Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

A máme tu další příspěvek na thema třídní justice v akci, tentokrát v kause nyní již téměř čtyři roky se vlekoucího soudního sporu o ochranu osobnosti mezi Vladimírem Hučínem a Tomášem Hradílkem. Rozsudek soudružky soudkyně Lenky Severové, justiční to star Krajského soudu v Ostravě, je ukázkou toho, co všechno je možné do soudního rozhodnutí v České republice napsat, aniž by soudci hrozilo, že bude postaven před kárný senát.

Dozvíme se například, že napsat o podezření, jež se změnilo v jistotu, pokud jde o to, zda Hučín byl nebo nebyl pachatelem přerovských bombových útoků, ještě vůbec neznamená, že by jej z toho snad žalovaný vinil, a fakt, že Hučín byl všech svých polistopadových obvinění zproštěn (a z předlistopadových rehabilitován) je sice snad polehčující okolností, ale rozhodně z toho neplyne, že by pan Hradílek ve svém článku nemohl hovořit o ryze kriminálním charakteru Hučínových skutků.

A označení gauner, jímž Hradílek svého soka v novinách častuje? To je podle soudkyně Severové ve světle všech Hučínových zločinů naprosto přiléhavé…

Příjemnou, podnětnou četbu, přátelé!

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-03-05 00:30
Naprostou náhodou jsem tu zabloudila a po právní stránce nemůžu nic posuzovat.
Můžu jediné, že Tomáše Hradílka znám velmi dobře a dodnes jsem přesvědčena, že mezi chartisty patřil k těm jen pár lidem, kteří byli vždycky a v každé situaci neskutečně objektivní, každý problém promýšleli ze všech úhlů pohledu a nikdy jsem jej nezažila někoho obviňovat. Vždycky chtěl znát všechny informace, aby se mohl rozhodnout co nejobjektivněji. Velmi si ho vážím, byl to vždycky velmi férový chlap.
0 # Anonymní 2013-03-05 01:09
Jo, objektivita z jeho pocinu (v novinach nazvyvat Hucina gaunerem a teroristou ...) uplne sala ... asi nejvic se ferovy chlap pozna podle sveho clenstvi v KSC.. ferovy chlap pomluva dlouhodobe jednoho z nejlepsich operativcu BIS, zatimco jeho zet (take pracovnik BIS) se ve sluzbe "vyznamenal" napr. i tím, naboural sanitku s pacientem (nedal ji prednost z vedlejsi), po poziti alkoholu ztratil sluzebni prukaz BIS atd..
Mozna, kdyby se takto vyjadroval k pracpvnikum BIS ve sve rodine, tak by to sedelo, ale takhle.... No jeste ze krome vas ma dalsiho vlivneho zastance, prezidenta Klause...
0 # jonáš 2013-03-05 10:41
To je ten samej férovej Hradílek, co spytlíkoval tu aféru s Kunderou?
0 # Anonymní 2013-03-05 14:50
nene, to jsou uplne jini lide... byv. ministra vnitra Tomas Hradilek ma na hlave tolik masla, ze neni treba mu prihazovat jine..
(To byl jeho jmenovec Adam Hradilek)
DS
0 # Anonymní 2013-03-05 13:32
To je síla.
A to beztrestně mohou ministři vnitra (Ruml) a policajti (Kubice, dnešní ministr) vynášet informace z policejního vyšetřování? Nevykopli za něco podobného Lessyho?
0 # Anonymní 2013-03-05 14:47
VInu, jak se rika: Vsichni jsou si rovni ... jen nekteri jsou si rovnejsi....

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)