Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Vinni, všichni do jednoho vinni, rozhodl teplický magistrát svou pracovnicí Ing. Pernerovou v kause procesí Řádu ozubeného kola, o níž průběžně referujeme.

V rozhodnutí touto výtečnou ženou vypracovaném se dozvíme, že problém není ani tak v projednávaném skutku, ale v osobách, které se ho dopustily. Jelikož jsou to osoby závadové neboli extremisté, nemají stejná práva jako, řekněme, muslimské ženy, a na jejich skutek je třeba pohlížet jako na delikt, protože i když tentokrát pod pláštíkem anonymity nic neprovedly, příště by mohly.

Jak v podobných případech říkávám, tohle nelze komentovat bez otevřené urážky inteligence houpacích koní…

Aktualisováno.
Odvolání. Při jeho sepisování jsem, nikoli s láskou, vzpomínal na Vojtěcha Šimíčka: všechny ty nesmyslné záležitosti, které nyní řešíme, od procesí Řádu po prostředky trestního práva vedené PR kampaně policie a státních zastupitelství v boji proti extremistům, způsobil svým rozhodnutím rozpustit Dělnickou stranu on a jeho senát. A stačilo málo: trochu představivosti.

Formulace Ing. Pernerové jsou jen vzdálenou – a arci notně pokleslou – reflexí toho, jakým způsobem odůvodnili Šimíček s Passerem svůj rozpouštěcí rozsudek. Ale o tom podrobněji někdy jindy.

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-04-03 15:59
Myslím, že ani muslimské ženy nechodí se zakrytým obličejem organizovaně po městě s pochodněma.. já bych tady dal za pravdu ouřadu...
0 # Anonymní 2012-04-04 01:22
Tak, tak. Narval bych je všechny do Michelinky, tahat pneumatiky, hajzly jedny intelektuálský!
Ivo Benda
0 # Anonymní 2012-04-10 11:55
Treba spanelsti kajicnici a nabozenska bratrstva tak o cirkevnich procesich bezne chodi. Jo, kdyby si tak Ozubeni nasadili spanelsky model kapuce, tak se policie urcite zblazni...

farm4.staticflickr.com/.../...
0 # Tomáš Marný 2012-04-04 09:38
Líbí se mi výklad ono judikátu ÚS. Přestupkový orgán disponuje vskutku kvalitním osazenstvem.
0 # cover72 2012-04-16 00:08
Nespáchala PČR přestupek tím, že drze požadovala občanky "pro prevenci...", když to není žádný ze zákonných důvodů? Požadovat občanky tam, kde nemají žádný zákonný nároku je jejich oblíbená kratochvíle, kterou osobně považuji za hraničící se zneužitím pravomoci veřejného činitele.
0 # Tomáš Pecina 2012-04-16 00:27
A čím byste jinak chtěl plnit databasi "Očista"?
0 # cover72 2012-04-17 19:44
"Účel světí prostředky" by snad nemělo projít ani v poněkud narušeném právním státě - copak není možné se proti tomu neoprávněnému lustrování bránit, když se tak pěkně sami nabonzovali v oficiálním spise?
0 # Anonymní 2012-04-17 15:55
V odvolání chtělo napsat něco vyvracející tvrzení, že zakrývání obličeje na akcích Řádu není nikde stanoveno a odkázat na příslušnou náboženskou knihu Řádu.

AHL

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)