Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Těžká ztráta postihla Českou republiku: velitel legendárních commandos MPLB (rozuměj: Městské policie Lázní Bohdanče) Pavel Řehoř, vedle něhož je filmový major Meisner nudným patronem a seriosním, konvenčním policistou, byl za své kousky konečně odsouzen tam, kam dávno patří, tedy do vězení – bohužel zatím jen podmíněně.

Přesto bude muset po právní moci rozsudku milovanou profesi opustit a tak ve městě, kde se návštěvníkům, je-li jim život milý, doporučuje při spatření strážníka střílet bez vyzvání, může zakrátko zavládnout nesnesitelná, depresivní nuda.

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-09-20 13:11
Každý úředník (strážník, policista, státní zástupce, soudce a ostatní verbež) je lhář, podvodník a zloděj, dokud mi nedokáže opak.
0 # Anonymní 2012-09-20 21:17
Nakonec se ukáže, že mám pravdu, třeba až u dovolání. To sice nemá odkladný účinek, ale tak holt půjdu na rok na dva dělat něco jiného. Život jde dál.

Ten měšťák mě opravdu pobavil. Jeho iluze o spravedlnosti u dovolání k Nejvyššímu soudu je směšná. Hlavně ať nechytí senát 6 Tdo a v něm sedící partičku komunistů.
0 # Anonymní 2012-09-20 22:18
pane pecino, ukazujete, jak český sentiment vítězí. konečně tu byli strážnící, kterým není služba lhostejná, ale to bychom nebyli v česku, aby se dav nevzbouřil, že se s přestupci nejedná v rukavičkách, protože je vlastností sentimentálního davu vidět se na místě (domněle, neboť zrovna s pouty na kapotě) slabšího. kýč, kýč, kýč hodný odkazu hesla "pravdy a lásky". p.švéda
0 # Tomáš Pecina 2012-09-20 22:42
Nemám nic proti nekompromisnímu vymáhání práva, jen podotýkám, že hranice mezi nekompromisním vymáháním práva a šikanou je tenká. Pan velitel MPLB se patrně inspiroval filmem The French Connection, nikoli platným zákonem o obecní policii.
0 # Wenceslas 2012-09-21 09:18
Jen bych se chtěl otázat...v tom videu je vidět především výcvik...co je špatného na výcviku? Vždyť ať si cvičí...co je na tom špatného? Jsou tam vidět i krásné zásahy u nehod, shazování sněhu ze střech....přijde mi to více méně OK. Alespoň něco dělají.
To, co je tam vidět za zásahy. Těžko se to hodnotí bez znalosti pozadí - nemohlo se jednat o potenciálně nebezepčné zločince? Já nevím...neznám pozadí, tak to nemohu hodnotit. Jen připomínám zásadu "audiatur et altera pars"
Za mnohými adorované první republiky nosili strážníci šavle a pušky s bodáky "auf" a nerozpakovali se je použít. Rozhánění demonstrací či srocení obušky na koních jízdní policií nebo pažbami pušek četnictva.
A co se četnictva týče, mimochodem, to bylo vojensky organizováno a postupovalo značně razantně třeba proti vámi, pane Pecino, adorovaným sudeťákům (žel Bohu, ukázalo se, že razance nebyla dostatečná).
0 # Borsuk 2012-09-21 10:05
Ta razancia bola dostatocna na to aby aj vyse 20rokov po udalosti Hitler zrusil CSR a potom aj C-SR.
0 # Wenceslas 2012-09-21 13:31
Dostatečná nebyla, protože se Henleinovce nepodařilo včas potlačit. Jak o tom svědčí teroristické útoky Sudeťáků v letech 38 a 39 (viz prameny - doporučuji např. knihu J. Beneše: Stráž Obrany Státu 1936 - 1939).
0 # Anonymní 2012-09-21 10:31
Akosi sa neviem rozhodnúť, čo mi je menej sympatické: či ležérny postup št. policajtov v Prahe v prípade R. Janouška, alebo "výkon" mestských policajtov v Bohdanči.
Laik sa pýta: má mestský policajt v ČR právo legitimovať občana? Ak áno, a ten odmietne...?
EP
0 # Anonymní 2012-09-21 11:23
Jasně je vidět trvalá nekompetentnost a arogance násilníka Řehoře. Předcházející zametací rozsudky mu dodaly sebejistotu k pokračování násilí a nyní přišla sprcha. Přitom tyhle případy jsou typickou špičkou ledovce násilí měštáků v Bohdanči. Kolik minulých stížností se odpálkovalo, zametalo pod koberec a počítalo se s malou vytrvalostí stěžovatelů a jejich zastrašováním. Jsem zvědav na další uplatnění násilníka Řehoře. Jestli mu nedají nějakou trafiku u starostky s fašistickými názory, může tak akorát mlátit lidi v nějaké ochrance ABL.
Možná i kvůli násilí městského gestapa prohrála poslední volby tehdejší starostka. V tajným volbách mohli občané dát bez obav nejevo svoji nespokojenost. Bohužel se zdá, že nová starostka stojí o naplňování obecní kasy z pokut a právo ji nazajímá. Proto ten její podivný postoj k policejnímu násilí. Nebo ten provoz amerického auta je moc drahý, stejně tak jako jejich cvičení střelby?
Pokud by si vůbec násilník Řehoř troufnul takto nezákonně postupovat proti pachateli typu Janouška, odpovídající drahý advokát např. Sokol by ho donutil už dříve sundat uniformu a pokřikovat akorát na kozy na pastvě.
Pane Řehoři, úřad práce bere do evidence každý pracovní den. Pevně věřím, že obléknete uniformu jenom vězeňskou nebo sportovního oddílu, eventuelně nějaké ochranky, pokud jim nebude vadit záznam v rejstříku trestů.
0 # Anonymní 2012-09-21 11:52
vy budete něco na způsob auaukateřiny jacques. asi máte důvod policii nenávidět, nejspíš bduete mít dost přestupků za sebou a nějaký před sebou. nebo ještě něco horšího, co skrýváte a bojíte se, že by došlo i na vás? pochlubte se se svým trestním resjtříkem. jinak si tu zášť neumím vysvětlit.
0 # Wenceslas 2012-09-21 13:37
Anonymní z 11:23: A jak víte, že se ty střelby hradily z obecního a ne z vlastních prostředků příslušníků MP LB? Nebylo by to ani poprvé ani naposledy, co by si příslušníci ozbrojených složek (zdaleka ne jen městské policie) platili výcvik z vlastních peněz.
0 # Anonymní 2012-09-21 15:26
Wenceslas - pište česky pro našince. Řehoř se mohl u soudu jistě vyjádřit. Pochybuji, že by mu bylo upřeno právo na obhajobu. Nejste náhodou taky potencionálně nebezpečný zločinec? Tak oni si platili výcvik ze svých zdaněných a prémiových platů a jenom při tom použili služební oděvy?

Kdyby Vás náhodu dostihla někdy policejní kulka, škoda že se pak nedozvím Váš názor. Nebo kdyby policie zavraždila Vám blízkou osobu, pak jsem zvědav na Vaše oslavné komentáře. Policie zavraždí v ČR několik nevinných osob ročně. V lepším případě popraví jenom svého kolegu jako v Praze. Zavražděný občan byl neozbrojen, tak tuhle smrt na něj nemohli hodit.
0 # Wenceslas 2012-09-21 16:03
Když se hádáme o slovíčkách, tak si dovolím vás poučit, že kulkami se naposledy střílelo z perkusních pušek. To, co opouští hlavně moderních zbraní se nazývá "střela", nikoliv kulka. Především tedy proto (pro úplnost), že moderní střela není kulatá. Jak by vám řekli/jak vám řekli na vojně (kdybyste/pokud jste ji absolvoval): "Kulky má pes!"
Jinak já jsem, samozřejmě, potenciálně nebezpečný zločinec stejně jako kdokoliv jiný: Ľubomír Harman měl taky čistý trestný rejstřík než si nasadil na uši modrá sluchátka. Možná, kdyby tehdy byla policie schopna včas účinně zasáhnout, bylo obětí méně.
A proč ne? Pokud chcete cvičit v reále, musíte cvičit v tom, co běžně používáte. Nevidím na tom nic špatného. A nemyslím si, že by měli tak skvělé platy. Ale nevím, já jsem jim účetnictví nedělal. Mimochodem, leckde si musí přispívat i na ten služební oděv, pokud chtějí nějaký nestandardní typ (což si myslím, že zrovna to, co mají rozhodně je). Nic bych za to nedal, že spousta toho vybavení bude zakoupená soukromě. A co dělají se svým majetkem, jistě uznáte, je dost jejich věc.
Kdyby mě náhodou dostihla někdy policejní střela (viz výše), nebo kdyby policie zavraždila osobu mně blízkou, tak bych asi radost neměl a nepsal bych oslavné komentáře. Na druhou stranu, ty nepíšu ani teď. Jen se nahlas podivuji, co je špatného na tom, že cvičí. Není to lepší než kdyby jen seděli a nedělali nic a brali tytéž - podle vás - prémiové platy?
Ad "Policie zavraždí..." - nemohu soudit, s takovým případem jsem se nesetkal, ale v této prohnilé zemi mě to nepřekvapuje. Ale opět nechápu, co to má společného s tím, jak MP LB cvičí? Pardon...nerozumím tomu. Budu rád, když mi to vysvětlíte.
+1 # Wenceslas 2012-09-21 16:34
Aby bylo úplně jasno: já neříkám ani tak ani tak. Ani vinen ani nevinen...jen tomu nerozumím. Co je špatného konkrétně na tom, co je vidět v tom videu - krom sražení motorkáře, to je samozřejmě šílenost, ale může se jednat o jednotlivý exces. Většinu toho videa ale zabírá výcvik (a nutno říct, že jim to jde hodně dobře), na kterém (podle mého skromného názoru) není nic špatného. Vždyť..jen ať cvičí! To je dobře.
0 # Anonymní 2012-09-21 19:22
Ti nepatří do vězení, ale do blázince. pan x
0 # Tomáš Pecina 2012-09-21 19:39
:-) Pusťte si třeba tohle.
0 # Anonymní 2012-09-23 21:35
tak to je vazne retard.za dopravny priestupok pouzit hrozbu strelnou zbranou a puta.to je peklo.
a este retardovany davac papuci a pokut za psie hovna.
pre fizlov v diskusii:nie je vam to trapne obhajovat takeho dementa?
0 # Anonymní 2012-09-23 21:54
jestli mají všichni "bratia" takové názory, tak se nedivím, že to tam vypadá, jak to tam vypadá... skanzen...
0 # Anonymní 2012-09-23 22:01
díky pane pecino za ten link, skvěléí video, kdyby takhle fungovali všichni policisté a strážnícíi, bylo by tu myslím méně nehod, neboť by řidiči měli větší respekt. byl to příkladný zákrok! retard je ten slovák, co píše výše. chápu, že v tatrách mají na silnicích problémy jen s opilýma bačema.
+1 # Tomáš Pecina 2012-09-23 23:20
Rozhodně se nedomnívám, že ten zákrok byl v pořádku. Za prvé nebyla dodržena podmínka subsidiarity, např. požadovat po pachateli dopravního přestupku, aby si kleknul na silnici, je naprosto nepřiměřené situaci, za druhé s ním strážníci jednali hrubě nezdvořile.
0 # Anonymní 2012-09-23 23:40
co je hrubá nezdvořilost bude vykládat jinak autor deítek článků kritizujících práci policie, z nichž mnohé působí spíš jako truc (některé považuju naopak za věcné), a jinak někdo, kdo to sleduje víc zvenčí. třeba jako slušný účastník dopravního provozu nebo chodec. kleknout si bylo nejspíš taktikou, jak znemožnit evidentně agresivnímu člověku (agrese byla parná z jízdy a neuposlechnutí výzvy policie) případný odpor.
0 # Tomáš Pecina 2012-09-24 11:21
A neměli mu tedy "preventivně" dát pár pendrekem?
0 # Anonymní 2012-09-25 22:57
neuveritelni fasisti sem pisu.
"díky pane pecino za ten link, skvěléí video, kdyby takhle fungovali všichni policisté a strážnícíi, bylo by tu myslím méně nehod, neboť by řidiči měli větší respekt."
Je dokazane ze policia ktora nahana priestupcov cestneho zakona(klasicke californske tv nahanacky) sposobuje omnoho viac skod,zraneni a umrti ako ked hlupaka nechaju dojazdit,vytriezviet ak bol opity a riesia ho v spravnom konani.
preto vo vacsine napr.aj americkych krajin uz soferov nenahanaju,ved predsa maju spztky,maju moznosti zatarasov atd.
podalsie major majsner a ani ziadny iny FIZEL nevie aky dovod ma sofer na ponahlanie sa.
ma iba svoje domienky,rovnako ako vacsina fizlo tlieskacov v tejto diskusii.
co by ste povedali na to ak by chlapik viezol muza zo zastavou srdca napriklad?
v takom pripade by sa jednalo o krajnu nudzu a bolo by to ramci zakona uplne v poriadku.
Potom by sa mu co,ospravedlnil ten kokot?alebo keby sa taki soferi rovno strielali...?
sa zobudte,tie pravidla su nastavne tak ako su nastavene aby chranili obcanov pred zlovolou a sikanou podobnych premotivovanych idiotov ako je tento "maisner"
0 # Anonymní 2012-09-26 11:54
mně se ten přístup maisnera a jeho party líbí. konečně strážníci co k čemu. s hovady na silnicích i jinde se prostě musí zacházet ostře. jejich práva jsou mi ukradená. celá koncepce lidských práv je jen žvást takových levičáků jako jste vy. a pokud jste jiného názoru, tak tu v čr asi budete špatně. ostatně nikdo vás tu jistě nedrží.
0 # Tomáš Pecina 2012-09-26 11:57
Docela bych vám přál, abyste dostal od nějakého takového cowboye v uniformě nakládačku. To by hned byla jiná písnička!
0 # Filip Šudák 2012-09-27 02:39
Měli mu dát pendrekem.

Jak jsem totiž zjistil z různých článků o tomto procesu, které jsem na internetu našel, onen "zločinec" a "recidivista", který měl tu drzost, že odmítl na výzvu made in Pavel (čti Pívl) Bohdanec Ranger, okamžitě zatavit, za žádný přestupek postižen nebyl, protože Pavel Bohdanec Ranger, se svým parťákem Trivettem, jeho rychlost nezměřil. Takže, kdyby mu Pavel Bohdanec Ranger dal pendrekem, soud by se netáhnul tak zbytečně dlouho.

Konec konců, když jsem si dal na csfd.cz hledat "Walker Texas Ranger", v popisu jsem se dozvěděl, že, cituji, "Texaský jazdec Cordell Walker (Chuck Norris) sa nikdy netajil tým, že pri svojej práci – lapaní zločincov - vyznáva staré osvedčené metódy, a síce patrične ich v prípade potreby spacifikovať po fyzickej stránke. I keď to možno nebolo celkom v zhode s tým, čo pri presadzovaní zákona predpisovali vládne nariadenia, Walkerov prístup nie náhodou pripomínal heslo všetkých absolventov „starej školy“ boja proti kriminalite – „oko za oko“... Treba však dodať, že Walker svoju moc nikdy zbytočne nezneužil a že každý z kriminálnikov len po zásluhe dostal to, o čo si svojím konaním vyslovene koledoval.". No, není to jako na míru ušité?
0 # Anonymní 2012-09-27 18:50
pane pecino, kdo jinému přeje... docela se styďte. on ale není a nebyl důvod. a ani nebude, chovám se předpisově.
ale na druhou stranu je dobře, že jste to takto napsal, je hned jasné, čím je tento váš článek a postoj vyvolán. není to tedy nějaké rozumění dané věci, nějaký názor, ale špatná zkušenost a hněv.
0 # Tomáš Pecina 2012-09-27 21:21
Jste na špatné stopě. Sám jsem s policií nikdy konflikt neměl, a např. jsem se nikdy v životě nedopustil přestupku, ani dopravního (rozuměj: nedopustil=nebyl usvědčen).

Nicméně nějaké zkušenosti by tu byly, např. s pražskou MP.
0 # FORTUNA 2012-09-27 22:59
ad Tomáš Pecina, 27.9.12, 21:21

Také jsem měl jednou problém s přenosnou značkou, když se stavěla dálnice Plzeň - Rozvadov. Též jsem odmítl se "spokojit" s pokutou. Nebyl jsem zpacifikován (rozuměj zbit), ale velící důstojník v Tachově mne "informoval", že bylo-li by po jeho, řidiče jako jsem já by rovnou střílel. Opáčil jsem, že i já bych si v tom případě pořídil flintu a střílel bych zase je. Po té, co ho v záchvatu zuřivosti skoro sklátil infarkt, mne jeho kolegové nechali odejít.
Problém však zde není v nějakém selhání jednotlivce - celý systém je nastaven špatně a je třeba jej změnit. Snad jednání soudce Hájka (Pražská MP) by spíš bylo "selhání jednotlivce".

Mirek Vorlický
0 # Anonymní 2012-09-27 23:00
ona to nebyla stopa jediná. docela mě zamrzelo, že vy, ktrerý se tak angažujete za svobodu slova, přejete tomu, kdo tu hodil kámen do česky mírumilovné vody, nakládačku od policie (kterou nota bene tak soustavně kritizujete). nevšiml jsem si, že byste tu před těmi cca dvěma měsíci přál popíračům zplynování. takže i vás možná nějaká slova iritují, byť jsou míněna velmi obecně, do té míry, že byste dotýčnému rád "zavřel ústa". dokonce prostřednictvím nenáviděné policie! :-)
0 # Tomáš Pecina 2012-09-28 00:40
Nic takového jsem nenapsal. Přečtěte si to, prosím, ještě jednou. Jistěže šlo o nadsázku, o rhetorické "přání".
0 # Anonymní 2012-10-03 23:02
Tak to já mu tu nakládačku ze srdce přeju a to nikoliv rétoricky, ale zcela vážně a při případné stížnosti klidně i přidavek. Dostalo by se mu pouze podle jeho vlastních slov: "celá koncepce lidských práv je jen žvást takových levičáků jako jste vy". Snad by pak pochopil, že zákony o policii a zejména té obecní tady nejsou pro srandu králíkům a pro nějaké hurá kovboje, kteří moc koukají na americké akční filmy, by nemělo být v policii místo.
0 # Anonymní 2012-10-04 00:11
hm, přát druhému nakládačku, dštít nenávist, to s etu smí, udělat sexuální vtip, "který se lepí jak koženka", to tu nelze. zavání to tu jednostranností, prudérností a primitivismem. nejvyšší čas "přepnout" na jiný, velkorysejší blog. ne takový, který vede agelast. a primitivovi z 3.10. opkakuji, že nemá argumenty (neboť je na to - nejspíš po zasloužené policejní nakládačce - duševně sláb).
0 # Tomáš Pecina 2012-10-04 00:29
Přepněte. Tady si nenadáváme, a když, tak na úrovni.
0 # Filip Šudák 2012-10-04 00:48
O čem se tu stále diskutuje, podstata mi uniká?

Snad každý pochopí rozdíl mezi tvrdým a nekompromisním vymáháním platného práva, v souladu se zásadou dura lex, sedes lex (to, konec konců, činí i pan Pecina a není mi známo, že by při tom někoho bil), a mezi pácháním bezpráví.

Hlavní problém je v tom, že ona MPLB provádí úkony a zákroky, ke kterým není vůbec zmocněna zákonem, nehledě na to, že i ty, ke kterým zmocněna je, provádí způsobem, který je buďto za hranicí její pravomoci (zákonnosti), nebo zcela mimo její pravomoc (zákonnost), zkrátka ultra vires. Stačí se podívat na jejich internetové stránky, jejich vybavení a přečíst si, co sami o sobě píší. To, samo o sobě, dostatečně postačuje na tr.stíhání.

To, že to vždycky bude někomu sympatické, je zcela logické, ale i přesto těmi "hovady na silnicích" zůstavají příslušníci MPLB.

Můžeme o tom diskutovat, můžeme se o to přít, ale to je asi jediné, co se s tím dá dělat.
0 # Anonymní 2012-09-22 15:34
Pane Pecino. velké díky za informaci. Dost už bylo excesů měšťáků a Řehoře. Prosím, uveďte další pokračování kličkovanání toho lumpa. Nechce se mu z uniformy a od mlácení občanů, ale je to potřeba.
0 # Anonymní 2012-09-22 15:46
Dobrý důkaz jejich nebezpečnosti pro ostatní občany. U měšťáků nemusí mít maturitu? Kde ji koupili? Už chápu nutnost psychologických testů. Osoby bez násilnických sklonů k policii neberou, k městské obzvláště.
Netušil jsem, že můžou lovit řidiče i v Pardubicích a při "služebním zákroku" tykat. Nebo to bylo z počátku vydírání při rozhovoru s občanem? Jak si vzpomněl až po chvíli na formulaci jménem zákona, to mu to trvalo!
0 # Filip Šudák 2012-09-25 14:11
Já se vůbec nedivím, že jim ujížděl tak rychle. Já za sebou vidět blikající toto vozidlo (pardubicky.denik.cz/.../...), a v něm toto individuum v klobouku (garaz.autorevue.cz/.../), které vypadá jak nepovedený Walker Texas Ranger, tak bych měl důvodné obavy o to, že se jedná o skutečného obecního policistu. Divné auto, nepředpisové majáky, divné individuum za volantem. A jestli měl na sobě ten jejich polní stejnokroj (který neodpovídá vůbec ustanovení § 14 odst. 1 vyhl. č. 418/2008 Sb.), pak bych měl už skutečné obavy o svůj život a jel bych pryč, co mi síly stačí.

Když se podívám na jejich internetové stránky (www.mplb.cz), tak mne napadá jak je možné, že bez těchto Melody Boys from California, pardon z Východních Čech, můžeme my chudáci, kteří nemáme to štěstí a tu čest žít v malých Spojených státech Amerických Lázně Bohdaneč, vůbec koexistovat.

Zejména doporučuji si přečíst sekci "Výcvik" (cituji: "Po zkušenostech získaných v USA zahájila MPLB i praktický výcvik v jízdě v nebezpečných situacích. Bohužel se v minulosti nepodařilo sehnat v ČR instituci, která by dokázala pořádat kurz pro jízdu v kritických situacích (škola smyku, vytlačování hlídkovým vozem atd.) pro vozidla se samočinnou převodovkou."). Jak je však patrno z prvého videa, bodří hoši tento problém již dávno zvládli - vytlačování motocyklu jim jde na jedničku. To, že to motocyklista nemusí přežít, jsou kolorektární ztráty. Příště, až osmdesátiletý děda pojede na kole prostředkem jízdního pruhu, protože neslyší a nevidí a na silnici prostě nemá co dělat, MPLB (takto se sami označují - stejně jako NYPD, LVPD...) jej nabere na rám a tím jej rychle, účinně a jednou provždy naučí, že na jízdním kole se jezdí u pravého okraje vozovky.

Nebo v sekci "Vybavení", cituji: "Byť je naše město klidné lázeňské prostředí a demonstrace či boje s chuligány na sportovních zápasech nejsou u nás běžné, využili jsme protiúderové přílby a štíty v mnoha případech. Např. v situaci, kdy se psychicky narušená žena zabarikádovala v bytě poté, co lékaře záchranné služby sekla do ramene sekerou. Po nastříkání většího množství slzného plynu do bytu, došlo k vyražení dveří, a poté strážníci v plynových maskách a ochranných přílbách postupovali kryti za štítem proti ženě, která do štítu i přileb bušila sekerou. Ochranné prostředky odolaly útokům a ženu se podařilo štítem natlačit na zeď a přidusit jí natolik, že jí byla vyražena sekera a následně přiložena pouta. Poté byla žena vynesena ven a zdravotnickou službou převezena do léčebny. Policisté Policie ČR přihlíželi nebezpečnému zákroku z bezpečné vzdálenosti v košilích a čepicích, neboť nemají potřebnou výbavu k dispozici ve svých hlídkových vozech a nebo ji na oddělení nemají vůbec." Skutečně, nebýt Melody Boys (and, naturally, one Girl) from MPLB, ženská se sekerou by povraždila celé jejich město. Akorát, oproti ustanovení § 52 lit. h) zákona o policii, jsem v ustanovení § 18 odst. 1 zákona o obecní policii donucovací prostředek vytlačování štítem nikde nenašel. Ale to, stejně jako právní řád České republiky, Melody Boys from MPLB nikdy nezajímalo a nezajímá. Tak co s nimi? Zavřít!
0 # Tomáš Pecina 2012-09-25 14:37
:-) Walker Bohdaneč Ranger!
0 # Anonymní 2012-09-25 17:55
filipe, chápu, že soucítíte se stejně postiženými (žena z příspěvku), ale to je vaše soukromá věc. je tu nějaký veřejný zájem na bezpečnosti, a je mně vcelku jedno, jak bezpečnost strážníci zajistí. humanismus byl v módě v 60. letech. ale chápu, že v isntsitucích jako bohnice asi přežívá.
0 # Filip Šudák 2012-09-25 18:21
"filipe, chápu, že soucítíte se stejně postiženými (žena z příspěvku), ale to je vaše soukromá věc. je tu nějaký veřejný zájem na bezpečnosti, a je mně vcelku jedno, jak bezpečnost strážníci zajistí. humanismus byl v módě v 60. letech. ale chápu, že v isntsitucích jako bohnice asi přežívá."

Když jsem angličtinou začal, zůstanu u ní: My hovercraft is full of eels. Je to dostatečná odpověď pro "isntsituci jako bohnice"?
0 # Anonymní 2013-01-18 11:53
A ještě TV Pardubice - Velitel strážníků do civilu, s uměleckou vložkou bohdanečské Melody Girl jako bonus. :-)

JM

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)