Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

A opět něco pro příznivce nízkorozpočtové telenovely z vesnického prostředí U nás v Popleteném Újezdu! Dnes byl doručen rozsudek Městského soudu v Praze, o němž jsme psali v březnu, a zároveň se změnil přístup pletenoújezdského starosty Kolbeka k nekonformnímu občanu Martinu Kalendovi.

Na poslední zasedání zastupitelstva již policie na pomoc nepřijela, a tak, aby zabránil přítomným občanům pokládat nepříjemné otázky, starosta rozhodl, že na zasedání nemá právo vystoupit kromě zastupitelů nikdo jiný. Že je takové právo občanu obce staršímu 18 let garantováno ustanovením § 16 odst. 2 písm. c) ObecZ expressis verbis garantováno, nemá asi v této svérázné obci význam zdůrazňovat.

Zasedání nyní probíhá tak, že se nejprve hlasuje o usnesení, a to nikoli po jednotlivých bodech, nýbrž en bloc, aniž by starosta dal komunikoli z občanů obce právo vystoupit, a poté, co se jednomyslně odhlasuje, starosta prohlásí zasedání za ukončené a následuje neformální beseda s občany, která není zasedáním zastupitelstva a proto si ji – přirozeně – nikdo nesmí nahrávat. Jak důvtipné!

Komentáře   

0 # Martin Kalenda 2012-04-03 23:58
Jen doplním " že se nejprve hlasuje o usnesení, a to nikoli po jednotlivých bodech, nýbrž en bloc" se hlasuje vždy a to i na ustanovující schůzi. To není žádné novum, funguje to tak odjakživa. Na upozornění nikdo nereagoval, dokonce i starosta se volil tak že každý řekl jméno a které padlo nejvíckrát ten to byl.
0 # Anonymní 2012-11-19 22:15
Jsem přesvědčen, že takto přijatá usnesení zastupitelstva jsou de iure od počátku neplatná. Stejně tak volba starosty. Stačí podat žalobu na neplatnost usnesení a volby.
0 # Tomáš Marný 2012-04-04 09:32
Doporučuji napsal na místní policejní služebnu panu vrchnímu strážmistrovi zdvořilý dopis, že došlo k nezákonnému zásahu do práv pana X, což potvrdil i nezávislý soud, a že sice pan X nemá v úmyslu věc řešit přes GIBS, byť je to jeho právo a výsledek by byl díky rozhodnutí soudu předem jasný, nicméně navrhujete urovnání celé věci formou písemné omluvy pana vrchního strážmistra.
By se po**** ... :-D
0 # Martin Kalenda 2012-04-04 12:47
Vážně to zvažuji, mám totiž za to že bi to GIBS poslal do ztracena. I když perly dokázala zasahující hlídka opravdu zajímavé. Např "žádný zákonný důvod nepotřebuji - já jsem zákon, co rozhodnu to platí"..
0 # Tomáš Marný 2012-04-04 13:37
Onu hrozbu GIBSem nemyslím važně. GIBS tu není od toho, aby řešil jednoho neschopného vrchního strážmistra, co slepě poslouchá starostu, protože sám tomu nerozumí. Ale hrozba GIBSem by mohla být dobrá páka v situaci, kdy již rozhodl o nezákonnosti soud - pak by mohla být šance, že se lekne a a) příště si rozmyslí opruzování a b) fakt se omluví. Neříkejte, že by Vám omluvný dopis od hrdinného strážce zákona neudělal dobře. ;-)
0 # Martin Kalenda 2012-04-04 18:19
Velitel MO, mi dnes sdělil že nic protizákonného neprovedl a žádné pochybení neshledává. Kazdopadne snad s tim přestanou, mě přece jenom nejde od to vyhrávat nebo uplatňovat právo/sílu proti policii ale něco změnit a policie mi v tom pouze bránila.
0 # Leon Kreutzfeld 2012-04-04 21:17
Z me zkusenosti pane Kalenda je nejlepsi pri jednani s policii uznat jeji autoritu a navrhnout ci se zeptat na mozne reseni situace. Oni jsou trenovani na vyhnuti se konfliktu a resit to podle zakona.

Jina situace by byla kdyz policie vedome a opakovane prosazuje nezakonny postup, pripadne ma nejake vedlejsi zajmy, treba napojene na politicke struktury. S tim ale ja osobni zkusenosti nemam.
0 # Tomáš Marný 2012-04-05 08:56
Oni jsou trenovani na vyhnuti se konfliktu a resit to podle zakona.
V ideálním světě byste měl pravdu. Bohužel v ideálním světě nežijeme.
0 # Tomáš Pecina 2012-04-04 18:22
A určitě je velitel MO gramotný? Vybavuje s mi scena z Občanského průkazu, možná by to stálo za vyzkoušení.
0 # Martin Kalenda 2012-04-06 23:45
Pánové zapomínáte pár faktů: 1. policii nikdo neoznamuje přestupek, pouze požadavek na předem dohodnutíý postup. 2. policie ve všech případech zasáhla preventivně, tj ještě než kdokoliv mohl promluvit 3. policie mi bránila nejen nahrávat, ale i vstoupit do místnosti bez zapnutého diktafonu. tj 100% eliminace po dobu klíčovou při schvalování rozpočtu.
K čemu to vede je vidět zrovna dnes v ulicích, přestože globální /opravdu velká / firma co realizuje pro CEZ zakázku v naší obci má na 100% svojí techniku ne, ne nadarmo dělá zemní/jeřábnické práce "ta správná firma". Inu není zakázka, nebude věcné břemeno :-) tenhle stát jde jednoznačně do kopru, celá věc není o tom jestli nějakej Kalenda/neKalenda někoho "otravuje" ale že je nejvyšší čas nenechat to být. Jim je 50 mě je 30+ tj co oni nadrobí na mě natož mé děti dopadne v plné tíze.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)