Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Na rohu ulice vrah o morálce káže — z písně Karla Kryla


Neuplynul ani týden a komunistický soudce Pavel Slavíček nám vysvětlil i v písemné formě, proč je v pořádku, aby jeho bývalí spolustraníci rozhodovali, klidně i v tříhvězdičkovém senátu, ve sporu Jana Šinágla s Miroslavem Grebeníčkem, resp. s vydavatelem Haló novin.

Celkem chápeme, že soudruh Slavíček nevidí to, co my ostatní, totiž že vstupem do KSČ adept prokázal takové osobní vlastnosti, které jej pro soudcovský úřad diskvalifikují. Tím méně je takový morální invalida kvalifikován pro rozhodování sporu týkajícího se předního antikomunistického aktivisty, a ještě méně pak v případě, je-li druhou stranou vydavatel komunistické tiskoviny a předmětem řízení spor týkající se Šináglových antikomunistických aktivit.

Argument, že napadené řízení bylo vedeno v objektivním duchu, je jedním slovem směšný: připomínám, že Haló noviny otiskly pamflet, který z rozsudku Vrchního soudu v Olomouci vyňal passage rekapitulace vyjádření neúspěšného žalovaného (tedy M. Grebeníčka) a prohlásiv ji za kritický názor soudu na Šinágla, uzavřel svůj text slovy: K této soudní charakteristice činnosti a mentální úrovně osoby J. Š. už netřeba nic dodat. Což je difamace jako z učebnice, a nevidět to vyžaduje skutečně velkou míru zaujatosti, založené například – bývalým členstvím v komunistické straně.

Neúspěšný žalobce je rozhodnut pokračovat v zápase s postkomunistickou justicí dál, klidně až do Štrasburku: tam možná budou mít o tom, co je to nepodjatý soudce (resp. independent and impartial tribunal), poněkud jiné představy než soudruh Slavíček.

Komentáře   

0 # FORTUNA 2013-03-18 13:52
Není toto všechno logický výsledek právní kontinuity s předešlým, byť zločinným, režimem?
Mirek Vorlický
0 # Anonymní 2013-03-18 21:27
Ano, je to výsledek, ale především personální kontinuity, kdy (ex)komunisti zůstali takřka všichni na svých místech (zejména i na vedoucích místech) nebo po odstranění rehabilitovaných (Leština, Šětina) se krátce nato na vedoucí místa znovu dosadili. Přitom z logiky věci vyplývá, že pro "pomýlenost" (termín užívaný samými komunisty na začátku normalizace) nebyli a tím méně jsou dnes schopni určit, co je zlo a dobro, co pravda a lež. Možná, že se sice po téměř čtvrtstoletí vzpamatovali z Havlova konstatování, že jsou pokleslí (bohužel se jim následně omluvil), ale nikdy to nezmění jejich vědomí a podvědomí resp. myšlení a psychiku. Hmotné i morální škody, které způsobili a působí tomuto státu, jsou nevratné. Např. kriminalitu nechali v podstatě vědomě "rozjet" natolik, že už ji nelze zvládnout na únosnou míru, což bylo pro Klause jedním z důvodů amnestie. Teprve letos končí funkční období dvou z nich ve vedoucích funkcích - předseda KS České Budějovice a Ústí nad Labem, v prokuratuře resp. zastupitelství fungují nerušeně dál, stíhají jen, co chtějí a co zvládnou, na druhé straně zase když chtějí, stíhají, co nemají resp. co by nemuseli a neměli, kdyby měli zakotvené hodnoty a jejich žebříček. Nový TZ nijak nepomohl, dostaly se tam zase věci, které tam neměly být a po úpravách dřívějšího ani nebyl třeba, jen zviditelnění tehdejšího MS a zbytečná práce.
0 # Wolfgang Habermann 2013-03-18 21:53
....ale nikdy to nezmění jejich vědomí a podvědomí resp. myšlení a psychiku.
Ano, jednou komunista vždy komunista, jasná věc. Ale když se i nadále volí oficiální komunisti a skrytí komunisty, co k tomu dodat? Zde by to chtělo převýchovu, ale k tomu by byly nutné prostředky a především vůle, které zde nejsou.
Habermann
0 # Anonymní 2013-03-19 07:46
No oni se volí paradoxně díky tomu, že sami zde způsobili devastaci jako úředníci resp. soudci a prokurátoři i úředníci ve správě státu, takže je to volební podvod, stejně jako jindy v historii.Běžný lid nepozná příčiny devastace a přisuzuje to režimu jako takovému. Např. tzv. ÚZSVM přebral ty nejhorší komunisty z ONV a z VLK a ti teď dělají i kontrolu v tomto úřadu. Dovedete si představit, jak to upřednostňování svých a svých souputníků kariérních zájmů převažuje nad zájmem kvalitního a důsledného dodržování zákonů?Takže není divu, že to tu tak vypadá. Zlo se šíří i mezi lidi, kteří původně s KSČ neměli nic společného, mladí se rychle učí a hrabivost a bezcharakternost je nějak nakažlivá.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)