfliktu vůle božských nebo kvasibožských bytostí, ale Philips má zásadě pravdu, že monotheistická (ba ani trinitární) jejich učení není. Táži se, jak by mohla poskytovat ochranu zasypaným horníkům Sv. Barbora, kdyby nebyla nadána božskými schopnostmi a atributy (facultates)
0 # Vodník 2014-04-28 15:10
Sv.Barbora je, stejně jako všichni ostatní svatí, patronka ve smyslu přímluvkyně. Je to samozřejmě výtvor z lidových vrstev, ale pokud ho církev akceptovala, tak je to v akceptovaných mezích. Veškeré zásahy Boží moci provádí sám Bůh, svatí žádnou "božskou mocí" nadáni nejsou, děje se tak pouze na jejich přímluvu. Dotaz, zda by se tak stalo i bez jejich přímluvy, nemá praktický smysl. Lze uzavřít, že proti Boží vůli se nestane nic, ani na přímluvu svatých, a naopak, je-li něco v Božím plánu, stane se tak i bez intercesse.
0 # Tomáš Pecina 2014-04-28 15:14
Pak je na místě se ptát, proč tedy tuneláři před zahájením prací umisťují do výklenku ve skále u ústí budoucího tunelu sošku Sv. Barbory, jestliže není nadána autonomní schopností je ochránit. Mám silný pocit, že si vnitřně odporuješ.
0 # Tomáš Pecina 2014-04-28 15:16
A jen doplním, že Philips se konkrétně zmiňuje o Panně Marii. K té se modlí kdekdo a kdekdo ji prosí o pomoc. To není projev polytheismu?
0 # jonáš 2014-04-28 15:59
Svatý Václave, pros za nás Boha, Svatého Ducha, Krleš krleš .. nebo Panno Marie, oroduj za nás .. ora pro nobis. Prostě lobismus jak vyšitej :-)
0 # Tomáš Pecina 2014-04-28 16:29
"Svatý Václave, nám milý, vůdce skomonilý, zažeň naše nepřátely, k naší zhoubě smělý. / Odvratiž od svého lidu hlad i jinou bídu, chraň nás od kacířské roty, od sucha, drahoty."

Vodník tvrdí, že je to jen důsledek ignorance prostého lidu, ale nebyl bych si tak jist.
0 # Vodník 2014-04-28 18:07
Opakuji: je to projev lidové zbožnosti. Soška nebo ikonka světce nás upomíná, abychom se k němu obraceli s přímluvou, samotná soška nebo ikonka, ba ani světec, nic neřídí. Totéž se pochopitelně týká Panny Marie - o nějakém zbožštění nemůže být v officiální věrouce ani řeč.

Trojiční theologie rovněž není žádným polytheismem, tritheism a sabelliánství se svářely po staletí, ale křesťané vyznávají jednoznačně jednoho Boha ve třech osobách.

Kuriosní je, že ani hinduism není v podstatě polytheism (officiální religionistika má pro to termín "henotheism") a takový Šankarův monism by zahambil i orthodoxní muslimy nebo židy. :-)
0 # Anonymní 2014-04-28 21:53
Pánové, o svaté přece nejde. Je třeba se vypořádat s řadou nadpřirozených bytostí z bible. Archandělé, andělé, synové Boží, satan... To je přece klasický pantheon, jen trochu ořezaný.

cnemo
0 # Vodník 2014-04-28 22:59
Archandělé, andělé, synové Boží ani satan nejsou Bůh, tak jaký pantheon?
0 # Tomáš Pecina 2014-04-28 23:06
Ale jsou to od Boha odlišné nadpřirozenými schopnostmi nadané (a nesmrtelné) bytosti. Ostatně už katholická víra v to, že světec je schopen – ba povinen – způsobit zázrak, není ničím jiným než ryzím polytheismem.
0 # Daniela 2014-04-28 23:37
Jeste ani neuschl virtualni inkoust meho posledniho prispevku o naivnosti intelektualnich atheistu, a ejhle, po p.Pecinovi se prihlasil p. Cnemo jako kandidat pro souhlas a indoktrinaci islamem.. Asi z casti proto, ze radsi nez souhlasit s kapitalistickym mainstreamem, manipulativni vysvetleni od zabednence je prijatelnejsi..Budiz.
Jestli ale nekdo veri, ze Nejsvetejsi Trojice jsou tri osoby, podobne jako osoby v rodine, pak nezna podstatu krestanstvi... Pro krestany se jediny Buh zjevil ve trech formach, tedy zadny polytheismus.
Andele, angelos, jak uz samotny nazev z rectiny indikuje, jsou bozi poslove, nikoliv samostatne deity.. Panna Marie a katholicti svati se mohou u Boha primlouvat, tot vse..Protestanti uctivaji jen Jezise.
To ale neni moje pointa.
Pobozny muslim nam kafirum predklada pojmy, ktere ukazuji, ze jina nabozenstvi nejsou monotheisticka jako je islam, ze krestane uctivaji pantheon. To neni zcela pravda. Jiste ze apologetikum nebude vykladat o tom, ze v islamu je jeste vice nadprirozenych personalit. Islam ma spoustau jinu, andelu, hlavni andel Gibril ma silu a sexualni pocity, pac rad pozoroval Aishu a Mohameda v ehm ehm situaci, nemluve o satanovi iblisovi..Atheiste by toto meli objektivne vzit v uvahu, napred zvazit obe nabozenstvi a ne horlive papouskovat, ze krestanstvi je polytheism jako souhlas s islamem...
0 # Tomáš Pecina 2014-04-29 00:05
Nu, Danielo, pokud jde o křesťanský koncept tříhlavého Boha, velmi se mi líbí katholická these, že jde o mysterium – Vodník by asi řekl tajinu – která je tak složitá, že ji člověk není s to pochopit. To mi přijde stejné, jako když se rodič vysvětlující cosi malému dítěti do svých výkladů zaplete natolik, že není schopen dát jim zpět logický rámec, a tak řekne, že by to dítě stejně nepochopilo.

Všechna tzv. monotheistická náboženství jsou fakticky polytheistická, některá víc, jiná méně. Nevím, co v tom hledat za skrytý význam, prostě je to dáno vývojem spirituality, která pro své příběhy potřebovala víc akterů. Olympos s jediným Diem by byl taky nudný.
0 # Daniela 2014-04-29 01:45
Nevim, ja spis vidim 'nase" judeo-krestanska nabozenstvi jako monotheisticka.
Bozska jedinecnost v islamu neni jedinecna, islam nema na monotheismus patent.
Pojem Jedinecnost je ale pojem vzacny a to ho dela bozskym, prinejmensim, v lidske sfere, milovanym. Lidsky duch je selektivni, v prirode vyhrava jedinecne vybaveny jelen, muz nebo i :obycejny " pes.. Vudce je vzdy jen jeden, at uz Hitler, anglicky kral ci jezis.
Nejsem si jista o reckem Pantheonu. Zeus prece byl bohem nejvyssim, svrchovanym, a kdyz vztekle metal blesky, ostatni se jen trasli..A take on si musel vybojovat vladnouci jedinecnou posici znicenim otce Krona.
"Poly" v rectine nebo latine(?) prece znamena mnoho, hodne a :theo" je buh, takze slovu rozumim jako mnoho bohu, (entit stejne bozskych), coz v krestanske vire nevidim. Umuceni svati a andele a jina nebeska havet jsou jen zavisle bozi kreace...V tom souhlasim, ze cirkev se potrebovala rozvijet a na to vytvarela nove zajimave hrdiny.
Ale ani judaismus, koreny krestanstvi , prece neni polytheisticky. . Verici zide se modli kazdy den "Shema Jisrael," coz bych si volne prelozila jako: " Slys Israeli, nas pan je buh - buh je jen jeden..."
Mne to naopak pripada, ze do monotheismu se nekdy vloudi polytheisticke prvky...
0 # Vodník 2014-04-29 10:25
jsou to od Boha odlišné nadpřirozenými schopnostmi nadané (a nesmrtelné) bytosti.
Ano, od Boha odlišné. Nadanost nadpřirozenými schopnostmi neimplikuje ovšem žádné božství nebo polobožství, bohy ani polobohy tedy nejsou. "Povinný" zázrak je rovněž dílem Božím na přímluvu dotyčného světce.

Že jsou okolostojičnosti Boží existence, trojjedinosti, vtělení atd. nad lidské chápání, to je zcela logické a správné. Kdybychom mohli Boha pochopit, popsat, zmapovat a zařadit, žádný Bůh by to nebyl. Je to, pravda, pro okcidentálního intellektuála nepřípustné a pohoršující, ale pokud tomu nerozumí, tak, je mi líto, chyba je na jeho (intellektuálově) straně.

Všechna tzv. monotheistická náboženství jsou fakticky polytheistická,
To je opravdu hloupost non plus ultra! Nejenže bys tuto thesi těžko obhájil před muslimem nebo židem, ale dokonce opak je pravdou: všechna polytheistická náboženství jsou úpadkovými, zlidovělými persifflagemi původního primordiálního náboženství, kterým je pochopitelně monotheism, jelikož Bůh je jen jeden; uvedl jsem zvláštní příklad u hinduistického henotheismu, kde navzdory vnějškovému okázalému mnohobožství panuje - alespoň u jeho mystiků - jasné povědomí o jednom jediném Bohu, jehož jsou ostatní "bohové" pouze osamostatnivšími se atributy.
0 # gogo 2014-04-29 10:38
Pak je ovšem otázka, co je podstatou božství.
Jestli jde o stvoření všeho, tak z logiky může být jen jeden. Jestli jsou to chiméry nadané schopnostmi nedostupnými smrtelníkům, může jich být nespočetně s vnitřní hierarchií.
Mě tohle pohádkářství typu Pána prstenů neuvěřitelně nudí. To není nic, co by člověk nemohl svým intelektem obsáhnout, jen je to hloupoučce zamotané a vnitřně nekonsistentní. Přitom příroda sama nabízí mnohem neuvěřitelnější a náročnější úkazy, které je možno systematicky zkoumat.
0 # Tomáš Pecina 2014-04-29 12:22
Souhlasím, až do chvíle, než si uvědomím, že kvůli vydání knihy, v níž se tvrdí, že jeden systém pohádek je v tom či onom smyslu nadřazen jinému, byl obviněn a bude možná i postaven před soud můj spoluobčan.
0 # Vodník 2014-04-29 13:09
Gogo: podstata božství je nepoznatelná a neobsáhnutelná. Boha poznáváme v Jeho díle, nikoli ovšem Jeho podstatu, ale energie. Filosofickou spekulací viděno je Bůh pojem, který musí transcendovat naprosto všechno, bytí i nebytí, existenci i neexistenci, subjekt i objekt. Je nestvořený a naopak tvořící, transcendentní a zároveň immanentní. Jeho kontakty se stvořeným světem mají svá specifická "rozhraní" v určitých bodech v čase a prostoru - to je to, čemu říkáš "pohádkářství typu Pána prstenů" a hádat se o to, které je "lepší", je pochopitelně nesmysl, ba hřích až možná zločin - ovšem ne zločin toho typu, za něž by se mělo zavírat do basy.
0 # gogo 2014-04-29 13:53
Ono hlavně když je to nepoznatelné a neobsáhnutelné, tak by se o tom mělo vědoucně a pokorně mlčet.
0 # gogo 2014-04-29 14:03
TP: Máte samozřejmě pravdu, problém není ovšem v pohádkářích, nýbrž ve státním aparátu, který reaguje naprosto nesmyslně.
Dokonce to není ani tak, že by byl stát založen na jedné bajce a vztekle reagoval na import jiné bajky (což jsem ochoten víceméně respektovat u uzavřených a xenofobních kultur), ale nejspíš jde o nějakou účelovou hru silových složek. Docela rád bych celý ten ksindl viděl za mřížemi postupně tak, aby se sami požrali - Ivoš aby např. psal na Mazla posudek a pak jej zakuklenci prověřili z juda.
0 # Anonymní 2014-04-26 00:27
Ja jsem prosel tak 50 a nemuzu nic najit. Ani mi to nedava smysl. Podle obsahu se tam moc zavadoveho neda najit. Mozna si tam pridali vlastni casti?
0 # Anonymní 2014-04-26 02:42
Ochranu občanů před podobnou zvůlí má na starosti státní zastupitelství. Tohle není nějaký nepředvidatelný noční incident na kraji vesnice. Akce byla jistě dlouhodobě připravovaná a provedená s vědomím státního zástupce, na kterého by měla směřovat hlavní kritika.

Radek Mikula
0 # Daniela 2014-04-26 04:50
Celkem tragiko- legracni, protoze skalni konspiratori , ba geniove, co "prokouknou" podly zamer v kazde blbovine, najednou oslepli a nevidi v knize B.Philipse nic zavadneho. .Tomaska Pecinu z hejna gramotnych ignorantu zatim vynechavam, pac mne hned napadlo, ze vzal obhajobu pro pana Kamase a Guidemedia a timto strategickym zpusobem si pripravuje pravni cesticku, ciliz si na nebystreho jen hraje.
Prinejmensim pasaz o nutnosti Allahova zakonu Sharia pro vsechny lidi na svete by u svobody milujicich Evropanu mela budit silne obavy. Toto totiz neni jen nabozenske blaboleni, na jake jsou obcane zvykli z jinych cirkvi, toto prohlaseni je v souladu s militantnim islamem a je to potvrzeny a osvedceny navod k nasili...V predlozenem PDF formatu je tato vyzva v kapitole The Fundamentals of Tawhid, strana 41.
Mimo tuto knihu, jinde, tento sunnitsky klerik schvaluje kamenovani homosexualu a denni znasilnovani zotrocenych manzelek...
Ne, ze by se toto chovani nekterym ceskym boratum nelibilo, ale presto bych skromne doporucovala se informovat a vzit v uvahu nazory zapadnich sousedu, treba v Nemecku...
.
0 # Anonymní 2014-04-26 05:16
Upřesněte to, prosím. Snažila jste se vyjádřit názor, že včerejší razie byly přiměřené, protože někdo napsal, že šaria je nutná pro všechny lidi na světě?

RM
0 # Tomáš Pecina 2014-04-26 10:55
Na str. 41 se dvakrát hovoří o "Muslim countries" a jednou o "Muslim lands", takže nevím, jak z toho dovozujete své závěry; asi z četby Lhoťana: v knize je toliko požadavek, aby v muslimských zemích platilo muslimské a ne sekulární právo. Mimochodem, nejsou to římští katholíci, kteří budovali a budují po celém světě misijní stanice pro šíření své víry?

Ke kamenování homosexuálů a dennímu znásilňování zotročených manželek jsem zatím nešel (uveďte, prosím, číslo strany), ale i kdyby tam takové výzvy byly, nevím, jak to podřadit Hantákovu výroku o "rasismu, antisemitismu, xenofobii a násilí proti takzvaně méněcenným rasám". A taky by mě docela zajímalo, které ty méněcenné rasy pro muslimy jsou. Tohle musel sepsat opravdu dobře zaplacený znalec.
0 # Daniela 2014-04-26 18:55
Ano, p.Pecino,
hovori se o sharii v muslimskych zemich, ovsem pro ceske muslimy bude vele-duilezite, ze je v teto frasi sluvko "obzvlaste, specificky, zejmena".
...Implementation of Shariah, ESPECIALLY ....v zemich, kde muslimove tvori vetsinu... Ciliz, v Cesku zatim muslimove vetsinu netvori, ale i tak je priprava na sharii uzitecna...
Tomasku, ctete s klidem a poradne. "Mimo tuto knihu, JINDE,
schvaluje sunnitsky klerik"...
Ve zde postovane knize Philips jen blahoreci islamskemu trestu za kradez, coz je useknuti ruky...
Bohuzel, pane Hantakuv vyrok je hrozna hloupost, - po tak drasticke akci, kde opravdu jde o obcanska prava slusnych muslimu, si mel policejni mluvci odpoved lepe pripravit.

Pro ty, kteri se domnivaji, ze bible je take nasilna.
Ano, je tam vrazdeni a teror, zvlaste ve Starem zakone. Zasadni rozdil oproti koranu ovsem je, ze dobyvani a konverse mecen uz krestane nepraktikuji stovky let. .Islam jer 600 let za krestanstvim.

K otazce o upresneni, od RM , 26.dubna :
Jen dodam, ze
a. Nemam ve zvyku kritisovat ceske statni organy, byt pusobi casto diletantsky.
b. Nemyslim si, ze hlavni duvod k razii byl Philipsuv manuskript, - je docela mozne, ze hledali teroristu spojeneho s vybuchem na palestinske ambasade.
c .L. Lhotan si vyrizuje ucty a postval na konkurencni tlupu ceskou policii.
d. Jestli dal povel k razii pan president Zeman na prosbu jiste zeme, tak se stejne nedozvime uplnou a naprostou pravdu.
Holt musite sami durazne zadat o vysvetleni od vasi ceske administrativy, muj primarni zajem je monitorovani islamskych fanatiku, kteri jsou nepratelsti vuci Spojenym Statum.....
0 # Tomáš Pecina 2014-04-26 20:24
Nikoli, v tom odstavci není nic o tom, že by měla šaría prosazovat v ne-islámských zemích, ale i kdyby bylo, nečiní to z její publikace trestný čin.

Konservativní křesťané mají za to, že křest je podmínkou spasení. Co je na tom divného nebo snad trestného?
0 # Anonymní 2014-04-26 08:44
A proč nezasáhli v jakémkoli kostele, kde je jistě k dispozici Bible - kniha obsahující oslavu několika genocid?

Yossi
0 # Anonymní 2014-04-27 16:03
Muzete prosim konkretne jmenovat,kde v bibli jaste nasel oslavu genocidy?Jsem presvedcena,ze jste bibli aninecetl,pouze vam vymyla mozek komunisticka vychova..
0 # Anonymní 2014-04-27 23:28
Deut 2:31-37
Hospodin mi řekl: „Pohleď, už to začíná! Vydávám ti Sichona i jeho zem. Začni si ji podmaňovat a obsaď ji.“ … Tenkrát jsme dobyli všechna jeho města. Každé z nich jsme vyhladili jako proklaté včetně mužů, žen i dětí. Nikoho jsme nenechali naživu. Z dobytých měst jsme si rozebrali dobytek a kořist. … Hospodin, náš Bůh, nám je všechny dal.
0 # Anonymní 2014-05-02 00:21
Az na ten maly hacek, ze stary zakon pro krestany neplati a to jste jeste necetl toru, nebo talmud ;-))
Ale ani krestanstvi, tak moderni judaismus v 21stol nevyklada Bibli nasilne, ba naopak inklinuje k lasce a pozorumneni, vsimneme si, ze si krestane i ateistu vazi jako svych bliznich a ze rikaji, ze pokud zili v Bozich ocich spravne (tedy de fakto nekradou, nevrazdi a ziji slusne jako normlani lide) tak busou spaseni.

Vzor krestanu je Jezis Kristu, coz je chlapik, ktereho by mal kazdy rad za souseda, na svoji dobu kazal veci naprosto neslychane a popravde i dnes by to byl svetec a duchovni vudce.

naproti muslimove maji Mohhameda, poustiho banditu a pedofila v nazorech nekonsistentniho a kazal podle toho, jak se mu t hodilo a glavne podle toho, jak velkou mel presilu.
0 # Anonymní 2014-04-26 10:34
No, tenhle "světově proslulý učenec" schvaluje trest smrti pro homosexuály, má osvícený názor na ženskou obřízku (stačí uříznout jen malý kousek klitorisu, ale jinak je to prý zcela islámské), klasicky islámsky hovoří o bití manželek (je to krajní krok, bití by nemělo zanechat následky a nikdy nebijeme do obličeje) a prosazuje trest smrti pro odpadlíky od islámu (přirovnává to k trestu smrti za velezradu na Západě). Má zakázanou Austrálii, Německo a Británii (a to už je co říct). Taky vyjádřil pochopení pro sebevražedné atentátníky - tady neuškodí připomenout, že naprostá většina obětí muslimských atentátníků jsou jiní muslimové. Prostě klasický islámský mainstream (bez sarkasmu), který najdete v každé mešitě (akorát ve Finnsbury Park k tomu skladovali ještě neprůstřelné vesty a plynové masky, ale to už byli extrémisti).
Na druhou stranu provedení oné razie a záminka k ní vskutku vzbuzují důvodné pochybnosti, jestli má vůbec někdo na policii a na státním zastupitelství funkční mozek.
Martin Gust
0 # Tomáš Pecina 2014-04-26 11:05
Proskribovat knihu kvůli tomu, co (někde jinde) napsal nebo řekl její autor, je totalitní praktika. Ale nepopírám, že v této zemi je to možné, v Power I–III jsou také stíháni lidé za to, že umožnili na koncertu vystoupit "neonacistickým" kapelám, přestože tam žádnou "neonacistickou" musiku nepresentovaly.
0 # Anonymní 2014-04-26 12:19
To píšu kvůli souvislosti, nejde tu prostě jen o nějakého učence.Je to člověk, který aktivně a usilovně pracuje na podrývání základních občanských práv a svobod. a jako majitel anglické manželky znám výsledky jeho práce v té zemi zblízka.
Na předmětné knize ovšem není "závadového" zhola nic a ta razie na mě dělá dojem "uděláme pár domovních prohlídek a to by v tom byl čert, abychom něco nenašli."
Martin Gust
0 # Anonymní 2014-04-26 12:47
Take to ukazuje na relativizaci toho, co je závazná trestná cinnost a co ne. Kdyz budete například vietnamský drogových megadealer, co nechává prodávat piko pražským teenagerum a současné budete v porotě miss Vietnam s několika českými politiky ( zahradil, Schwarzenberg atd), ak si vás tento policejní útvar nebude všímat. Pracujete přece na multikulturní. Obohacování, tak ty drogy příště neřeší me ,,, běda, kdyz ale chcete praktikovat svobodu slova, či svobodne studovat třeba dějiny 2. Svět valky... Aristitelovskou logikou nám pak z toho plyne, ze svobodomyslný vědec / historik je společensky mnohem nebezpečnější nez asijský drogových dealer... Orwell se musi obracet v hrobě:(
0 # Vodník 2014-04-26 18:35
hovoří o bití manželek (je to krajní krok, bití by nemělo zanechat následky a nikdy nebijeme do obličeje)
V čem je problém? Řada evropských (i českých) mužů, třískajících své družky hlava nehlava, by si z toho měla vzít příklad.
0 # Anonymní 2014-04-27 16:07
Ale u nas je tohle jednani trestne,nikoliv doporucovane...nakonec to budeme my zeny,ktere se budeme muset tem machistickym doktrinam postavit,protozeu nas evidentne chlapi chybi...
0 # Tomas Marny 2014-04-26 19:15
Ja to vidim zcela jasne: v te knize treba nic zavadoveho neni, ale jeji autor jindy pronesl zavadove vyroky, takze prodejem knihy vyjadrujete podporu zavadovemu autorovi, a tedy podporujete i zavadove vytoky.
Ze je to tak, pani z UOOZ?
0 # Daniela 2014-04-26 20:16
Pane Marny, jelikoz jsem jedine zenske jmeno zde, tak asi vase zavadova uvaha patri mne ?
Kniha o jedinecnosti Allaha je pro mne zavadova uz tim, ze povazuje islam za nadrazeny vsem jinym nabozenstvim a vyhrozuje pohanum, ze Allah ma pro ne pripraveny spatny konec. (Muslimove jsou totiz presvedceni, ze buh Allah nekdy prevezme jejich nasilne fysicke akce.)
Tahle zavadovost podle mne je zavadovost moralni a socialni, ale nepatri mezi trestne cinnosti, razie pana Slachty byla urcite o necem jinem..Pripada mi, ze kdyby chtel UTVAR prosazovat plodnou aktivitu proti zavadovosti, tak uz by davno tak ucinil razii na knizni nakladatelstvi Guidemedia..
Mozna ale , co kdyby, razie na muslimy byla cvicny manevr na planovanou mega-razii proti kamasovcum ? ;-))
0 # neznaboh Tomas Marny 2014-04-26 21:08
Ehm, "pani" muze znamenat ruzne veci podle toho, kam prijde carka. ;-)
Pocit nadrazenosti vuci ostatnim je pritomen u mnoha nabozenstvi, islam neni zadnou vyjimkou. Laicky bych rekl, ze to plati pro 99% vsech smeru a sekt z abrahamovskych nabozenstvi.
Kamasovci uz stihani jsou, takze v tomto ohledu jdete s krizkem po funuse.
0 # Tomáš Pecina 2014-04-26 21:20
Stíháni ano, ale neproběhla razie, ba dokonce ani nebyl zajištěn náklad knihy, přestože policie takový podnět Petráskovi podala. V ideálním státě podle Daniely bychom, obávám, my všichni, co jsme tady, byli za své názory dávno v base.
0 # Anonymní 2014-04-26 23:00
Paní D. ovšem víceméně sdílí náš názor na protiislámskou razii, takže bych jí nesoudil tak příkře, ačkoli proti knize, o níž v případu jde, projevuje zaujatost, která je stejně neobjektivní jako nevyargumentovaná, takže skoro svádí k diagnóze postižení nějakou extrémní politickou nebo křesťanskou ideologií.

Radek Mikula
0 # Radek Mikula 2014-04-26 23:42
0 # Radek Mikula 2014-04-26 23:54
Každému nemusí být z grafiky této stránky zřejmé, co znamenají slova v předchozím příspěvku. Jde o odkaz.
0 # Tomáš Pecina 2014-04-27 00:32
"Or we will shoot!" :-) Tak tomu říkám groteska!
0 # Daniela 2014-04-27 04:23
Ano, jsem zaujata proti muslimskemu nabozensvi, prokoukla jsem tu falesnou zboznost a vim, ze pretoci kazde slovo.. A vubec, to ma byt predepsana povinnist, byt k islamu tolerantni a objektivni ? Mne se toto nabozenstvi bytostne prici. Nejsem soudce ani znalec, jen pozorovatelka, co ma vyhrady a nebo urcitym vecem zcela subjektivne nadrzuje..
Presto jsem ferova, nepamatuji si, ze bych zde na diskusi nekdy vymahala "Zavrete toho holomka do basy az cely zcerna !!''..
Proto ani ted nereknu nic spatneho ohledne cecho-rambo-komanda.
A pana Slachtu urcite neco napadne, - prestane knihu jmenovat, nebo prizna, ze se stala chyba a jedna se o jinou knihu ... Tim by vam hezky vypalil rybnik, co....:-)
0 # Radek Mikula 2014-04-27 07:44
Lze tomu rozumět tak, že Vám zaslepená nenávist k muslimům brání odsoudit jejich protiprávní perzekuci?
0 # Anonymní 2014-04-27 04:55
Nemuze tento zasah byt zasterka, aby nemusela CR zaregistrovat cirkev? Uz to zkouseli na Vase sdruzeni s tim trestnim oznamenim.
0 # Anonymní 2014-04-27 09:19
> Osobně jsem zděšen vlnou antiislamismu, který se v souvislosti s razií vyvalil na různých internetových forech. Schopnost chápat, v čem jsou risika islámského radikalismu, nulová, výron primitivních emocí maximální.

Myslím, že existence rozvinutého antiislamismu je velmi dobrá zpráva. Ukazuje se, že tzv. "islámský radikalismus" je přítomen všude tam, kde je islám. Nenechme se zblnout ako Francouzi či Holanďané, máme jednu z posledních příležitostí toto zhovadilé náboženství zašlapat do země. Až bude mít Praha "pařížská" předměstí, bude pozdě.


>Věřím, že kdyby v těchto dnech došlo na území České republiky k teroristickému útoku, lhostejno, kým způsobenému, tento holubičí národ by byl schopen všechny místní muslimy i s rodinami pozabíjet.

To si nemyslím, národ to neudělal ani se Sudetskými Němci, kteří nadšeně spolupracovali na plánu vyhlazení národa a oběti české "genocidy" musí být dnes generovány speciálními nátlakovými skupinami:) Mě bude úplně stačit, když se podaří u nás toto zvrácené náboženství zlikvidovat.
0 # Radek Mikula 2014-04-27 20:45
Co Vás vede k tomu, abyste usoudil, že existence rozvinutého antiislamismu ukazuje, že tzv. "islámský radikalismus" je přítomen všude tam, kde je islám?

V Česku kupříkladu existuje poměrně rozvinutý antiislamismus za nepřítomnosti islámského radikalismu, nebo se mýlím?
0 # Anonymní 2014-05-02 00:32
Tak predne, Nemci zadne cechy nechtely vyhladit ;-)) Budete se divit, ale ziji v Sudeten Landu a puvodne Nemeckem meste a oni si zde pomahali a jeste dalsi sok, nemci zadne sleznay, moravany ci moravce nevyhaneli, asi ani cechy ne, ale tam nikoho nemam ;-)
Mohli mit obcantsvi ceske, ale trvaly pobyt v Risis, melo to same vyhody, ty same prava, ale nemusel clovek narukovat do valky.

Takze se budete divit, ale ti lide si pomahali. Treba moje babicka (morava/hana) zila behem valky na nemeckem statku ... a male se skvele.

jedini kdo vrazdili nemece byly kolabornati, kteri si na konci valy chteli udelat dobry kadrovy profil a pak, aby je neopravili, tak nastoupili k bolsevikum a popravili kazdeho, kdo o nich neco vedel, tak a ted vite proc bylo to silene obdobi ... no a vrazdili i nemece, kteri vedeli, ze ti holomci aktivne kolaborovali a udavali na kazdeho i na ne.
0 # Anonymní 2014-04-27 10:35
A ještě jedno srovnání - zatímco v Praze byla razie v mešitě, v Londýně zatkli člověka, za to, že na ulici předčítal pasáž o islámu z knihy Winstona Churchilla "The River War". (...jak strašné je prokletí, které mohamedanismus přináší svým vyznavačům...)
Tak si vyberte....
Martin Gust
0 # Anonymní 2014-04-27 12:44
Můj soukromý názor, samozřejmě z pozice vnějšího pozorovatele nepříliš podložený, je, že tajné služby získaly informace, že kolem Muslimské obce se točí více lidí napojených na ozbrojené radikální islamistické informace a chtějí se jich bez uveřejnění svých znalostí či pro veřejnost šokující informace, že tu jsou nejen kecálkové, ale skuteční militanti, nějak zbavit. Pro vyhoštění či prostě jen neprodloužení/neudělení víz to je vhodná záminka. Případný proces se Sáňkou bude jen kulisou.

AHL
0 # Anonymní 2014-04-27 12:45
informace->organizace AHL
0 # Tomáš Pecina 2014-04-27 12:53
Dobře, ale takhle omluvíte jakoukoli policejní svévoli. Vždyť i Velký nálepkový proces může být jen kulisou likvidace nebezpečných neonazi militantů. Nebo si mýlím?
0 # Anonymní 2014-04-27 16:14
Já to v přecházejícím příspěvku neomlouvám, pouze konstatuji, jaký z toho celého mám dojem. Ale je možné, že se najdou někdo chytil z čista jasna horlivý se vší silou nějakého podání Lhoťana, Konvičky a spol., Kusáka a spol., lidí okolo Czech Defence League či OSA ČR, ačkoliv byla takováto podání předtím roky zcela ignorována či dokonce očerňována, ale spíš bych to hodnotil tak, že o inciativu z dola nejde a jako iniciativa z vyšších míst, která by směřovala vůči muslimům bez zvláštního důvodu, mi to přijde vzhledem k dlouholeté politice zdejšího establishmentu nepravděpodobné. AHL
0 # Tomáš Marný 2014-04-28 00:47
Napadlo mne něco podobného. Zjevný nepoměr mezi akcí (razie v neprůstřelných vestách) a údajným důvodem (vydání jedné knížky před nějakou dobou) nasvědčuje tomu, že udávaný důvod je falešný.
0 # Radek Mikula 2014-04-27 20:10
"Pohrůžka střelbou je cosi neuvěřitelného a pevně věřím, že tento Šlachtův exces byl tou poslední kapkou, která bude znamenat jeho konec."

Nevím proč, ale nějak mi to připomíná hlášku

"Žijeme v právním státě s funkční justicí",

které jsem kdysi ke své škodě uvěřil.
0 # Anonymní 2014-04-27 21:52
Drobné upřesnění - ten učenec je mj. světově proslulý i svým fundamentalismem a tím, že má jako extremista zákaz vstupu do 4 států, mj. Německa. Na druhé straně v té knize. až na to, že je dost rigidně tradicionalistická až fundamentalistická, nic explicitně nesnášenlivého, natož rasistického, není. Tzn. pořád si myslím, že pravým důvodem razie není kniha.
0 # Anonymní 2014-04-28 12:44
0 # Vodník 2014-04-28 13:27
Díky za tu knihu, stáhl jsem si ji a přečtu si to.
0 # Daniela 2014-04-28 18:37
Ano, je zajimave to cist v cestine, Vodniku.
Skromne navrhuji, pri cteni mejte na pameti proc se dava takovy duraz na rozdily mezi abrahamovskymi nabozenstvimi , a islam vychazi jako jediny spravny..
Tato kniha je pro ceske ctenare, z nich mnoho atheistu, takze Nejsvetejsi trojice je u nich vnimana jako polytheism.. Toto je rafinovana cesticka pro akceptovani islamu pro bezverce, - argumenty, ze Abraham nebyl zid , ale verny muslim, ze krestane jsou pohansti polytheiste a zide zase modlari, tyto hlasky stredoevropanum moc nerikaji..
BTW, nejmene hartusi Philips na americke protestanty, pac se jich boji...
0 # Anonymní 2014-04-28 20:08
Nesouhlasím s poslední větou vaší druhé aktualizace. Tento národ má sílu jenom k držkování na internetu a v hospodě. Pokud jde o reálné činy, tam je to hodně slabé. Leda by jim někdo strčil do rukou zbraň a řekl střílej. Pak by k tomu zabití dojít mohlo.
0 # Anonymní 2014-04-28 22:10
Jj, je třeba být neustále akční a dodávat "mediální spekulační" materiál veřejnosti co nejrychleji.. ( obzvláště, když předchozí akce moc nevycházejí ).... Výsledné, pomalé, dokazování, rozhodování stejně nikoho nezajímá... Brzy dodáme ještě lepší audio-video akci... :-D

Petr V
0 # Anonymní 2014-05-02 00:10
Ale no tak panove, vsichni preci vime, ze Islam porusuje zakony CR i zakon o cirkvich. Stejn etak kazdy vi, ze ten koran, hadisy, sharia etc, nejsou brany obrazne, ale doslovne a ac mi zato hrozi trest smti, tak jsem je cetl a vim, ze podle shraie nas maji muslimove obelhat. Neuznavaji rovnost cloveka, kdo je muslim ma 10x vyssi cenu nez krestan a ateista ma mensi cenu nez zvire, tolika sharia.
Kdo videl dokument "Ja muslim" musi vedet, ze zavadove literatury a podnecovani k trestnemu cinu se tam deje temer denne, jen prokurator se jaksi podelal a misto a to presto ze k zalobe ateistu, vynesenym dokumentum Lhotanem se pridala i BIS a vojenska kontrarozvedka a pridali zpravy a dokonce odposlechy, dokonce meli i emailovou komunikaci.

A ze nevite, ze islam je svinstvo, tak napr. za odpadlictvi od islamu a vystupovanim proti nemu je trest smrti.
Kdyz si zena vezme nemuslima, trest smrti.
Nevera, chapu ze to nas* ... ale trest smrti.

A samozrejme, zasah nebyl jen kvuli knize, sam vite ze zde jsou lide, kteri jiz nesmi k nasim sousedum, napr. D ... a nez jim neco dokazovat je snazi, kdyz zde pobyvaji nelegalne je vyhostit, zakazat na 10let vstup ... a nezivit je ve vezeni s nasich dani.

Zde prosim:
uvod do islamu (1-X) a Sharia 1-x ... mysli to fakt doslovne.
info.pravdaoislamu.cz/.../doktrina-islamu

No a chcete hezky vynatek z oficialni knihy i s oznacenim, prosim neni problem, chcete tehle knih 1000 ... nasel bych ;-))

No zde mala ochutnavka: ... zase mysli to vazne.

www.euroislam.pl/wp-content/uploads/2014/02/95.jpg
www.euroislam.pl/.../70-71.jpg
www.euroislam.pl/.../96-97.jpg
www.euroislam.pl/.../68-69.jpg
www.euroislam.pl/.../123.jpg
0 # Anonymní 2014-05-02 00:46
No ale muze byt vse jinak, suska se, ze duvod muze byt i retorika muslimu vuci zidum ... kupodivu kdyz podobne veci tvrdi vuci majorite, tak je to pry OK, pravda, vuci zidum je retorika muslimu vskutku jete extremnejsi a uci to i male deti ve skole.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)