Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Za písňový text, transparent nebo tričko do vězení, za vhození hořící louče do okna domu s prokázaným rasovým motivem podmínka: toť tristní realita české polistopadové justice.

Vrchní soud v Praze změnil čtyřletý nepodmíněný trest Krajského soudu v Praze pro hlavního obviněného v kause Býchory na osmnáctiměsíční podmínku, a i když přiznal poškozeným stotisícovou náhradu za imateriální újmu, kterou krajský soud předtím odmítl, výrok o trestu nelze než označit za ostudný (rozsudek krajského soudu jsme stručně komentovali zde).

Osoby, které se tam zdržují, by musely být nesvéprávné nebo nemobilní, aby případný takovýto požár neuhasily, pravil prý předseda senátu Vrchního soudu v Praze Martin Zelenka. Ovšem; a kdyby měly, jakožto správná romská rodina v této zemi, v každém pokoji připraven přenosný hasicí přístroj, nemusela jim vzniknout ani velká materiální škoda!

Škoda, přeškoda, že jsme dubnového Osla měsíce tak nerozvážně vyplýtvali…

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-05-08 20:03
Tak to si snad naše justice dělá srandu. To že se někde svítí a hraje televize přece neznamená, že dotyční u ní třeba nespí. Moji rodiče skoro každý večer. Tohle prostě byl pokus o vraždu a rasově motivovaný. Ožralost neomlouvá.

Tohle je do očí bijící. Tady se nelze nezeptat kolik kdo soudci zaplatil?

Martin Prokš.
0 # Tomáš Pecina 2013-05-08 20:51
Ne pokus o vraždu, ale pokus obecného ohrožení v prvním odstavci, se sazbou tři až osm.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)