Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Pletenoújezdská kausa zákazu nahrávání obecního zastupitelstva dospěla k soudnímu projednání. To se koná v úterý 13. března u Městského soudu v Praze v Hybernské, a i když od soudců Nováka a Pipkové, bývalých členů KSČ, si nelze mnoho slibovat (vzpomeňme jejich heroického výkonu ve snaze čelit zvůli nadřízeného soudu), snad jednání poskytne aspoň dobrý podkladový materiál pro kasační stížnost.

Na případu je nejzajímavější, že ministerstvo vnitra ve svém vyjádření k žalobě právo pořizovat si nahrávku uznalo, avšak policie je jiného názoru a protiprávnímu jednání starosty poskytuje i nadále ochranu a na jeho pokyn zpupného občana vždy i s diktafonem vyvede. Prostě, u nás v Kocourkově!

Tisková zpráva.

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-03-06 21:25
"starosta postupoval tak, jak postupoval, což mu není možné brát za zlé, neboť hájil práva občanů obce.." ty úřednické tautologie mě vždycky pobaví.
zakazovat audio či video snímky v době kamer na každém metru veřejného protoru, v době iphonů a youtube je trochu mimo realitu. žijeme v informační době, to, že skutečnost zásadně předbíhá legislativní procesy je něco, s čím se budeme muset vypořádat.
navíc každý, kdo se takhle zuřivěbrání jen dokazuje, že asi má co skrývat.
p. švéda
0 # Anonymní 2014-11-23 21:34
Jaká práva občanů obce? Kdo vystupuje na obecním zastupitelstvu s projevem, vystupuje s veřejným projevem, neboť zasedání zastupitelstva jsou ze zákona veřejná. Tudíž nemůže jít o projevy osobní povajy.

Více zde: nssoud.cz/.../...
0 # Tomáš Pecina 2014-11-23 22:40
Taky dobrá anonymisace, vidím :-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)