Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Počátkem příštího roku se, po více než třech a půl letech od policejní razie, začne soudit vůbec největší ze současných politických procesů, Power I + II. Monumentálně pojatá obžaloba čítá 90 stran a po jejím přečtení si člověk říká, kolik je v ní zmařeného úsilí, které by OČTŘ mohly věnovat tomu, k čemu jsou zřízeny, tedy boji se zločinem, nikoli s oposicí nebo alternativní hudbou.

Soudkyni Okresního soudu Brno-venkov Lence Nekudové se do politického případu zjevně nechce, avšak Nejvyšší soud jejímu návrhu na delegaci věci do Prahy, kam logicky patří, ale kde by vyvolala přílišný mediální zájem, nevyhověl.

Prozatím byly určeny tři jednací dny, 19. až 21. února 2013, vždy od 8.30 hod., a to překvapivě nikoli v justičním paláci, o němž by naivní divák předpokládal, že pro takto velké hlavní líčení je v něm, za všechny ty miliardy, aspoň jedna jednací síň, nýbrž u Krajského soudu v Brně, v místnosti č. 362.

O procesu budeme ještě psát, prozatím se zdá, že největší hvězdou hlavních líčení bude – samozřejmě vedle Ivo Svobody, který prý vystoupí s některými zcela přepracovanými kabaretním čísly – bývalý znalec Michal Mazel. Osobně se nemohu jeho výslechu dočkat: až se jej obhájci budou vyptávat, jak den co den vstával s kuropěním a večer, tvorbou posudku (z velké části ovšem copy&paste) zcela znaven, uléhal, a to bez přerušení po nějakých šest týdnů, a zda není těmito policejními zakázkami tak trochu zkorumpován, tipoval bych, že se u něj projeví hluboká, ba totální amnesie.

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-11-29 20:19
Odkdy se Priorität preklada jako nadrazenost? To je snad Überlegenheit.
0 # Anonymní 2012-11-30 07:54
Nepovažuji za vhodné zbytečně zveřejňovat údaje o zdravotním stavu jako schizofrenie, byť v anonymizované podobě.

A.
0 # Tomáš Pecina 2012-11-30 10:47
Já vím, ale kdybych to vynechal, vznikly by dohady, co to tomu Pecinovi tak vadí, že to před čtenáři tají. Myslím, že zveřejnit je menší zlo.
0 # Filip Šudák 2012-11-30 17:56
Závadový zpěv v Brně. Už jsme měli závadovou chůzi (s praporem), závadový pietní akt u obětí války (byli to Němci, což jsou podle soudružské logiky vždy fašisté a vrazi, nejedná-li se o soudruhy z NDR), závadové nálepky o velikosti 1 x 1" (pro mathematiky neznalé angloamerických měr: 0.02539945 x 0.02539945 m) a nyní zde máme závadový zpěv.

Na jakou černou komedii se ještě můžeme těšit? Závadová jízda závadovým automobilem Mercedes-Benz černé barvy (v MB černé barvy jezdil Adolf Hitler), závadové nošení závadových kulatých brýlí (kulaté brýle nosil Heinrich Himmler), nebo propagaci hnutí směřujícího k potlačení práv člověka závadovým projevem závadové znakové řeči?

Kdyby to nebyla pravda, jako černý humor by to bylo i směšné.
0 # Anonymní 2012-12-03 15:25
Nemělo by být Mazla podáno trestní oznámení ve smyslu podvodu?
0 # Tomáš Pecina 2012-12-03 15:29
Snad byste ho chudáčka nechtěl tímto způsobem vydírat?
0 # Anonymní 2012-12-03 15:54
V oblasti práva jsem naprostý laik, ale indicie nebo řekněme nepřímé důkazy jsou podle mě dost zjevné na to, aby takové obvinění mohlo být považováno za opodstatněné. Že by se to on snažil bagatelizovat jako útok na svou osobu, vydírání, je nepodstatné. Z toho, co víme, je prakticky jisté, že ty posudky předražil, tedy ze státních peněz (tj. peněz nás všech) si vyúčtoval víc, než měl, a to nejspíš několikanásobně. To je přece jasný důvod k tomu, aby se tím zabýval soud. V principu je to skoro totéž, jako ty četné podvody a zpronevěry ve státní správě, o nichž se dozvídáme - kdy jsou také rozkrádány peníze, které stát od občanů vybral.

Jako laik ovšem nevím, jak by to mělo probíhat technicky - kdo by měl/může na něj trestní oznámení podat apod.
0 # Guy Peters 2012-12-03 16:44
Udat smí kdokoliv; to trestní řád nijak neomezuje.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)