Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ve filmu Všichni dobří rodáci odvedou faráře v želízkách kvůli jeho kázání. Dobrý nápad, řekl si brněnský státní zástupce Jan Petrásek (dvojnásobný Osel měsíce našeho blogu a mezi námi, blb k pohledání) a rozhodl se nařídit trestní stíhání duchovního vůdce brněnských muslimů Muneeba Hassana Alrawiho. Domnívám se, že v takové chvíli jsme všichni muslimy, a velmi bych si přál, aby toto trestní stíhání dopadlo stejně jako v onom Jasného filmu.

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-09-02 10:02
Ted maji pravdolaskari dilemat. Muže byt stíhána i "utlačovana menšina? Tedy přistěhovalci, nebo jenom neonacisté, tj domácí Češi ...,,
0 # FORTUNA 2013-09-02 12:11
Označit veřejně někoho za blba k pohledání je fakt síla. Má-li pan Pecina pravdu, nezpochybňuje spíš inteligenci nebo i morálku těch, kteří pana Petráska do funkce jmenovali? Třeba pan Petrásek hraje jen roli bílého koně, jak je v ČR zvykem. Nebylo by potom nespravedlivé, jej takto častovat?
Třeba byl jen někým vybrán, jako bezdomovec do vedení rozkradené (nebo jak se to zve v česku - vytunelované) firmy.
mv
0 # Marie Rausku 2013-09-02 13:05
Co je to ta tříletá promlčecí lhůta o které se mluví v tom původním článku?
0 # Tomáš Pecina 2013-09-02 17:29
Promlčecí doba u přečinů se sazbou nižší než tři roky je tříletá, takže je theoreticky možné, že v případě mírnějšího posouzení by trestní odpovědnost pachatele zanikla.
0 # Miroslav Hylš 2013-09-02 13:36
On má ale IMO pravdu. To "jen chápání" svobody slova je špatné...
0 # Anonymní 2013-09-02 14:16
Hylš, sednou si a netrollujou.
0 # Miroslav Hylš 2013-09-02 22:06
Anonym, políbí mi prdel a jdou se učit chápat text.
0 # Anonymní 2013-09-02 23:55
Taky souhlasím, chybou je, že je zde možné pod náboženské projevy a náboženské obřady skrýt jiné věci, které by jako běžné projevy a běžné shromáždění neprošly, protože, když mi to řekl hořící keř, tak je to víc chráněno, než když mi to řekne zdravý rozum...
0 # Miroslav Hylš 2013-09-03 12:53
Platila-li by svoboda slova, tak je vše srovnáno na jedné lajně.
0 # Leon Kreutzfeld 2013-09-02 14:52
Tak to uz si jiste nejaky znalec kulturni antropologie a arabistiky mlsne lesti mrizku!
0 # Tomáš Marný 2013-09-02 16:08
Bacha na Bibli, tam jsou urcite taky zavadove pasaze!
0 # Tomáš Pecina 2013-09-02 16:26
Dostalo se mi informací, že Petrásek hodlá stíhat i vydavatele Hitlerových projevů jako právnickou osobu. Kdy bude postavena mimo zákon i římsko-katholická církev, je tedy jen otázkou času.
0 # Anonymní 2013-09-02 22:09
Podstatné je, že Al-Rawi (btw. citací) vyzýval nenávidět "kufr", tedy bezvěrectví, potažmo odmítání Boha. Odrazuje-li Starý zákon od svévolníků (tj. těch, co se neřídí vůlí Boží), nemusí se eventuální stíhání týkat jen katolíků. Přikláním se ale spíš k realističtější variantě, že se státní zástupce ještě ani neseznámil s tím, co bylo skutečně proneseno, o kontextu nemluvě.
0 # Tomáš Pecina 2013-09-02 22:32
Však on už si s tím Ivo Zlatoústý poradí. Protože diskursivní analysa je to samé jako pro marxisty dialektický materialismus, očekávám, že zločinu se dopustí právě ty osoby, které budou v zadání znaleckého posudku za zločince označeny, a ostatní zůstanou prozatím nevinny: dokud nepřijde znalecké zadání i na ně.
0 # Anonymní 2013-09-08 10:58
Nejsou, krestane uznavaji jen NovyZakon a cteni v kostele je zamerne zcenzurovano, tedy ty pochybne pasaze se cist nesmi, Judismus byl stejne svinstvo jako Islam o tom zadan, proto i TORA se neprevzala cela a Talmudy, ty jsou zapovezeny cele, dokonce i modernim Judaismem, ktere se jich taktez zreklo.

Jo a on necet, on kazal !
Mimochodem jak moderni Judaismus tak Krestanstvi ony nasilne pasaze vyklada jinak a upozornuje na to sve ovecky, min 8 let jsem studoval ruzne nabozenstvi mel jsem i moderni katechizums, takze o tom neco vim, stene jako o sektach.
0 # Anonymní 2013-09-08 14:24
Ty študente, tak proč rozlišuješ mezi náboženstvím a sektou?
To ses naučil sám, nebo to do tebe natlouklo to studium?
0 # Jan Kasal 2013-09-05 13:12
Nejvtipnější je, že trestní oznámení podal člen Strany svobodných občanů, Jan Werner, číslo 5 na kandidátní listině do Poslanecké sněmovny pro Jihomoravský kraj .
0 # Anonymní 2013-09-08 11:11
Islam:
Islam rika, ze veskere texty jsou chapany doslovne, maji v Sahria receno, ze nas neverici psy a dimuny musi oklamat, takze nam rikaji opak, ale u sebe kazou pravy Islam. Uz nekdo z vas byl v mesite? .. no to neni jako u krestanu, v islamskych zemich vam zato hrozi trest smrti, pokud neco vynesete a predate ven za ucelem hlasat pravdu mezi bezverci.
Koran jiz nema zadne mirne verse, ma nahrazovaci pravidlo, tedy rikaji, ze Buh je krypl, co behem tak kratke doby se tolikrate zmylim ... to uz jek u cikanu, ti taky imrvere meni vypovedi, jak se jim zrovna hodi, takze zavazne jsou Hadisy, vyklad zivota Mohameda (nasilnik, pedofil a masovy vrah, no ktere nabozenstvi to ma) a Sharia, kde plati kazdicke slovo.
V cem odporuje Islam zakonu o cirkvich a ustave:

* Neuznava svobodu menit viru, za odpadnuti od viry a kazani jine, trest smrti
* Zakazuje jinym sirit svoji viru, trest smrti
* Zena muslimka si musi vzit Muslima, opak, zabiti zecti (zcela bezne se to deje na uzemi EU)
* Kritika Islamu a Mohameda, trest smrti
* Rikaji, ze lide ani pohlavi si nejsou rovny. Bezverec, zabit, mensi cenu uz ma jen Budhista, Hinduista pes a prase. Dale jsou to dimunove, to jsou zide a krestani, ti maji platit potupnou dan za zivot (proto muslimove povazuji za spravne, ze jim Svedi plati socilani, ze nesmi proti nim nic rict a jsou nasr* ze pracujici Svedi maji vetsi platy, nez oni socialku) No a vaha slova DImuna je na urovni muslimske zeny, tedy proti 1 muslimovy my muselo svedcit 10 krestanu, zajimavy pravni system, ktery zde chteji nastolit.
* Dale je zakazano aby nemuslim sefoval muslimovi

... to je jen drobna ochutnavka ze zakoan Sharia, ktery jsem cely prectel, dale jsem precetl nejake kapitoly z Hadisu a neco malo z Koranu (ten ale nema cenu moc cist a brat zcela vazne, kdyz rada Imanu urcuje, co nahrazuje ktery vyrok, to se doctete v Hadisech)

tedy Islam je klerofasizmus a nema v CR co pohledavat, coz mimochodem ani ortodoxni judaismus uctivajici Toru (tam jsme zase gojimove, otroci vhodni k obetovani bohum, nic nam nemaji prast, maji splyvat zapsklost a odplivnout si vzdy, kdyz se gojimovi neco dari ... vetsi humus nez nacisticka rasova nauka, mimochoem ortogoxni judaismus si zaklada tez na ciste rase, dedene z matky a idelane kdyz jsou obaz zide, tedy maji predky v tom silenem vyctu jmen v Tore)
0 # Anonymní 2013-09-08 11:16
Tady jsem zdrženlivý. Z několika důvodů:

- Zahájení trestního stíhání není teoreticky nic proti ničemu a nemělo by se nijak negativně projevit na stíhaném. To že má policie/státní zástupce nějaký názor nic moc nezmanená. Při nejmenším do soudu a soud by to měl pak v krátké době rozseknout. Toť teorie která je ale v ČR na světelná léta vzdálená praxi :(

- Jednak nevíme z čeho je přesně viní, jen článek v novinách a to si nedělám iluze jak je fakticky správný, jak kvalitně informují novináři.

- Sám jsem protiislámsky naladěný, korán jsem četl, co se děje ve světě kolem nás také vidím a mám hlavu na myšlení. A články Lhoťana znám a zveřejnil tam dost velmi problematických záznamů a podnětů by se tam našlo dost. Rozhodně bych si před Brněnskou mešitou akorát uplivl.

- Jednak se jedná o zase o svobodu projevu v konečném důsledku. I kdyby to došlo k soudu a soud je odsoudil, na jejich přesvědčení a přesvědčení stoupenců to nic nezmění, maximálně se ještě víc radikalizují a prohlásí je za mučedníky. Stejně jako u (neo)nácků. Jediná cesta je informovanost veřejnosti o skutečnosti aby to nepodporovala a hlavně nekonvertovala k muslimství a neskákala jim na špek. A v rámci zákonných mezí je mít je v hledáčku policice nebo tajné služby jestli tam není teroristická buňka nebo nefinancují teroristy. Ale zákazy nebo státní perzekuce nikam nevedou a akorát jsou to zase zásahy do svobody lidí.

- cituji "Jan Kasal5. září 2013 13:12 / Nejvtipnější je, že trestní oznámení podal člen Strany svobodných občanů, Jan Werner". Tak to jsem netušil a jako přiznivec svobodných se za to velmi stydím. Byť s tímto nemám nic společného.

Martin Prokš.
0 # Anonymní 2013-09-08 11:16
Krestanstvi a sekty: je zde ekumenicka rada cirkvi, ktere schvaluji krestanske cirkve, jine jsou sekty, na nebezpecne sekty rovnou upozorni policii CR, na neschvalene sekty jen obcany, mirne sekty nejsou nebezpecne, lze je opustit, ty kovane ne a jejich predstavitele vzdy zacne stihat police CR, neni to v mediich, ale jdou casto brucet za omezovani osobni svobody, podvod (vzdy od ovecek berou velkou cast majetku)
0 # Anonymní 2013-09-08 14:35
To chcete říct, že představitelé (podjatí občané s členstvím a vírou zakotvenou v jiném náboženství) církví, notabene ani běžní věřící ale duchovní, rozhodují o schvalování jiných církví?
A to ani nemluvím o tom, že třeba takový Vlk není českým občanem, protože přijal s kardinálským purpurem i občanství státu Vatikán a tím pozbyl české občanství. A takový by měl něco schvalovat?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)