Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jak je na tomto blogu již pravidlem, ani tentokrát nebudeme Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) chválit.

Tentokrát jsem jej požádal o informaci, kterou potřebuji pro jeden z případů, jimiž se zabývám, a která se týká bank. Chtěl jsem vědět, jak podle ÚOOÚ vypadá praxe se zpracováním údajů o exekucích na majetek klientů, tedy zejména, zda banky tyto údaje navzájem neoprávněně nesdílejí a jak s nimi dlouhodobě nakládají.

ÚOOÚ žádost o informace z nepochopitelných důvodů odmítl, a ještě měl tu drzost mi poradit, jak žádost správně napsat. Přirozeně reaguji odvoláním a poté bude následovat správní žaloba.

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-09-25 15:36
Mimochodem, toto je zrovna jeden z těch absurdních případů, kdy člověk napadá odvoláním rozhodnutí subjektu, který odmítl poskytnou informaci, přičemž toto odvolání uplatňuje u subjektu, jehož rozhodnutí odvoláním napadá.
0 # Tomáš Pecina 2012-09-25 15:50
Ano, ale tam je to podle § 20 odst. 5 InfZ nutné.
0 # Anonymní 2012-09-25 17:53
Informace ÚOOÚ na www.uoou.cz/uoou.aspx ?menu=10&submenu=11&loc=477 (uvedeno ve Vaší žádosti zadost12.pdf), byla pro "jistotu" tímto úřadem odstraněna.
Nejspíše proto, aby neinformovala veřejnost zbytečně či nadbytečně...
0 # Tomáš Pecina 2012-09-25 18:29
Ne, je to tam.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)