Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Po omluvě dorazil z ministerstva vnitra avisovaný dopis týkající se postupu Archivu bezpečnostních složek, který poskytuje žadatelům podle zákona č. 106/1999 Sb. s odvoláním na povinnosti plynoucí ze zákona o ochraně osobních údajů informace, kdo a kdy studoval žadatelův spis. Názor, že studium archiválií vzniklých činností StB není vůbec zpracováním osobních údajů ve smyslu příslušného zákona, je radikální, a nejsem si jist, bude-li v této podobě akceptován Úřadem pro ochranu osobních údajů. Vyčkejme tedy v klidu věcí příštích.

Komentáře   

0 # David 2014-02-04 20:13
Je divne ze Hedvicek nemuze do sveho spisu nahlednout ale klidne mu reknou kdo do si ho vypujcil.

Ohledne svazaka a zamestnace svazarmu Hedvicka bylo zverejneni svazku darem z nebes ale jinak odsuzuji ze kazdy cesky lump ma pristup k svazkum ale osoba ktere se tyka ne, kdyz nema ceske obcanstvi.

CR patri do Asie.
0 # Karol Gossanyi 2014-02-12 15:10
Kojetinsky svazarmovec je v te nejlepsi spolecnosti :-)

dvoranahlouposti.blogspot.cz/.../...
0 # Daniela 2014-02-12 20:11
Myslim, ze spisy vznikle cinnosti tehdejsi Stb nespadaji pod ochranu ohledne konkretni (a vybadane :-) osobnosti, ovsem, rodinni prislusnici maji pravo na soukromi, pac jsou nevinni. Melo by to byt nejak oznacene, stihani pribuznych je smutna pohrobkova zatez komunismu.
U mne rozhodne patri do privatni sfery dojemny dopis, ktery poslala pani Hedvickova sve mamince z Jugoslavie.. Jasna privatni koresopondence a mela by mit nejakou stipulaci, ze nesmi byt bez vyslovneho povoleni obecne zverejnena ... Neco jako "Read only".
Uznavam, je to take otazka ethiky. Stejne jako kdyz zde ve Statech musi normalne soudce povolit kamery a novinare v soudni sini, zrovna tak ale muze mit padny duvod, proc bude soudni jednani pro verejnost uzavrene. Napada mne svedectvi znasilnene divky anebo silenecke chovani fanatickych muslimu...
0 # David 2014-02-12 22:33
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # David 2014-02-12 22:34
Danielo a osoby kterych se spis tyka jsou vinni cim? Nedovolenou emigraci?
0 # Daniela 2014-02-13 01:35
Theoreticky, osoby, kterych se StB spis tyka, jsou mimo jine vinni i tim, ze se nechvalne zviditelnili a jsou dnes nekomu, necim, podezreli...:-)

Pouzit slovo "nevinni" je v teto situaci nepresny vyraz.
Je velice pausalni.
Hedvickovy StB spisy ohledne rodinne emigrace byly v te dobe v CSSR zakonne a celkovy balicek prebrala i dnesni ceska justce... V archivu to ma podle meho nazoru byt rozdelene na politiku a rodinne zalezitosti, ktere se nebudou zverejnovat. Oddelit soukrome dopisy. StB spis obsahoval soukroma data pani M.Hedvckove, ktera nebyla primarnim tercem badani a jeji ucast je tedy jen okrajova. Proto by mela mit korespondence p.Hedvickove moznost jen precteni, nikoli kopirovani a sireni na internetu.
Pani Hedvickova ma narok na sve soukromi, uz z normalne lidskych, slusnych duvodu, pac neni verejna osoba ci znama blogerka. Ja bych jeste pridala pietu a uctu k zemrelym. To ale at si resi ceske zakonodarstvi, nakonec podobne pripady byly ve Statech rozhodovany soudem...
Takze oznaceni "nevinni" je lepe vyjadreno slovem "nezucastneni", nebo "nebyli predmetem badani".....
Dulezite je, ze R.Hedvicek predmetem badani byl.
Domnivam se, ze jeho kamosove se proste chteli dozvedet, zda jim jejich Rosta rika pravdu , ci je jen taha za nos. ..Nic sokujiciho pro mne, zde si lidi najimaji detektivy i pro ziskani informaci o ctitelich ci ctitelkach.. . V Cesku, kde byl kazdy urcitym zpusobem kolaborant se musi pred vaznym narknutim jako spoluprace s StB prisne rozlisovat a oddelovat...Jinak by to bylo jako za komunistu, co trestali s rodici i jejich deti ...



0 # David 2014-02-13 19:39
Vyraz jsi pouzila ty.
0 # Daniela 2014-02-13 21:30
Jisteze pouzila, Davide..
tomu se rika sebereflexe...
0 # Jirina 2014-04-07 13:09
Jaképak read only, od kdy je byť i jen pouhé čtení soukromých dopisů pod ochranou zákona? Pokud vím, tak trestné je cizí soukromý dopis i jenom otevřít, natož potom číst a uveřejnit a ještě k tomu z důvodu pomsty příbuzným!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)