Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nejvyšší správní soud zařadil do sbírky rozhodnutí rozsudek Městského soudu v Praze týkající se sporu pana Martina Kalendy s unhošťskými policisty. Rozhodně schvalujeme, jde o přesvědčivý, dobře odůvodněný judikát, který jako by ani nebyl vydán osmým senátem tohoto soudu, přezdívaným Katastrofický.

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-12-04 05:52
Chtel bych se zeptat, kdyz policajti nezakonne zasahnout, tak jedina moznost je podat tuto zalobu? Nebo clovek ma i moznost se branit jinak? Ministerstvo vnitra a cajti se tomuto rozhodnuti budou jen smat a o to vic to budou delat.
0 # Anonymní 2012-12-04 09:52
Můžete mi někdo trochu vysvětlit, co to z právního hlediska znamená, pokud zásah policie je nezákonný? Spáchali tímto zásahem příslušnící nějaký přestupek, přečin nebo dokonce trestný čin? Nebo to byl pouze nesprávný úřední postup?
0 # Filip Šudák 2012-12-04 23:20
To, že je něco nezákonné, samo ze své podstaty neznamená, že se jedná alespoň o kázeňský přestupek (o přestupku nebo trestném činu nemluvě), avšak ona deklarace nezákonnosti znamená, že se úkonem (zákrokem) dotčená osoba domůže náhrady škody a / nebo přiměřeného zadostiučinění za nemajetkovou újmu v penězích.

Další smysl obdobných žalob je v tom, že min.vnitra ví o tom, že je to nezákonné, je na něm, aby přijmulo dostatečné kroky k tomu, aby se nesprávný úřední postup neopakoval, a v případě, že tak neučiní, jistě bude na místě požadovat větší zadostiučinění za nemajetkovou újmu.
0 # Pefi 2012-12-04 12:18
Smát se může hlavně starosta, protože mu zřejmě beztrestně prošlo to, že zneužívá svou pravomoc.
0 # Anonymní 2012-12-04 22:31
OT: Tomáši, co si myslíte o tomto nwoo.org/.../

cnemo
0 # Tomáš Pecina 2012-12-05 03:04
Že budu-li mít čas, zašel bych na demonstraci na podporu Israele, pokud se nějaká bude konat. Můj názor, myslím, znáte, poručíku.
0 # Báša 2012-12-05 03:51
To byl kapitán v tom telefonu. Tolik lidí, co se umí vyjadřovat jak slovem tak písmem, zas nemají. Až tam půjdete, napište to, přijdu si Vás vyfotit.
0 # Tomáš Pecina 2012-12-05 04:21
Toho nemyslím. Kapitán Šmíd byl kapitán, jenže kapitán Nemo je ve skutečnosti pouhý poručík, jak sám ve slabé chvíli přiznal, a já se jej od skandálu s plzeňskými právy neodvažuji oslovovat hodností, která mu nepřísluší, abych mu nezpůsobil nějaké potíže a nemusel třeba odevzdat Nautilus.
0 # Anonymní 2012-12-05 20:00
No Vám taky něco prozradit, to se člověk dočká konců, jste horší než pavlačová drbna:) Ale stejne jsou srandovní ty nevratné kroky, kdy jsem už skoro před deseti lety z jakéhosi rozmaru napsal přihlašovacího formuláře Sprchy cnemo. A pak se to s člověkem táhne:)

Váš, pro mne nepochopitelný názor na Izrael, samozřejmě znám. Nemám obecně rád nájezdníky a zbytečné vraždění v zájmu z principu neudržitelných projektů. Nicméně ve znalosti právního bahna Vám docela důvěřuji, takže jsem si myslel, že díky i opačnému ideologickému názoru se něco dozvím. Hlavně jestli to má formálně hlavu a patu. Já to ke své ostudě moc nepoznám.

cnemo

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)