Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ve světle lednové amnestie, jíž byla zastavena vlekoucí se trestní stíhání pro nejzávažnější ekonomickou kriminalitu, se nemůže obžaloba podaná na chrastavského střelce Pavla Vondrouše pro trestný čin se sazbou do šesti let jevit jako cokoli jiného než výsměch právu a spravedlnosti.

V době ještě předamnestijní jsme upozorňovali, že posuzovat kuličkový atentát jako trestný čin za situace, kdy byl podstatně intensivnější brachiální útok ministra financí vůči neuctivému občanu (kausa drzý spratek) vyřešen v přestupkovém řízení, je projevem dvojího metru, a tento dvojí metr vystupuje ještě daleko výrazněji nyní, kdy tento stát společnou a nerozdílnou rukou svých nejvyšších představitelů Klause a Nečase prohlásil zločince Smetkova, Chvalovského a bezmála i Berkova kalibru za nevinné, bezúhonné a vzorné občany.

Jak prozradil Pavel Hasenkopf z presidentské kanceláře, amnestie byla ušita na míru presidentovu požadavku, aby nedopadla na tykadlového Smetanu a na Pavla Vondrouše. Budiž, být účasten na amnestii není ničí právo. Přesto se domnívám, že za této situace měl mít liberecký OSZ dost rozumu na to, aby Vondroušovo trestní stíhání místo podání obžaloby zastavil.

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-04-16 16:19
Omlouvam se, ale musim se PH zastat. Zaprve to neprozradil a zadruhe uvedl dobry duvod, proc to je jak to je.

Timto bych mu chtel podekovat, ze se snazi delat navrhy zakonu pochopitelne i tomu, kdo je ma schvalovat.

Jinak ta obzaloba je hodne problematicka.
0 # Tomáš Pecina 2013-04-16 19:44
Nikdo PH přece nic nevyčítá. Prozradil, že amnestie byla koncipována tak, aby se těch dvou výtečníků nedotkla, protože je Klaus nemá rád. To je povzbuzující loyalita státního zaměstnance k jeho nadřízenému: příkladmo já bych to asi nedokázal, protože bych si myslel, že amnestie se od milosti liší svou přísnou ne-individuálností.
0 # Anonymní 2013-04-16 19:52
Podle me to hodne prekrucujete. PH napsal nejaky navrh amnestie, kterou by asi ani pulka pravniku, hlavne tech z Plzne, nepochopila. Potom sepsal nejake vysvetleni koho by se to dotklo a koho ne. Pouzil medialne zname jmena. Nic vic, nic min.
0 # Tomáš Pecina 2013-04-16 21:46
Nevím, čím to je, ale mám nutkavý pocit, že diskutuji nikoli s anonymem, ale s PH ;-)
0 # Anonymní 2013-04-17 02:00
Od te doby, kdy policie a verim ze i tajne sluzby monitoruji, tak nejsem ochoten uvest sve jmeno. Ujistuji Vas, ze to neni PH a pokud se podivate na fakta obecne znama, podle me proste lzete. Proc nedate odkaz na to, kde to PH rekl? Jestli to nahodou neni tim, ze to nikdy nerekl?
0 # Anonymní 2013-04-17 02:02
Sakra, ted jsem pridal prispevek skoro ve stejne chvili jako PH (kdyz jsem zacal psat, ten prispevek tam nebyl) a skoro o stejnem obsahu. Jsem ale nekdo jiny :-)
0 # kocour 2013-04-17 02:38
Já tomu začínám rozumět, jak to bylo jsem řekl snad tisíckrát, visí to na mém blogu, a TP není blbý, aby to nevěděl, přesto lže ... ergo schválně provokuje a zřejmě doufá v mediální reklamu. Tu radost mu neudělám, nenapíšu o něm ani puntík.

P.H.
0 # Báša 2013-04-17 07:55
Pamatujete, jak jsem zde při jiné příležitosti uvedl kdo? Tak vypadá to, že ten člověk použil svoji kartu při vstupu na počítač, na kterém to psal. Takže už není pochyb. Jenže:
On vlastně dělal svoji práci, a dokud nesáhne (nedojde si, nepřevede) pro ty prachy, nelze mu prokázat zlý úmysl. Takže se deď čeká, jestli třeba nevyhhraje v lotynce.
0 # Anonymní 2013-04-16 16:38
Jen něco k té amnestii:
vasicek.blog.idnes.cz/.../...
Docela zajímavé.
0 # kocour 2013-04-17 01:38
Tomáš Pecina:

"Jak prozradil Pavel Hasenkopf z presidentské kanceláře, amnestie byla "ušita na míru" presidentovu požadavku, aby nedopadla na tykadlového Smetanu a na Pavla Vondrouše. Budiž, být účasten na amnestii není ničí právo. Přesto se domnívám, že za této situace měl mít liberecký OSZ dost rozumu na to, aby Vondroušovo trestní stíhání místo podání obžaloby zastavil."


Až se na tento blog zítra odpoledne podívám, tenhle text tu nebude, jinak máte na krku žalobu. Tohle jste přehnal a vy to moc dobře víte.

P.H.
0 # kocour 2013-04-17 01:47
Popř. laskavě dodejte zdroj, kdy a kde jsem něco takového řekl. Do toho.
0 # Tomáš Pecina 2013-04-17 06:11
Mou adresu znáte, tak hodně štěstí při psaní žaloby :-)
0 # Tomáš Pecina 2013-04-17 06:59
A jen pro ilustraci, EuroZprávy 21. 1. 2013:

V komentáři ke svému návrhu amnestie Hasenkopf popsal konkrétní dopady na známé kauzy, jako byl například airsoftový střelec Pavel Vondrouš. Uvedl je prý ale jen pro ilustraci. "Nešlo o prezidentův osobní zájem," řekl dnešní MfD.

To zní tak věrohodně, že jsem nakloněn věřit versi o "potrefeném kocourovi, který nejvíc kejhá", jak zde poznamenal pan Vorlický.
0 # Anonymní 2013-04-17 10:04
Ad Kocour

Sleduji Vás už nějakou dobu a nenapadá mne nic přiléhavějšího, než "jaký pán, takový krám" :-).

Richard
0 # Tomáš Pecina 2013-04-17 14:10
To je zbytečný osobní útok. Předpokládám, že kocour se uklidní a vysvětlí, co je na mém odstavci chybně, tj. zda se amnestie nedělala podle Klausovy preference, resp. nepreference, nebo zda to nepřiznal on, ale dozvěděli jsme se to jinými cestami.
0 # FORTUNA 2013-04-17 15:04
Víte, já se domnívám, že pravda je mnohem prozaičtější. Prezident Klaus a jeho parta nejsou žádná ořezávátka. Kocour s nimi vyšel na led. Jsem ochoten i věřit tomu, že s dobrými úmysly. Zřejmě ho vycucli, a určitě si prezident nevymínil nic ohledně dvou zmíněných "zločinců". Konečně se o žádný atentát nejedná. Čerstvou buchtou do oka by bylo horší. Jen se asi zeptal, co a jak by bylo. No a kocour asi řekl, co a jak by bylo, kdyby. Takže informace předaná byla, amnestie atd., vydaná také byla, prezident za nic "nemůže", má na to papír no a kocour to schytal. Teď jedná v afektu, protože mu zřejmě došlo, jak si naběhl. Nejlepší je, si přiznat, holt jsem to podělal, uleví se mu. Za amnestii může prezident a ta blbost, která ho oprávnila ji vyhlásit, ne kocour. mirek vorlický
0 # Anonymní 2013-04-17 15:07
Přijde mi spíše zbytečné takto záměrně překrucovat něčí slova. Nic takového jako "amnestie byla „ušita na míru“ presidentovu požadavku, aby nedopadla na tykadlového Smetanu a na Pavla Vondrouše" Hasenkopf neprohlásil.

AHL
0 # Tomáš Pecina 2013-04-17 15:46
Jaké překrucování? Můžete mi uvést jediný plausibilní důvod, proč PH o nějakém Smetanovi a Vondroušovi zmiňoval, pokud jím nebyla snaha uspokojit zadání amnestie? Jako správný podřízený to vzal na sebe, ale minimálně já nemám o tom, že to bylo Klausovo přání, ani nejmenší pochybnost.
0 # Anonymní 2013-04-17 16:25
A co kdybyste si ten Hasenkopfův text ráčil přečíst, pane Pecino?
0 # Leon Kreutzfeld 2013-04-17 16:29
Vazeni panove, co vp. kocour prohlasil muze byt klidne neco jineho nez co vp. Pecinovi prozradil ne? Tomu se odborne rika "communications noise". Ten prece dosud neni na seznamu zavadovych jevu.

To bude asi taskarice u Vondrousova soudu.
0 # Anonymní 2013-04-18 09:46
To vyvozování něčeho takového mi připomíná logické vývody znalce Svobody. Co když chtěl zkrátka ilustrovat dopady amnestie na případech, které Klaus zná? Co když zkrátka jako agilní podřízený ty ilustrativní případy ve svém návrhu použil, aby se zavděčil, aniž by to Václav Klaus či někdo jiný vůbec požadoval?

AHL
0 # Tomáš Pecina 2013-04-18 14:16
To vůbec ne. Vycházím z toho, že existuje interní dokument, který z KPR kdosi vynesl, a na něm se řeší, zda se amnestie dotkne Vondrouše a Smetany. Tato dvě jména thematisoval i sám PH, a že k oběma osobám Klaus pociťoval aversi, je známo z více zdrojů (což o to, já takovou aversi pociťuji rovněž).

Jedinou opravou, ke které bych byl ochoten, by tedy bylo změnit "prozradil" na "naivně se pokoušel zatlouci", a to asi není přesně to, co by si PH představoval :-)
0 # Anonymní 2013-04-17 15:02
Připouštím, že je to zbytečný osobní útok, nicméně pan Kocour k takovým útokům velmi účinně provokuje.
0 # Anonymní 2013-04-17 15:39
Tak teď bych mocným v tomto státě plivl do obličeje. Ne ža bych se zastával komoušů, či socanů, ale Vondrouš má přece stejné právo na zacházení, jako jeho oběť, nebo se pletu? A že je to pikantní !! Žalobu na Klausovu amnestii smetl US se stolu s oficiálním tvrzením, že už Klaus není president. Budiž, ano, Klaus už není president, tak smeťte žalobu na Vondrouše. Jednoduše proto, že opravdu už Klaus není presidentem. Sledujete ten směšný narcisistní pohled vrchnosti směrem k lidu?
0 # Anonymní 2013-04-17 16:30
Takže kdyby Vondrouš Klause zastřelil, tak by za to nemohl být stíhán, protože Klaus už přece není prezident.... Aha, zajímavá logika.
JR
0 # Anonymní 2013-04-17 17:30
raději zastřelit!
protože kdyby po mně někdo střílel kuličkama a já bych to nepoznala, ono se nábojům taky někdy říká kulky, od toho kuličky
a v sebeobraně bych chudákovi podřízla krk kuchyňským dranžírákem, zavřeli by mě, že jsem použila nepřiměřené obrany ..
jinak proč pan Pecina nedá odkaz na Kocourova slova? bylo by to rychle vyřešené, že :-)
i když podle všeho přečteného a vyslechnutého, toto není kocourův styl!
0 # Anonymní 2013-04-18 12:21
Kdyby Vondrouš Klause zastřelil, tak by za to nemohl být stíhán podle paragrafu zakazujícího střílení prezidentů. Ale žádný paragraf zakazující střílení prezidentů není. Vše co není zákonem zakázáno je implicitně povolené a z toho plyne ...
0 # JP 2013-04-18 09:47
Tento komentář byl odstraněn autorem.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)