Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Služební babetu pana Šafránka čtenáři mého blogu už znají: to je ta, na které – dle mínění Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou – delikvent přijel na místo činu, tam poškozenou neznásilnil, a odebral se zpět na své pracoviště, čímž spáchal trestný čin neoprávněného užívání cizí věci a způsobil svému zaměstnavateli škodu přibližně 20 Kčs.

Podle stejné logiky postupovala i soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 2 Markéta Jirásková ve svém únorovém rozsudku. V něm J. Šafránkovi nepřiznala nárok na náhradu ušlého výdělku mimo jiné proto, že v době vzetí do vazby nikde nepracoval, neboť jeho pracovní poměr byl krátce předtím zrušen pro hrubé porušení pracovní kázně. Jak se to stalo? No přece tak, že inkriminovaného dne vzal Šafránek bez dovolení služební babetu, dojel na ní na místo činu, tam nikoho neznásilnil a vrátil se zpátky na své pracoviště!

Ano, jak obvykle říkám, kdyby hloupost nadnášela, museli by mít na nejednom soudu na stropech instalovány záchytné sítě, nebo mít soudce připoutány k podlaze řetězem…

Soudkyni Jiráskové k ceně Osel měsíce, kterou si tímto bravurním intelektuálním výkonem vysloužila, srdečně blahopřejeme. Cena je spojena s právem nosit oslí uši ve tvaru paragrafů; ty si laureátka může vyzvednout na adrese tohoto blogu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)