Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Když před třinácti měsíci zavřeli Davida Ratha, nejásal jsem, k údivu mnohých, a jen velmi málo jásám nyní, když byla dopadena skupina zločinných politiků ODS a šéfů zpravodajské služby. Mám k tomu dva důvody.

Prvním je ten, že ke stíhání, resp. vůbec k vyšetřování, bylo v obou případech nutné porušit právními předpisy stanovenou místní příslušnost dozorového státního zastupitelství. Kdo si myslí, jak je báječné, že takto smí politiky a další vlivné osoby stíhat každý, kdo si to s Pavlem Zemanem domluví, je poněkud naivní, protože v právním státě nesmí být možnost vést trestní stíhání podmíněna libovůlí kteréhokoli státního úředníka, a mají-li na některém státním zastupitelství Grygárka, případně Mečla na prameni, je třeba takovou osobu zákonem předvídaným způsobem odstranit, ne ji v dosud nezjištěném, avšak patrně velkém, počtu případů obcházet.

Ještě horší bude, pokud se podaří skutečně prosadit zrušení vrchních státních zastupitelství a jejich nahrazení specialisovaným dozorovým útvarem: z obsazení posice jeho šéfa se stane nejdůležitější politikum v zemi – kdo bude mít pod kontrolou tento úřad, získá fakticky feudální pravomoc nad celou společností.

Druhý problém spočívá v tom, s jakou lehkostí získaly OČTŘ povolení k odposlechům a prohlídkám. Soudci v této zemi nejsou za své rozhodováni odpovědni a za neoprávněně nařízený odposlech není po státu reálně možné získat ani přiměřenou satisfakci: není-li zásahem do osobnostního práva neoprávněně vedená exekuce, tím méně jím jistě bude neoprávněný odposlech. Státní zastupitelství a policie žádají a žádají a soudy povolují a povolují (a prodlužují), aniž by někdo následně kontroloval, zda byl odposlech skutečně nutný a zda se při domovní prohlídce opravdu našlo to, co se policie dušovala.

Logika trestního řádu se obrací, a místo aby policie prověřovala konkrétní podezření a k němu získala potvrzení z odposlechu, odposlouchává, často se smyšlenou záminkou, tak dlouho, až nějaký trestný čin odhalí.

Úvaha kdo jedná poctivě, nemá se čeho bát, sama o sobě naivní a ústavně-právně perversní, přestává definitivně fungovat v situaci, kdy se jako trestné začne posuzovat jednání pokládané dosud za přípustné, jak se to stalo v případě exposlanců Fuksy, Šnajdra a Tluchoře. Politických sinekur se v minulosti rozdalo tolik, že by nebylo problémem pozavírat tímto způsobem polovinu poslanecké sněmovny.

Soud rozhodující o vazbě selhal, protože místo aby obviněné propustil s tím, že právní otázka trestnosti jejich skutku je nanejvýš sporná a před jejím vyřešením nelze obviněné trestat vazbou, návrhu státního zástupce vyhověl, a to patrně s gustem: nezapomínejme, že se místní příslušnost podařilo přenést do Ostravy, města, kde je averse ku Praze a jejím parafernáliím, tři uplacené exposlance v to jistě čítaje, zřejmě z celé země nejsilnější.

Období, které je událostmi kolem Jany Nagyové definitivně zahájeno, bych nazval policejní demokracií, a i když jsem na jednu stranu škodolibý, jestliže vidím, jak se politici stávají obětí nekvalitní a zkorumpované policie, kterou na své poddané doposud bez větších potíží pouštěli, moje uspokojení je značně mírněno představou, kdo jsou ti, kteří se tímto způsobem nově dostali k moci a před nimiž je díky odposlechům už nyní premier, normálně nejmocnější úředník v zemi, jen trapnou, blekotající figurkou.

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-06-16 14:13
Domnivam se, ze posunuti kauzy do basty kominusticke justice, na severni Moravu, neni shoda okolnosti. Ostatne krome Ratha, tak zatim v podstate vsechny dulezite kauzy ktere uz na dalku smrdeli politickym sibrovanim (Cunek) a k tomu umelou spektakularnosti ( Dalik - toho si dokonce policie vezla do Ostravy vrtulnikem) delala "nahodou" severni Morava.
Totez ostatne plati i pro kauzy kdy bylo pomoci severni Moravy potreba likvidovat nepohodlne policisty (kauza Grulichem zlikvidovaneho brnenskeho kriminalisty Netika) ci zpravodajce (Hucin).
0 # Anonymní 2013-06-16 14:33
Mám totožný názor. A jsou to bohužel novináři, kterým tyto souvislosti nedochází. A díky nim je možné tyto kroky dělat. Všichni ví, že Zeman, Bradáčová a Ištván jsou "ti hodní" a do funkce šéfky nového "protikroupčního" úřadu "hodnou" bradáčovou protlačí. A hloupé stádo se ještě bude domnívat, jak je to výborné.
0 # Anonymní 2013-06-17 18:56
Jak to někteří občané mají i jiné názory...

Viz. třeba
www.protiproud.cz
www.virtually.cz

Petr V
0 # Filip Šudák 2013-06-16 15:45
A když tu opakovaně říkám, že celý trestní řád sovětského typu je zneužívaný relikt, který je třeba okamžitě nahradit, včetně zákonů souvisících, a že soudce může poslat kohokoli do vazby s odůvodněním, protože je pátek, pořád se se mnou někdo pře.

Z toho, že systém požírá vlastní děti, to jest, že se ctihodným pánům poslanců dostává chleba a soli, které sami dávkovali svým poddaným, nemám sebemenší radost, protože se tím lidé stejně nikdy nepoučí a historie se bude opakovat znovu a znou. Akorát oni noví chlebodárci budou čím dál, tím více, horší.
0 # Anonymní 2013-06-16 20:14
Z toho, že systém požírá vlastní děti, to jest, že se ctihodným pánům poslanců dostává chleba a soli, které sami dávkovali svým poddaným, nemám sebemenší radost, protože se tím lidé stejně nikdy nepoučí a historie se bude opakovat znovu a znou. Akorát oni noví chlebodárci budou čím dál, tím více, horší.

No já z toho teda radost mám a doufám, že se někdy někdo poučí. Líbí se mi, že jste rozpoznal co už říkám dávno, že na odsouzení našich "mocných" bude lepší ponechat to v justici ještě chvíli postaru. Oni si ji sice budovali jako "poslední linii obrany" a nejvyššího zametače "neb soud soud je očisti", ale nedošlo jim, že mnozí naši SZ a soudci mají historickou zkušenost, mnohdy i několika generací, jak nasát vítr a obrátit kabát.
0 # Anonymní 2013-06-16 15:49
Ještě jedna věc myslím chybí: Ivo Ištván by měl vysvětlit, zdali ta monstrózně provedená zatýkací akce, díky níž byla ve čtvrtek všechna média plná nadšených ohlasů, jak se konečně "zatáčí s korupcí", měla ještě jiný cíl, než jenom pokračování odposlechů - tj. zabavení tun dokumentů s předpokladem to by v tom byl čert, aby se něco nenašlo.

Státní zastupitelství se jistě může mýlit v právním posouzení. Nicméně uspořádat akci, která vzbudí velkou pozornost i v zahraničí a přitom má potenciál jedné podmínky pro Nagyovou a třech zproštění pro ztrafikované poslance, zřejmě musí namenat silné politické krytí ze strany budoucí vlády. Jinak si neumím představit, že by do něčeho takového někdo šel.
0 # Anonymní 2013-06-16 18:14
"monstrózně provedená zatýkací akce"

To Vám řekl kdo? Kalousek nebo Nečas? Vždyť na úřad vlády došli 3 lidi, slušně se pobavili s premiérem a bylo to. Nikdo nikam neutíkal, nikomu nerozbili hubu o beton, na poměry PČR mi přijde, že ta akce byla zcela přiměřená - potřebovali zadržet Nagyovou a věděli, že když to udělají, tak Janoušek/Rittig a další zpozorní, tak udělali i věci související s nimi.

Yossi
0 # Anonymní 2013-06-16 23:19
Yossi: "Akce se zucastnilo kolem 400 policistu" je oficialni zprava. A nocni tazeni na bile limecky, ktere slo sebrat v bezne pracovni, stejne jako "zatazeni" v dobe kdy byli dva udajne nejdulezitejsi objekty setreni mimo republiku? To nepotrebuje dalsi komentar
0 # Tomáš Pecina 2013-06-16 23:58
Možná to byl záměr: co kdyby si dva hlavní objekty vzpomněly, komu v minulosti platily?
0 # Anonymní 2013-06-17 12:08
ad anonymní:

Někde tvrdili, že akce byla realizována proto, že měli informace o brzkém odchodu Nagyové do zahraničí. A když to chtěli spustit na ni, museli i na ostatní.

Já chápu, že nikdo cajtům nevěří, ale zkusme chvilku brát za bernou minci to, co tvrdí oni a ne to, co tvrdí média - tj. že jim Rittig a Janoušek upláchli.

Yossi
0 # Anonymní 2013-06-17 16:03
Pane Yossi, tady nejde o to, cemu kdo veri, ale o hola fakta:

1) Akce je a byla prezentovana jako vyvrcholeni snahy o potrestani kmotru (Rittig, Janousek)

2) Tyto dve ryby ale v siti (vazbe) nejsou a lezi na plazi.


To jsou fakta snadno overitelna, ktere navic nikdo nezpochybnuje. Zadna verze "policie" a verze "medii". Pouze dve prosta konstatovani reality.


Z techto dvou faktu je jasne ze bud:

a) Slachta a Istvan "Miril na lisku, trefil Marysku" a tedy ze to zbabrali, kdyz jim nejdulezitejsi objekty kauzy sedi na plazi

a nebo

b) Nikdo nic nezbabral - vse bezi jak ma a zatah na kmotry byla pouze zaminka ke policejne-politicke manipulaci a zmene vlady.

Vychazime-li z faktu 1) a 2) neni jina moznost nez si vybrat mezi a) ci b)

Zdravi
ds
0 # Anonymní 2013-06-19 07:48
ds:
Současná akce není prezentována jako vyvrcholení snahy potrestat kmotry, ale jako vedlejší důsledek této snahy. Holt asi odposlouchávali kmotry, ti si volali s Nagyovou a rozhovory odůvodnily odposlech Nagyové. Ano, může to dopadnout tak, že na kmotři zůstanou čistí, protože na ně se nic nenajde. To ale nijak nediskvalifikuje tuto vedlejší akci.

Že se akce zůčastnilo 400 policistů nevypovídá nic o monstróznosti, když vezmete v potaz, co všechno prohledávali a kolik lidí zajišťovali. Kolik z nich bylo vyčleněno jenom na zajištění oněch 150mil Kč v hotovosti, že?
0 # Anonymní 2013-06-16 15:56
Zajímavé je, že zatímco neoprávněné odposlouchávání ze strany policie (podle vás) není zásahem do osobnostního práva, neoprávněné sledování ze strany vojenské rozvědky (podle policie) je jiná závažná újma - viz. usnesení o zahájení trestního stíhání Jany Nagyové.

Není to poněkud disproporční?
0 # Anonymní 2013-06-16 17:31
Na to byste se spíš měl zeptat např. paní soudkyně Marcely Součkové z okresního soudu v Berouně.
0 # Anonymní 2013-06-16 18:15
Já bych před konečným hodnocením počkal, co mají na toho Janouška a Rittiga.

Yossi
0 # Anonymní 2013-06-16 18:20
Zatím nic. Udělali ale šťáru, zabavili co šlo, a to by v tom byl čert, aby se něco nenašlo.
0 # Tomáš Pecina 2013-06-16 18:21
Po mnoha letech zkušeností se Šlachta's melody boys bych tipoval, že vůbec nic. Ale nechme otevřen prostor příjemným překvapením.
0 # Anonymní 2013-06-16 18:42
"Po mnoha letech zkušeností se Šlachta's melody boys bych tipoval, že vůbec nic. Ale nechme otevřen prostor příjemným překvapením."

Nechce se mi věřit, že by udělal takovýhle kamikaze útok. Bez obvinění "lobbistů" mu to nemůže projít mezi právníky, politiky ani na veřejnosti.

Yossi

Yossi
0 # Tomáš Pecina 2013-06-16 18:54
Je mnoho variant. Mně se líbí třeba ta, že R&J opálení přijedou, nechají se vyslechnout a poté je PČR propustí s tím, že na ně vůbec nic nemá. Bomba.
0 # Anonymní 2013-06-16 21:22
Nechce se mi věřit, že by udělal takovýhle kamikaze útok. Bez obvinění "lobbistů" mu to nemůže projít mezi právníky, politiky ani na veřejnosti.

Proč by mu to nemělo projít? Ještě ve čtvrtek byla média plná toho, jak se zatýká kvůli brutální korupci, dneska už se stejným nasazením spekulují, jestli Nečasová měla být jehovistka nebo jenom nevěrnice. A vůbec se nepozastavují nad tím, že o korupci nějak přestala být řeč.
0 # Anonymní 2013-06-16 21:50
"Proč by mu to nemělo projít? Ještě ve čtvrtek byla média plná toho, jak se zatýká kvůli brutální korupci, dneska už se stejným nasazením spekulují, jestli Nečasová měla být jehovistka nebo jenom nevěrnice. A vůbec se nepozastavují nad tím, že o korupci nějak přestala být řeč."

Schválně jsem psal veřejnost, politici a právníci, nikoli média, ale i ta (snad kromě novy) píší, že očekávajíc ten hlavní bod programu, kterým skutečně není příběh o nevěrnici.
0 # Anonymní 2013-06-16 22:04
U veřejnosti a politiků projde obvykle to, co naservírují média. U právníků to, co se tomu kterému zrovna hodí do krámu.

Pokud jde o hlavní bod programu, není mi příliš jasné na co se čeká. Až policajti prolezou pod falešnou záminkou zabavené soukromé dokumenty doufaje, že tam "něco" najdou, čím celou tuhle taškařici nakonec ospravedlní?
0 # Anonymní 2013-06-17 01:18
Yossi, pisete:
"Nechce se mi věřit, že by udělal takovýhle kamikaze útok."

To neni kamikdazde, maji to uz bezpecne nacvicene!!

Pamatujete? Chvili pote, co se stal "Honza" Fisher prime ministrem, tak MFD a jina media mela na titulni strane palcovy titulek a ohromny text, radia a televize to mely dva tri dny jako hlavni zpravu a tema dne: Jak policie odhalila a zadrzela organizovnou skupinu terorsitu - neonacistu z jiznich cech, kteri:
- pripravovali utoky na elektrarny
. pripravovali atentat na Fishera a jeho rodinu
- atd..

No a po par letech cela kauza ZCELA V TICHOSTI skoncila udelenim nekolika podminek a zbytek se obesel bez trestu!...

Ale ty dva tri dny tim byl narod masirovan odevsad a ve vsi vaznosti. Pritom to byla neskutecne nafukla hovadina slouzici k navozeni hystericke atmosfery ve spolecnosti - a zafungovalo to, i toho Honzu Fishera vystrasili tak, ze jim pak kyvnul na cokoliv.
(jedna z pripominek: novinky.cz/.../... )

A na vysledek teto samotne tehdy spektakularni kauzy si za par mesicu let uz nikdo nevzpomel ... a nidko nechtel vzpominat. A svuj ucel v dane dobe bezvadne splnila!!!
0 # Anonymní 2013-06-16 18:18
Ad k odstraňování žáby na prameni - jindy jste realista, a tady taková naivka. To mají ti "dobří" státní zástupci čekat, dokud žába odejde sama? to by se jim to promlčelo.

Ad spornost o trestnosti - to, že to dělají všichni netvoří spornost o trestnosti, podle mě to je zcela zjevně trestné a obdobných případů tady zas nebylo tolik, tak se kupovala vždy "obecná loajalita", ale ne rozhodování v jedné konkrétní věci, tam je pak místo v dozorčí radě anebo sporťák anebo zlato úplně stejné, pokud to dostane normální soudce (vzor Šott) a ne politicky angažovaný soudce (Lofelmanová).
0 # Tomáš Pecina 2013-06-16 18:26
To mají ti "dobří" státní zástupci čekat, dokud žába odejde sama? to by se jim to promlčelo.

Tak rychle se tyto závažné případy zase nepromlčí. Pokládám za menší risiko pro demokracii počkat na eliminaci prohnilých SZ (ostatně mezitím už tam Mečl s Grygárkem nejsou), než účelově delegovat, jako se stalo u Ratha a Nagyové.

pokud to dostane normální soudce (vzor Šott) a ne politicky angažovaný soudce (Lofelmanová)

To je něco jiného: co dělal Bárta, nemělo precedens, kdežto korupce sinekurami byla roky normální praxí.
0 # Anonymní 2013-06-16 18:40
Grygárek tam není jen proto, že odešel sám, kdyby se dál soudil, tak by to ještě chvilku mohl ustát.

"To je něco jiného: co dělal Bárta, nemělo precedens, kdežto korupce sinekurami byla roky normální praxí."

U toho, co dělal Bárta bylo sporné, zda je to TČ nebo není a navíc tam byl problém s tím "jednáním ve sněmovně".

U toho současného jsou možná politici zaskočeni, ale ono to do té skutkové podstaty fakt zapadá. rozdíl oproti minulým případům je v tom, že tohle byla korupce on-line. Nikdo nepopřel skutkový stav - dostal jsem funkci, abych neblokoval zákon, který dle mého vědomí a svědomí škodí mým voličům a ČR. Co já pamatuji (ale přiznávám, že oposmlouvu si tolik nepamatuji), tak předtím to bylo spíš zákon za zákon nebo odstoupíš = dostaneš funkci ale bez vazby na konkrétní hlasování.
0 # Anonymní 2013-06-16 18:41
Ale přiznám, že funkce za vyslovení důvěry vládě se tomu dost podobá.
0 # Anonymní 2013-06-16 18:42
Ale nevšimnul jsem si, že takové trafiky byly už v minulosti právě pro poslance vládní koalice, kteří měli problém se schválením důležitého "batohu"?. Když avizoval slušný poslanec Hovorka problém se zdravotnickými pokutami, nahradili ho uplacení Melčák a spol.

Ústavní souci nemají zpětnou vazbu na svoje zmetky, jak by asi nyní hodnotili ústavnost církevních restitucí?

Formánková, Rychetský a další zvláštně prodejní asi stejně, viz zásada nepřiznat vlastní omyl a neprolomitelnost svého zmetku co nejdéle to jde.
0 # Tomáš Pecina 2013-06-16 18:45
No, nechtěl bych být v kůži SZ, který o tom bude přesvědčovat soud. Už jen prokázat, že jmenování do funkce představuje neoprávněnou výhodu…
0 # Anonymní 2013-06-16 18:50
No když jedinou kvalifikací pro jmenování je, že dotyčný se vzdal mandátu, tak mi to přijde jako neoprávněná výhoda. To bude imho vidět v těch odposleších, jak ty trafiky braly.

Ale už se těším na obhajobu ve stylu, že do dozorčích rad polostátních firem může jít i cvičená opice.:)
0 # Tomáš Pecina 2013-06-16 18:56
Naopak: že je to nesmírně náročné posice, do které bylo nutno vybrat ty nejkvalifikovanější odborníky, a oni to, i za ten nuzný plat, po přemlouvání nakonec vzali.
0 # Anonymní 2013-06-16 19:05
To se jaksi neshoduje s mediálními vystoupeními k dané věci z dané doby, kdy se všichni na rovinu přiznávali, že o tom dotyční nic neví a že to dostávají, protože se zachovali loajálně. Nepochybuji, že v odposleších to bude řečeno ještě více na rovinu.
0 # Anonymní 2013-06-16 22:19
A co kdyz v odposlechu je neco jako: Hele jako plat nic moc jo, ale musis tam dobre vybrat dodavatele. A ti loni do vyberu investovali 100 milionu. My potrebujem neco na kampan, takze kdyz das pulku strane, budes se tam mit absolutne uzasne.
0 # Anonymní 2013-06-17 19:02
JJ, to tam určitě bude a ještě mnohem víc... Protože nějaké odposlechy se pomocí počítače vyrobí... Přeci mi nikdo nechcete tvrdit, že lidé, v tomto prostředí, jsou tak hloupí, že neví, že jejich telefony jsou odposlouchávány. Konečně, obdobně fungoval kupř. pan Hájek, hradní "šašek" Klause, vědouc, že je určitě odposloucháván, tak schválně pouštěl do "etéru" nesmysly, po kterých odposlouchávači skočili a pak tyto "jaksi, náhodou, unikly" do novin... :-O

Petr V
0 # Anonymní 2013-06-19 07:52
Pozor, my nevíme, co vše je v odposleších. Si dokážu představit, že tam pánové a dáma bez problémů uvedli "se vzdám mandátu, ale jenom, když získám tuto funkci."
0 # Anonymní 2013-06-16 20:09
Proč dáváte Mečla a Grygárkem do jedné věty? Oni kopali za stejný tým?!
Já si dotěď myslel (či přesněji domýšlel čtením mezi řádky toho, co prošlo běžným denním tiskem), že Mečl prostě padl za obět ambicím nejvyšší státní zástupkyně Bradáčové? Ono by za jeho vyprovozením víc???
0 # krystlik 2013-06-16 23:34
Hlupák Nečas udělal to nejhorší, co mohl. Místo, aby rezignoval hned, a uchoval si jakési dekorum, vydržel pár dní, aby předvedl, že byl k odstoupení donucen. V této chvíli je jedno kým nebo čím. Takhle vydá česká politická pakultura.
0 # Anonymní 2013-06-17 19:03
Spíše je vidět ta slabost, místo toho, aby se bil za svou pravdu až do konce, tak to vzdal :(
0 # krystlik 2013-06-16 23:40
Nejhorší na tom je, že pomocí zmocňovacích zákonů, což je stará cs-mnohaletá tradice, a prosazením většinového volebního systému budou nacionální socialisté ČSSD a KSČM vládnout věčně. Nalaďte si hlasy. Raz, dva tři: Die Fahne...
0 # Anonymní 2013-06-16 23:44
V České republice je čl. 2 odst. 3 Ústavou stanoveno, že státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon. Pokud by tomu tak nebylo a činnost ústavních orgánů by byla ochromena, vzniká právo na odpor.

Již delší dobu v naší zemi "vzniká právo na odpor". Tato kauza je pouze dalším z řady případů....
0 # Anonymní 2013-06-17 01:35
:-)) Smarja, bodejt by toho Pecinu a celou tu zdejsi seslost nemeli pozavirat!! Dyt v jednom prispevku takovych protistatnich veci!! Odvolavat se na Ustavu? A hned v dalsi vete navic pouzivat zakazane slovo "odpor"? Clovece, tak tady uz je do kriminalu namydleno raz, dva!! :-)))
0 # Anonymní 2013-06-17 19:14
"Právo na odpor", ale proti čemu a komu? Je třeba uplatnit právo na odpor vůči této kauze? Kde a u koho?

JJ. Na pana Pecinu dojde :D Však už zjišťovali ty adresy! Dnes zavírají politiky, zítra se budou zavírat občané- vlastně zločinci ! Protože jaksi ta spravedlnost ne a ne se prosadit, to sami přeci vidíte...

Petr V
0 # Anonymní 2013-06-17 19:24
No přeci vůči každému, kdo by odstraňoval naše společenské a státní zřízení. Teď akorát nevím jestli tu furt máme tu demokracii nebo už zase něco jiného.
0 # Anonymní 2013-06-17 02:46
Nezamyslene, ci naopak zamyslene dusledky?

zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Anonymní 2013-06-17 07:57
Plánované. V tuhle chvíli si to celé dovedu s klidem nazvat jako policejní puč, krytý Ištvánem a Zemanem.
0 # Anonymní 2013-06-17 04:13
Druhý problém spočívá v tom, s jakou lehkostí získaly OČTŘ povolení k odposlechům a prohlídkám.

Divil byste se, s jakou lehkostí lze získat povolení k odposlechu, pokud o něj požádá ředitel VOZ. Žádost se vůbec neodůvodňuje. Pouze se vyčká, až bude mít služby soudce VS Praha, který nedělá problémy a povolení je na světě. A když není povolení, přistaví Vám pod okna automobil s ukrytou mobilní buňkou BTS a sledují Váš hovor a vaše SMS i bez povolení. Oba ředitelé VOZ tady na politickou objednávku prováděli nezákonné sledování a odposlechy. Pomáhali mařit vyšetřování, když prováděli sledování a odposlech osob, která nahlásili korupci. Budete se divit, až ten humus vyjde na povrch. David Rath je jen slabý odvar toho, co v budoucnu vyleze.
0 # Anonymní 2013-06-17 10:39
"Budete se divit, až ten humus vyjde na povrch." Nevyjde. Na povrch vyleze jen to naproste minimum nutne k likvidaci pripadnych nepohodlnych osob, ale bude se to tvarit jako izolovane pochybeni nekolika konkretnich lidi. Skutecnost, ze takto momentalne funguje cely system bezpecnostnich sluzeb a police v CR na povrch nevyleze, neb to neni v zajmu nejsilnejsich hracu ve hre ... a media jsou navic tak hloupa, najivni a prokorumpovana, ze by to nebyla schopna publikovat.

Ostatne vzdyt treba ani o tom, ze v Polsku pred par lety museli zrusit celou vojenskou zpravodajskou sluzbu (jelikoz komplet pracovala pro Rusko) se taky v CR "zapomelo" psat. Proc asi?
0 # Tomáš Pecina 2013-06-17 11:40
Rovněž se domnívám, že je vše přesně dávkováno a kontrolováno.
0 # Anonymní 2013-06-17 19:18
Naprosto souhlasím s Vašim článkem... Můžete rozvinout komentář? (Nebo zopakovat) Vaše představa, kdo "za tím" stojí "a proč?". Qui bono?

Petr V
0 # Anonymní 2013-06-17 10:06
Ohledně posouzení místa v dozorčí radě Čepra jako úplatku - zde si budeme nejprve muset vyřešit, co to vlastně je za funkci. Zda je to funkce politická či manažerská.

Pokud vím, zákon nevyžaduje, aby na tato místa byla vedena výběrová řízení s cílem najít tam dobře placeného odborníka, nebo se pletu? Neříkám, že je to dobře a že by se to nemělo změnit, ale pokud tomu tak v současné době není, pak je trestnost výměny jedné politické funkce za druhou politickou funkci nesmysl.

Ohledně delegace do Ostravy v podstatě s p. Pecinou souhlasím, nicméně zde je problém trochu jiný - primárně se šetřila kriminální činnost Grygárka. Tam bych delegaci pochopil. Problém je, že se delegovaně řeší i tento poněkud směšný by-product, přičemž mám obavy, že tím to navíc celé skončí...
0 # Anonymní 2013-06-18 11:28
Tak už máme i sdělení obvinění z toho uplácení
zpravy.e15.cz/.../...

Nepřijde Vám divné, jak aktivní jsou advokáti jednotlivých obviněných, že všechno sdělují médiím?
0 # Anonymní 2013-06-18 14:13
Co vyhlášení závazného hlasování poslaneckým klubem k nějakému zákonu? To je to samé přeci, pokud neuposlechneš naše závazné hlasování, tak tě vyškrtneme z kandidátky pro příště a už jsi v politice skončil, takže tím bereš neoprávněnou výhodu možnosti setrvání a braní peněz za poslancování než hlasování podle svého svědomi a blablabla... a ješt je to závazné halsování prováděno v rámci organizované skupiny pod vyšší sazbou... :-)
0 # Tomáš Pecina 2013-06-18 16:20
Ovšem: jasné vydírání!
0 # Anonymní 2013-06-18 18:42
nužno dodat konáno na půdě poslanecké sněmovny, takže pod absolutní imunitou, takže null...
Vztahovala by se na tento druh imunity tedy konání na půdě parlamentu i například TČ vražda?
0 # Tomáš Pecina 2013-06-18 18:51
Som z toho voľaký zmätený: podle logiky NS by skutečně stačilo, kdyby si v PSP zařídili "Beztrestnou místnost", kde by poslanci mohli bez risika uplácet, podepisovat nekryté směnky nebo uzavírat fiktivní úvěrové smlouvy; vraždit snad zatím ne.
0 # Policejní zvůle a justiční mafie 2013-06-21 06:00
Může se to stát každému z vás a kdykoli za cokoli.
Stačí, když vás například soud obesílá na špatnou adresu, vy se pochopitelně nedostavujete,
a když už je to poněkolikáté co „poštu nepřebíráte“, tak si soudce práci z lenosti, nebo úmyslně „ulehčí“ a vyhlásí po vás celostátní pátrání. (!).
Pak vás policie zatkne, nechá 2 dny vykysat v hrozné díře cely předběžného zadržení,
tam nemáte nic než vodovod a záchod, pryčnu se zablešenou dekou, stěny od krve,
zápach zvratků... Na jídlo nemáte nárok... Ani snad chuť!
Pak vás odvlečou v poutech k nějakému soudu co to zvěrstvo na vás přikázal.
Může to být daleko od vašeho domova.
Soud se s vámi nebaví o důvodu vazby, ani nepozve vašeho advokáta, jen aby to měl brzy vyřízené!
Strčí vás během 15 min nějakým pochybným usnesením do vazby a nemůžete nic dělat…
Odvolat se můžete, ale to trvá děle než mnohdy samotné trvání vazby.
Odůvodní to třeba tím, že si soud chce zajistit vaši účast u jednání soudu.
Policie vás pak vozí v poutech sem-tam jako vraha.
Když máte navíc tu smůlu a stane se to v pátek, pak vás ve vazební věznici přijmou až po obědě, na který už nemáte nárok, takže to celé začíná v podstatě trápením třídenním hladem.
Příjem do vazby pak vypadá tak, že vás nejprve zavřou do kobky velikosti běžného WC, 2x1m, kde je skutečně zakálené WC
a laťová lavice široká 25cm. Nic víc, ani okno ne!
Tam můžete být třeba i dvě hodiny, nebo podle podmínek i déle.
Už to vás začne psychicky lámat!
více zde pravoaporadek.howto.cz/Vazba.html

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)