Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Opakuji se: citát z filmu Orbis pictus Konečne je všetko, tak ako má byť – tam kde som mal hlavu, tam mám teraz riť jsem užil již jednou, v souvislosti s kausou justiční mafie, leč nemohu jinak, než ho recyklovat. Nic jiného mne totiž nenapadá nad zprávou, že čacký policejní sbor hlavního města odhalil i námi komentovaný dokument televisní stanice National Geographic Channel o poměrech v Praze jako sprostý podvod. A pokud se televise neuvolí natočit o naší metropoli dokument nový, tentokrát již zaručeně pravdivý, někdo – nejspíš zločinný reporter Connor Woodman – si to šeredně odskáče. O pomoc proti pomlouvači byl prý již požádán Interpol.

Nevím, jak vy, milí čtenáři, ale já být tou televisí, na nabídku bych kývl a natočil jim takový propagandistický film o šťastných Pražanech, již se v dokonalé harmonii se svými komunálními politiky těší bezpečí a prosperitě, že by autoři onoho nápadu měli ostudu ještě ve třetí generaci!

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-10-11 15:39
No jistě:-) Začal bych zrovna včera večer na holešovickém nádraží. Jsem si říkal, že ty skupinky dealerů a kolem nich se motajících pobudů jsou tak přesvědčivý komparz, že ta televize která je sehnala a zaplatila má v oddělení castingu pravé organizační génie :-)
ds
0 # Tonda 2013-10-11 15:48
"Prahu nastval document National Geographic"
"Praha zvazuje, ze se bude soudit s medialni spolecnosti NG" ???

V tom pripade si magistrat Prahy urizne mezinarodni ostudu vetsi nez byl natoceny snimek, ponevadz je ostudou magistratu Prahy kdyz ani nevi jake zrudnosti a pomery podsveti v Praze existuji.
O te prostituci, drogach a podvodnych taxikarich v Praze si snad uz stebetaji i ptaci, natoz aby to nevedeli panove z magistratu Prahy.
0 # Tonda 2013-10-11 15:56
Na vyse uvedene titulky na webu Idnes je dokonce i zajimava diskuse. Vrele doporucuji jak pro zabavu tak i souhlasem mnohych diskuteru s pravdivosti natoceneho snimku NG.

PS. Ta "zabava" spociva v otresnosti mentality mnohych Cechu kteri povazuji snimek za vymysl, coz me vubec neprekvapuje. :-))
0 # Anonymní 2013-10-11 16:54
Televize BBC odvysílala zdrcující reportáž o dnešní Praze
www.blisty.cz/art/70441.html

Pražský magistrát neřeší krádeže a podvody v pražských ulicích, zato vytáhl do boje proti filmařům, kteří na ně poukázali
www.blisty.cz/art/70456.html

National Geographic si dál stojí za reportáží o podvodech v Praze
metro.cz/.../...

Na Karlově mostě se nesmí fotit ani kreslit, žebrá na něm ale osm žebráků naráz
metro.cz/.../...
0 # Leon Kreutzfeld 2013-10-11 18:03
Tento novy omluvny porad by se mohl jmenovat "Connor Woodman: Cultural Learnings of Prague for Make Benefit Glorious Nation of the Chechen Republic".
0 # Anonymní 2013-10-11 20:12
Však on si to s Vámi pane Pecino bývalý šef pěstské policie v Praze vyřídí, až vyleze z kriminálu. :-) Ten z Brna dostal jenom podmínku.
0 # Anonymní 2013-10-11 20:49
Vážení, ten film byl účelová věc, podobný lze natočit o každém městě včetně třeba Pardubic.... Tohle take není hlavní problem, ten se jsme nuke kriminalita menšin, běžte e projít do nejake romsk
0 # Anonymní 2013-10-11 20:51
Čtvrti večer, tak jde i život, do toho Vietnamci prodávají ve večer krach a hernách dětem drogy... Jenže o tohle politicky korektní national geo psát a točit určitě nebude
0 # Anonymní 2013-10-12 10:56
Onen "účelový" dokument byl natočen o celé řadě světových metropolí. Účelem bylo varovat turisty, s čím se mohou setkat. Vysílali např. taky o šlapkách a "šmejdech" co prodávají "se slevou" šperky v Bangkoku. Jinak Pardubice se do definice světové metropole, obávám se, nevejdou. Cca před 15 lety jsem dotáhl jednoho amerického nešťastníka na pražský magistrát řešit okradení taxikářem. Od té doby se nezměnilo nic, zato Praha má dokonce tu drzost se cítit "poškozena" tím, že někde po tisící sdělí, že taxikáři kradou a chovají se jako balkánská mafie.
0 # Anonymní 2013-10-12 12:06
Neblázněte, jděte se podívat do nějaké přistěhovalecké čtvrti v Záp. Evropě.. tak vypadají zločinecká gheta, Praha je vážně ráj... a turisté jsou naopak překvapeni, jak je tu bezpečno.. vždyt viděli ty varovné filmy a ono nic... před pár dny jsem na to témam měl rozhovor s turisty z Taiwanu... ptali se mě, kdy a kde mohou potkat ty ozbrojené lupiče, co přepadávají chudáky turisty a byli "zklamáni", když jsem je upozornil, že budou asi muset jet do nějaké jiné země...
0 # Anonymní 2013-10-11 21:40
Podobný film lze s trochou snahy natočit v téměř jakémkoliv větším městě. NG to tak dokonce učinili.

Praha je ovšem výjimečná tím, že se vás tam nesnaží odrbat pouze taxikáři, kapsáři a šlapky, ale dokonce i magistrát. U tohoto jeho pokusu ovšem shledávám pravděpodobnost úspěchu velice malou
0 # Anonymní 2013-10-12 01:15
Prijde mi, ze tady asi moc lidi nepochopilo (nebo nechtelo pochopit?), o co tu jde. Magistrat prece netvrdi, ze se v Praze zadne podvody nedeji, on jen tvrdi, ze to, co NatGeo prezentuje jako autenticky dokument, je ve skutecnosti nahrane divadlo, cili sprosta lez a bouda na divaka. A z ceho cerpate presvedceni, ze prave NatGeo, a nikoliv Magistrat, mluvi pravdu, to je mi skutecne zahadou, vzhledem ke vseobecne znamym praktikam autoru podobnych dokumentu. Me to ze strany města příjde jako naprosto relevantní obrana. Tahle snaha za kazdou cenu stat v opozici proti verejne moci mi prijde detinska a trapna.
0 # Tomáš Pecina 2013-10-12 03:24
Zjednodušeně řečeno z toho, že libovolná západní televisní stanice má významně vyšší hodnověrnost než MHMP i s celou městskou a státní policií dohromady. Sceny okrádání (v taxi, s dealery-nedealery, v Melounu) za nahrané nepovažuji, a neumím si představit, že by si kterýkoli západní žurnalista dovolil někomu zaplatit za to, aby předstíral, že ho okrádá. Navíc šlo o cyklus, a v jiných městech se tyto problémy, pokud vím, neprojevily: tak proč "podváděli" právě jen v Praze?
0 # Starý pán 2013-10-12 08:59
"libovolná západní televisní stanice má významně vyšší hodnověrnost než MHMP i s celou městskou a státní policií dohromady"

To si nemyslím od doby, kdy jsem na CNN viděl mapy (a to i přesto, že MHMP nemá důvěryhodnost žádnou). Navíc, kdybyste se někdy podíval do časopisu National Geographic (což neděláte, protože Vás příroda nezajímá), zjistil byste, že důraz neklade na fakta, ale na obrazovou přílohu. Totéž se dá říci o jeho turistických průvodcích (daleko užitečnější jsou třeba Rough Guides).

Nezpochybňuji, že v Praze se krade, zastupitelé jsou k....i a fízlové z...i, ale z osobní zkušenosti Vám mohu říci, že se v ní cítím daleko bezpečněji než v jiných metropolích a velkých městech. Ano, možná mě v ní okradou, ale nezabijou. Naopak třeba v Baltimore jsem se bál už za dveřma Hiltonu. A že v ní prodávaj drogy? No a? Nejpříjemnější metropole - Lisabon - je dalerů plná. Za jediný večer v historickém centru mi bylo šestkrát nabídnuto "Hašiš nebo kokain?". Proti tomu je Praha hadr. No a co? Řekl jsem že ne a hotovo. Důležité je, že v Praze nevidíte běžně zastřelené chlapy na ulicích, rozhodně vzácněji než jinde.

Chcete-li namítnout, že můj názor není relevantní, protože jsem "domácí", odkážu Vás na Breivikův deník, ve kterém je přesně popsána deziluze člověka, který přijel za mýtem o ráji hráčů podsvětí vybudovaném západními médii, a zjistil, že leda houby, tak maximálně ho tu okrade taxikář a šlapka.
Ano, MHMP reaguje blbě - proč žádat o nový film, když stačí odvolat se na Breivikův deník? (A mimochodem, podobnou zkušenost s Prahou, potvrzující Breivikův postřeh, mělo několik mých známých z různých míst světa (Švédsko, Singapur, Portugalsko, USA, Mexiko).
0 # Anonymní 2013-10-12 11:19
Starý pane, zřejmě se to stáří na vás bohužel již výrazně podpisuje, neboť ztrácíte soudnost. Obdobný dokument bych mohl bez problémů natočit např. na Wilsoňáku. Když jsem tím vlakem jezdil opravdu skoro denně, tak jsem nesčetněkrát vyrval turisty ze spáru tamějšího spolku "taxikářů" - parta veksláků v Adidas tepláklách, vybavená stolečkem, židličkami, cedulí "OFICIÁL TAXI" namalovanou fixou, taky koncesemi na taxíku namalovými fixou, nalepenými izolepou, při odjezdu nacvičeným grifem sundávající označení taxi ze střechy a účtující si tisíc za odvoz do Mariottu a patnáct set do Hiltonu.

Likvidace těchto šmejdů by byla otázkou týdne, to by si tam ovšem někdo ze "ctihodného" magistrátu musel jít s nějakým městapákem stoupnout, ale to by asi nebylo výhodné, přišli by o tržby za botičky.

Pověst Prahy je naprosto otřesná, zahraniční turisté jsou masově varování, ale magistrát řeší "podvodný" dokument. Neuvěřitelné.
0 # Anonymní 2013-10-12 12:02
Přátelé, nepodléhejte národnímu sebemrskačství, které tu šíří pravdoláskařská média a někdy propagují politicky korektní (extrémně levicová zahraniční média) a zeptejte se naopak těch turistů. Všichni jsou z Prahy nadšeni a vesměs jsou překvapeni, jak je to bezpečné město!!!! Všechno sice není dokonalé, ale jak může policie stíhat podvodné taxikáře, vietnamské drogové dealery, nebo cikánské kapsáře? Vždyť ona musí přece bojovat s "pravicovým extremismem", naopak kriminalita menšin je považována za "obohacení", ke kterému musíme být tolerantní...V létě jsem byl v Itálii, tam není památka, aby vás neoběžoval cikánský žebrák, nebo černý prodavač nějakých nesmyslů....to samé be Francii...
0 # Starý pán 2013-10-12 13:19
Anonyme z 11:19

Podel Vaší teorie o stárnutí Vám už musí být aspoň 240, protože argumentujete jako debil. Okrádáná taxikáři jsem vůbec nezpochybnil, tak nevím, proč do toho taháte svoje zážitky z Wilsoňáku. Psal jsem o tom, že Praha není zdaleka tak NEBEZPEČNÁ, jak se tvrdí stereotypně už od patnáctého století. Nezlobte se na mě, ale to, že Vám taxikář naúčtuje cestu do hotelu jako kdybyste tam letěl letadlem, je zanedbatelné s tím, že v některých městech Vás jen tak zastřelej, nebo třeba unesou a týden Vás budou držet dokud z Vám z karty nevyberou všechny prachy.

Stejně tak Váš poslední odstavec, milý debile, je zcestný, protože řešení Prahy jsem také neoznačil za správné. Kupte si tedy Geratam, předávkujte se a pak se pokuste najít smysl sdělení, na které chcete reagovat.
0 # Tomáš Pecina 2013-10-12 13:24
Starý pane, to je otázka perspektivy. Když přijedete do Prahy vy a nebudete se chovat vyloženě jako crétin, nikdo si vás nevšimne, protože náklady na vaše okradení jsou příliš vysoké v porovnání s možnými výnosy: vypadáte chudě, hovoříte česky (takže policie se s vámi dorozumí) a asi i určité věci víte – např. že ceny taxislužby jsou regulované. Ale zkuste si počínat tak, jako onen reporter, a dopadnete velmi podobně.
0 # Tonda 2013-10-12 14:56
Stary pane, pletete si hrusky s jablkama. Diskutovana reportaz je o Praze jako mesto podvodu a v ni neni zminka o tom, ze by Praha byla nebezpecne mesto nebo horsi nez jine svetove metropole . Navic se jedna o to zda okradani a podvody v Praze byly zincenovane nebo byly skutecne tak jak je NG natocil, a podle meho usudku a vetsinoveho nazoru se jedna o skutecnost kterou magistrat Prahy popira.
0 # Anonymní 2013-10-13 09:15
>Sceny okrádání (v taxi, s dealery-nedealery, v Melounu) za nahrané nepovažuji, a neumím si představit, že by si kterýkoli západní žurnalista dovolil někomu zaplatit za to, aby předstíral, že ho okrádá. Navíc šlo o cyklus, a v jiných městech se tyto problémy, pokud vím, neprojevily: tak proč "podváděli" právě jen v Praze?

Tomáši, zdá se mi, že poněkud ztrácíte smysl pro realitu. Není důležité, co si umíte představit, ale k čemu jsou důkazy. BTW nebylo by to poprvé, kdy novináři něco zkonstruovali. Vzpomeňte si na válečná zpravodajství z posledních válek.

Že je Praha jeden velký vřed, souhlas, ale "dokazovat" to zaranžovanými scénkami je nepřijatelné.

cnemo
0 # Anonymní 2013-10-16 21:13
ale dovolil, ono se to běžně děje a nejenom v žurnalistice. asi jste například slyšel o autorech průvodců lonely planet, kterí psali o místech, kde nikdy nebyli doma z obýváků... nebuďte naivní , novináři jsou stejná paka u nás i jinde
0 # Tomáš Marný 2013-10-12 10:47
Nepodceňujte hrdinnou městskou policii:
1) Statečný strážník Lang odhalil, že levitace je podvod.

Strážník Lang sám za sebe říká, že "levitování" považuje víceméně za podvod.

2) Náměstek ředitele stážníků zjistil, že profesor močí kulturněji než prostý občan. Tohle si fakt nevymýšlím:

"...Jde-li například o profesora jedoucího ze školy, který to nemohl vydržet, zřejmě nebude pokutován. Mohlo by se zdát, že jde o marginalitu, ale problém s močením na veřejnosti naši strážníci řeší opravdu často,“ připustil závažnost problému Klema.

Uznejte sami, že proti takovým kabrňákům nemají síly zločinu a chaosu v hl. m. Praze šanci!
0 # jgIII 2013-10-13 12:31
Tento komentář byl odstraněn autorem.
0 # Anonymní 2013-10-13 15:55
Disponuje někdo dokumenty, na základě kterých policejní mluvčí tvrdí, že šlo o podvod?
0 # Anonymní 2013-10-13 23:46
"Každý policista je lhář, podvodník a zloděj, dokud nedokáže opak."
Kdopak ví koho cituji?
0 # Anonymní 2013-10-14 08:44
Citujete Anonyma/20. září 2012 13:11 z diskuse pod článkem paragraphos.pecina.cz/.../... .
0 # Anonymní 2013-10-14 08:57
Já toho anonyma znám osobně, ale Vy ne... :)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)