Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dokonáno jest. Okresní soud v Liberci odsoudil chrastavského kuličkového vraha Pavla Vondrouše k podmíněnému trestu za výtržnictví. Obhajoba se vzdala práva na odvolání, státní zástupce nikoli, aniž by arci bylo zřejmé, co víc by mohl chtít: pětiletý zákaz střílet po českých presidentech z jiných než skutečných zbraní? Jak patrno z videa pořízeného před soudní budovou, pachatel byl viditelně šťasten, že je mediální hvězdou okamžiku, a k dokonalosti výjevu chybí už jen vavřínový věnec kolem jeho vlasuprostých skrání.

Šťasten musí být i expresident Klaus, takto poškozený, neboť vrah podle jeho přání neunikl spravedlnosti a nebyl amnestován (že spolu s ním amnestii nedostaly další stovky obviněných, na něž by se logicky měla vztahovat, jej arci nezajímá).

Mám jen nutkavý pocit, že účelem trestní justice by mělo být cosi jiného než poskytovat svým klientům uspokojení, a že úplně šťasten není ani daňový poplatník, který celou tu komedii zaplatil.

Komentáře   

0 # krystlik 2013-06-09 22:16
Ne uspokojení, nýbrž ukojení.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)