Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Podle dnes vyhlášeného prvoinstančního rozsudku Krajského soudu v Praze byl hlavní aktér býchorského žhářského útoku odsouzen na čtyři roky do vězení, ostatní účastníci dostali podmíněné tresty.

O případu jsme psali zde a aniž bychom znali všechny podrobnosti, uložené tresty pokládáme za adekvátní.

Komentáře   

0 # Filip Šudák 2012-09-27 02:22
Podle citovaného článku působí tento proces, na naše končiny, až podezřele kultivovaně, z úvah tam citovaných jsem měl na chvíli pocit, že jsme se posunuli o kousek na západ. Vypadá to, že byl jednou odsouzen někdo, kdo odsouzen být má (a za to, za co odsouzen být má), a navíc k trestu, který se zdá být přiměřený. Z toho jsem sice na chvíli zažil, blíže těžko popsatelný, pocit štěstí, ale neměli by soudci a státní zástupci z tohoto procesu jet na školení do Ruska? Já se obávám, aby ostatní soudruzi soudcové a soudružky soudkyně z toho neměli nějaké deprese, nebo, nedej bože, aby se z toho nestal příklad!? Tak takhle ano, nebo né, soudruzi?
0 # Anonymní 2012-09-27 07:31
Nelze si nepovšimnout, že stejný den informovala televise o 3,5 letech nepodmíněně pro lupiče, který se zbraní v ruce vyloupil asi 10 večerek a trafik.
Milan
0 # Tomáš Pecina 2012-09-27 11:11
A kolik by měl dostat? To jsou důsledky absorpčního principu v praxi, byl bych jednoznačně pro asperaci a u nejzávažnějších trestných činů pro kumulaci.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)