Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Velmi mne pobavila obhajoba jednoho v Bellinzoně souzených mosteckých podnikatelů, podle níž stát Mosteckou uhelnou nejprve sám ukradl původním židovským vlastníkům. Je to samozřejmě sprostá pomluva: podle ustanovení § 7 Benešova znárodňovacího dekretu č. 100/1945 Sb. se přece za znárodnění vyplácela všem, vyjma zrádců, Němců a Maďarů, přiměřená náhrada! Anebo že by snad Československá republika a její právní nástupkyně, naše milovaná vlast, toto ustanovení aplikovat opomněla?

Komentáře   

0 # Leon Kreutzfeld 2013-07-03 13:04
Tez jsem s toho vsiml. Manageri MUS zmenou vlastnictvi v podstate jen napravovali krivdy, oblibeny a obvykle legalni to zpusob bohatnuti kocourkovskych nabobu. V Cesku by se jim jiste nic nestalo, ale ve Schweizu na to asi maji soudy jine mrizky vynorovani.
0 # gogo 2013-07-03 14:36
Hanáková by měla zavčas sepsat tajnou smlouvu s rozhodčím dodatkem, abychom mohli zase za pár let napravovat křivdy.
0 # Tomáš Pecina 2013-07-03 20:50
I krádež ukradeného je trestným činem, jako obhajoba to jistě fungovat nemůže. Ale je to pikantní a pokud soud tento argument akceptuje, nepřizná České republice postavení poškozeného.
0 # Anonymní 2013-07-07 08:12
...Anebo že by snad Československá republika a její právní nástupkyně, naše milovaná vlast, toto ustanovení aplikovat opomněla?

Ano pane Pecino, naše milovaná vlast toto dodnes opoměla!!!
Naše milovaná vlast, měla by vyplatit to co opoměla vyplatit, byla by dne na mizině.
0 # gogo 2013-07-08 14:05
Ony kdyby měly všechny milované vlasti splatit křivdy, co napáchaly, tak by např. takoví Britové museli mýt Číňanům a Indům nohy ještě odhadem 4 generace. O Indiánech nemluvě.
Rozmotávání síťové struktury stylem vystřižení jednoho uzlu je samozřejmě možné, je-li ta správná motivace.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)