Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Na patnáct obviněných ve Velkém čarodějnickém procesu byla podána obžaloba. Symptomatické je, že nikdo neumí vysvětlit, čeho tak hrozného se dopustily, že jim hrozí až osm let vězení. Jejich jediným zločinem je, že v letech 2007–9 podporovaly organisaci Resistance Women Unity, která byla o několik let později účelově označena za ženskou odnož obdobně konstituovaného hnutí Národní odpor.

Dosud není jasné, zda se bude obžaloba projednávat v Děčíně, kam byla podána, nebo se jí soudce pokusí zbavit stejným způsobem, jakým se chtěl Okresní soud Brno-venkov zbavit procesu Power I/II.

Čím méně o věci vím, tím více jsem povolána o ní hovořit, řekla si politoložka Petra Brožová-Vejvodová a vystoupila s názorem na RWU v televisi. Já tedy nevím, ale koupelnové foto, jakým se presentuje, má spíš místo někde na Facebooku; je-li někdo předním odborníkem na extremismus, měl by se uvést poněkud kultivovaněji, aby si o něm divák nevytvořil negativní představu už při prvním pohledu. Ale třeba je to záměr a reklama, kterou Vejvodová chce naznačit, že je infantilní, nevyzrálá a pro orgány činné v trestním řízení udělá – za patřičnou odměnu, přirozeně! – cokoliv.

A čím je tedy hnutí RWU tak nebezpečné? To televisní redaktorce neprozradila ani Vejvodová.

Komentáře   

0 # Vodník 2013-04-04 18:54
"Jsou to všecko hypothetické věci", uzavřela soudružka Vejvodová. On už ty "hypothetické věci" soud sprostým podezřelým vyžene z hlavy!

Mimochodem, je toho nacismu v ČR opravdu tak málo, že reportage musí podmalovávat opakované záběry?
0 # Anonymní 2013-04-05 11:41
"Tehdy také uvedl, že stíhání souvisí se zátahem policistů z roku 2009, kdy obvinili 18 pravicových extremistů." Obvinit 18 pravicových extremistů v daném discoursivním kontextu, já Vám nevím: je to ještě postih nebo už podpora? :-)
0 # Anonymní 2013-04-05 13:53
je to buzerace, ktera ty nestasniky(nice) akorat otravuje, financne a casove vycerpava - coz byl asi zamer cele kampane.

a jako bonus tem stihanym (i celemu okoli ktere kauzu sleduje) v praxi demonstruje disfuknci, resp ucelovost a zneuzivani prava/moci ze strany ceskych law-enforcement instituci
0 # Anonymní 2013-04-06 12:53
Vůbec nehodnotím obsah, neznám ho. Ale to nikoho nezarazilo, že ve své podstatě veřejný, nijak skrývaný čin měl být spáchán v letech 2007-2009 a návrh na obžalobu byl podán v roce 2013? Sakra to máme ale čilou policii a státní zastupitelství. To je ale nevídaný fofr, jen pouhých 6 let než se to vůbec dostalo k soudu. Za tu rychlost by měli zaitneresovaní dostat tučné odměny, zaslouží si to.

Tyhle věci se musí řešit hned, nebo se na to s prominutím xxxxx. Nesnáším nácky stejně jako komanče, ale jestli je budeme honit tyhle skutky s velkými časovými odstupy, soudy budou trvat dlouho, ještě je pro jistotu zavřeme do ochrané vazby, tak to pro ty lidi znamená osobní a ekonomickou likvidaci a jestli to před tím dělali jen z blbosti, tak teď se k tomu upnou. Nic jiného jim nezůstane. Takhle si z nich ty extrémisty akorát vychováme. Nemluvě o problematičnosti stíhat někoho pro jeho politické přesvědčení, byť sebevíc šílené a zvrhlé.

Martin Prokš.
0 # Báša 2013-04-07 14:55
Trochu OT: Co to tady bylo v noci za trotla? To bylo prvně? Jsem neodolal a zeptal jsem se ho jeho výrazovými prostředky, zda je zdráv, protože mi to připadalo, že to zde považuje za doupě sionistů.
0 # Tomáš Pecina 2013-04-07 15:44
Vandal. Téměř každý den odstraňuji několik desítek podobných textů.
0 # Tomáš Krystlík 2013-04-08 12:22
Ve svém blogu nechávám každého diskutujícího se "vyřvat". Ať každý vidí, jací pitomci se mezi Čechy vyskytují, jaké katastrofální neznalosti zcela bez zábran zjevují veřejnosti.
0 # Tomáš Pecina 2013-04-08 15:07
To je něco jiného. Názory, pokud neobsahují frapantní osobní útoky, nemažu. Ale tenhle vandal snad nikdy ani žádný názor nepublikoval.
0 # Anonymní 2013-04-08 00:59
Fotka P.Vojvodové není zvláště povedená, ale třeba byla pořízená po akci Antify v terénu a nebyl čas se upravit a načinčat, jako se načinčal Tomáš Pecina pro natáčení Debatního klubu...

Petra
0 # Tomáš Pecina 2013-04-08 06:07
T. Pecina si je vědom, že do historie vstoupí zřejmě jinak než jako ideál mužné krásy, což mu arci nebrání, aby neocenil schopnost některých lidí vypadat jako idiot z koupelnové fotky, i když se fotografují na odborné konferenci; ve světle této konstatace se marně snaží přestat si představovat, jak by asi P. Vejvodová vypadala na skutečné koupelnové fotografii.
0 # Filip Šudák 2013-04-08 08:35
I podle obsahu jejího projevu věřím tomu, že právě vylezla z pelechu. Fotografie zřejmě skutečně reflektuje skutečný stav.
0 # Anonymní 2013-04-08 14:12
Ta poznámka o koupelnové fotce mně osobně přijde trapná a hlavně v kontextu toho, co tam bylo řečeno, úplně nadbytečná.
Chcete-li být osobní v akademické rovině, stáhněte si z ISu závěrečné práce paní magistry včetně posudků. Mám pocit, že zvlášť nějaká bakalářka tam by mohla sloužit k demonstraci toho, že ne všichni oponenti jsou jen formalitou.

(říká člověk, co obhájil za D, ale nepíše posudky na jiné)
0 # Tomáš Pecina 2013-04-08 15:04
Osobní a trapné by bylo hodnotit její vzhled, ne to, jakou fotografii pošle do televise ke zveřejnění. Jestliže se někdo záměrně presentuje jako blbka z Facebooku, je na místě to kritisovat.
0 # Tomáš Pecina 2013-04-08 15:15
Zřejmě máte na mysli toto. Pomineme-li autorův svérázný pravopis difůze (ano, vždycky říkám, že "teorií" to začíná, a "teoryjí" to jednou skončí…), není to nijak hodnotná a o diplomantce vypovídající informace: naopak oceňuji, že se o nějakou analysu pokusila, na rozdíl od Svobody, který vytvořil diplomku zcela smysluprostou.
0 # Anonymní 2013-04-08 17:30
Kdyz uz ocenujete i pokus o analysu... ovsem to pak muze obstat opravdu jen ve srovnani s praci zcela smysluprostou.
Neprehanejte to zas s tim pochopenim ;-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)