Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

U soudu plyne čas pomaleji než v běžném životě, to je známá věc, a soudní spory je možné a časté dědit: co nestihne český soud rozsoudit v jedné generaci, ve druhé nebo třetí se mu to jistě podaří. Hezkou pasáž z Charlese Dickense jsme na toto thema uveřejnili před čtyřmi lety a kdo se snad domnívá, že se od té doby něco změnilo k lepšímu, nechť se začte do rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 2, který rozhodl, že (zatím) devět let a tři měsíce trvající řízení o žalobě na ochranu osobnosti (jde o známý případ pana Ž.) není stiženo průtahy, protože nepřiměřeně dlouhým je pouze takové řízení, které s přihlédnutím ke shora rozvedeným kritériím překročí určitou (byť abstraktní, exaktně nestanovitelnou) hranici, za níž, s ohledem na okolnosti každé konkrétní věci, už začíná objektivně netolerovatelná nepřiměřenost. Tuto hranici dle názoru soudu namítané řízení, jakkoliv již delší, nepřekročilo…

Velikán tolerance rozsudek vydavší, soudce Pavel Vlach, nemůže neodejít neoceněn. Oslí uši ve tvaru paragrafů, jíž tento blog podobné mimořádné výkony na poli české justice oceňuje, mu budou náramně slušet. Blahopřejeme!

Komentáře   

0 # Blackstone 2013-04-30 17:33
9 let moc, jindy 8 a víc v poho. Kolik metrů máte po kapsách?
0 # Tomáš Pecina 2013-04-30 17:42
Kdy jsem naznačil, že osm let je "v poho"? Není, jen to neznamená, že by průtahy měly být nutně řešeny zastavením trestního stíhání.
0 # Blackstone 2013-04-30 17:46
No vyznělo mě to tak. Zlej uplacenej Klaus, zločinná abolice, nepotrestaný zločinci. Takže jak teda?
0 # Anonymní 2013-04-30 17:58
každý, kdo si někdy zadal se soudy, ví, jak pilně se tam pracuje. po čtvrté hodině většina soudů zamyká, takže vásmusí vyvést justiční stráž, soudci soudí obvykle jeden den v týdnu, ostatní dny bývají leckde, ovšem ověřit si to nemůžete, protože telefonicky vás na soudce nespojí (myslím, že je to právě proto, aby nedošlo k odhalení; kdo by ovlivňoval soudce po telefonu? i když litoměřice..) a pak historky o tom, jak někteří soudci chodí čerpat inspiraci do parku... pak je devět let fakt málo, při takovém životním - pracovním stylu

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)