Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

A máme tu další, tuším, již osmé kolo sporu o informace o odběrech DNA. Po dlouhé, posičními manévry charakterisované střední hře se partie pomalu dostává do koncovky. Oba soupeři jsou zjevně vysíleni, policie, která v minulém kole vydala devítistránkové rozhodnutí, téměř zcela upustila od rekapitulace a poskytnout informace odmítla na pouhých třech stranách, já jsem naopak rozvinul agresivní křídelní hru a v odvolání vyjevil, že jsou mi požadované informace známy, takže je zbytečné zkoušet na mě další triky.

Rozhodnutí, odvolání.

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-04-18 04:01
To je skoda. Mohl jste udelat jeden z prvnich precedentu na tomto poli, ktere je jeste hodne neorane.
0 # Filip Šudák 2013-04-18 19:15
"Fotografie živých osob. Fotografování se povinně vztahuje na všechny živé osoby, které podle platných předpisů současně podléhají daktyloskopování. Fotografovaná osoba musí být řádně oblečena a upravena tak, jak se zpravidla objevuje na veřejnosti. Není přípustné pro tyto účely fotografovat osoby např. v pracovním nebo vězeňském oděvu.

Obvyklou formou je tzv. třídílná fotografie formátu 6 x 13 cm fixující tři portréty téže osoby:
1. Levý portrét, tzv. pravý profil fotografovaného z pravé strany s viditelným boltcem pravého ucha. Na tomto snímku je současně zřetelně viditelná orientační tabulka s označením útvaru, který fotografii zhotovil, s letopočtem a pořadovým číslem snímku.
2. Portrét zepředu (en face) je uprostřed.
3. Pravý portét je snímán ve tříčtvrtečním obratu zleva. Je zhotovován s pokrývkou hlavy, brýlemi a dalšími doplňky, nosí-li je fotografovaný."
Jan Chmelík a kolektiv: Rukověť kriminalistiky. Plzeň : Čeněk, 2005, str. 70-71.
Jsou u toho fotografie, dále kapitola přibližuje moderní methody kriminalistické fotografie, fotografie celé postavy etc. To jsou opravdu tak hloupí, že se domnívají, že kdo bude chtít, a schopen, si toto nenajde?
0 # Anonymní 2013-04-23 15:46
Kdyby člověk nezjistil, co tam skutečně je, skoro by jim na ty řeči o tajemném dosud nepublikovaném know-how uvěřil.

AHL
0 # Filip Šudák 2013-04-29 19:09
Vůbec žádné nemají, to jsou jen plané řeči. Neumí vůbec nic.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)