Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Následující týdny budou na kulturní podniky na thema Pravda a Láska versus Lež a Nenávist, resp. bojující demokracie versus svoboda projevu, poměrně chudé. Koná se jediné představení, odročené hlavní líčení s Lucií Šlégrovou a dvěma dalšími spoludržiteli praporu rozpuštěné Dělnické strany.

Soudce Pavel Plch se chystá vyslechnout velitele policejního zásahu, což by, s ohledem na průběh minulého hlavního líčení, nemusela být akce bez jistého transcendentálního rozměru. I když, přiznejme si, bez znalce Svobody, kterého za jeho vulgární výrok soudce vyloučil, trestní soudy s extremisty už nikdy nebudou to pravé.

Tisková zpráva.

Komentáře   

0 # Leon Kreutzfeld 2012-04-08 18:02
Prominte, toto je trochu off-topic, ale koukal jsem, ze vcera se zase konal nejaky protest extremistu, tentokrat proti vyhazovani policistu z oken.

A bylo videt, ze bez mikin, praporku, samolepek a drzych referenci k extremisticke ideologii narodniho socialismu to taky jde. Alespon pokud vim nebyl nikdo zatcen.

Na tom je ale videt jiste budouci uskali boje proti extremismu. Jestli to takhle pujde dal, tak oni nakonec budou vypadat a mluvit uplne stejne jako my. A jak je potom pozname, ha?
0 # Tomáš Pecina 2012-04-08 18:41
To je skutečně vážná challenge moderního protiextremistického znalectví, vp. Kreutzfeld. Projevilo se to už ve druhé kause L. Šlégrové, kde musel být povolán znalecký ústav, aby soudružka soudkyně zjistila, co obžalovaná měla na mysli "národním socialismem" a "vyvolenými", a mohla ji spravedlivě potrestat.

Říkám si, že s nástupem skutečně velkých procesů jako Power a Lotta s prostou historickou diskursivní analysou nevystačíme a bude nutné hledat nové, nevyzkoušené cesty. Nevím, jestli budou spíš fysiologického charakteru (DNA už extremistům odebírají, jde jen o to, správně ji analysovat) nebo najdou uplatnění nejnovější poznatky společenských věd, které dovolí spojit dosud opomíjené poznatky a vědecky nevyvratitelně dokážou, třeba že řekne-li Lucie "národ" a má přitom ve vlasech gumičky v závadovém barevném akordu, popřela tím holokaust. Pokud nevěříte, že je to možné, pusťte si film Čtyři vraždy stačí, drahoušku; tam v roli soudního znalce vystupuje znamenitý Zdeněk Řehoř.
0 # Tomáš Pecina 2012-04-08 18:44
Tady to je, v čase cca od 3:45.
+1 # Guy Peters 2012-04-08 20:12
0 # Anonymní 2012-04-08 20:57
Obsazení: předvedený, Louža, Plouža, nejmenovaný znalec závadového diskursu, mučící nástroje dle doporučení ÚOOZ

Kukuřice?
Hranostaj!

Těžká melancholie, záliba v kompotech…

Pobřišnice!
Šunka! Šunka!

V dětství kolika, později pohlavně zneužit řádovou sestrou v okolí lesní studánky.

Ko-koňadra!
Pá-paštika!

Vraždíte raději večer, nebo spíš na lačný žaludek?
Ale…, já vůbec nevraždím…
Vy nemáte rád krev? Dejme tomu husí?!?
Ani moc ne.

Děkuji to stačí.
Děkuji.

Tak co je?
Ten člověk nevraždí sám. Je jich víc. Asi sedmnáct.
To mi tak ještě scházelo!
Mele, mele pořád něco o šeku, máme ho brát vážně?
Rozhodně, na heslo kukuřice, odpověděl slovem hranostaj. To mohou být příušnice, nebo šek. Příušnice nemá.
...
Děkujeme Vám.
...
Nashledanou…

Je jich víc…

Plouža, sednout, psát telegram: POŠLETE POSILY! STOP! HLAVNĚ NENÁPADNĚ! STOP!
:)))))))))))))
:)
To jsou paradoxy… :)
0 # Leon Kreutzfeld 2012-04-09 15:14
Vp. Pecina, me spis zajimalo, jak budeme bojovat proti extremismu, az se extremiste nauci oblekat a chovat tak uplne stejne jako my, ze uz je nerozezna ani dr. Chocholousek nebo dr. Svoboda. Uvedu to tedy take na filmovem prikladu, tady se jeste extremista pozna snadno, ale tady uz ne. Pritom jsou to velice podobne modely.

Ten muj testovaci prispevek muzete prosim vymazat, pokousel jsem se v nahledu testovat linky a neslo mi to.
0 # Tomáš Marný 2012-04-10 14:35
usti.idnes.cz/.../...

Tak lež a nenávist zase zvítězila nad pravdou a láskou!
Blahopřeji.
0 # dr.MENGELE 2012-04-10 23:57
je možnost ako predchadzat použitiu,,extremistického oblečenia"tým že si každý učastník pochodu presne spíše co si v daný den oblečie,včetne spodného prádla a hromadne sa to pošle na posudok sudnemu znalcovi na extremizmus.alebo ak nejaký iný úrad na to určený exzistuje tak tam.komu dal boh úrad tomu dal rozum.a policia má pokoj.
0 # Anonymní 2012-04-11 14:10
Vcera jsem na komentarove strance Prava prelouskala Uhlovo arcidilko "V Chanově vyhráli Romové v oranžovém".
Zastava tam dosti zvlastni nazor, ze clovek sice muze protestovat proti cemu chce (mame prece tu demokracii), ovsem urcite demonstrovani muze vzbuzovat nenavist a to se musi pravne osetrit a okamzite trestat.
Navrhl k zarazeni mezi nenavist budici terminy vyrazy jako "neprizpusobivi", "Cikani do prace" a tak podobne.
Takze o cem pravnici prohlasi, ze vzbuzuje nenavist, nebude smet podle Uhla byt na verejnosti vysloveno.
Jak se pravne hodnoti emoce?

EWCZ
0 # Anonymní 2012-04-11 15:24
je to šašek, který se potřebuje zviditelnit. neumí to vlastní prací (přečtěte si některá jeho zde zveřejněná podání - po právní stránce nula bodů, po stylistické stránce nula bodů, gramatických chyb jako máku), a tak vymýšlí hovadiny. uhlovisechechtajícíobhájce
0 # Anonymní 2012-04-11 15:29
výsledek jeho žvanění je tento:

termín "uhl" vejde do historie jako termín budící mezi inteligentními lidmi poťouchlý úsměv na tváři a klepání na čelo. a bez uzákonění.

uhlovisechechtajícíobhájce
0 # Tomáš Pecina 2012-04-11 17:23
Uhl má samozřejmě pravdu. Jestliže je trestné vyvolávat nenávist, je lhostejné, jak tohoto účinku dosáhnete: příkladmo zveřejňováním pravdivých informací. Chyba je v samotném konceptu trestnosti takových projevů.
0 # Anonymní 2012-04-11 19:16
Takzvane "hate facts"?
To mne ale desi.

EWCZ
0 # Tomáš Pecina 2012-04-11 19:52
Ano, ale v praxi našich OČTŘ to není nic nového: i za minulého režimu jste mohl pobuřovat, hanobit nebo podněcovat, třeba když jste zveřejnil statistické údaje o výkonnosti komunistického hospodářství.
0 # Anonymní 2012-04-11 17:58
nevím o tom, že by bylo trestné vyvolávat nenávist. ostatně jak se měří nenávist? natolik neexaktní právo zase není, i když humanrightisti by ho tak chtěli mít. morálkuvylučujícíobhájce
0 # Tomáš Pecina 2012-04-11 18:04
Viz § 356 TrZ/2009.
0 # Anonymní 2012-04-12 14:33
to neberu. je to jako byste řekl, že tr. čin šíření pohlavní choroby je skutkově šířením lásky. ať to zákonodárce nazval jakkoli, § 356 se tu stíhají odkazy k třetí říši. nic víc, nic míň. obhájce

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)