Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Konečně víme, jak zní skutková věta obžaloby v kause Resistance Women Unity, která se podle soudkyně Daniely Reifové i papouškujících medií odlišuje od té v původní, děčínské obžalobě, jen mírně. Stupeň této mírnosti lze arci seznat z protokolu o hlavním líčení, který byl dnes doručen.

Původní, obhajobě doručená obžaloba:
Nová, v hlavním líčení čtená obžaloba – jak patrno, je o poznání ostřejší:
Skutky jsou popsány stejně, pouze s drobnými modifikacemi.
Jaké je odůvodnění obžaloby a jaké důkazy OSZ navrhuje, nevíme, ale myslím, že musíme být vděčni i za tuto drobnou pozornost.

Hlavní líčení nařízené původně na šestnáctého září bylo odročeno, nový termín není prozatím znám, protože původní představa soudu se kryje s procesem Power v Brně.

Komentáře   

0 # Marie Rausku 2013-09-03 08:28
No to je síla, opravdu... Fakt jim teda pěkně děkuju
0 # Anonymní 2013-09-03 10:10
Jak si může někdo dovolit zpochybňovat zdejší právní stát, nebo dokonce liberální demokracii, to opravdu nechápu. Vždyť zdejší soudy jsou zárukou kvalitního, rychlého a spravedlivého rozhodování bez zbytečných zásahů do lidských práv. To přece všichni víme. A s těmi, kdo by to chtěli zpochybňovat, u nás umíme zatočit.
0 # Anonymní 2013-09-03 12:19
Podporovaly osoby odsouzené a uvězněné za trestné činy proti lidskosti - to kdyby si přečetl například někdo ze zahraničí, musel by získat dojem, že tady proběhla přinejmenším občanská válka plná válečných masakrů a genocidy.
A ony to jsou zatím jen zločiny proti lidskosti typu vydání cédéčka, které je i podle slov soudce závadné pouze tím, že ho za takové označil soudní znalec...

-es-
0 # Anonymní 2013-09-03 15:31
pane -es-, ten link bohuzel nefunguje
0 # Anonymní 2013-09-03 16:38
Chybička se vloudila ceskobudejovicky.denik.cz/.../...
0 # Marie Rausku 2013-09-06 22:29
Čím déle nad tím přemýšlím, tím více si připadám, že to je jak z blbého levného amerického filmu/seriálu. Anebo že by z nás třeba udělali reality show ve stylu Bigbrotherů. To bych snad nakonec snesla, ale že je to všechno pravda fakt se to děje, z toho je mi čím dál víc špatně.

Sdílím názor jedno finského kreslíře obrázkových anekdot: "DEMOkracii už jsme vyzkoušeli, tak kdy dostaneme tu plnou funkční verzi?"

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)