Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dnes, několik dnů po lhůtě, mi konečně dorazily anonymisované rozsudky Obvodního soudu pro Prahu 2 nad dvěma dívkami z těžší zločinecké skupiny, které podlehly nátlaku, doznaly se a přijaly dohodu o vině a trestu, Lucií Kuldovou a Marií Kostomlatskou. Obviněné byly odsouzeny podle nové obžaloby (tu na rozdíl od lehčích spoluobviněných nejen neobdržely písemně, ale ani neslyšely), a dostaly tříleté podmínky s dohledem. Ve zkušební době čtyř, resp. pěti let, jim navíc soud zakázal účast na jakýchkoliv akcích pořádaných členy nebo sympathisanty neonacistických hnutí a styk s těmito osobami.

O jaký druh styku by se mělo jednat a jak se člen nebo sympathisant neonacistického hnutí bez pomoci znalce pozná, rozsudek neuvádí, arci soudím, že nezájem o styk bude v tomto případě oboustranný.

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-10-23 15:58
No, ono jde spis o permanentni riziko a stres.

Mlada dama se v metru seznami se sympatickym jinochem, vyrazi na kavu ci do kina a hle ... Mozna ani ten jinoch totiz nemusi vedet, ze byl bdelim okem statu zaznamenan treba v nejakem roce 1998 kterak se zastavil na pivo ve vycepu, kde se druhdy odehraval nejaky koncert zavadove hudby, nebo sedel ve skolni lavici s budoucim extremistou a smenovali spolu kulicky a nektery pomazany soudni znalec uz z toho vyrobi sve...... a uz je porusena podminka.

No, je fakt ze holky si tim svym postupem pekne nabehly.

Na druhou stranu, lepe jiz snad ani stat nemohl dat najevo a potvrdit to, co je stara pravda, kterou je meli naucit rodice a kterou meli znat jejich pravnici: S certem se pakt neuzavira.
0 # Anonymní 2013-10-23 16:14
účast na jakýchkoliv akcích pořádaných členy nebo sympathisanty neonacistických hnutí a styk s těmito osobami.

vzhledem k tomu jak se orgány činné v trestním řízení projevují, měli by se vyhýbat Policii, soudním znalcům, soudcům, nechodit k soudu (to je taky akce) a podobně....
0 # Anonymní 2013-10-23 16:23
no hlavně že se ty blbky ochotně ke všemu přiznaly a usnadnily OČTŘ práci. nakonec to podělaly i těm ostatním.
0 # Anonymní 2013-10-23 16:36
Aspon slouzi jako odstasujici pripad pro vsechny podobne najivky (nebo blbce) a hlavne jejich pripadne advokaty!

Konec koncu, nekdo musi zjistit, ze, slovy Jary Cimrmana: "Vyfukovanim tabakoveho dymu do vody zlato nevznika" - v soudobe variante. Aspon vsem budoucim zainteresovanym potvrdily, ze v kontaktu s ceskymi OCTR plati vic nez kde jinde: Cin certu dobre, peklem se ti odmeni
0 # gogo 2013-10-23 16:39
Hlavně se musejí vyhýbat osmnáctiletým mladíkům, omsaosmdesátiletým dědkům, nesmí sedlat nebo chovat Haflingy a dávat pozor na značky na oděvech.
Nejlepší by vůbec bylo, aby dostala každá přiděleného certifikovaného vykladače, protože těch nástrah je tolik, že to člověk není schopen uhlídat.
Jednou pak dají na půdu obraz nějakého dnešního Procházky, aby na něj nesraly mouchy a půjdou za katr jen to fikne.
0 # Tonda 2013-10-23 17:01
Pane Pecina, neznam ceske zakony, ale neni nahodou ustavne zajistena rovnost a rovnopravnost vsech osob bez ohledu na........a politicke smysleni?
Pak je mi teda zahadou jak muze v zakonem state jako je CR byt nekdo odsouzen za smysleni jake projevily tyto dve zeny svou ucasi v nejakem hnuti.
Pokud mi ustava zarucuje pravo na me politicke smysleni pak nevidim rozdilu mezi sympatii ke KSCM nebo k neonacizmu.

PS. Nemusim sice souhlasit se vsim co obe organizace propaguji, ale ridit se selskym rozumem, ze na kazdem sprochu je pravdy trochu a na to snad mam pravo, nebo ne?
0 # Anonymní 2013-10-23 19:35
Jste nebezpečný idealista a jeste tu drze ukazujete na nějakou liberální pravdu.... Aby si na vás orgAny take neposvitil:(
0 # Filip Šudák 2013-10-24 01:27
Slečny mají na výběr:

I. nejméně tři roky neopouštět byt - pak se nemohou s nikým setkat,

II. nejméně tři roky opovídat slavnému soudu pokornou žádost vždy, když budou chtít svůj byt opustit. V žádosti uvedou, kam půjdou, a s kým se budou stýkat (například s Vietnamcem ve večerce, kde budou nakupovat a on tam prodává). Soud pak požádá PČR o součinnost, kdy službukonající příslušník osoby, se kterými se má odsouzená setkat, ztotožní, kdy pak z dostupné policejní database ověří, zda tyto osoby jsou "závadové", či nikoli, a výsledek ověření předá soudu k dalšímu opatření. Soud pak odsouzeným, nepojdou-li do té doby hladem, žízní, či na nějakou nemoc, zda se mohou s příslušnou osobou setkat. PČR totiž ví na 1000%, kdo je závadový, a kdo nikoli, znalec to pak pouze potvrzuje.

Jiný způsob asi není, jak učinit pravomocnému a vykonatelnému enunciátu rozsudku zadost.
0 # Anonymní 2013-10-24 12:08
No jo, ale v bytě mohou také pokračovat v trestné činnosti. Považte, co kdyby nedejbože chtěly například pozvat děti na besídku a upéct jim za tímto účelem dort? Záměrná absence závadové symboliky ve zdobení dortu je přeci jasným důkazem (tak, jako u závadového mlčení). V dílně nalezené kladivo se záměrnou absencí tvarů připomínajících Thorovo kladivo už jen zpřesní mřížku vynořování.
0 # Filip Šudák 2013-10-25 13:12
Pozvat děti na besídku nemohou, to už je nejen účast na akci, ale dokonce její organisace.
0 # Marie Rausku 2013-10-24 12:36
Takže když se např někdo na ulici zeptá na cestu a bude mít např černo-červeno-bílou šálu, tak ho MK či LK musí sprostě ignorovat, čímž se vystavují nebezpečí, že ten člověk se urazí a bude jí při nejmenším častovat nadávkami... Moc "pěkné". A co vlastně znamená ten dohled? To jim stát přiklepne nějakou garde dámu nebo co?
0 # Tomáš Pecina 2013-10-24 12:45
Cca jednou za měsíc budou docházet na územně příslušné pracoviště Probační a mediační služby a dokládat, že vedou řádný život a plní omezení, která jim byla soudem uložena (tj. zákaz styku).
0 # gogo 2013-10-24 12:50
Budou dokládat, že se nestýkaly?
0 # Anonymní 2013-10-24 12:55
No to by byla reality show, chtěl bych být muchou na zdi v kanceláří příslušné Probační a mediační služby České Republiky.
0 # Tomáš Pecina 2013-10-24 12:56
To je negativní důkaz, takže ten by neměla vyžadovat ani hordě horlivá paní probační a mediační úřednice, ale rozhodně budou předkládat doklady, že se živí poctivou prací (potvrzení o zaměstnání a o výdělku). Jestli se nestýkají, sdělí PMS policie podle database Očista; kdyby tam měly nový záznam, půjdou do vězení.
0 # gogo 2013-10-24 13:11
Tak ne že by takové postupy byly našim orgánům cizí. Prokazovat neharašení a nediskriminaci už se občas musí.
A k tomu ta nejistota, koho naši orgáni považují za závadovou osobu. Můžou slečny chodit v dobré víře do kroužku vyšívání, někdo tam ze srandy něco vyšije nebo dotáhne dečku z Indie a pápá za pět let.
0 # Anonymní 2013-10-24 14:32
Může vůbec soud zakázat styk s někým, kdo není a nebyl trestně stíhán?
Není to protiústavní?
0 # Anonymní 2013-10-24 17:47
To je zajimave, soudkyne v rozsudku jasne propguje hnuti, ktre potacuje svobody a prava cloveka. Kdyz pomineme ze soudum nevadi komunisti, kteri povrazdily nasobky vice lidi nez nacisti, tedy by mely byt minimalne stejne tak stihani jako vyznavaci NSDAP a nacizmu, tak me zarazi jiny pojem, ale pravda, taktez vznikl u bolsevicke Frankfurtske skoly a to MULTIKULTURALISMUS.

Multikurturalismus je nebezpecny totalitni smer, to neni dobrovolne setkvani kultur, kde vsichni jsou obcane a tak nezalezi, kdo je odkut, nebot vsichni jmel lidi a obcane a tedy jsme si formalne rovni.

Multikulturalismus je raisticke zrizeni, ktere rika, ze je treba znicit mistni kulturu, porporovat kulturu cizi a to na ukor domaci vetsiny, kterou i nasilim a faistickym chovanim statu priprvaime o jejich prava a neopak jinym dame prava nevydane a nechame je pachat i zlociny, cimz nastveme slusne lidi, ktere pka oznacime za *foby a zdiskreditujeme a poslamepe jejich pravo na zivot, vyhodime z prace etc.
Cil byl jednoduchy, dotahnout napr. do Anglie neprispusobive, idelane muslimy, vsimnete si, ze prizpusobive asitay tento system vylozene nenavidi. Tito lide co se neprizpuobi budou zit z davek, premnozi se, znici mistni kulturu a narodni hrdost a uz nikdy nezvitezi konservativni strana, ale jen levice, ktera bude vsechny okradat a jinym jejich vydelak davat. Samozrejme ze tihle lide jsou tradicne tupi, asi jako nasi soudci, nebot si neuvodomuji, ze to povde ke krachu ekonomiky i statu a ze pokud se prazyt premnozi, zacne byda a neudrzi se tam ani oni, kor muslimove je stejne nakonec bud obrati, nebo vyvrazdi ;-))
Stejne tak nasi soudci, kteri si mysli, ze neskodi, ale skodi, nebot obcan nema duveru v pravo, citi nespravedlnost a tedy nema duvod byt loajalni ke statu, ktery jej jen sikanuje, okrada a pacha faismus jmenem silnejsiho, tedy je to organizovany zlocin, mimochodem multikulturalismus je taktez organizovany zlocin.

Tedy me napda, ze pani soudkyne pacha zlociny proti lidskosti, podporuje organizovany zlocin a za to vse by podle me mela jednou byt potrestna, spravedlive potrestna, ne podle zakonu, ale podle spravedlnosti, preji jim tedy aby sklidili presne to, co zaseli a to co si zaslouzi ani o pid mene, ani o pid vice, chci jen spravedlnost, doufam, ze jim ji stvoritel dopreje.
0 # Tomáš Pecina 2013-10-24 19:04
Může vůbec soud zakázat styk s někým, kdo není a nebyl trestně stíhán?
Není to protiústavní?


Nejde o trest, ale o přiměřené opatření napomáhající nápravě a resocialisaci obou dívek. Jeho ústavní konformita je ovšem poněkud sporná, např. pokud by některá z odsouzených chodila s "neonacistou", musela by se s ním rozejít, nebo pokud by s ním byla oddána, patrně by se přeměně vyhnula pouze okamžitým návrhem na rozvod.
0 # Anonymní 2013-10-25 22:02
Zákazy styku se nějak rozmohly, je to vůbec možné?

Klára Mauerová odsouzená za týrání svých synů v kauze Kuřim jde na svobodu... Zkušební dobu soudkyně stanovila na 5,5 roku. Žena se nesmí stýkat s dalšími odsouzenými, kromě sestry.
rozhlas.cz/.../...
0 # Anonymní 2013-10-25 22:05
Probační pracovník konstatoval, že Klára Mauerová všechny podmínky k podmíněnému propuštění splňuje. Současně navrhl další podmínky, které by Klára Mauerová jako propuštěná měla bezpodmínečně dodržovat. Upozornil ji, že její chování bude bedlivě sledované a důrazně ji varoval před kontakty s jakoukoliv sektou i s dalšími odsouzenými v neblaze proslulé kuřimské kauze. Jsou to: Kateřina Mauerová (10 let), Hana Bašová (7 let), Jan Škrla (7 let), Jan Turek (5 let) a Barbora Škrlová (5 let – už podmíněně propuštěná).
denik.cz/.../...
0 # jgIII 2013-10-24 17:34
No ale kazdopadne jsou to extremni, soudne-extremisticke tresty, jak s prihlednutim k „trestnemu“ cinu, tak s prihlednutim ke spolupraci a uzavreni „dohody“ o vine a trestu... Tvrde tresty.
0 # Anonymní 2013-10-25 15:24
Soudkyně je tedy zjevně extrémistka, když dává tak extrémní tresty. :-)

Richard
0 # Anonymní 2013-10-24 22:29
No, je vidět, že obhajoba režimu konformních právníků byla v případě těchto "delikventek", které se dopustily závažného ideozločinu tím, že uspořádaly mikulášskou besídku a byly na 2 demonstracích, byla velmi kvalitní, přesně podle gusta soudružky soudkyně.

Jistě by měla teď následovat hlášenka našich fízlů o tom, že se "delkikventky stýkaly" a následný podpis tajné spolupráce s StB...pardon...Policií aka gaunerskými fízly pod tlakem proměnění podmínky.

Ještě někdo pochybuje o ideové i faktické kontinuitě dnešních fízlů s StB?
0 # Anonymní 2013-10-28 23:58
Pane Pecino,
toto nám nedělejte.
Váš poslední článek na blogu je z 23. října 2013 a já začínám pociťovat kruté abstinenční příznaky a vtírá se mi i děsivá myšlenka, že je v kotlině jako v pokojíčku...
Slušný člověk
0 # Tomáš Pecina 2013-10-29 01:16
Když pohlédnete na nedávnou historii blogu, byly mezi články i týdenní prodlevy, takže nic mimořádného. Momentálně jsem zaneprázdněn studiem TeXu (už mám systém v něm téměř hotov) a o čem chci psát, jako např. o rozsudku odvolacího soudu na "mačetovými" útočníky, klidně ještě pár dnů počká.
0 # Anonymní 2013-10-29 02:11
Já mám, prosím, taky absťák.:-)
Skoro jsem doufal v nějaký podrobný rozbor toho, jak může mít Okamura 12 poslanců a KDU-ČSL 14 poslanců, když mají Okamurovci více hlasů. Nakonec se to srovnalo na 14:14. Henych měl asi strach.:-)))
0 # Tomáš Pecina 2013-10-29 03:47
Tím jsem se přece zabýval už před sedmi lety – bezúspěšně.
0 # Anonymní 2013-10-29 09:32
Děkuji, nastuduji. Je smutné, že ve volbách 2006 znamenalo 336 847 hlasů zisk 6 mandátů a v nynějších volbách 336 970 nebo 342 339 znamená zisk 14 mandátů.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)