Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dosud nejdelší souvislé vystoupení znalce Ivo Svobody, jehož výslech u Obvodního soudu pro Prahu 1 v kause nálepkových zločinců trval přes pět hodin, bylo silným, téměř psychedelickým zážitkem. Smím-li použít nepůvodní příměr, kdyby chtěli na Kuksu rozhojnit sochařskou výzdobu o sochu Drzosti a Neomalenosti, nemohli by najít lepší model než právě I. Svobodu.

Z desítek položených otázek Svoboda neodpověděl téměř na žádnou, obžalovaného Patrika Vondráka i jeho obhájce neustále častoval invektivami a celkově působil dojmem, že je-li v soudní síni přítomna osoba, která nenávidí svobodu a demokracii a všemožně usiluje o její demontáž, je jí vyslýchaný znalec, zosobnění intolerance a nenávistné, inkvisitorské mentality. Ale co bych vyprávěl, poslechněte si to sami (1. část2. část3. část).

Při výslechu vyšlo najevo, že Svoboda byl osobně přítomen rozpuštěné jihlavské demonstraci a policie s ním všechny své kroky konsultovala – což ovšem v posudcích opomněl uvést. Protože navíc řadu svých tvrzení odůvodňoval tím, že určité zjištění učinil osobně jako svědek (což znamená, že jeho znalecký posudek je nepřezkoumatelný), všichni obhájci vůči němu přímo při hlavním líčení vznesli další námitku podjatosti (písemné odůvodnění námitky P. Vondráka).

Soudkyně Dana Šindelářová působila tentokrát značně resignovaným dojmem a do výslechu zasahovala jen minimálně. Rozkaz zní jasně – odsoudit, to je evidentní, ale jak to provést, aby se téhož dne večer ještě mohla podívat do zrcadla, v této fasi Šindelářová zřejmě dosud neví.

Komentáře   

0 # Leon Kreutzfeld 2012-05-24 08:36
Ja jsem si zatim se zajmem poslechl vysek debaty na Youtube o discoursivni analyse. Pripomina mi nektere americke financni derivaty v dobe pred prasknutim bubliny na trhu realit. Tem nerozumela nejen stupidni deprivovana hovada, ale casto ani lide, kteri navstevovali dokonce vysokou skolu. Proto neni divu, ze sprosti obzalovani maji tolik otazek.

Absurdita tohoto procesu dosahuje vysin soudu s Pussy Riot, chybi pouze klece v soudni sini a hudlajici vazeni panove Plastici.
0 # Vodník 2012-05-25 10:00
Vondrák & spol. lepili nálepky v kostele? Rušili věřící? Znesvěcovali chrámový prostor?
0 # Leon Kreutzfeld 2012-05-25 12:24
Vondrak & spol. jsou stejne jako Pussy Riot predevsim hooligani, proto musi byt potrestani vp. Vodnik. Jestli poburovali, znesvecovali nebo propagovali, to je z hlediska vyssiho principu mravniho jedno, to jsou jen justicni coulissy. Absurdita netkvi v moralnim odsouzeni jejich cinnosti, nybrz v rozsahu represe.
0 # Leon Kreutzfeld 2012-05-25 21:37
Vp. Pecina, rano jsem zde vylepil odpoved panu Vodnikovi, ale nejdrive zmizela tady z tohoto prostoru a posleze i ze seznamu kommentaru napravo. Nic zavadoveho jsem v ni ale nepodporoval ani nepropagoval, tak myslim, ze bud Vam tady zase radi bisaci nebo spamovy filter (to spis, protoze ta odpoved se chovala nestandartne uz pri odeslani z praveke verse IE).
0 # Tomáš Pecina 2012-05-25 23:33
Našel jsem ji ve spamu. Možná nějaká tajná aliance mezi Google a Putinem :-)
0 # Vodník 2012-05-26 09:13
Velmi se pletete, vp. Kreutzfeld! (vy, sekulární Židé, jste na tom stejně bídně se spiritualitou jako západní liberálové). Ten rozdíl, zda můj protest (je JEDNO, proti čemu) se odehrává na ulici nebo v sakrálním prostoru, je právě zcela zásadní. Pussy Riot nebyly potrestány za to, že protestovaly (to dělaly už v lednu, zašili je a zase pustili), nýbrž za to, že dělaly alotria v pravoslavném chrámu.
0 # Tomáš Marný 2012-05-24 18:12
Tohle jste mi neměl dělat a už nikdy nebudu chodit na Váš blog! Z videoukázky Svobody a jeho neuvěřitelného vymlouvání za blahosklonné tolerance soudu se mi udělalo normálně šoufl.
0 # Anonymní 2012-05-24 18:27
Ja tomu nerozumim vubec, jsem pouhy biolog. Kampak na mne s Foucaultem ;-)
A myslite, ze ta tolerance soudu byla blahosklonna? Mne ta soudkyne v te ukazce na youtube pripadla spis tak zarazene pipajici, a to jen vzacne.
0 # Anonymní 2012-05-25 03:07
Toto liceni-vyslech vidim jako souboj samcu.
Alfa samec-Ivo , se sexy zastrihem a napjatymi svaly v celem tele vzbuzoval dojem boxera lehke vahy branici se virtualnimi tanecky uderum a podpasovkam. "Nepamatuji si, nevzpominam si a prosim dokazte, koho jsem minil" je vyzva a utok v jednom--ano, nejlepsi obrana je utok.

Patrik se sice dulezite hrabal v lejstrech, coz mu ale moc nepomohlo v kladeni otazek a tak nastala potreba obcasneho vynoreni se advokatskeho zachranare.

Pani soudkyne byla bohuzel odsouzena k pouhemu prihlizeni, neb ji obe bojujici strany do souboje pripustily jen obcasnym pipnutim.. Kontrolu situace mel sexy Ivo, s jeho neobvyklou chutzpe.
V tom neomalenem prostredi by bylo IMHO potreba pruraznejsiho soudce, muze s vetsim zapalem pro vec a vasnivym barytonem..:-)
0 # Tomáš Pecina 2012-05-25 06:42
Soudní jednání je divadlo a publikem je soudce. Zde bylo účelem ukázat, že tzv. znalec je sebestředný debil, o čemž, myslím, po tomto vystoupení nemohl mít v soudní síni pochybnosti ani hřebík v polstrování soudcovské sesle.
0 # Anonymní 2012-05-25 13:55
Jako neznalec se tazi - ma soudce nejakou moznost podobny dialog zarazit a vratit na nejakou vecnejsi rovinu? Priznavam se, ze bych to nevydrzela poslouchat ani tech 45 minut, ktere trvala prvni ukazka.
0 # Anonymní 2012-05-25 17:16
Ďalší laik len doplní - p. sudkyňa po 2. "vatovej" obchádzke otázky (ak už otázku pripustila) má/nemá nárok vyžadovať jednoznačnú odpoveď, hlavne keď už aj práv. zástupca na to poukázal?

BTW, aj u fundovaného znalca takáto power-play nie je sranda - je to častý jav?

(V SR vzbudil pozornosť posudok o "skorodovaných platinových sitkách".)

EP
0 # Anonymní 2012-05-25 10:08
Možná se ptám trochu mimo mísu, ale jak to vlastně skončilo? V médiích o tom totiž nebylo ani vidu, ani slechu.
0 # Tomáš Pecina 2012-05-25 14:37
Neskončilo, pro vyčerpanost bojovníků, kteří nebyli schopni pokračovat ani poté, co je justiční stáž polévala ledovou vodou z kbelíku, byl výslech odročen a bude pokračovat dalším kolem 27. června v 9.30.
0 # Anonymní 2012-05-25 10:30
pohled do soudní síně byl vskutku tristní: přísedící s hlavou položenou na stole, do toho se znalec, s hlavou vyholenou po vzoru diskotékových debílků,hašteří s obžalovaným jak na pavlači. jak z nějaké haškovy soudničky. udivenýobhájce
0 # Anonymní 2012-05-26 00:13
Nechci být hnidopich,ale také jsem se v tomto letním diskursu ostříhal tím "psím strojkem" na Svobodu.
0 # Anonymní 2012-05-25 17:02
Pro TP - Nebude soud 6.6.- zdroj infosoud.justice.cz? A neměla podle Vás soudkyně ihned zarazit urážky od soud. "znalce", když mluvil, ať obžalovaný se napije, protože má zdrav. problémy atd.? A u tohoto soudu 23-tího byli všichni obžalovaní?
0 # Tomáš Pecina 2012-05-25 17:08
Soud šestého bude, ale protože už na něj byli předvoláni svědci (hvězdou výslechu by měla být Mme Tydli), odročil se znalec ob-hlavní líčení.

Ne, stupidní deprivovaná hovada přišla jen čtyři, ostatní se omluvila.
0 # Anonymní 2012-05-27 19:17
Takze 6.6 bude veselo... To jsem zvedava, jak to pi Tydli pojme. Zda s vasnivosti sobe vlastni, nebo zda se bude krotit.
0 # Anonymní 2012-05-25 17:04
+ Dá se říct, že obžalovaní vlastně grilovali soudního "znalce". A zajímá ten soud vůbec nějaká média - mimo paragraphos.pec., k123 a hucka?
0 # Anonymní 2012-05-25 23:41
Dovolím si říct svoji doměnku, proč není vidu ani slechu. Samolepkový zločin není tak jednoznačný, protože se jedná spíše o myšlenkový zločin, který si demokracie pečlivě hlídá a je štastná ,že to lidi nezajímá .Novinář, který by veřejnost informoval o procesech, které se dějí (at´straně či nestraně) by tím rozvířil (chtěně či nechtěně) řadu otázek, které demokracii nejsou příjemné a u davů vzbudil neklid( u spících i vyhraněně postavených).Novinář prostě ví co je "in" a co "out" pro jeho budoucnost(je to stejný princip jak za komunismu).Tyto nezkrocené stránky jsou pro mě malé světýlko v dobách novodobého temna, které se maskuje demokracií.Prostě o korupcích,skandálech se může psát co hrdlo ráčí, protože to patří k oživení a udržení pozornosti demokracie (čím víc tím líp) ,ale samolepka nese jinačí názor než je demokracií lidem předkládán a ohrožuje podstatu naši skvělé společnosti a zaměstnává "nestranné" odborníky typu Svoboda(lepší zrovna nejsou na skladě) .Proto je pro nás prosté nejvhodnější Nova,Blesk a nikdy jinak.Tam dostanete to co očekáváte a dozvíte se co máte vědět... Ale ještě to nebude s našim národem tak špatné. Ti lidé co měli to "štěstí" a slyšeli bojujícího znalce Svobodu mu netleskají a neděkují .Proč si bojující demokracie nepřiplatí a nedotáhne to do konce? Třeba poslat někoho kdo mu po vystoupení předá kytici s gratulací a strhne dav k potlesku .Takhle to působí divně ;) Pan Ukamínek
0 # Tomáš Pecina 2012-05-26 16:51
Nižší mediální zájem souvisí s taktikou obhajoby.
0 # Anonymní 2012-05-28 11:32
0 # Anonymní 2012-05-28 11:31
Dobrý den, bylo by možné zde nahrát záznam výpovědi i toho druhého znalce, který u soudu vypovídal po Svobodovi? Rád bych si to poslechl...
0 # Tomáš Pecina 2012-05-28 11:38
Ne, ten dosud nevypovídal, snad 27. června; ještě není skončena ani výpověď Svobody.
0 # Anonymní 2012-05-28 12:18
A existují ještě někde jiná vyjádření Svobody k poslechu? Dlouho jsem se totiž tak dlouho nezasmál. To vyjádření u soudu v Brně, kde si na konci odmítl nechat vyplatit svědečné jsem už slyšel.
0 # Tomáš Pecina 2012-05-28 12:24
Máme nahrané dva výslechy v Brně a jeden v Praze, vše bylo zveřejněno: ostatně je to zlatý fond moravského lidového bavičství, nepřipravil bych o své vůli čtenáře ani o minutu záznamu!
0 # Anonymní 2012-05-28 14:09
tak třeba si ho všimne i bolek a pozve ivoša do manéže.
0 # Anonymní 2012-05-31 00:30
Můžu poprosit odkaz na ten druhý z Brna? Mám ten kde si na konci odmítne nechat vyplatit svědečné: paragraphos.pecina.cz/.../...
0 # Tomáš Pecina 2012-05-31 08:17
0 # Anonymní 2012-05-29 22:11
Pan Svoboda o Vás nemá vysoké mínění:) prvnizpravy.cz/.../...

cnemo
0 # Tomáš Pecina 2012-05-29 22:25
A to je dobře, poručíku. Nad nepřítelem, který vás podceňuje, je vždycky snazší vyhrát.
-1 # Anonymní 2012-05-30 13:20
Bylo to sice efektní, ale jak by řekl Limonádový Joe: bitva ještě není dobojována. Ale to asi víte. Ivo Svoboda je jen spotřební materiál (aniž bych chtěl snižovat práci advokátů i Vaši), tohle je státní až nadnárodní zakázka, respektive lobistická "strategická litigace". Ve své naivitě jsem vůbec nešil, jak je snadné za pomoci globálních peněz potlačovat osobní svobody. nautilus2.wordpress.com/.../...

cnemo
0 # Anonymní 2012-06-01 09:45
Jsem zvědavý Tydli. Když jsem viděl, pod jakou soustředěnou palbou právníků byl Svoboda, tak se máme na co těšit. Je vidět, že si dříve mohla psát v klidu posudky a nikdo se nad tím nepozastavoval.

ceskatelevize.cz/.../...
0 # Anonymní 2012-07-24 10:35
Všiměte si myšlenkového pozadí.... proti němuž nemá nikdo námitku...
1. extremismus = špatnost... to co by společnost měla potírat.
2. nacismus = pravicový extremismus

Ad.1. extremismus (směr, chování, jednání vybočující z průměru) je ve společnosti natolik positivní, že bez něj není společnost se dále tozvíjet. Každý z nás je ve skutečnosti extremista. Na rozdíl od radikalismu (směr, chování, jednání které je vyjadřováno způsobem v rozporu s pravidly (morálními, právními).

Ad.2. Nacismus - národní socialismus, byl, je a bude vždy levicový směr (blahopřeji panu Paroubkovi). Největším vítězstvím levice od konce 2. světové války, bylo, že se jim podařilo více než polovinu národa přesvědčit, že je to naopak. Dokonce se tak učí na VŠ !!! Hnus.
0 # Anonymní 2012-09-29 14:38
Ivo Svoboda je velkej frajer (mysleno doopravdy) a prirovnani k boxerovi neni zas tak daleko od pravdy, je drzitelem (nekolikateho) danu v Judu. A nebyl duvod odpovidat na otazky, ktere se netykaly tematu, protoze at by odpovedel jakkoliv, tak by ho ta particka sedici proti nemu, zase chytala za slovo. Takze netreba se divit vyhybavym a obecnym odpovedim....
0 # Anonymní 2012-09-29 18:35
uklidňuje mě, že znalce v českém justičním systému dělají "velcí frajeři" a současně držitelé pokročilého danu v judu. dotahujeme se na boratovský kazachstán.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)