Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Co se nepodařilo v Mostě, může se podařit v Praze, řekly si Pravda s Láskou a podaly další obžalobu za držení praporu Dělnické strany. Ke skutku došlo o pouhých 16 dnů později, a stejně jako v Mostě byli obžalovaní odsouzeni za závadové držení trestním příkazem, který ani v tomto případě neakceptovali a podávají odpor.

Takže se nám Pražanům rýsuje příležitost spatřit další vystoupení kabaretního znalce Ivo Svobody. Znalecký posudek vypracoval sice v jiné trestní věci, ale tím se orgány činné v trestním řízení jistě nenechají svést s cesty ke konečnému vítězství bojující demokracie nad svobodou projevu.

Soudce Radek Mařík je čtenářům mého blogu znám zatím jen z písemného projevu, nicméně ten naznačuje, že se jedná o prvotřídního troubu. Ve spojení s podobně disponovaným znalcem Svobodou se tak můžeme dočkat zážitku, jenž nebude mít v dějinách české justice obdoby.

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-06-12 16:01
Někteří policisté a státní zástupci si prostě nedají pokoj. Chtělo by to víc takových soudců jako je Pavel Plch, kteří by takováto přihlouplá a naprosto zbytečná obvinění rázně smetli ze stolu.
0 # Anonymní 2013-09-10 16:09
Sice je to už stará věc, ale všimla jsem si - "odpor obžalovaných", namísto "obviněných", což celkem transparentně řeší § 12 TrŘ.
0 # Tomáš Pecina 2013-09-10 16:18
Ano, máte pravdu, díky za upozornění. Osobně pokládám toto ustanovení za nesmyslné, protože obžalovanou jste podáním obžaloby, nikoli nařízením HL.
0 # Anonymní 2013-09-11 08:58
Já si to také myslím. Včera jsem v kanceláři psala odpor proti trestnímu příkazu a vzpomněla jsem si, že jsem jeden viděla zde na Vašem webu. Ve spise je obžaloba, klient je s ní seznámen, přesto v odporu jej musím označit za obviněného. M. Sla

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)