Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Kdysi patřila k výhodám života ve velkoměstě možnost zajít téměř denně na kvalitní divadelní představení nebo koncert vážné hudby. To už dnes tak zcela neplatí, ale zato máme možnost jít se v Praze nejméně jednou měsíčně podívat k soudu na dobrý politický proces.

Zítra to bude další dějství nálepkové kausy (informace na portálu Justice.cz), v níž je osm obviněných souzeno za těžký zločin vylepování protistátních samolepek.

Soudkyně Dana Šindelářová vydala dokonale a zevrubně odůvodněné opatření o nepodjatosti Ivo Svobody, takže pokud se nestane nic mimořádného, tento komik a potulný znalec, známý též pod uměleckým pseudonymem Stupidní Deprivované Hovado, zítra pohostinsky vystoupí u Obvodního soudu pro Prahu 1.

V rámci přípravy procesu vydala článek rovněž Antifa.cz (v plném znění jej převzala i Věra Tydlitátová). K textu mám jedinou připomínku: Antifa zároveň uvádí, že policejní obvinění Vondráka, Dupové a spol. je hloupé, a přitom tvrdí, že tyto osoby ze sebe dělají oběť politické persekuce. To ale nejde dohromady – buďto je obvinění opravdu nedůvodné a pak tyto osoby jsou obětí politické persekuce, anebo nedůvodné není, a pak není důvodu je za takové označovat. Jak to tedy je?

Myslím, že by to občas chtělo méně psát a více přemýšlet, Antifo!

Aktualisováno.

Zatím malá ukázka z výslechu znalce:

Komentáře   

0 # Tomáš Marný 2012-05-22 17:45
Ad nepodjatý znalec Svoboda: to fakt neuvěřitelný tohle ...

Na druhou stranu může být taková námitka podjatosti brána jako usvědčující důkaz. Znalec přece řekl, že podávání námitek podjatosti proti němu je součástí koloritu neonacistické scény!
0 # Anonymní 2012-05-22 22:30
A nejen to .Udajně pan Vondrák to dělá pro medializaci a cítí se být poškozen (asi Svoboda myslí vazbu) a upozornujě (pozor paní soudkyně)na nedemokratičnost systému. Ten Svoboda tam zakomponoval vše včetně nastolení Národního Socialismu . On Svoboda to odklání jak může od svojí finanční závislosti a stále více zapadá do svého snu o neonacismu .Prostě miluje svůj obor:) Pan Ukamínek z Brna
0 # Anonymní 2012-05-22 18:18
Nebylo by špatné, za každým jménem povinně uvádět politickou příslušnost nebo před jménem významný titul. Například:

Debil Tomáš Pecina (nacista)
0 # Anonymní 2012-05-22 18:47
Dobrý den, madam Tydlidátová. :-)))
0 # Anonymní 2012-05-22 19:05
Ano, nacista obhajující právo advokátky Samkové zastupovat mačetové útočníky. Nacista chválící advokáta zastupujícího sterilizované Romky. Nacista poukazující na na nedbalost policie kvůli smrti Roma na policejní stanici. Opravdu nacista jako vyšitý:-D
0 # Anonymní 2012-05-22 20:07
Zda se, ze diskutujici z leve strany politickeho spketra, jako ten ktery se trefil zrovna v 18:18 hod :-) :-) :-)
sem do debaty zavadeji tu pravou revolucni protinacistickou kulturnost
0 # Guy Peters 2012-05-23 16:52
A nebylo to schválně? Dvakrát AH, to přeci nemůže být náhoda.
0 # Anonymní 2012-05-23 07:39
Pane Pecino, vy se doopravdy domníváte, že existuje něco jako Antifa, která má svůj web, nebo je poslední věta jen ironickým vzkazem pánům z BIS a "protiextrémistického"?
0 # Anonymní 2012-05-23 15:15
K tomu bych jen doplnil: Snad si opravdu nikdo nemyslí, že fotky "z utajené schůzky v Cípu", přednášky Občanského institutu a desítky dalších fotí nějaká antifa. Kde a kdy fotit (ale také např. kde a kdy na koho zaútočit, kde a kdy kterému autu na parkovišti mezi stovkou dalších propíchat pneumatiky, apod.) se ví z odposlechů, které asi sotva může provádět jakási virtuální antifa. Oni jsou ti špatně maskovaní operativci BIS a UOOZ při své činnosti často i viděni :-)

Erik Sedláček
0 # Anonymní 2012-05-23 17:33
no, taky jsem si vždycky říkal, že má antifa na svém webu docela dobré informace, které by lecjaká soukromá detektivní agentura s výcvikem a dokonalým vybavením těžko získávala, natož skupinka nějakých hochů... p.š.
0 # Anonymní 2012-05-23 17:50
Pokud je mně známo, levicoví i pravicoví extremisté se pokoušejí ty druhé zpravodajsky rozpracovávat a mají o těch druhých překvapivě dobrý přehled na to, že oficiálně by se neměli vyskytovat nikde poblíž sebe, leda když se zrovna perou. Podrobnosti o tom, jak jim to funguje, nemám (mám pár hypotéz), nicméně je mi známo, že za zájmové objekty pokládají i státní orgány a pokoušejí se (s jistým úspěchem) o získání informací nebo infiltraci.
Předpokládám ovšem s ohledem na různorodost těchto skupinek, že záleží dost na tom, o kterou skupinku konkrétně jde a že se jejich možnosti budou dost lišit.
Některé skupinky patrně také mohou sloužit spíš ke zpravodajské práci někoho jiného. On ten pan kulturní atašé ze severokorejského velvyslanectví, co promítá filmy našim komsomolcům, asi nebude pracovat jen pro tamní ministerstvo kultury.
0 # Tomáš Pecina 2012-05-23 19:56
Historicky Antifa bezpochyby existovala, to mám za zřejmé, a také je zřejmé, že byla policejně a zpravodajsky "podchycena": to vyplývá z "důkazních toků" v obou směrech.

Na otázku, zda toto podchycení vedlo k tomu, že z ní dnes zbyla už jen prázdná skořápka (a když jsem komunikoval s jejími aktivisty v předloňském rozhovoru, ve skutečnosti jsem si mailoval s policií), neumím odpovědět, spíše si to nemyslím, ale nemohu to ani vyloučit.
0 # Anonymní 2012-05-23 21:17
Ono to má více rovin. Zásadní je skutečnost, že mezi tzv. "antifou" a zpravodajsko/represivními složkami došlo logickým a přirozeným postupným vývojem ke vzájemnému propojení. Jestli dnes celý jejich obskurní web a bojůvky přímo řídí BIS v koordinaci s UOOZ, nebo tam "jenom" probíhá spolupráce, to už není tak podstatné.

ES
0 # Anonymní 2012-05-23 08:57
Akce D.O.S.T. varuje před politickými procesy!

www.akce-dost.cz/20120522.htm
0 # Anonymní 2012-05-23 21:39
já bych ho vyloučil už jen pro ten sestřih. holt, svůj stín nepřekročíš, to platí... a jinak zase dobře zábavné, on je prostě nepoučitelný: komu vášeň v srdci hárá, tomu není pomoci. p.š.
0 # Anonymní 2012-05-24 18:22
Tak to je dost desivy projev pana znalce. Mozna si soudkyne mela vzit priklad z soudce Plcha - takove utrpeni za horkeho dne...
0 # Anonymní 2012-05-25 12:00
Nestandardní, nonkonformní, nevhodné, nepřípustné to jsou taková synonyma... Jeden by čekal, že člověk s takovou schopností rozlišovat významy jen s obtížemi dokončí ZŠ... a on dělá znalce. Zatímco na Slovensku mohl dělat jednu dobu prezidenta hoci aký Kováč, v ČR nyní znalce zjevně hoci aký Svobodomár.
0 # Anonymní 2012-05-27 16:18
aha, promlcene .. hmmm.. vlk se nazral a koza zustala cela: brno.idnes.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)