Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Potřetí v krátké době se o následujícím weekendu sjedou do Českých Budějovic demonstranti, aby vyjádřili svůj názor na soužití české majority s romskou minoritou. Různé skupiny mají arci různé představy, čím by očekávané nepokoje měly být.

Vyznavači násilných a jednoduchých řešení si představují, že by konečně mohla vzplanout RaHoWa, neboli Racial Holy War. To se samozřejmě nestane, ale pokud by událost přerostla ve vhodný menší pogrom, budou jistě ochotnými aktéry jeho uskutečnění. K velké radosti establishmentu, jemuž by právě tento vývoj dovolil získat několik dalších let klidu, neboť by se jasně prokázalo, že za napětí mezi ethniky nemůže vláda, ale extremisté, a je plně odůvodněn požadavek jejich potlačování všemi prostředky.

Jiní, převážně místní, by rádi, kdyby s nimi jejich zvolení a z jejich peněz placení zástupci konečně začali jednat a řešili problémy, které napětí působí, konkrétně agresivní chování určité – relativně malé – části romské komunity v onom městě žijící. K dosažení tohoto cíle by potřebovali, aby demonstrace byly masivní, avšak nenásilné, a to je, s ohledem na přítomnost první skupiny i snahu policie nepokoje více provokovat než mírnit, docela obtížně splnitelná podmínka.

Dále se do Budějovic vypraví profesionální konatelé dobra, aby se utvrzovali ve svých stereotypech a, jak je jejich zvykem, šířili kolem sebe poselství humanity prostředky tak agresivními a s intolerancí tak nesnesitelnou, že po kontaktu s nimi člověk zatouží stát se nehumánním. Mnozí z nich žijí dotačně-parasitickým způsobem života, a pro ně je boj proti rasismu sine qua non pohodlného přežívání, a pojedou tam tedy pracovně, za obživou.

Pak tam budou místní Romové, kterých je mi upřímně líto: není vůbec jednoduché žít v prostředí, kde jste od mala ve škatulce geneticky méně hodnotného, problémového a potenciálně kriminálního jedince, vzdělání získáte ve zvláštní, vaší méněcennosti uzpůsobené segregované škole, a když dospějete, zjistíte, že dostanete jen nejhůř placenou práci, a to jen tehdy, nebude-li mít náhodou o místo zájem nikdo ethnicky vhodnější a zaměstnavateli milejší, budete-li si chtít pronajmout byt, musíte mít velké štěstí, aby barva vaší kůže pronajimateli nevadila, a nejspíš stejně skončíte jako výrobní prostředek podnikatelů v ethnobusinessu, kteří na vás a vaší miserii budou vydělávat. A jako bonus se teď proti vám pořádají tisícihlavé demonstrace.

Jak píši už dlouho, řešení romského problému vyžaduje mnoho času, úsilí, peněz a dobré vůle. Žádný myslitelný výsledek budějovické demonstrace, obávám se, nemůže tomuto cíli prospět.

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-07-13 09:19
"není vůbec jednoduché žít v prostředí, kde jste od mala ve škatulce geneticky méně hodnotného, problémového a potenciálně kriminálního jedince, vzdělání získáte ve zvláštní, vaší méněcennosti uzpůsobené segregované škole, a když dospějete, zjistíte, že dostanete jen nejhůř placenou práci, a to jen tehdy, nebude-li mít náhodou o místo zájem nikdo ethnicky vhodnější a zaměstnavateli milejší, budete-li si chtít pronajmout byt, musíte mít velké štěstí, aby barva vaší kůže pronajimateli nevadila"

Ale zato, pokud prokážete alespoň minimální vůli a schopnost se ze zajetých kolejí vymanit, budete mít cestičku vcelku dobře a spolehlivě umetenou.
0 # Anonymní 2013-07-13 16:52
Kam by je také měli s tím jejich kvíkvé cpát než do zvláštních (kde z nich hlupáka rozhodně nevytvoří ?). Proto se (alespoň u nás) raději ani u nich neměří.
Občas se sice vyskytnou případy, že jsou do zvláštních škol (většinu žáků stále tvoří "bílí") zařazeni relativně inteligentní Romáci, ale je to vždy se souhlasem rodičů, kteří pak dostávají větší dávky za postižené dítě nebo ho chtějí mít v té "jejich" škole - ač mohlo mezi gádži excelovat ...
Režimní zvěsti o skvěle prospívajících Romácích v hrdém Albionu, mající zřejmě za cíl urychlit rozvrat veřejného školství (asi zase "po vzoru"), se ukázaly být hoaxem...
Není na škodu si občas připomenout biologickou, prakticky neřešitelnou součást problému, jehož řešení neviděli ani soudruzi - a ti je rozhodně nediskriminovali ...
0 # Anonymní 2013-07-13 17:19
Tutéž zkušenost ostatně učinili i v Kanadě. Cikáni jsou prostě v drtivě většině nevzdělavatelní.

ýDěs: Kanadský deník: Školy si nevědí rady s liknavostí romských dětí z Česka
0 # Anonymní 2013-07-14 09:57
U nas se taky merilo:
Dan, J.: Inteligence a školní výkon ve vývoji a vzájemných souvislostech.Brno: Masarykova univerzita v Brně, 1. vyd., 2002.
Vysel tam prumer IQ 79.6.
0 # T. 2013-07-13 10:14
T.P.: Zapomněl jste na představitele distribuce PRAVDY, totiž žurnalisty. Ti půjdou nepochybně na ruku polovině Vámi zmíněných skupin, hádejte kterým.
0 # Vodník 2013-07-13 10:57
Mezi Kostlánem a holohlavci je široké spektrum názorů, kde neznám dva, které by se shodovaly. Tak i já, ač s tebou v hlavních obrysech souhlasím, bych měl několik námitek (např. jak malá nebo jak relativně malá je ta problémová část Romů). Fakt je, že zkušenost s pražskými cikány je s těmi dramaty na romské thema v bývalých Sudetech nesrovnatelná.
0 # Anonymní 2013-07-13 11:08
No jo musíme se ty nenásilné tiché sametové demonstrace více naučit, ale jak když si tam tajní s teleskopem hrají na ovečky ovečky rybáři jedou. Dav oveček je v tichosti propuštěn a o hře na agenta a ovečku cirkusová demokracie prohlásí vynikající hra. Šumník
0 # Jiri Krakora 2013-07-13 11:53
Škatulky jsou špatné, nicméně je prostě fakt, že moje zkušenosti z pronajímání bytů lidi v tom škatulkování podporuje. Když pronajmete byt romům ve stavu A a oni vám ho vrátí ve stavu F, můžete si myslet své. Když to zkusíte ještě jednou a situace se opakuje, už tam romy chtít nikdy nebudete a je vám úplně buřt, že momentálně škatulkujete.
0 # Anonymní 2013-07-14 16:45
Do stejného stavu mi byt přivedli postupně, každý sám za sebe, Ukrajinka a Američan/černoch. Takže bílý, černý nebo snědý, je potřeba umět číst v lidech.
0 # jgIII 2013-07-13 12:16
Sazim, ze dnes nekdo zemre.
0 # Tomáš Pecina 2013-07-13 13:21
To je nepravděpodobné, předpokládat lze nejvýš něco v rozsahu Janova.
0 # Miroslav Hylš 2013-07-13 12:38
A opět demonstrace proti následku, ne příčině. Lidi se nepoučí, kindernácíčci tuplem ne. Škoda, další promarněná šance... a to se policajti tak snažili.
0 # jonáš 2013-07-13 13:31
A pak bude jako vždycky banda kavárenských intošů, který to budou z Prahy na svym blogu komentovat a vědět o tom nejvíc.
0 # Tomáš Pecina 2013-07-13 13:48
Ano. Zapomínáte, že jsem kavárenský povaleč a jsem na to hrdý!
0 # jgIII 2013-07-13 16:01
No občanů bylo proti fízlům dost - kdyby nebyli připosraní, mohli i něco dokázat. Proč bych tam měl jít, když si nejsou schopni pomoct sami, ani když jsou v přesile? Bez osobní odvahy a osobní oběti to nepůjde.
0 # jonáš 2013-07-13 22:11
Právě že nezapomínám.
0 # Anonymní 2013-07-14 14:09
Z textu by se dalo vysuzovat, že vůči T.P. právě probíhá trestní řízení za nějaký z jeho předchozích textů.
Ale vážně: pokud tamní čeští obyvatelé volali po TRVALE zesílených policejních či strážnických hlídkách v oné lokalitě, pouze díky politickým aktivitám ultrapravice - splněno. Alespoň přísliby mainstreamových hráčů.
Podobně: pokud byla dána příležitost - odsátá víceméně pouze z tématu - všelijakým Čunkům apod., pak pouze proto, že oni Čunkové nebyli těmi nejkrajnějšími. Pokud by tomu tak (při neexistenci ultrapravice) bylo, měli by utrum.
Dále: ultrapravicové pokusy o serióznost vedly pouze k tomu, že odstranily náborový magnetismus pro dorostence, což možno pozorovat na určité generační „ďouře“. Včera jsem takové vakuum mohl pozorovat na večerní muzikální sešlosti. Patnáctiletých už tam bylo více. Ale účastníků kolem konce adolescence - marno mluvit.
Za neposlední: doba je demokratizováním skutečně zamořená. Kromě komentovaného článku i tím, že dokonce v některých ultrapravicových hudebních textech je slyšitelný nářek, že problém doby je pouze ve špatné formě momentální demokracie, zatímco princip ideální demokracie je fajn. Legitimita myslitelná toliko skrze hlasování, včetně určování směru oběhu planet. Inu, dogma jak má být. Včetně všech nastavších tragikomických příznaků….
Petr Kalinovský
0 # Anonymní 2013-07-14 17:20
Poznámka k větě: "agresivní chování určité – relativně malé – části romské komunity v onom městě žijící".


Oficiálně žije na Máji 400 cikánu, neoficiálně se zmiňují čísla jako 500. Když napadli těhotnou ženu tak se jich, dle prvních zpráv, shromáždilo na stovku. To rozhodně není malá část, ať se relativizuje jak chce. Vezměte v potaz že nemuseli být všichni v ten čas přítomni.


Přesnější formulace by byla: nebylo zjištěno že by někdo své agresivní soukmenovce zkoušel od lynče na těhotné odradit.
0 # Anonymní 2013-07-15 08:16
Docela by mě zajímalo, pane Pecino, jak podle Vás to řešení, vyžadující mnoho peněz, času, úsilí a dobré vůle bude probíhat, ideálně v nějakých etapách. Komunisti měli pětiletky a my už kroutíme pátou svobodnou a demokratickou pětiletku a vypadá to, že těch peněz atd. bylo moc málo, mi nepřipadá, že by se něco výrazně měnilo k lepšímu. Možná se ty peníze jenom přesouvaly do nesprávných kapes.

Průšvih ale je, že lidé, kteří žijí teď, v době budování, nemají pochopení pro nevyžádané noční buzení, natož aby se chtěli účastnit banálního dětského sporu na pískovišti, do něhož se postupně zapojí sto lidí.

I.
0 # Tomáš Pecina 2013-07-15 10:11
Dotace jdou do nesprávných kapes. Příkladmo Romea inkasuje každý měsíc ze státního rozpočtu sto tisíc (další peníze má z jiných zdrojů, např. ze Sorosových fondů nebo z programů EU), a výsledkem je fanatická ideologie à la Kostlán. Posuzování programů neziskovek je zcela formální, bez vztahu k jejich skutečné činnosti a výsledkům.

Peníze by měly být věnovány tam, kde k soužití přispějí, např. na zajištění, aby Romové posílali děti do škol, aby se vyšetřovala drobná kriminalita, kterou páchají, aby nedostávali příspěvek na bydlení v nepřiměřené výši, který jde okamžitě do kapsy ethnopodnikatelům, aby se postihovala lichva, ale také aby pro ně byla k disposici pracovní místa.
0 # Anonymní 2013-07-15 21:18
Tak jako soudnictví je státem centrálně řízené - standardní ekonomický monopol -- se všemi chybami, stejně tak školství je stejná škatulka...

Romové se tak musí podřídit diktatuře... Docházka do státní školy je povinná a jakákoliv alternativní škola ( a nebo také NEškola, což neznamená NEvzdělání ) neschválená CENTREM nemá šanci na úspěch... Je to paradox, takže ač skončí jako absolventi donucovací mašinérie speciálního státního školství a stejně to k ničemu není, jsou z nich nezaměstnaní... Jak je to možné? Kdo/co tady selhává?

Petr V
0 # Ema 2013-07-20 09:48
Pane, to s alternatívnou školou typu "a nebo také NEškola, což neznamená NEvzdělání" ste mysleli vážne v súvislosti s rómskou populáciou? Ako by ste si to v praxi predstavovali?

P.S.: u Vás je dochádzka do štátnej školy povinná? U nás nie: napr. cirkevnú, waldorfskú ani súkromnú školu za štátnu nepovažujeme, i keď ju musí "CENTRUM" schváliť.
0 # Anonymní 2013-07-25 12:07
První vlaštovka - začlenění minority do majoritní společnosti. Píši první, protože člen majority by s největší pravděpodobností 10 mega musel vrátit. Minorita ne

novinky.cz/.../...
0 # Tomáš Pecina 2013-07-25 13:35
Snížení trestu je v tomto případě zcela v pořádku: psal jsem o tom v únoru.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)