Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Patrně již nikdy se nedozvím, jakým způsobem vystudoval znalec Ivo Svoboda plzeňská práva; správní žalobu jsem sice podal, avšak poté, co Nejvyšší správní soud nevyhověl mému návrhu na delegaci jinému soudu, nemám v úmyslu ve sporu pokračovat.

Nestává se často, abych informační spor vzdal (také jsem až na jednu výjimku všechny – a bylo jich od r. 2001 už několik desítek – vyhrál), ale v tomto případě je jasné, že Krajský soud v Plzni svou právnickou fakultu podrží a rozhodovat se tak fakticky bude až u Nejvyššího správního soudu. To by pro mne znamenalo investici 8 tisíc korun na soudním poplatku, a k té jsem se zatím neodhodlal.

Především je mi úplně jedno, jak zrychleně nebo zpomaleně Svoboda magisterský titul získal. V tuto chvíli je to vůbec nejdůležitější spojenec svobody slova, protože kamkoli přijde, tam se nad jeho inkvisitorskou mentalitou soud zděsí a obviněné zprostí obžaloby. Jaký význam by mělo zjistit, že si k magisterskému titulu, jako mnozí jiní, dopomohl podvodem?

Skutečným nebezpečím jsou noví znalci jako Petra Vejvodová, která se nerozpakovala soudu v Mostě, kde vystoupila v kause Lucie Šlégrové, říct: Zavřete ji, protože sice mluvila o národním socialismu, ale já dobře vím, lépe než samotná obžalovaná, že ve skutečnosti tím myslela nacismus a Hitlera. To je skutečné nebezpečí, na tento druh znalců a ne na Ivo Svobodu je potřebné se zaměřit.

Druhým aspektem jsou plzeňská práva samotná. Ta fakulta udělala vše pro to, aby ztratila poslední zbytky prestiže. Kvalitní vyučující jako Karel Eliáš nebo Tomáš Sobek ji dávno opustili a ti, kteří zůstali, opakovaně demonstrují, kam až může česká vysoká škola klesnout (příkladem budiž kausa Tomáše Hnetily).

Proč bych měl dělat práci za plzeňské akademické hodnostáře a přesvědčovat je, že pověsti své fakulty jen dál škodí, jestliže se snaží podvody s rychlostudiem a jejich aktery krýt? A už vůbec nejsem přesvědčen, že bych do plzeňských práv měl investovat i vlastní peníze.

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-04-18 15:04
Je pravděpodobné, že mu bylo započteno předchozí bakalářské studium v Brně. Dle stávající litery zákona by to nemělo být možné, nicméně čistě po obsahové stránce nedává tento postoj moc smysl. Pokud někdo studoval tři roky na "kvalitní" brněnské fakultě, proč by"skandálníů plzeňská nemohly toto studium započíst, je mi záhadou. Samozřejmě je nutné, aby jako celek mělo studium všechny náležitosti, s nimiž studijní program počítá. Pokud je má, můžete jej patrně vařit na formálnostech, ale po obsahové stránce by jeho studium mělo být dostatečné.
0 # Anonymní 2013-04-18 16:31
Ad anonymní:

Doporučuji dohledat si studijní materiály pro studenty Bc. oborů v Brně, to se nedá s rozsahem požadovaných vědomostí na Mgr. studiu srovnávat.

Yossi
0 # Anonymní 2013-04-18 17:06
Myslíte tím jako celek, nebo jako tři ročníky Bc. a tři ročníky Mgr.?
Přiznávám, že jsem je nezkoumal.
0 # Anonymní 2013-04-18 17:43
Obojí.
Chtělo by to znát konkrétní Bc. obor, který v Brně měl (pokud tomu tak bylo). Všechno jsou to ale specializace, pokud měl Právo a podnikání, chybí mu veřejnoprávní předměty z prvních 6 semestrů Mgr. studia, pokud měl Veřejnou správu, chybí mu soukromoprávní předměty z prvních 6 semestrů Mgr. studia atd.

Yossi
0 # Anonymní 2013-04-19 09:35
Určitě. Ale to už je na podrobné zkoumání, co přesně mu uznali a co si případně v plzni dodělal (což mohl). Stačilo si ty předměty zapsat.
Drtivá většina pochybení v Plzni ostatně byla toho druhu, že někomu uznali něco co uznat neměli.
0 # Anonymní 2013-04-18 18:53
Nejsem si úplně jist, zda věta "Zavřete ji, protože sice mluvila o národním socialismu, ale já dobře vím, lépe než samotná obžalovaná, že ve skutečnosti tím myslela nacismus a Hitlera." u soudu v Mostě zazněla...začíná mi to trochu připomínat účelové interpretace polopravd.
0 # Tomáš Pecina 2013-04-18 19:48
Tak co podle vás řekla? Nemyslím doslova, ale významem. Podle mě přesně tohle.
0 # Anonymní 2013-04-19 22:11
Proč tedy dáváte text v uvozovkách a tudíž se tváří jako citace? Podle mého významově řekla druho část Vámi uvedeného textu, a to sice že L. Šlégrová myslela nepochybně národní socialismus ve smyslu režimu, historicky spojeného s nacismem, ale tvrzení, či dokonce jakýkoliv náznak, který bych si vyložil jako "zavřete ji" jsem tedy u soudu neslyšel. To je to tvrzení, které mne donutilo reagovat.

Ale když už jsme u P. Vejvodové, nejsem si úplně jist, nakolik souvisí její fotka z profilu s jejími znaleckými posudky. Pokud to vztáhnu na Vás - souvisí Vaše vzezření s obsahem tohoto blogu - tedy kromě toho, že zde máte uvedené fotografie. Kritizujte jejich obsah, možná v dlouhodobé perspektivě dosáhnete určitého "kvalitativního" posunu, tato úroveň (či přímo způsob kritiky) mi však přijde velmi zvláštní, nepatřičný a fakticky se tím snižujete Vy sám. Ostatně, úrovni absurdnosti až amorality bych to přirovnal k námitce Mgr. Kočího, na rok bývalého advokáta, k židovskému původu JUDr. Mazla. Jednoduše - WTF?
0 # Tomáš Pecina 2013-04-19 22:39
Neřekla "zavřete ji", ale fakticky to požaduje.

Nekritisuji vzhled Vejvodové, ale to, že dala televisi naprosto nevhodnou fotografii; to je velký rozdíl.

JUDr. Kočí ještě zdaleka není bývalým advokátem, možná vám uniklo, že rozhodnutí je prvostupňové, nepravomocné.
0 # Anonymní 2013-04-18 20:41
Jisteze L.Slegrova minila narodni socialismus nacistickeho druhu, to vsak neni argument v trestnim rizeni, ale pouze subjektivni nazor, co se hodi leda tak do denicku pani Petry. Takove bridilstvi ve snaze omezovat extremismus jen skodi.

--------
Energeticky Ivos nepotrebuje predkladat nejake dukazy o svem vzdelani. Ma vyvinute svaly a notnou davku draveho testasteronu, cimz hrave prebije nedostatek jemneho intelektu.. Vsak on se chlapec neztrati.
Na USTR ted poradali ocistne akce, vedeni se chopily postarsi zeny a svalous Ivos by prestizni Ustav obohatil a rozviril ztuchle vody. Treba seminarem o Foucaultovi, kde by zajemkyne studovaly vedeckou methodou, jak znalecky foukat. :-))
0 # Anonymní 2013-04-21 14:20

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)