Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Zdá se, že ministerstvo vnitra má se zpackanou presidentskou volbou další problém: Na vzor podpisového archu, který vystavilo, opomnělo uvést, že se nevyplňuje adresa bydliště, nýbrž jedině a pouze adresa trvalého pobytu, takže petent, který dostal arch k podepsání (či spíš parafování: pole pro podpis je vyvedeno vskutku minuciosně), se tuto důležitou okolnost, jež může být pro osud jeho podpisu fatální, z archu vůbec nedozví. Zvláštní volební senát Nejvyššího správního soudu tak stane před dilematem, zda se má přidržet dikce zákona (vyplňuje se adresa trvalého pobytu, a že to nevíte, je váš problém), nebo vycházet z toho, že petentovi se dostalo vinou pochybení orgánu veřejné moci nepřesného, resp. zavádějícího poučení, a podpisy s chybnou adresou se proto musejí zpětně započítat.

Opravdu nepostradatelní a na slovo vzatí odborníci pracují na tom ministerstvu vnitra… Jak říkal inspekční generál ve Švejkovi: Máte revolver? To je dobře, já na vašem místě bych věděl, co s ním mám udělat!

Komentáře   

0 # Jiri Dobry 2012-11-27 09:04
S tim bydlistem je jeste jedna sranda. I v pripade, ze je to sprane nemusi byt podpis uznan.
Staci podepsat, napsat spravne bydliste a prestehovat se. Ministerstvo kontrolovalo bydliste v dobe kontroly, ne podpisu. A maler je na svete.
Nicmene scitani procent to trumfnout nemuze.
0 # Anonymní 2012-11-27 10:30
Tak jsem si to podle odkazu otevřel ve formátu PDF a nevidím to tam.
V průvodních informacích se mluví jasně o trvalém pobytu, nikoli o bydlišti, a ve vzoru hlavičky formuláře se neuvádí ani bydliště, ani trvalý pobyt, ale je tam jen kolonka pro obec, ulici a číslo popisné. Slovo "bydliště" se tam nikde nevyskytuje.
Milan
0 # Anonymní 2012-11-27 10:33
Co máte proti Keni?? Na rozdíl od ČR tam všeobecná hlasování probíhají bez větších problémů... :-)

OR
0 # Guy Peters 2012-11-27 12:48
No, na webu to není nejlépe, ale příloha č. 1 vyhlášky č. 294/2012 Sb. to má správně.
0 # Tomáš Marný 2012-11-27 13:15
No já nevím, ale většina lidí by snad měla pochopit,že když vyplňuje úřední papír, má tam napsat úřední adresu. Předpokládá se, že petenti budou mít už alespoň občanku. :-)
0 # Anonymní 2012-11-27 14:52
...vsadil bych se, že většina tzv. podepisatelů ani neví, že něco takového podepsali.
0 # jonáš 2012-11-27 15:51
.. natož že to podepsali dvakrát či víckrát ;-)
0 # Anonymní 2012-11-27 19:47
TV Botswana (dlouhá verze) - YouTube
www.youtube.com/watch?v=oGMctOIdmrw
0 # Anonymní 2012-11-27 21:22
No já nevím, ale většina lidí by snad měla pochopit,že když vyplňuje úřední papír, má tam napsat úřední adresu.
No to nám, pane marný, zavádíte ale ještě další adresu. A obávám se, že úřední adresa nemá už vůbec žádnou zákonnou oporu. Máte občanku?
0 # Tomáš Pecina 2012-11-27 21:56
To jsem se právě chystal poznamenat. Neprávník vůbec netuší, jak důležité by mohlo být zapsat adresu trvalého a ne faktického pobytu – tedy pokud je si vůbec vědom nějakého rozdílu.
0 # Anonymní 2012-11-28 03:25
V praci s verejnosti se opravdu neda nic predpokladat, neb lide jsou ve svem mysleni nevyzpytatelni.
Jak je videt, na peticich chybelo datum dne podepsani, coz povazuji za klicovou informaci.
Datum je nutne nejen pro podepisovatele, kteri podepsali a pote se prestehovali,
ale i pro divky, ktere spravne podepsaly, ale po petici se vdaly a tudiz zmenily jmeno.
(Ty, ktere se rozvedly a vratily se ke jmenu za svobodna, tech asi tolik nebude.)

Je mozne, pro aktivniho nadsence na zvoleni J.Fischera se brouzdat sousednimi ulicemi, kde ponekud zna pomery (senilni duchodci, Romove, slepci) a opisovat si jmena najemniku, a tuto informaci pak prevest na petici ?

D.
0 # Anonymní 2012-11-28 10:56
Jen faktickou ke změnám příjmení a bydliště. Vyhledávání v CEO bez znalosti přímo RČ vyžaduje určitou zkušenost. Vůbec mě nenapadlo, že něco takového se svěří "náhodně vybraným brigádníkům". Původně jsem docela litoval zaměstnance MV co budou mít práce.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)