Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Okolnosti trestního stíhání vydavatelů knihy projevů Adolfa Hitlera Lukáše Beera a Pavla Kamase rozhodně nenasvědčují, že by šlo o nahodilou akci brněnského policisty Reichmana, vyvolanou jedním telefonátem profesionální denunciantky Mgr. K. K. Trestních oznámení tohoto druhu je podávána každý měsíc, ne-li týden, přehršel, a pravidelně putují do košů policejních služeben.

V čem byl telefonát Mgr. K. K. jiný, proč vedl k zahájení trestního stíhání a k pokusu o ekonomickou likvidaci obviněných? Nápovědí nám budiž, co nechtěně prozradil historik J. B. Uhlíř na první straně svého odborného vyjádření: místo, aby je adresoval pouze brněnskému policistovi Janderovi, zaslal je v kopii do Prahy, dvěma vysoce postaveným důstojníkům Útvaru pro odhalování organisovaného zločinu (ÚOOZ). O brněnskou akci tedy od počátku nešlo, vše je organisováno ze zbraslavské centrály ÚOOZ a jak policista Reichman, tak státní zástupce Petrásek jen plní rozkazy Roberta Šlachty a jeho podřízených, aniž by měli při svém rozhodování sebemenší volnost. Jako v jiných extremistických kausách, státní zástupce na přípravné řízení fakticky nedohlíží, pouze poslušně podepisuje a schvaluje vše, co mu policisté předloží.

Vzpomeňme okolností trestního stíhání Jana Šinágla pro popírání genocidy: na jeho počátku stál pokyn Městského soudu v Praze ministerstvu vnitra zkoumat, zda se zakladatelé Sudetoněmeckého krajanského sdružení v Čechách, na Moravě a ve Slezsku nedopouštějí protistátní činnosti již nyní, v době před jeho registrací. A ministerstvo se postaralo o zbytek. Přes odpor policie i Okresního státního zastupitelství v Berouně protlačilo prostřednictvím svého člověka na Krajském státním zastupitelství v Praze jak zahájení a limine nesmyslného trestního stíhání, tak podání obžaloby, a i když soud obžalobu okamžitě shodil se stolu a odmítl se jí zabývat, zařídil kdosi na ministerstvu jak podání zjevně beznadějné stížnosti, tak to, že Šináglovo trestní stíhání – v té době již zastavené – bylo znovu použito jako argument proti registraci Sdružení. Což, jak jistě laskavý čtenář uzná, je počin na pár facek, a nebýt člověkem zvláště jemných mravů a vytříbeného vkusu, asi bych se k brachiální odvetě za takovou impertinenci uchýlil.

Nejinak je tomu u Lukáše Beera a zejména Pavla Kamase. Ten v březnu vystoupil na sudetoněmeckém shromáždění v rakouském Ennsu, v květnu v Augsburgu na slavné uzavřené akci, v červnu v Bad Leonfeldenu a v září znovu v Rakousku, před representativním zastoupením sudetských Němců v Klosterneuburgu. Ve všech případech k věci, bez servítků obvyklých pro projevy českých politiků a s velkým úspěchem.

Ano, přesně tak: strach, ba panická hrůza ze sudetských Němců a jejich nároků. To je jediný a skutečný důvod tohoto trestního stíhání. Každému, od Reichmana přes Petráska až po Šlachtu, je od začátku jasné, že obvinění je smyšlené, ale cílem je brněnské aktivisty před jejich německým a rakouským publikem znevěrohodnit a zároveň jim ztížit život drobnou šikanou typu zablokovaných účtů (ani na domovní prohlídku, ani na návrh vazby si arci policisté a státní zástupce Petrásek netroufli).

V případě Jana Šinágla sklapla past naprázdno, oběť vyvázla bez úhony a Sudetoněmecké krajanské sdružení kráčí za registrací, přičemž není vyloučeno, že svého cíle dosáhne ještě do konce letošního roku. A nevyjde to ani u Beera a Kamase: účelovost stíhání je zřejmá každému, kdo se seznámí s klíčovými dokumenty, a jen velmi spřátelený soudce bude vůbec ochoten takovou obžalobou se vážně zabývat. Kromě toho, absurdita obvinění začne být postupně zřejmá i novinářům, a o případ se budou stále víc zajímat media, česká, německá i rakouská. Kamas a Beer jsou v práci s medii mimořádně nadaní, a to je okolnost, se kterou plán na jejich likvidaci nepočítal. Přece jen, už nejsou padesátá léta, a aspoň něco z demokracie nám k použití zůstalo.

V soudní síni, pokud by mělo na hlavní líčení skutečně dojít, bude plno, a režiserem představení, které se tam odehraje, nebude ani soudce, ani státní zástupce Petrásek, ale obžalovaní, kteří budou mít jedinečnou příležitost novinářům takříkajíc naživo presentovat, o jak velkou blamáž se tu jedná. Výslech znalce i předčítání závadových částí Beerových komentářů a mezititulků, pokud se je podaří správně a didakticky podat, to bude pro přítomné novináře jistě lahůdka. Kromě toho mají obvinění i řadu dalších možností a prostředků, které při své obhajobě budou moci použít; ty by arci bylo netaktické prozrazovat již nyní.

Pokud jde o mne, já osobně se na ten soud velice těším!

Komentáře   

0 # gogo 2013-10-09 07:38
Bude-li to představení v Brně, přijdu se také podívat. Přece jen dobrý politický proces člověk nevidí každý den a tohle by mohla být i dobrá lekce občanské nauky pro moje děti, budou-li mít zájem.
0 # krystlik 2013-10-09 08:27
I když tato causa dopadne pro pana Beera a spol. dobře, vyvstává otázka, jak dlouho bude český stát taková nesmyslná obvinění vznášet nebo pokuušet se o ně. Zda vůbec, posuzuje podle oněch třech případů vyjmenovaných v blogspotu, patří Češi mentálně do civilizované Evropy.
0 # Tonda 2013-10-09 17:13
Ja bych se pane Krystliku spis zeptal, zda Cesi mentalne vubec nekdy patrili do te civilizovane Evropy.
0 # krystlik 2013-10-09 19:11
Nepatřili. Po WW I, když vyházeli rakouské úředníky, kteří byli, byť znali oba zemské jazyky, anacionální, vyvstala potřeba, též na základě jazykového zákona, nahradit úředníky a státní zaměstnance Čechy. Navíc museli Češi nahradit maďarské na Slovensku. K dispozici tolik vzdělanců, nemluvě o zkušenosti, nebylo. Byli k dispozici v podstatě jen nevzdělaní nebo málo vzdělaní burani - synové služek a kočích.

Stejnou nebo podobnou výměnu provedli Češi v roce 1938, Němci nechali správní aparát být, v roce 1945, 1948, 1970, 1990. Pak při každých volbách vyházejí kdekoho a naberou nové nezkušené blby.
0 # krystlik 2013-10-09 09:02
Použít hledisko organizovaného zločinu, o čemž svědčí angažmá ÚOOZ v cause, vzbuzuje pochybnosti o intelektové schopnosti vedoucích onoho úřadu, protože nakladatelství je jedna (právnická) osoba, která si pro onu publikaci objednala u pana Beera spojovací text k projevům. Kde tedy je nějaká zločinecká organizace, spiknutí? Proč jim nikdo neřekne, že to nepatří do jejich kompetence?
0 # Anonymní 2013-10-09 09:33
Tak na to se musím kpt. Reichmana zeptat. Já totiž s někým z ÚOOZ mluvil naposledy před deseti lety.

Jan Petrásek
+1 # Anonymní 2013-10-09 11:48
nehrajte si tady na hlupáka, Petrásku. Copak je běžné, aby znalecké posudky z rozpracovaných případů kolovaly po fízlárnách v celém Česku k politickým fízlům, kteří se kauzou ani oficiálně nezabývají?
No teda tady je vidět, že ta fízlí mafie je ještě horší, než by si člověk představoval, od dob komunismu zřejmě rozvinuli a zdokonalili své praktiky. Ale dost dobře si nedovedu představit, že by SZ nebyl informován a minimálně v tom s nima nejel.
0 # Anonymní 2013-10-09 11:59
Nedělejte ze sebe hlupáka vy. Jak mám proboha vědět, kam všude přibraný znalec poslal vypracované odborné vyjádření? A jak mu mám zabránit v tom, aby je kromě zadavateli posla i někomu jinému ? A můžu mu v tom vůbec bránit? Víte kulový a machrujete.

Jan Petrásek
0 # Tomáš Pecina 2013-10-09 12:09
Malý středeční kvis, pane Petrásku:

Myslíte si, že znalec poslal své vyjádření na ÚOOZ o své vůli, anebo proto, že o to byl v zadání (které obvinění k nahlédnutí nedostali) požádán?

Tak vidíte. Nedělejte ze sebe, prosím, většího idiota, než jakým ve skutečnosti jste.
0 # Anonymní 2013-10-09 13:17
V zadání o to požádán nebyl. Takže pokud o to nebyl požádán jinak tak zřejmě o své vůli. A ty idioty si nechte laskavě pro své klienty. Nashledanou.


Jan Petrásek
0 # Tomáš Pecina 2013-10-09 13:28
Takže v zadání požádán nebyl, a přesto těm dvěma pánům plod svého ducha poslal? To je mi ale nezávislý znalec, panečku! A nepracuje, pane Petrásku, ten člověk přímo pro policii? To bude výslech, nemůžu se dočkat!
0 # gogo 2013-10-09 13:52
Já myslím, že pan znalec se uklikl a místo "Reply" zvolil "Reply to all".
0 # Tomáš Pecina 2013-10-09 14:12
U soudu nám poví, jak to bylo. A také, jak po Mazlově vzoru smolil svoje vyjádřeníčko po večerech, den co den, noc co noc, protože ve dne přece poctivě pracoval U pomátníku.

Tohle totiž není úplná legrace, když "nezávislý" znalec svůj posudek pošle v kopii na úplně jiný policejní útvar, než který mu ho zadal. A já chci vědět, kdo ho o to požádal, kdy a jaké styky s tím "někým" měl, před i po.
0 # Anonymní 2013-10-09 18:58
Vážený pane Pecina, co přesně si představujete pod pojmem 'Nezávislý znalec' ?

Důvod otázky je následující: Zdá se mi, že naznačujete, že p. znalec by mohl 'pracovat pro Policii' buď přímo (nepravděpodobné) případně od nich dostávat zakázky na znalecké posudky často (hádám, že toto jste měl na mysli). Nestává se pak každý znalec kterého některá ze stran využívá častěji automaticky 'závislý' ?

Předem děkuji za odpověď

-en-
0 # Tomáš Pecina 2013-10-09 19:08
Ekonomická závislost je jeden faktor, ten bych nechal stranou. Zde jde o zvláštní poměr znalce k určitým osobám z protiextremistického útvaru, jimž svůj posudek (resp. odborné vyjádření) poslal, přestože se trestního řízení nominálně neúčastnily. To učinil buď z vlastní iniciativy anebo na výzvu, přičemž v prvním případě jde o jasný důkaz nedostatku nestrannosti, ve druhém o porušení postupu při zpracování odborného vyjádření. Jestliže ÚOOZ ten dokument potřeboval, mohl a měl si ho vyžádat z Brna, ne od znalce. Proběhly v rámci té výzvy nějaké konsultace? Byl znalec seznámen s dalšími, v procesním spisu nezachycenými informacemi? S jakými a jak je vyhodnotil? Jak se konsultace promítla do jeho posudku? Atd. atd.…
0 # Anonymní 2013-10-10 12:36
A ty idioty si nechte laskavě pro své klienty. Nashledanou.

Pozoruhodné. Vy jste se urazil? To je zvláštní, přitom sám s podobnými hodnoceními problém evidentně nemáte, viz váš příspěvek ve vedlejší diskusi, cituji:

Zcela upřímně. Kalibová je kráva.

Proč ten dvojí metr? :-)
0 # Anonymní 2013-10-10 13:28
To mi nejak uslo, muzete prosim poslat link( clanek, ci spise tu konkretni diskusi), kde se p. SZ a mluvci Petrasek vyznamenal takovym gentlemanstvim? :-)
Nebojte, nehodlam s jeho kategorickym zaverem nejak polemisovat, spise se pokochat :-))
0 # Tomáš Pecina 2013-10-10 13:56
Jestliže se dozorový SZ takto vyjadřuje o oznamovatelce, navíc přední údce (údkyni?) občanské společnosti, zakládá to důvodné pochybnosti o jeho nepodjatosti, navíc se může jednat i o kárné provinění. Nicméně s klienty jsme se dohodli, že to řešit nebudeme.
0 # Anonymní 2013-10-10 13:59
To byl z vaší strany, vážený pane Pecino, nepochybně více než velkorysý krok! A jistě vám bude jednoho (soudného) dne nepochybně připsán k dobru! :)
ds
0 # Tomáš Pecina 2013-10-10 14:02
Nepopírám, že jedním z rozhodných faktorů bylo, že náš vlastní názor na údkyni se od názoru SZ Petráska liší toliko nepatrně.
0 # Anonymní 2013-10-10 14:20
No, tomu se takřka zdráhám uvěřit! :)
ds
0 # gogo 2013-10-09 09:44
Ještě poznámku k celé té účelové konstrukci - tak blbí snad nejsou. Každému je snad jasné, že zpackané a neúměrně tvrdé stíhání za banality přidá maximálně popularitu a po vítězství i chuť do další činnosti. Já bych ti tipl na nemoc šílených aktivistů.
0 # Anonymní 2013-10-09 10:18
TP: Pokud jde o mne, já osobně se na ten soud velice těším!
Tak to Vám věřím, vždyť zastupujete obžalovanou! :)
A to je důvod proč se těším i já...
Slušný člověk
0 # Anonymní 2013-10-09 10:33
Ta média mají jeden háček - nebudou informovat vůbec nebo účelově jako vždy.

-es-
0 # Anonymní 2013-10-09 11:48
to německá a rakouská média taky...:-)
0 # Vodník 2013-10-09 13:24
Nemyslim si, ze skutecnym duvodem stihani je "strach, ba panická hrůza ze sudetských Němců a jejich nároků". Trestnost popirani holokaustu tim napr. zduvodnit nelze. Tato antinacisticka hysterie je napadne mimo proporce ve srovnani s laxnosti vuci zlocinum propagace kommunismu a jeho symbolu, ackoli antikommunisticka hysterie je stezejni propagandisticky bod pravicovych stran v CR po celych 24 let.
0 # Anonymní 2013-10-09 15:19
Vodnik: Myslim, ze mate pravdu a "sudetska otazka" neni jedinym duvodem. Dalsi duvod je ten, ze: cim vic se vytahuje a nafukuje o (neo)nacismu, tim vic se zapomina na komunismus a tim spis, ze internacionalisticka levice se dlouhodobe situje jako odporuce a ochrance od nacismu (nacionalisticke levice).

A kdo se leta letouci, uz od konce valky, situuje jako ochrance a zachrance Evropy od nacismu, fasismu, revansismu atd..? A take se stavi jako udajna "prirozena protivaha a obrana" proti nemeckemu zivlu (a nacismu) v Evrope? Prece nas velky vychodni bratr.

Cim vice ruske ambice a vliv v poslednich letech v CR rostou, tim vice tady roste tady ten "neonacisticky prumysl".
Coz by ostatne nebylo nic noveho, kampane na tvorbu a podporu revasnistickych skupin a jejich aktivit na zapade ( a nasledne verejne pranyrovani zapadu za jejich existenci ), to byla rutinni soucast aktivit KGB. Neni duvod, proc by v teto odzkousnene a ucinne taktice nepokracovali. Zvlast, pokud jim k nafukovani te bubliny slouzi takove firmy, jako je UOOZ a soliterni politicti fanatikove a Koniasove jako je iniciatorka tohoto knizniho tazeni, slecna K.K.
0 # Anonymní 2013-10-09 15:41
Tak v plánovaném a cíleném vytváření strašáka revanšismu (a souvisejících aktivních opatřeních) se angažovaly tajné policie všech sovětských satelitů a to včetně tuzemských, tedy československých, v podstatě po celou dobu studené války. A v rámci aktivních opatření nebyly neobvyklé ani teroristické útoky a mrtví a to i z dílen čs. operativců.

Ostatně viz například i: tyden.cz/.../...

Zda-li tady a v této souvislosti (tedy vytváření neonacistické hysterie) takoví lidé jako pan Petrásek, či slečna K. hrají roli užitečných idiotů, či vědomě spolupracují, to můžeme spekulovat. Osobně si myslím že ale nejde o jejich vědomé angažmá, ale o jejich užitečné idiotství (K.K.) či kariérismus (Petrásek).
Pokud jde ale o speciální útvary (např. UOOZ), tak tam jsem přesvědčen, že už není možné aby si nebyli vědomi role, kterou hrají a situace která se odehrává. Tudíž tam se obávám vědomého , plánovaného a cíleného angažmá.

Tím spíše, že nástup masivního angažmá ruských tajných služeb se všemi jejich obvyklými operačními metodami a postupy byl v ČR zaznamenán a popsán (a to po pár letech dokonce i jinak slepou BIS) v souvislosti s pokusem o realizaci záměru na budování radaru v Brdech (tedy od let 2006-2007).
A shodou okolností (??) právě v těchto letech začíná i masová kampaň - nafukování bubliny údajného neonacismu ze strany českých bezpečnostních složek, tuzemských vlivných médií a některých nevládních organizací a jednotlivců. Že by šlo o shodou náhod?
ds
+1 # krystlik 2013-10-09 19:22
Vodníku, co to píšete za blbosti? Viděl jste někdy v 20 leté historii cz-státu, že by státní zástupce obžaloval někoho pro propagování komunismu nebo popírání bolševismem způsobené genocidy?

Je to takto: ÚOOZ, BIS, obecně policie jako taková shromažďuje informace o činnosti extrémistů. Ty se vyhodnocují. Nějakou činnost na tomto je nutné vykázat. Nejsou-li dána jasná pravidla jako v Německu, např. co je a co není nacistický či extremistický symbol, heslo, nápis, vzpomenou si na paní učitelku a příbuzné, kteří jim tvrdili, že zavilými nepřáteli Čechů byli a jsou Němci, zejména ti národně socialističtí. No a máme to!
0 # Vodník 2013-10-10 13:17
Krystlík: "Viděl jste někdy v 20 leté historii cz-státu, že by státní zástupce obžaloval někoho pro propagování komunismu nebo popírání bolševismem způsobené genocidy?"
Neviděl - snad jediná výjimka byl svého času zákaz jakýchsi Mladých kommunistů či čeho. Proto nepíšu blbosti, ale upozorňuju IMHO zcela případně na tu asymetrii. Propagace hnutí, směřujících k potlačování práv blebleble, je zakázána, ale je systematicky pronásledováno jen jedno. A protože je trestán i alternativní názor na holokaust, nemyslím si, že důvodem je strach ze Sudeťáků.
0 # krystlik 2013-10-11 09:37
Je to český strach z toho, že by přestaly platit doktríny, na kterých je založen český stát:

1. Němci jsou odvěcí nepřátelé Čechů, kteří je chtěli a chtějí při vhodných příležitostech utiskovat nebo vyhubit.
2. Sudetoněmci nám rozbili stát.
0 # Anonymní 2013-10-09 14:39
"panická hrůza ze sudetských Němců a jejich nároků. To je jediný a skutečný důvod tohoto trestního stíhání." - napište taky něco od těch čárách na obloze, ať to máme komplet a víme, co za tím je.
0 # Anonymní 2013-10-09 15:20
novinky.cz/.../...
...postoj k majetku jiných...............bez konce.
Stále se to v ČR projevuje. Samozřejmosti se musí vysoudit....hrúza a děs!
0 # Anonymní 2013-10-09 15:29
dobrý den

prosím Vás já se v tom nějak neorientuji, ten Jan Petrásek který se tady prezentuje je opravdu ten brněnský státní zástupce Jan Petrásek? nebo jen nějaký recesista.....


jarda
0 # Tonda 2013-10-09 16:35
Jardo, podle toho jak ten Petrasek zde "odborne" diskutuje tak bych veril, ze tim brnenskym statnim zastupcem skutecne je.
To ja bych spis vznesl otazku zda ten Petrasek nestudoval prava na te "vehlasne" plzenske universite. :-))
0 # Tonda 2013-10-09 17:02
Pane Pecino, ve vasem clanku me zarazi vyjadreni, ze "Petrasek pouze poslusne podepisuje a schvaluje vse co mu policiste predlozi".
Jelikoz nejsem obeznamen s ceskymy svejkovskymy zakony, tak by me zajimalo jak je mozne, ze statni zasupce nerozhoduje o tom co ma predlozitt soudu jako predmet obzaloby.
Paklize "poslusne" schvaluje vse co mu policiste predlozi, pak ti policiste znaji zneni a vyklad zakona lepe nez statni zastupce a tudiz je statni zastupce pouze loutka (v tomto pripade Jan Petrasek) a nikoliv autorita ktera ma dbat aby se soud zbytecne nezatezoval banalnosti jakou je zrejme cela ta kausa o vydavatelich te knihy.

Ono uz je smesne, ze Uhlir ve svem vyjadreni k te knize o Hitlerovych projevech rozhoduje o tom, co ma byt pro ceskeho ctenare prinosem a co nikoliv. To jsou totiz praktika te zlocinecke organizace KSCv cele se svym Ustrednim vyborem ktery taktez rozhodoval co ma byt pro ceskeho obcana prinosem a co je zavadne.
0 # Tomáš Pecina 2013-10-09 17:12
Ve všech extremistických procesech, které jsem viděl, byl SZ jen poslušným vykonavatelem politické objednávky. Ani jednou se nestalo, že by se zastal obviněných. Je to empirické zjištění, v zákoně má samozřejmě stejná práva jako ve všech ostatních případech.
0 # krystlik 2013-10-09 19:24
Takže zase všechno bude záviset na soudci.
0 # Guy Peters 2013-10-10 00:00
Ani jednou se nestalo, že by se zastal obviněných.
To snad není úkolem státního zástupce. Nicméně, obžalovávat v politických processech, na to chce mít nepromokavý žaludek.
0 # Anonymní 2013-10-10 08:38
GP:

Pozor, rozlišovat postavení st. zástupce před soudem, kde prokazuje vinu a v přípravném řízení, kde má dohlížet na zákonnost jednání policie. Takže jim nemá podepsat každý úkon, který vyžaduje jeho schválení.

Yossi
0 # Guy Peters 2013-10-10 15:28
a v přípravném řízení, kde má dohlížet na zákonnost jednání policie
České přípravné řízení je absurdní a vyžaduje zásadní reformu. Je totálním nesmyslem z jedné ze stran dělat nezávislého arbitra. To by policii mohl rovnou dozorovat i advokát.
0 # Tonda 2013-10-09 18:07
Samozrejme pane Pecino mi vase reakce pouze potvrzuje, ze SZ nekona sve povinosti jak mu je zakonem urceno.
Bylo by zajimave jak by se k tomu vyjadril pan Petrasek, ackoliv po te co jsem ho nachytal na svestkach se asi k tomu bude zdrahat vyjadrit.
0 # krystlik 2013-10-09 19:26
Petrásek svým přípisem ze 13:17 zřejmě natrvalo vypadl z diskuse.
0 # Anonymní 2013-10-09 21:01
Na tomto blogu jsou příspěvky s podpisem Jana Petráska. Jde opravdu o autentického SZ Jana Petráska? Já o tom silně pochybuji. Je možné, že je to jen hra. (Třeba samotného pana TP.) Hra, za kterou jsou ale mnozí diskusanti zřejmě vděční. Do čeho by jinak kopali?

0 # Anonymní 2013-10-09 22:37
Pan Pecina má solidní vzdělání v oblasti počítačů a je tedy schopen s velkou pravděpodobností identifikovat, zde je SZ skutečný či nikoli. Nemyslím si, že by to byla manipulace ze strany TP, to mi k němu vůbec nepasuje.
0 # Anonymní 2013-10-09 23:43
No mně připadá Petrásek autentický, již z toho důvodu, že nepřímo naznačil své některé osobní údaje, které by Pecina těžko dohledával (a které já vím, že jsou pravda, protože k některým jeho osobním údajům mám nezávislý přístup). Ale třeba je pan Pecina tak strašný puntičkář a detailista, že o Petráskovi prostě ví úplně všechno a simuluje ho dokonale, k IP adresám přístup nemám, on (prý) taky ne.
0 # Anonymní 2013-10-10 12:05
Pokud je Petrasek autenticky, tak ponekolikate: Potes panbuh justici!

Ta slepa dama s vahami je zjevne v CR obklopena teamem, ktery ji to teda rozhodne neulehcuje. A uz zacinam chapat, proc je slepa. Jelikoz kdyby to videla na vlastni oci, tak by si je stejne zahy vyplakala!
0 # Tomáš Pecina 2013-10-10 12:14
Petrásek je authentický. Podrobnosti ode mne z důvodů, které jistě chápete, neuslyšíte.
0 # Anonymní 2013-10-10 12:23
To jste mě, Tomáši, takhle při poledni, tedy nepotěšil. Doufal jsem stále v koutku duše, že tomu tak není.
Jelikož pokud to, co zde píše, je opravdu authentický přenos názorů, myšlenek a postojů jednoho z opravdových údů naši justice, tak to je opravdu na pováženou s perspektivami našich svobod a právního státu obecně.
ds
0 # Guy Peters 2013-10-10 15:31
Já bych řekl, že státní zástupce Petrásek v „soustavě“ patří ještě k těm slušnějším. Nepřál bych Vám zažít některé jiné exempláře zástupců „justice“.
0 # Anonymní 2013-10-10 19:53
TP: Vidím dva důvody pro Vaši jistotu. 1. JP je Váš přítel a řekl Vám, že je autorem. 2. "Zpravodajské" informace (IP adresa apod). Můžete se k tomu vyjádřit (o podrobnosti mi nejde)?
0 # Tomáš Pecina 2013-10-10 20:06
Máte volné pole ke spekulacím.
0 # Anonymní 2013-10-10 00:45
Pane Petrásku,
přiznejte barvu, že vy ste s tím Kamasem domluvenej, a celé to trestní stíhání je pouze poněkud netradičně pojatá reklamní kampaň nakladatelství guidemedia. Při zadávání zakázky tiskárně asi někdo omylem připsal dvě nuly k počtu objednaných výtisků, pochybuji že za normálních okolností se u nás našlo více než 100 lidí, kteří by měli zájem o Hitlerovy bláboly. Zatím si při propagaci Hitlerových projevů nevedete vůbec špatně, po těch zbylých výtiscích se po skončení trestního stíhání nejspíš jenom zapráší !
0 # krystlik 2013-10-10 13:25
Přeceňujete vliv reklamy. Zde v diskusi nejsou Hitlerovi přívrženci, jinde se tu a tam vyskytne zprávička o obvinění nebo článek o guidemedia etc. Podle mne stoupne těmito vlivy tempo prodeje projevů o takových 10 %.

Mimochodem, kniha se stále prodává přes guidemedia.cz/ - Petrásek ani policie zabavení nákladu nezvládli.
0 # Anonymní 2013-10-10 11:35
Česká justice jen pánům Kamasovi a Beerovi posloužila jako vcelku účinná reklamní agentura. A pokud je ztrestá? Udělá z nich pouze v určitých kruzích mučedníky.

Činnosti Pavla Kamase v rámci německo-českého přátelství ovšem mluví víc než kniha, za kterou se s takovou vervou nového a zdánlivého undergroundu pere. Jeho projev k 15. září v Klosterneuburgu při příležitosti Sudetoněmeckého dne vlasti opěvoval ztepilost a krásu německého lidu a lid český označoval za hampejzníky, zrádce a úplatkáře, mnou volně přebásněno. Jeho pohrdání českým národem bylo někdy až bolestivé. Nechtěl bych být Čechem s takovýmto náhledem na vlastní národ, protože pohrdání vlastním národem, toť věc věru nepěkná. 10.10. 2013

www.blisty.cz/art/70437.html#sthash.dWcRIrkn.dpuf
0 # Anonymní 2013-10-10 11:46
Anonyme, ono je vždycky lepší dát link na článek, kde to je už převyprávěno a náležitě zhodnoceno, místo na samotný projev, aby si o něm mohl každý udělat názor sám, že? :-)
nassmer.blogspot.cz/.../...

-es-
+1 # Anonymní 2013-10-10 11:50
anonyme z 11:35, to co jste predvedl je cistoacista propaganda ! :-)

A presne jak rika -es- jaksi jste "po bolsevicku" zapomel prilozit text samotneho projevu, aby si kazdy mohl udelat obrazek sam ... ale to bylo jiste jen nedopatrenim, coz? :-))))
0 # Anonymní 2013-10-10 15:53
Jedince, kteří pohrdají svým národem najdete v každé zemi. Např. v Izraeli mají tzv. sebenenávidějící židy, u nás zase máme Kamase, Krystlíka, Janýra a další.
0 # Tonda 2013-10-10 16:41
A co byste anonyme na svem svejkovskem narode chvalil? Vam nevadi, ze v soudnictvi jsou stale byvali komunisti a ze se ceska historie falsuje jak za komunistu?
On je totiz rozdil mezi "pohrdani" narodem a posuzovanim zvracenych pomeru v narode.
0 # krystlik 2013-10-10 17:29
Anonymnímu z 15:53:

Není pravda, že vyjmenovaní pohrdají svým národem. Jen se mu snaží zpřístupnit zatajované informace.
0 # Anonymní 2013-10-10 22:30
Hm, já taky pohrdám vlastním národem - o Čechách vždycky říkám, že je to krásná země, jen by tu nesměli bydlet Češi. Ostatně co je chvályhodného na tom svůj vlastní národ adorovat. J jsem si Čechy jako národ nevybral a tak nevím, proč bych v tomto směru měl mít jakékoli závazky, ani nevidím racionální důvod být hrdý, že jsem Čech, spíš naopak. Vy snad poslední dobou máte nějaký racionální důvod k tomu Čechy nepohrdat, respektive být na ně hrdý? Já ne.
0 # gogo 2013-10-11 08:34
Tak snad Vám nic nebrání jít příkladem a exemplárně se např. utopit nebo otrávit. Možností je spousta a může Vás hřát vědomí, že jste svým odchodem prospěl krásné zemi.
0 # Jan Vučka 2013-10-10 17:49
Ad poslušný vykonavatel: mě nepočítáte nebo mne řadíte také do rubriky poslušní vykonavatelé?
Jednou jsme se v soudní síni myslîm potkali. A znám pár dalších, co se snažili vždy dělat svou práci poctivě.
Jsou i poctiví státní zástupci a s pár z. nich jsem měl to potěšení pracovat.
0 # Tomáš Pecina 2013-10-10 17:54
Také už SZ nejste; nebyl jste se systémem kompatibilní.
0 # Anonymní 2013-10-14 20:04
No, zda se ze prituhuje - aktivity pana Petraska povazuji za zpolitizovane i jinde a v jinych kauzach:
www.czdl.cz/.../

Pane Petrasku, jaky to je pocit, kdyz televize vysilajici pro 150 000 000 lidi rika totez, co rikaji mnozi zdejsi diskutujici. Tedy ze kriminalizujete lidi z politickych duvodu?
ds
0 # Anonymní 2013-10-14 20:09
Dozorující státní zástupce ve věci kázání pana Alrawiho se jmenuje Robert Hanuš. Máte zřejmě špatné informace. Ale to nevadí. V Brně prostě kriminalizují lidi z politických důvodů všichni státní zástupci.
0 # Anonymní 2013-10-14 20:48
Vsichni doufejme ne, ale zjevne se vas tam par najde :-)
Ale nebojte. Vydavatele, historici a vselijaci aktiviste tuzemske provenience, ktere sikanujete vy osobne, jsou vesmes vychovani tak, zese s vami budou vlacet po soudech. Ale nevyloucoval bych ze mezi souverci pana Alrawiho se takovymi detaily kdo je kdo treba uz tak nezaobiraj a berou to obcas plosneji.. Allah uz si ty statni zastupce nejak prebere :-)
0 # Anonymní 2013-10-14 20:13
Pan Pecina napsal:

>>Tak vidíte. Nedělejte ze sebe, prosím, většího idiota, než jakým ve skutečnosti jste.<<

Zajímalo by mne, zda není toto možné posuzovat jako urážku na cti příp. pomluvu?

Petr V
0 # Anonymní 2013-10-14 20:15
Abych nebyl špatně pochopen, zajímá mne, jak daleko lze v expresivních výrazech k oponentovi v diskusi zajít...

Petr V
0 # Tomáš Pecina 2013-10-14 20:29
To je individuální. Obvykle přihlížím k tomu, zda příspěvek obsahuje kromě osobních útoků i užitečné informace (proto téměř nemažu p. Krystlíka, i když jeho komentáře pravidelně začínají preambulemi typu "Je vidět, jaký jste šovinistický pitomec…"), zda je podepsán (na anonymy jsem přísnější), zda je vulgární ("ty/vy čuráku" je bez šance, kdežto "ty/vy imbecile" může projít), nakolik byl útok vyprovokován apod.

Svoje vlastní komentáře ovšem nemoderuji vůbec, ty jen někdy, pokud cítím, že jsem to přehnal, autocensuruji.
0 # Anonymní 2013-10-15 21:10
Tak to jsem nemyslel, jako že co projde u Vás, ale co projde před státními orgány, tj. kdy už Vás mohou za to označení "idiot" žalovat ..

Petr V
0 # Anonymní 2013-12-27 17:59

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)